www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Π. Καμμένος: Ο αγώνας συνεχίζεται


«Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, θα παραμείνω συνεπής: με τον όρκο μου στο Σύνταγμα και τους πολίτες, με την καρδιά μου στις αρχές και αξίες που υπηρέτησα και θα υπηρετώ, με την ψυχή μου στην Πατρίδα μου την Ελλάδα» αναφέρει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Πάνος Καμμένος, ο οποίος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αφότου δεν παρέσχε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση υπό

Υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ήθελαν να αφήσουν τα γραφεία τους

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ακτή Βασιλειάδη, όταν υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αρνούνταν να μετακομίσουν σε άλλο όροφο του κτιρίου.

Οι υπάλληλοι κατήγγειλαν σε δημοσιογράφους καθώς και στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη, ότι λιμενικοί προχώρησαν σε μετακόμιση των γραφείων τους, παρά την αντίδραση των εργαζομένων. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί καθώς μετά τη συγχώνευση των υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας με το

Σε εκλογική συνεργασία καλεί την Αριστερά ο Αλ. Τσίπρας


Την ανάγκη συνεργασίας της Αριστεράς, «των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και του τεράστιου πολύμορφου κινήματος κοινωνικών αντιστάσεων σε έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό συνασπισμό εξουσίας» υπογράμμισε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Καισαριανή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, πλέον υπάρχουν δύο κόμματα: το κόμμα του Μνημονίου και το κόμμα των κοινωνικών αντιστάσεων.

Απέναντι σε μια βαθιά και επικίνδυνη κρίση, τα προσχήματα, είτε κοινωνικά είτε πολιτικά, καταρρέουν, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, το χρέος της Αριστεράς είναι να βρεθεί «στην πρώτη γραμμή ενός γιγάντιου κοινωνικού κινήματος

Εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας ο Πάνος Καμμένος


Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο βουλευτής και μέλος του κόμματος Πάνος Καμμένος, λίγη ώρα αφότου καταψήφισε την πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, είχε προειδοποιήσει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι όποιος βουλευτής του

255 βουλευτές είπαν ναι στη νέα κυβέρνηση, 38 είπαν όχι


Το σχέδιο Βενιζέλου κατά της φοροδιαφυγής

Σαρωτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις και στους φορολογούμενους προβλέπει το σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, με την βοήθεια του ΔΝΤ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με μελέτες που εγχέου δει το φως της δημοσιότητας, η ετήσια φοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 12 δισ. ευρώ ετησίως, Από τα 12 αυτά δισ. ευρώ, τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονται από το ΦΠΑ και τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας.

Το Εθνικό Σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής βάσει του οποίου αναπτύσσουν, σταδιακά, τις δράσεις τους, εφορίες, ΣΔΟΕ και οικονομική αστυνομία προβλέπει ότι θα γίνουν:

- Προληπτικοί έλεγχοι, στο 6% των επιχειρήσεων σχετικά με την έκδοση αποδείξεων και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

- Έλεγχοι από το γραφείο των ΔΟΥ ή του ΣΔΟΕ στο 30% των επιχειρήσεων.

- Έλεγχοι από 40 συνεργεία σε υποθέσεις φορολογούμενων αυξημένου κινδύνου με βάση τα

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου


Στην ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρώ εστίασε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, με την οποία κλείνει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε, η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει τιτάνιο έργο, τονίζοντας πως δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στο ευρύτερο θέμα της κλιμάκωσης της κρίσης που πλήττει την Ευρωζώνη, σημείωσε πως η κρίση χρέους αγγίζει τον ευρωπαϊκό σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, ωστόσο δήλωσε αισιοδοξος ότι η Ευρωζώνη θα υπερβεί τις δυσκολίες.

«Εκτιμώ πως όλες οι χώρες έχουμε κοινό συμφέρον. Θα

Δεν θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Διαμαντοπούλου

Δεν θα καταθέσει αύριο στεφάνι στο Πολυτεχνείο η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Με αφορμή την 38η επέτειο από την εξέγερση, η υπουργός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως:

«Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι - με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών».

«Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και

Χάρης Καστανίδης: Ιστορικό λάθος η συμμετοχή ακροδεξιών στην κυβέρνηση

Με σαφείς αιχμές για τη συμμετοχή ακροδεξιών στοιχείων στη νέα κυβέρνηση, ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι εθνικό καθήκον του επιβάλλει να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να επιτελέσει το έργο της με τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Ωστόσο, διευκρινίζει χαρακτηριστικά:

«Η θετική ψήφος μου δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως επιδοκιμασία στη συμμετοχή των υπουργών, που προέρχονται από το χώρο στης ακροδεξιάς. Δεν περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου υπουργούς, που υπηρέτησαν τη χουντική δεξιά, ή είναι γνήσιοι ή ιδεολογικοί απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος.

Αν το έκανα, θα ακύρωνα την προσωπική μου διαδρομή και την

«Η κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει τις ένοπλες δυνάμεις»

«Σημείο αναφοράς» για τον ελληνικό λαό στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και «σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα σε μερικούς που μπορεί να εποφθαλμιούν την εθνική μας ακεραιότητα», χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος νωρίτερα τη νέα ηγεσία τους και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Απευθυνόμενος στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Μετρητά αντί τραπεζικών εγγυήσεων ζητούν οι προμηθευτές στο εξωτερικό

Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνει το πρόβλημα της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων που αδυνατούν πλέον να προμηθευτούν πρώτες ύλες από το εξωτερικό.

Οι ξένοι προμηθευτές δεν αποδέχονται πλέον τις εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών, ζητούν προκαταβολές σε μετρητά από τις ελληνικές επιχειρήσεις, την ώρα που οι τράπεζες έχουν κλείσει τους κρουνούς της χρηματοδότησης προς τους μικρομεσαίους.

Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι πλέον ανεξέλεγκτες, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Σε ότι αφόρα στην εγχώρια αγορά, οι τράπεζες έχουν περιορίσει σε τραγικό βαθμό την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων είτε με παροχή μετρητών, είτε με την προεξόφληση των επιταγών

Πτήσεις τουρκικών Φάντομ πάνω από το Καστελόριζο

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν στις 15.30 δύο τουρκικά αεροσκάφη τύπου RF-4 (φωτογραφικά Φάντομ) πετώντας πάνω από το Καστελόριζο σε ύψος μόλις 10.00 ποδιών (300 μέτρα). Τα

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Κατσούρας

Την απόφαση του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Θεσπρωτίας του

Σκουπίδια: Φορείς ιδιωτικού Δικαίου όλοι οι ΦοΣΔΑ


Αποφασισμένο για λύσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εμφανίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Αττικής και την Ειδική Γραμματεία Σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Οικονομικών. Σε ημερίδα, που διοργάνωσε την Τετάρτη το ΥΠΕΚΑ για τη διαδικασία προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχων, για την επεξεργασία και διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων, κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους υποψήφιοι ανάδοχοι-εταιρείες.

«Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων είναι κορυφαίο θέμα, όχι απλώς περιβάλλοντος, αλλά και θέμα δημόσιας υγείας, θέμα εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Είναι ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί και ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, εδώ και δεκαετίες», αλλά και ζήτημα ανάπτυξης,

Στις 16:30 η ομιλία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου

Αρκεί η υπογραφή Παπαδήμου για την 6η δόση

Επιστολή του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου αναμένει το Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωση που θεωρείται ένδειξη αλλαγής στις διαδικασίες που προβλέπονται για την αποδέσμευση των χρημάτων.

«Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, θα ληφθεί πριν από το τέλος του Νοεμβρίου 2011», διαβεβαίωσε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Αναμένουμε

Σύλληψη του επιχειρηματία της γνωστής αλυσίδας κέντρων Bodyline

Στην «τσιμπίδα» της Οικονομικής Αστυνομίας πιάστηκε σήμερα ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας κέντρων αισθητικής Bodyline.

O 74χρονος συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο που αγγίζουν τα 665.000 ευρώ. Το όνομά του «φιγούραρε» στη λίστα με τους 20 επιχειρηματίες οι οποίοι, παρότι οφείλουν εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, δεν έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ακολουθεί η σύλληψη και άλλων επιχειρηματιών.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν συλληφθεί περισσότεροι από δέκα επιχειρηματίες που

Δήμοι: Βροχή αντιδράσεων για το τέλος ακινήτων


Την αποστολή εξώδικων στη ΔΕΗ προκειμένου να μη γίνεται διακοπή ρεύματος σε όσους πολίτες δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων, αποφάσισε ομόφωνα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Ήδη, σχετικό εξώδικο κατέθεσε στη ΔΕΗ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κοινοποιώντας το στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Παράλληλα, η ΠΕΔ Πελοποννήσου αποφάσισε να υποστηριχθεί η πολιτική παρέμβαση της ΚΕΔΕ για αλλαγή του νόμου με το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος στα ακίνητα και παρέμβαση υπέρ των προσφευγόντων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό αποφάσισε την πρόσληψη δικηγόρου, ενώ ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι δεν στηρίζει ενέργειες που συνιστούν αυτοδικία.

Την ίδια ώρα, σωματεία εργαζομένων στη Μεσσηνία οργανώνονται για να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος. Το σωματείο εργαζομένων στην Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης -

ΠΝΟ: Δέσμευση Γεωργιάδη για καμία περαιτέρω μείωση των συντάξεων


«΄Οχι» σε νέες περικοπές στις συντάξεις των ναυτικών είπε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΝΟ Γιάννη Χάλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα φέρεται να δήλωσε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Χάλα, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ ο κ. Γεωργιάδης υποσχέθηκε να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα

Διαβεβαιώσεις Γ. Κουτρουμάνη για μισθούς και συντάξεις

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400.000.000 ευρώ που απαιτούνται, προκειμένου έως το τέλος του χρόνου να καταβληθούν χωρίς πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.


«Μέχρι το τέλος του χρόνου απαιτούνται 400 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα...όπως βρέθηκαν τα χρήματα το τελευταίο δίμηνο του 2009 (σ.σ. τότε απαιτήθηκαν 1,6 δισ, ευρώ) έτσι θα βρεθούν και σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα υπογραφεί η απόφαση που θα προσδιορίζει τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών

΄Εριξε το γάντι στο Γ. Παπανδρέου ο Κ. Σκανδαλίδης

«Πρωτοβουλίες ανάταξης» του πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από το Γ. Παπανδρέου ο Κώστας Σκανδαλίδης κατά την ομιλία του στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.


«Είναι ευκαιρία», εκτίμησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «να δούμε την ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος και των θεσμών της δημοκρατίας. Να ανακτήσουν τα πολιτικά κόμματα το νήμα που τα νομιμοποιεί στην κοινωνία, πριν καταπλακωθούν πάνω στα ερείπια της μεταπολίτευσης». «Η παράταξή μας

Γ. Καρατζαφέρης: Προχωρήστε κι ας γαυγίζουν τα σκυλιά

Τη στήριξή του στο Λουκά Παπαδήμο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εκφράζοντας την πίστη του ότι «έχουμε στο τιμόνι τον καλύτερο τεχνοκράτη ο οποίος θα μπορέσει να ολοκληρώσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση» και λέγοντας «ναι» στη νέα κυβέρνηση «χωρίς βέτο και αστερίσκους».


«Όταν το καραβάνι προχωράει και γαυγίζουν τα σκυλιά δεν θα σταματήσει, προχωράει... πόσο μάλλον αν αυτά είναι πεκινουά και κανίς», είπε με νόημα απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούνται επιτακτικά από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε και πάλι απευθυνόμενος στον κ. Παπαδήμο: «Θα πάτε να τους πείτε ότι στη γλώσσα μας υπάρχουν δύο λέξεις που δεν τις

Αντώνης Σαμαράς: Οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου δεσμεύουν τη χώρα

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως η στήριξη αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη δέσμευση για την εφαρμογή της συμφωνίας του Οκτωβρίου.


«Τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει ένα κόμμα από το να σας στηρίξει να γίνετε εσείς πρωθυπουργός ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία; Δεν φτάνει και απαιτείται μια προσωπική δήλωση;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο, απαντώντας στις πιέσεις της ΕΕ για έγγραφη δέσμευση. Διεμήνυσε ότι οι αποφάσεις του κοινοβουλίου είναι που δεσμεύουν τη χώρα και όχι οι προσωπικές δηλώσεις.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τα νομοσχέδια με τα οποία συμφωνεί, ενώ εξέφρασε ακόμη τη συμφωνία του κόμματός του με την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής, την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και την ανάγκη να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα το ταχύτερο δυνατό.

Ωστόσο, όπως επανέλαβε, για να γίνει αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. «Δεν φταίει μόνο η κακή

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερο 3% το οικογενειακό καλάθι τον Οκτώβριο


Ακρίβυνε το οικογενειακό καλάθι του μέσου νοικοκυριού τον Οκτώβριο, καθώς, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ, το κόστος του σκαρφάλωσε στα 2.317,78 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, που είχε διαμορφωθεί στα 2.249,10 ευρώ.


Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάστηκε στον τομέα της στέγασης (8%). Στα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό υπήρξε αύξηση 6% και στον τομέα των

Φώτης Κουβέλης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.


Υπενθυμίζεται ότι σχετική απόφαση είχε λάβει αργά την Πέμπτη το βράδυ, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, αλλά δεν περιοριζόμαστε στο «όχι», είμαστε εδώ και θα είμαστε με συγκεκριμένες, επίμονες προτάσεις και διεκδικήσεις, τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Κουβέλης, κάνοντας λόγο για θεσμική ανακολουθία και

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσ. Μάντατζη

Την πρόθεσή του να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη.


Ειδικότερα, ανέφερε ότι δεν μπορεί να συμπλεύσει «χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους». Ωστόσο, όπως είπε, εμπιστεύεται τις ικανότητες του Λουκά Παπαδήμου τον Λούκα Παπαδήμο για τις ικανότητες του.

Ο βουλευτής είπε ακόμη ότι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου «η μειονότητα είδε έναν ειλικρινή πολιτικό» και αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που προωθήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για αυτήν.

Τέλος, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη

Γ.Τραγάκης: Όποιος καταψηφίσει διαγράφεται


΄Οποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος, ξεκαθάρισε μιλώντας στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη διαγραφή του Πάνου Καμμένου που έχει δηλώσει ανοικτά ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ερωτηθείς εάν η απουσία βουλευτή την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας αποτελεί αμφισβήτηση της επίσημης γραμμής του κόμματος, ο κ. Τραγάκης απάντησε θετικά.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο κ. Καμμένος με τον Αντώνη Σαμαρά την Τρίτη, ο κ. Τραγάκης είπε ότι βουλευτής έκανε μια κατηγορηματική δήλωση ότι τον στηρίζει και ότι στηρίζει τη ΝΔ και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμη και αν τεθεί εκτός ΝΔ. «Όποιος όμως διαφωνεί με μια

Κτηματολόγιο: Εως 28/11 οι ενστάσεις για οκτώ περιοχές της ΒΑ Αττικής


Στις 28 Νοεμβρίου 2011 λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης διόρθωσης/ ένστασης για τους κατοίκους εσωτερικού σε οκτώ περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011. Πρόκειται για τις περιοχές ʼνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη και Παλλήνη. Η αντίστοιχη προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού είναι έως τις 26 Ιανουαρίου 2012.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Κτηματολογικό Α.Ε., το πιο κρίσιμο σημείο της διαδικασίας είναι ο προσεκτικός έλεγχος των εγγράφων που έχουν παραλάβει ταχυδρομικά οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει Δήλωση ιδιοκτησίας. Ο φάκελος περιλαμβάνει απόσπασμα του κτηματολογικού πίνακα και του κτηματολογικού διαγράμματος για το ακίνητο που τους αφορά.

Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, διευκρινίζεται, δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποιο από τα καταγεγραμμένα

Πριν το τέλος Νοεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση


Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου 2011, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

Αναμένουμε όμως, διευκρίνισε, επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.

Σε κάθε περίπτωση το αίτημα της Κομισιόν για έγγραφες δεσμεύσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις παραμένει ως έχει. «Το Eurogroup περιμένει από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να παράσχουν σαφείς και αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις για εφαρμογή της συμφωνίας και το

Έρχονται μπαταρίες που φορτίζονται ταχύτερα, διαρκούν περισσότερο


Μπαταρίες που θα διαρκούν περισσότερο και θα φορτίζονται δέκα φορές ταχύτερα. Είναι το όνειρο όσων εξαρτώνται από το κινητό τους τηλέφωνο ή δεν πάνε πουθενά χωρίς το φορητό υπολογιστή τους. Είναι ένα όνειρο που θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα, καθώς ερευνητές από το Northwestern University του Σικάγο συνδύασαν δύο μεθόδους για να δημιουργήσουν ηλεκτρόδιο, που επιτρέπει στις μπαταρίες ιόντων λιθίου να δεκαπλασιάσουν την ταχύτητα φόρτισης και τη διάρκεια ζωής τους. Το καλύτερο απ' όλα: τέτοιες μπαταρίες θα μπορούσαν να διατίθενται προς πώληση μέσα σε μόλις 3 με 5 χρόνια.

«Βρήκαμε έναν τρόπο να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής μιας νέας μπαταρίας ιόντων λιθίου κατά δέκα φορές», λέει ο Χάρολντ Κουνγκ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, η οποία δημοσιεύει τα αποτελέσματα της μελέτης της στην επιθεώρηση Advanced Energy Materials. «Ακόμη και μετά από

Προειδοποίηση Μπαρόζο για την επιβίωση του ευρώ


H ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει εάν δεν υπάρξει ισχυρότερη ενοποίηση στη διαμόρφωση πολιτικής, αλλά και περισσότερη πειθαρχία, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Χωρίς αυτήν την ισχυρότερη ενσωμάτωση, σύγκλιση και πειθαρχία, δεν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα ενιαίο νόμισμα», είπε ο Μπαρόζο ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Είτε θα το αποδεχθούν τα κράτη-μέλη - να ολοκληρώσουμε τη νομισματική ενοποίηση με μία οικονομική ένωση που απαιτεί πλήρη πειθαρχία, πλήρη σύγκλιση, πλήρη ενσωμάτωση - είτε δεν θα το αποδεχθούν και θα θέσουμε σε κίνδυνο το στόχο μας», τόνισε.

Υπέρ της έκδοσης «ομολόγων σταθερότητας»


Πρόσθεσε ότι εφόσον επιτευχθεί αυτή η βαθύτερη ενσωμάτωση και η μεγαλύτερη πειθαρχία, θα ήταν φυσικό για τους 17 της ευρωζώνης να εκδώσουν από κοινού ομόλογα, τα οποία αποκάλεσε «ομόλογα σταθερότητας».

«Αυτά τα ομόλογα θα μπορούσαν, αν σχεδιαστούν σωστά, να ενισχύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τη δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη και έτσι... τη βιώσιμη ανάπτυξη και

Επιμένει ο Σαμαράς στη μη υπογραφή κοινής δήλωσης

Στην συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εναποθέτει τις ελπίδες του ο Α.Σαμαράς προκειμένου να πειστεί η Ε.Ε. ότι η έγγραφη διαβεβαίωση που ζητούν για την τήρηση των όρων της δανειακής σύμβασης, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι θα λύσουν.

Η επιμονή της Ε.Ε. στην έγγραφη δήλωση των πολιτικών ηγετών προβληματίζει ιδιαίτερα τη Συγγρού καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εντείνει τις αντιδράσεις που υπάρχουν -σιωπηρά ακόμα στο σύνολο τους- για την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμo.

Ο Α.Σαμαράς έσπευσε να προλάβει πριν οι γκρίνιες γίνουν αντιδράσεις να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπάρχει δική του υπογραφή σε ένα τέτοιο κείμενο τονίζοντας ότι πρόκειται για θέμα εθνικής

Αθώο το τυρί για την «κακή» χοληστερόλη


Γιατροί και διατροφολόγοι συνιστούν εδώ και χρόνια την αποφυγή κατανάλωσης πολλών ζωικών λιπαρών προκειμένου να διατηρείται η αποκαλούμενη «κακή» LDL χοληστερόλη σε… καλά επίπεδα. Ωστόσο μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης «αθωώνει» τα λιπαρά των τυριών αναφέροντας ότι δεν είναι τόσο κακά όσο αυτά που περιέχονται στο βούτυρο.

Τυρί εναντίον βουτύρου: σημειώσατε 1


Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition» η καθημερινή κατανάλωση τυριού επί έξι εβδομάδες συνδεόταν με χαμηλότερη LDL χοληστερόλη σε σύγκριση με την κατανάλωση αντίστοιχων ποσοτήτων βουτύρου για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως όταν οι εθελοντές κατανάλωναν καθημερινά τυρί δεν είχαν υψηλότερη «κακή» χοληστερόλη από όταν ακολουθούσαν μια «φυσιολογική» διατροφή που περιείχε μικρότερες

Προχωρά η απελευθέρωση ΚΤΕΛ και Σιδηροδρόμων


Σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να παραδοθεί στο υπουργείο Υποδομών η μελέτη για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, ανάδοχος της οποίας ανεδείχθη η ένωση εταιριών PLANET AE και DENCO Σύμβουλοι Μηχανικοί, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μεταφορών (ΕΜΑ) με προϋπολογισμό 110.000 ευρώ (με ΦΠΑ).
Παράλληλα, τον καθορισμό των κριτηρίων για την παροχή αδείας σιδηροδρομικής επιχείρησης επεξεργάζεται πλέον η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Η μελέτη για τα ΚΤΕΛ γίνεται, βέβαια, καθαρά για τυπικούς λόγους, καθώς αποτελεί μίας χαμηλής σημασίας δέσμευση προς την Τρόικα, ενώ προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι καλείται να εξετάσει τη λειτουργία ανόμοιων αγορών από την Ελληνική, όπως η Γερμανική ή η Βρετανική και όχι

Eισοδήματα- ρεκόρ δήλωσαν οι φορολογούμενοι για το 2010

Πάνω από 100 δισ. ευρώ δήλωσαν εφέτος στην εφορία περίπου 5.500.000 φορολογούμενοι ενώ πέρυσι τα συνολικά εισοδήματα αντίστοιχου αριθμού φορολογουμένων δεν ξεπέρασαν τα 98,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων όπως αυτή προέκυψε κατά την εκκαθάρισή τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σε σύνολο 4.979.893 φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι στιγμή το σύνολο των φορολογούμενων εισοδημάτων ξεπερνά τα 92,2 δισ. ευρώ. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι απομένουν προς εκκαθάριση περίπου 750.000 φορολογικές δηλώσεις, τότε το συνολικό εισόδημα αναμένεται να διαμορφωθεί περί τα 102 δισ. ευρώ.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως το 2010, μία χρονιά ύφεσης και σημαντικής αύξησης της ανεργίας οι φορολογούμενοι εμφάνισαν στην εφορία υψηλότερα εισοδήματα από το 2009 που ακόμη η κρίση ήταν στην αρχή της. Είναι επίσης εντυπωσιακό πως το κράτος ενώ οι φορολογούμενοι δήλωσαν

Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας!


Xωρίς ρεύμα βρίσκεται από τις οκτώ παρά τέταρτο το υπουργείο Υγείας, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Στουρνάρη, αφού συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέβασαν τους διακόπτες, κόβοντας την παροχή.

Με αυτόν τον τρόπο η ΓΕΝΟΠ θέλει να διαμαρτυρηθεί για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος

Σήμερα η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης


Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη διαδικασία στην ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Κατά την χθεσινή τοποθέτησή του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρέσχε στήριξη στο νέο πρωθυπουργό, απέρριψε την κριτική κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τα οποία υποστηρίζουν πως η νέα κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση, ενώ υπεραμύνθηκε της πρότασής του για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για «να είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης και για να ξεπεραστεί ο κινδυνος χρεοκοπίας» και

Σε συντονισμένη επίθεση αποδίδει το Facebook τα πορνογραφικά μηνύματα


Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσε θύμα "μίας συντονισμένης επίθεσης από ηλεκτρονικά μηνύματα με ιούς", αφού πολλοί χρήστες του επεσήμαναν στην εταιρεία μία σημαντική αύξηση του αριθμού των μηνυμάτων με πορνογραφικό ή βίαιο υλικό.

"Οι προσπάθειές μας περιόρισαν δραστικά τις ζημιές από αυτή την επίθεση και τώρα προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους",

Βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, περιμένουμε την Τετάρτη16 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 9 έως 16 βαθμούς.

Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα