www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Διαβεβαιώσεις Γ. Κουτρουμάνη για μισθούς και συντάξεις

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400.000.000 ευρώ που απαιτούνται, προκειμένου έως το τέλος του χρόνου να καταβληθούν χωρίς πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.


«Μέχρι το τέλος του χρόνου απαιτούνται 400 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα...όπως βρέθηκαν τα χρήματα το τελευταίο δίμηνο του 2009 (σ.σ. τότε απαιτήθηκαν 1,6 δισ, ευρώ) έτσι θα βρεθούν και σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα υπογραφεί η απόφαση που θα προσδιορίζει τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών
επαγγελμάτων, ενώ άμεσα θα υλοποιηθεί και η συμφωνία με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες θα δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε, προχωρούν τα αναγκαία βήματα για την ολοκλήρωση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας. Επίσης, εντατικοποιείται η λειτουργία της εθνικής αναλογιστικής αρχής εν όψει και της αξιολόγησης της Ελλάδας και του ελέγχου του Eurogroup της 25ης Νοεμβρίου, ώστε να είναι θετική η αξιολόγηση για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνονται όσες αναλογιστικές μελέτες εκκρεμούν και από το νέο χρόνο ολοκληρώνεται και η απογραφή των συνταξιούχων.

Ο κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε επίσης ότι προωθούνται νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων και αυτό για την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. Επίσης ενεργοποιούνται τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Απασχόλησης, που θα απορροφήσουν μαζί με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" περί τους 340.000 ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: