www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Φώτης Κουβέλης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.


Υπενθυμίζεται ότι σχετική απόφαση είχε λάβει αργά την Πέμπτη το βράδυ, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, αλλά δεν περιοριζόμαστε στο «όχι», είμαστε εδώ και θα είμαστε με συγκεκριμένες, επίμονες προτάσεις και διεκδικήσεις, τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Κουβέλης, κάνοντας λόγο για θεσμική ανακολουθία και
ουσισιαστικούς πολιτικούς λόγους που επιβάλλουν τη θέση αυτή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σταθερή μας θέση, ξεκαθάρισε, είναι να μείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και θέση μας είναι να δίνουμε συστηματικά τη μάχη για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας εντός ευρωζώνης.

Όπως επεσήμανε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, με δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και τους εφαρμοστικούς νόμους, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπες με σημαντικά ζητήματα, όπως το πως θα αντιμετωπιστούν οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν για τους ασθενέστερους και των προστασία των ΣΣΕ, πως θα γίνει η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με ανακατανομή των υπαλλήλων και όχι με οριζόντιες περικοπές, αλλά και πως θα διεκδικηθεί στην ΕΕ ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, ένα πακέτο επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: