www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γ. Καρατζαφέρης: Προχωρήστε κι ας γαυγίζουν τα σκυλιά

Τη στήριξή του στο Λουκά Παπαδήμο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εκφράζοντας την πίστη του ότι «έχουμε στο τιμόνι τον καλύτερο τεχνοκράτη ο οποίος θα μπορέσει να ολοκληρώσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση» και λέγοντας «ναι» στη νέα κυβέρνηση «χωρίς βέτο και αστερίσκους».


«Όταν το καραβάνι προχωράει και γαυγίζουν τα σκυλιά δεν θα σταματήσει, προχωράει... πόσο μάλλον αν αυτά είναι πεκινουά και κανίς», είπε με νόημα απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούνται επιτακτικά από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε και πάλι απευθυνόμενος στον κ. Παπαδήμο: «Θα πάτε να τους πείτε ότι στη γλώσσα μας υπάρχουν δύο λέξεις που δεν τις
έχουν στο λεξιλόγιό τους, υπάρχει μπέσα και φιλότιμο και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που σας στηρίζουν έχουν και μπέσα και φιλότιμο, υπογραφή δεν χρειάζεται».

Πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε αντίθετος με το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτο. «Δεν έπρεπε να χετε τόσα μέλη στο υπουργικό δείχνει δυσκινησία» είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στα 37 μέλη του υπουργικού συμβουλίου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «Γιατί αυτή η πλεονεξία; Γιατί αυτό το κυνήγι της καρέκλας;».

Κάλεσε δε τους προερχόμενους από ΠΑΣΟΚ υπουργούς να ελέγξουν το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που βρίσκεται κάτω από τα πόδια τους για να ενισχυθεί πάσει θυσία αυτή η κυβέρνηση. Οπως είπε, «θα ενισχυθεί μόνο αν δεν υπονομεύεται από ιδιοτέλειες, από στημένες αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Καρατζαφέρης τονισε πως «θα στηρίξουμε την προσπάθεια χωρίς βέτο και αστερίσκους» και ευχήθηκε: «Καλό δρόμο κ. Πρωθυπουργέ».

Οι αναφορές του προέδρου του ΛΑΟΣ στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου. «Το ΠΑΣΟΚ δεν χωρίζεται σε βαθύ ή ρηχό», είπε, «έχει 37 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στο τόπο, με όλα τα στελέχη του, που είναι πηγή δύναμης του. Το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσει την υπερηφάνεια του Ελληνα. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ευθύνης και στήριξης αυτής της νέας πορείας που εμείς εγκαινιάσαμε».

ο κ. Ευθυμίου σημείωσε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ, με το σύνολο των ομιλητών και των υπουργών του, ξεκαθαρίσαμε ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου».

«Είμαι σίγουρος για εσάς προσωπικά και για όλα τα στελέχη του ΠΑΣΑΟΚ που περπατάτε στη διαφάνεια. Για τους λαγουμιτζήδες φοβάμαι», απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης παρενέβη κατηγορώντας τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι παίζουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια πάνω στα ερείπια της χώρας.


«Αν κάτι έγινε σαφές από τις παρεμβάσεις των αρχηγών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έγινε για ένα και μόνο λόγο. Για να δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα με αυτή την απαράδεκτη συμφωνία και να γίνει ντεκόρ για να παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια τα κόμματα που συμμετέχουν και να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία την οποία ξεκίνησαν από το βήμα αυτής της Βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: