www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Επιμένει ο Σαμαράς στη μη υπογραφή κοινής δήλωσης

Στην συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εναποθέτει τις ελπίδες του ο Α.Σαμαράς προκειμένου να πειστεί η Ε.Ε. ότι η έγγραφη διαβεβαίωση που ζητούν για την τήρηση των όρων της δανειακής σύμβασης, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι θα λύσουν.

Η επιμονή της Ε.Ε. στην έγγραφη δήλωση των πολιτικών ηγετών προβληματίζει ιδιαίτερα τη Συγγρού καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εντείνει τις αντιδράσεις που υπάρχουν -σιωπηρά ακόμα στο σύνολο τους- για την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμo.

Ο Α.Σαμαράς έσπευσε να προλάβει πριν οι γκρίνιες γίνουν αντιδράσεις να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπάρχει δική του υπογραφή σε ένα τέτοιο κείμενο τονίζοντας ότι πρόκειται για θέμα εθνικής
αξιοπρέπειας. Η εναλλακτική λύση που ενδεχομένως ο κ.Παπαδήμoς θα μεταφέρει είναι μια επιστολή του προέδρου της Ν.Δ. με την οποία θα επαναλαμβάνει όσα μέχρι τώρα έχει τονίσει και δεσμευτεί δημοσίως.Ότι δηλαδή θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας.

Όχι ότι αυτό δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο εσωτερικό της Ν.Δ. αλλά όπως λένε στην Συγγρού «δεν θα υπάρχει η υπογραφή του Α.Σαμαρά δίπλα σ αυτή του Γ.Παπανδρέου». Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Α.Σαμαράς αν η Ε.Ε. επιμείνει και αν τελικά ευσταθούν οι πληροφορίες ότι στο επικείμενο Eurogroup δεν είναι και πάλι στην ατζέντα η 6η δόση γιατί οι Βρυξέλλες επιμένουν στην κατάθεση έγγραφης δέσμευσης. Τώρα το γιατί επιμένει η Ε.Ε. σε μια κίνηση που όντως θα δημιουργήσει πρόβλημα εκ του μη όντος στην Αθήνα, είναι και αυτό ένα από τα ανεξήγητα των τελευταίων μηνών στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: