www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καιρός αύριο 25/09/2010

Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά έντονα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 23 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 25 - 26 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο θα επικρατούν ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι που από τις απογευματινές ώρες θα

«Αβάσιμες» οι διεκδικήσεις του Δήμου Μαραθώνα λέει η ΕΥΔΑΠ

Την άποψη πως η ασκηθείσα κατά της ΕΥΔΑΠ αγωγή εκ μέρους του δήμου Μαραθώνα είναι «παντελώς νόμω και ουσία αβάσιμος», διατυπώνει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, σχετικά με τη δημοσιευθείσα αγωγή του δήμου για τη μη καταβολή του δικαιώματος για υδροληψία από τη λίμνη του Μαραθώνα.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, «ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΕΥΔΑΠ (οφείλει 14 εκατ. ευρώ, τίμημα που αντιστοιχεί στην αξία του παρεχόμενου από την ΕΥΔΑΠ επεξεργασμένου πόσιμου νερού προς ενίσχυση του δημοτικού δικτύου Μαραθώνα, ο οποίος το διανέμει στους δημότες του εισπράττοντας απ’ αυτούς το τίμημα του νερού χωρίς να το αποδίδει στη δικαιούχο ΕΥΔΑΠ), εθεώρησε ότι με μία νόμω και ουσία αβάσιμο αγωγή του μπορεί να αποφύγει την πληρωμή των

Αλλαγές στη δομή του ΙΚΑ

Αλλαγές στο σύστημα παρακράτησης εισφορών στο ΙΚΑ αλλά και στη δομή του οργανισμού προανήγγειλε σήμερα ο διοικητής του ταμείου Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με στόχο το Ίδρυμα να ξεφύγει από το «νόμο μόρφωμα του 1934», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στον σταθμό «Ράδιο Κρήτη», ανέφερε ότι στο μέλλον το Ίδρυμα θα έχει 13 διοικητές και έναν επιτελικό στην Αθήνα.

Σχετικά με τις αλλαγές στην παρακράτηση, όπως ανέφερε ο Ρ. Σπυρόπουλος, θα προβλέπεται μεταξύ άλλων πως αν μια εταιρία αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές ενός μήνα, θα μπορεί να τις επιμερίσει

Ανακλήθηκαν κατεψυγμένα φιλέτα γλαύκου

Στην ανάκληση ποσοτήτων κατεψυγμένου φιλέτου γαλάζιου καρχαρία (γλαύκου) - Prionace glauca, χωρίς δέρμα, με κόκκαλο προχώρησε ο ΕΦΕΤ, επειδή ανιχνεύτηκε αυξημένη ποσότητα υδραργύρου.


Πρόκειται για το προϊόν με την επωνυμία "ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ - ΓΛΑΥΚΟΣ TINTORERA, ΦΕΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ" με αριθμό παρτίδας

Μαργαρίτα 47 εκατ. ετών εντοπίστηκε στην Παταγονία

Κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ της Παταγονίας εντοπίστηκε μια απανθρακωμένη μαργαρίτα, ηλικίας 47 εκατ. ετών.


Όπως ανακοινώθηκε από το διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της τοπικής λίμνης Γκουτιέρες, κ. Ροντόλφο Κορσολίνι, το απανθρακωμένο λουλούδι εντοπίστηκε το 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας "Πίσι Λεουφού", που η κοίτη του είναι κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ.

Οι έρευνες που έγιναν στη

Ενέργειες τεχνολογιών πληροφορικής για εξοικονόμηση 10 δισ. εφαρμόζει η κυβέρνηση

Σε εξοικονόμηση πάνω από δέκα δισ. ευρώ ετησίως προσβλέπει η κυβέρνηση με την υιοθέτηση δράσεων σχετικές με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Όπως αναφέρεται θα στοχεύουν στην μηχανογράφηση του κρατικού τομέα, τον έλεγχο των δαπανών αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Οι 24 δράσεις, έντεκα εκ των οποίων αποτελούν άμεση προτεραιότητα και παρουσιάζονται με έντονα γράμματα είναι οι εξής:

1. Θεσμικό Πλαίσιο Προμηθειών και Ηλεκτρονικές Προμήθειες


2. Αγορά Καυσίμων


3. Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση


4. Ενιαία Αρχή Μισθοδοσίας και Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων

Φωτογραφίες-σοκ ρίχνει η Κομισιόν στη μάχη κατά του καπνίσματος

Φωτογραφίες από ασθενή πνευμόνια και καρκίνο του λάρυγγα θα «κοσμούν» τα πακέτα των τσιγάρων στις χώρες της Ε.Ε, σύμφωνα με πρόταση που κατέθεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά του καπνίσματος.

Προτάθηκε επίσης η ευρωπαϊκή νομοθεσία να ενισχυθεί ώστε να υπογραμμίζονται ακόμη περισσότερο οι ουσίες που προκαλούν εξάρτηση. Σήμερα ο νόμος ορίζει ανώτατα όρια στην περιεκτικότητα νικοτίνης, μονοξειδίου του άνθρακα ή πίσσας στα τσιγάρα, αξιώνει να υπάρχουν γραπτές προειδοποιήσεις στα πακέτα τους και απαγορεύει τον χαρακτηρισμό των τσιγάρων ως "ελαφρών" ή "με χαμηλή περιεκτικότητα πίσσας".


Οι ιδέες αυτές παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησαν οι Βρυξέλλες ενόψει μιας αναθεώρησης της τρέχουσας νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού, η οποία προβλέπεται

Υποχωρήσεις ζητά από τους φαρμακοποιούς ο Αν. Λοβέρδος

Μείωση του ποσοστού κέρδους ζήτησε από τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας πως «για να την βγάλουμε καθαρή, δεν γίνεται να μην κάνουμε υποχωρήσεις».


Υπήρξε όμως διαφωνία σχετικά με το ύψους του ποσοστού, καθώς ο υπουργός το υπολογίζει σε 35% και το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε περίπου 20%.

Όσον αφορά στα ποσά που χρωστά ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στους φαρμακοποιούς, ο Αν. Λοβέρδος υποστήριξε ότι "όσοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, συνεχίζουν γι άλλους λόγους. Όπως είπε, η ψαλίδα έχει κλείσει και

Την Κυριακή ξεκινά ο διάλογος για την Τριτοβάθμια

Από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών θα ξεκινήσει και επισήμως την Κυριακή ο διάλογος που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των αλλαγών για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη συνάντηση διαλόγου και εργασίας θα παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Διοικήσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι, επίσης, ο υπουργός Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας της Πορτογαλίας, Jose Mariano Gago, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Ανδρέας Δημητρίου και ο Πρώην Πρόεδρος του Dublin City University,

Τρεις νέους υποψήφιους δημάρχους ανακοίνωσε η Ν.Δ.

Τους υποψήφιους που στηρίζει στους δήμους Αχαρνών, Ιεράς Πόλης Μεσολλογίου και Ζακύνθου ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.


Πρόκειται για τους:

Στο δήμο Αχαρνών: Οικονόμου Ευθύμιος Δήμαρχος Θρακομακεδόνων

Στο δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Πρεβεζάνος Γεώργιος Πρώην Δήμαρχος Ι.Π.

Ιός "έβαλε στο μάτι" λογισμικό της Siemens

Ιός έχει ως στόχο λογισμικό του γερμανικού ομίλου Siemens, αποσκοπώντας να αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων εγκαταστάσεων εργοστασίων, ακόμη και του πυρηνικού σταθμό του Μπουσέρ στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με ειδικούς του τομέα της Πληροφορικής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Η Siemens, ωστόσο, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν έχει τροφοδοτήσει με λογισμικό αυτή την πυρηνική εγκατάσταση, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανή την υπόθεση των ειδικών αυτών.

Ωστόσο, ανησυχίες υπάρχουν για τους κινδύνους που προέρχονται από τον συγκεκριμένο ιό.

«Είναι απίστευτο... Μάλλον είναι κάτι παραπάνω από βιομηχανική κατασκοπεία», δήλωσε ο Τζέιμς Λιούις, ειδικός του αμερικανικού Κέντρου Διεθνών και Στρατηγικών Σπουδών.

Στο δημοσίευμα των «Financial Times» εκφράζονται ανησυχίες για τους κινδύνους που διατρέχουν στρατηγικοί στόχοι και κυρίως ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ.

Πρόκειται για τον πρώτο ιό της Πληροφορικής που έχει ως στόχο τη φυσική καταστροφή

«Δεν θα ξαναζήσουμε σεισμό σαν του '78»

H περίοδος επαναδραστηριοποίησης των ρηγμάτων της λεκάνης της Μυγδονίας, είναι της τάξης των 100 ετών και άνω έως και των 300 ετών και «το ρήγμα που έδωσε το σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη δεν θα ενεργοποιηθεί στη διάρκεια της ζωής μας», τονίζει η καθηγήτρια Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Ελευθερία Παπαδημητρίου.


Αλλα ρήγματα, όμως, μέσα στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν καν μελετηθεί, παρά το ό,τι υπάρχουν προτάσεις από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με την Ε. Παπαδημητρίου, ούτε οι επιστήμονες, ούτε η πολιτεία θα πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς στη λεκάνη της Μυγδονίας υπάρχουν περίπου 15 παρόμοια ρήγματα, γνωστά στους σεισμολόγους από ιστορικούς σεισμούς και μερικά από αυτά δεν έχουν ενεργοποιηθεί εδώ

Η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία

Η ΠΓΔΜ και η Συρία σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο «συνταγματικό όνομα» της ΠΓΔΜ, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Σύρος ομόλογος του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ.

Το ανακοινωθέν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΟΗΕ, θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν στη βάση των αρχών του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, καθώς και της

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, υπέβαλλε ο Γιώργος Δημήτραινας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Χάρης Καστανίδης την έκανε αποδεκτή.

Ο υπουργός τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο υπουργείο και για τις άοκνες προσπάθειες του να προωθηθούν οι κοινοί στόχοι, προσπάθειες στηριγμένες στην ακεραιότητα, το

Αρχίζει από τον Οκτώβριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Από την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.


Όπως είπε φέτος η τιμής εκκίνησης θα είναι 77 με 80 λεπτά το λίτρο. Είπε επίσης πως εάν εξισωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης των

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών - βυτιοφόρων αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Οι γραπτές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών δεν φαίνεται να έπεισαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Μετά τη λήξη της γενικής συνέλευσης, οι οδηγοί αποφάσισαν να μεταβούν και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά.

Δύο ποτά αποσταθεροποιούν τους ηλικιωμένους

Oλλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μόλις δύο ποτά και μάλιστα μικρής ποσότητας είναι αρκετά για να απορρυθμίσουν τον μηχανισμό ισορροπίας των ηλικιωμένων ατόμων. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Saint Μaartens Ηospital στην πόλη Ναϊμέγκεν συνεργάστηκαν με άτομα ηλικίας 60-63 ετών που έπιναν δύο ποτά (βότκα-πορτοκάλι), φροντίζοντας τα επίπεδα του αλκοόλ που περιείχαν να είναι ιδιαίτερα χαμηλά και όχι πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια για οδήγηση. Μετά την κατανάλωση των ποτών οι ερευνητές υπέβαλαν τους εθελοντές σε κάποια απλά τεστ κίνησης. Οπως διαπιστώθηκε, οι εθελοντές μετά την κατανάλωση των ποτών δυσκολεύονταν να περπατήσουν σταθερά και είχαν πρόβλημα να αποφεύγουν διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στον δρόμο τους.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ξεκάθαρα ότι ακόμη και οι μικρές συγκεντρώσεις αλκοόλ στο αίμα μειώνουν το επίπεδο αντίδρασης στην εμφάνιση ενός εμποδίου και γενικά προκαλούν προβλήματα ισορροπίας. Στα πειράματα που κάναμε, μετά την κατανάλωση μόλις δύο ποτών οι εθελοντές είχαν καθυστερημένες αντιδράσεις και γενικά είχε κλονιστεί η σταθερότητα της κίνησής τους. Μπορεί όσον αφορά την οδήγηση να υπάρχουν επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης αλκοόλ όμως για το περπάτημα δεν υπάρχουν, και έτσι καλό θα είναι ειδικά οι ηλικιωμένοι να γνωρίζουν τα όρια

Δεν σώζουν οι μαστογραφίες τις γυναίκες πάνω των 50 ετών

Μελετώντας τα αποτελέσματα του εθνικού προγράμματος μαστογραφίας της Νορβηγίας ειδικοί στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο έλεγχος των γυναικών με μαστογραφία, ειδικά όταν αυτές είναι άνω των 50 ετών, δεν επηρεάζει σημαντικά τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του μαστού. Αν και στην επιστημονική κοινότητα υπάρχουν διαφωνίες για το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης και προστασίας της ζωής των γυναικών που προσφέρουν οι μαστογραφίες, παρ΄ όλα αυτά ως σήμερα η κρατούσα θεωρία ήταν ότι μετά την ηλικία των 40 ετών όλες οι γυναίκες πρέπει να εξετάζονται τακτικά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι οι μαστογραφίες μειώνουν τους θανάτους από καρκίνο του μαστού κατά 25%, ενώ άλλοι επιστημονικοί οργανισμοί αναφέρουν ότι το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από 15% ως 23%. Ωστόσο η νέα μελέτη μειώνει δραματικά αυτά τα

Θα καθυστερήσει η επιστροφή στη Γη των κοσμοναυτών του Σογιούζ

Πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σταθμό πρόσδεσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού καθυστέρησε για τουλάχιστον μια ημέρα την αναχώρηση τριών μελών του πληρώματός του, που θα επέστρεφαν σήμερα στη Γη.

«Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η πρόσδεση» επισήμανε ο εκπρόσωπος από το Κέντρο Ελέγχου της αποστολής.

Τα άγκιστρα στο σταθμό πρόσδεσης δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσει το διαστημόπλοιο Σογιούζ να αρχίσει την κάθοδό του προς τη Γη.

Στο διαστημόπλοιο βρίσκονται οι Ρώσοι Αλεξάντερ Σκβορτσόφ και Μιχαήλ Κορνιγιένκο και ο Αμερικανός Τρέισι Κάλντγουελ Ντάισον.

Το Σογιούζ βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό

Με επιστολή και όχι με υπόμνημα η απάντηση Καραμανλή για το Βατοπέδι

Με απαντητική επιστολή θα ανταποκριθεί τελικώς ο κ. Κ. Καραμανλής στο αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής να καταθέσει σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

 Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον πρόεδρο της Προανακριτικής κ. Δ. Τσιρώνη. Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον κ. Τσιρώνη για τις προθέσεις του και ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής απάντησε ότι αποφάσισε να στείλει επιστολή στην οποία θα αναφέρει όλα όσα έχει να πει.

«Εφόσον έτσι νομίζετε, πότε σκοπεύετε να το κάνετε;» τον ρώτησε ο κ. Τσιρώνης.

«Την άλλη εβδομάδα είναι καλά;» είπε ο κ. Καραμανλής και συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ενώ ρωτήθηκε αν έχει πρόβλημα να ενημερωθούν τα ΜΜΕ για τη συνομιλία αυτή. «Οχι, κανένα» απάντησε ο τέως πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το ότι ο τέως πρωθυπουργός τιμά την Επιτροπή και επέλεξε να μιλήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009 στην επιτροπή μας».

΄Οπως είπε χαρακτηριστικά, «ακόμη και μία σειρά να γράψει έχει τη σημασία του. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της μαρτυρίας, ακόμη και μία επιστολή είναι σημαντική». Κατά τον ίδιο δεν υπήρξε

΄Ηταν καζάνι, έγινε ηφαίστειο ο ΣΥΝ

΄Εμοιαζε με καζάνι που βράζει ο Συνασπισμός όσο διαρκούσε η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων. Αλλά και τώρα που οι υποψηφιότητες έκλεισαν, αντί τα πνεύματα να ηρεμήσουν, η Κουμουνδούρου μετατράπηκε σε ηφαίστειο!
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να δώσει σε όλους τους τόνους το μήνυμα της ενότητας μπροστά στην πρώτη εκλογική μάχη που δίνεται στη χώρα σε «συνθήκες ΔΝΤ». Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου επιμένει στον δρόμο που χάραξε για τον ΣΥΝ, με ξεκίνημα τις περιφερειακές εκλογές, θέτοντας ως στρατηγική επιλογή τη συνάντηση «με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο που διαφοροποιούνται από τα αριστερά με την πολιτική της ηγεσίας του ΠαΣοΚ». Ωστόσο το κλίμα είναι βαρύ, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής, με το «Αριστερό Ρεύμα» να αντιδρά στην υποψηφιότητα του κ. Αλ. Μητρόπουλου, επιμένοντας στην άποψη για λανθασμένο πολιτικό προσανατολισμό της πλειοψηφίας στις εκλογές. Μάλιστα, όπως φάνηκε κατά την προχθεσινή

Οι παραλείψεις συνέβαλαν στην τραγωδία

Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει.

Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια... σιδερένια κλούβα. Η τραγωδία ίσως θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε μείνει συμπτωματικά ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής για να εξαερίζεται ο χώρος επειδή μύριζε μια τουαλέτα! Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που επισημαίνονται στο πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας, η οποία ερεύνησε τις συνθήκες της πυρκαγιάς στο υποκατάστημα της Μarfin Βank μετά τον εμπρησμό από ομάδα αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, με αποτέλεσμα τον θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου , της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη. Στο πόρισμα που συνέταξε τον προηγούμενο Ιούλιο ο επιθεωρητής κ. Θεοδόσιος Πανταζόπουλος και αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου, κλειδωμένες έξοδοι διαφυγής,

«Μάθετε να μεγαλώνετε σωστά τα παιδιά σας»

«Να βγεις έξω για εκπαίδευση και να παραμείνεις εκεί για τουλάχιστον τρία χρόνια.Μόνο έτσι θα γυρίσεις στρατηγός. Αν μείνεις λιγότερο χρόνο, θα επιστρέψεις ως μόνιμος επιλοχίας». Η συμβουλή που είχε δώσει στον σημερινό καθηγητή Παιδιατρικής κ. Α.Κωνσταντόπουλο πριν από πολλά χρόνια - όταν είχε πάρει την ειδικότητα της Παιδιατρικής- ο αείμνηστος καθηγητής της Παιδιατρικής Νικόλαος Ματσανιώτης έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό του.

Την ακολούθησε με το παραπάνω και πέτυχε. Πέρασε τα σύνορα της χώρας, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, και έκτοτε διαγράφει ανοδική πορεία. Πρόσφατα μάλιστα εξελέγη πρόεδρος της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας- ο πρώτος έλληνας παιδίατρος που αναλαμβάνει τέτοιο πόστο.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, η παιδιατρική είναι κυρίως ειδικότητα που σχετίζεται με την πρόληψη και δευτερευόντως με τη θεραπεία νοσημάτων. Η σωστή ανατροφή των παιδιών πρέπει να είναι βασικό μέλημα των γονέων, των δασκάλων και των γιατρών.

Αυστηρή επιτήρηση των μικρών παιδιών

«Η καλή μας υγεία εξαρτάται σε έναν βαθμό από αυτά που τρώμε και από το αν ασκούμαστε» σημειώνει. ΄Ετσι οι έλληνες γονείς πρέπει να αρχίσουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τρέφονται σήμερα τα παιδιά.

«Πρέπει να τρώνε πρωινό και να ακολουθούν τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής για να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία» τονίζει.

Επίσης τα παιδιά πρέπει να γυμνάζονται τακτικά και να μη βλέπουν τηλεόραση με τις ώρες. «Η τηλεόραση ευθύνεται για πολλά δεινά. Ευθύνεται για την καθιστική ζωή,το ανεξέλεγκτο...

$5 δισ. επενδύσεις φέρνει ο Εμίρης του Κατάρ

Με τις υπογραφές του Χάρη Παμπούκη και του Αχμάντ Αλ Σαγέντ- δεύτερου στην ιεραρχία μετά τον Εμίρη του Κατάρ- παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι επισημοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη οι «αρραβώνες» ενός από τους πέντε μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους του κόσμου, του καταριανού Qatar Ιnvestment Αuthority, (QΙΑ) με την Ελλάδα, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.


Το Μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις επενδύσεις, και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κατάρ, Αλ Σαγέντ, εκφράζει την πρόθεση των δύο πλευρών για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των ακινήτων, των μεταφορών, των υποδομών και του τουρισμού και όπως υπογραμμίζεται από κυβερνητικές πηγες δεν είναι δεσμευτικό.

Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ακόμη ότι πρόκειται για την αρχή μιας συνεργασίας ενώ σημείωναν ότι τώρα θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για τις επενδύσεις. Το ενδιαφέρον του Κατάρ προς την Ελλάδα χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Οταν μία κυβέρνηση θέλει, μπορεί να βάλει όρους για δικό της αναπτυξιακό μοντέλο. Ο,τι γίνει θα είναι μέσα στη φιλοσοφία της πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης. Θέλουμε το κεφάλαιο να επενδύσει σωστά, και σε

Θεραπεία της εσωστρέφειας με σπρέι από τη μύτη!

Ισραηλινοί και Aμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα ρινικό σπρέι, που περιέχει την ουσία ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», μπορεί να βοηθήσει τους ντροπαλούς και εσωστρεφείς ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, αποκτώντας πιο άνετες και ζεστές κοινωνικές σχέσεις.


Η συγκεκριμένη ουσία είναι γνωστό ότι αυξάνει την ικανότητα των ανθρώπων να νιώθουν καλύτερα τον διπλανό τους και να αναπτύσσουν συναισθηματικό δεσμό μαζί του, για τον λόγο αυτό η ωκυτοκίνη, η οποία παράγεται με φυσικό τρόπο από το ανθρώπινο σώμα, παίζει καθοριστικό ρόλο, ήδη από τη γέννηση, στις σχέσεις μεταξύ των γονέων, και ειδικά της μητέρας, και των παιδιών, σύμφωνα με τους ερευνητές του Κέντρου Σίβερ για την Έρευνα και Θεραπεία του Αυτισμού, καθώς και επιστήμονες του πανεπιστημίου Κολούμπια των

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Α. Πατήσια - Ειρήνη

Εκτός λειτουργίας για περίπου δέκα μέρες θα μείνει από την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, έως και την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ ­- ΕΙΡΗΝΗ, λόγω των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ15.

Από την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (Ανόδου - Καθόδου) των σταθμών ΠΕΡΙΣΣΟΥ & ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα: ΑΤΤΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του

Το άγγιμα του χεριού απαλύνει τον πόνο

Κάθε φορά που οι άνθρωποι πονάνε, συνηθίζουν να αγγίζουν με το χέρι τους το σημείο όπου εστιάζεται ο πόνος. Μια νέα έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το άγγιγμα μπορεί να απαλύνει τον πόνο.


Αυτό συμβαίνει διότι βοηθά τον εγκέφαλο να σχηματίσει καλύτερη εικόνα για το σώμα του.

Νέα βρετανική επιστημονική έρευνα υπό τον Πάτρικ Χάγκαρτ του Ινστιτούτου Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου University College του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας Current Biology, διαπίστωσε ότι ο πόνος δεν σχετίζεται μόνο από τα σήματα που λαμβάνει ο εγκέφαλος από τα αισθητήρια όργανα και τα περιφερειακά νεύρα, αλλά και με τον τρόπο που ο εγκέφαλος ενοποιεί αυτά τα σήματα σε μια συνεκτική αναπαράσταση του σώματός "του" ως συνόλου.

Το άγγιγμα επιτρέπει στον εγκέφαλο να σχηματίσει μια συνεκτική εικόνα του σώματος και αυτή η

Ο χρόνος πάνω στη Γη είναι σχετικός

Ο χρόνος σε ένα ρολόι που βρίσκεται στο πάτωμα κυλάει πιο αργά σε σχέση με ένα ίδιο ρολόι που βρίσκεται πάνω σε μια σκάλα. Ο λόγος είναι διότι το ρολόι που βρίσκεται χαμηλότερα επηρεάζεται οριακά περισσότερο από την βαρύτητα.


Αυτό συμβαίνει γιατί βρίσκεται πιο κοντά στην επιφάνειά της. Αντίθετα, ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα για το ρολόι που βρίσκεται πιο ψηλά.

Εξάλλου, αυτό υποστήριζε η θεωρία του Αϊνστάιν για τη σχετικότητα του χρόνου.

Χάρη στην χρήση δύο υπερσύγχρονων ατομικών οπτικών ρολογιών ύψιστης ακρίβειας, η θεωρία αποδείχθηκε στις ΗΠΑ.

Τα ρολόγια είχαν τοποθετηθεί σε υψομετρική διαφορά μόλις 33 εκατοστών. Όπως έδειξαν, εάν κάποιος ζήσει επί 79 χρόνια σε υψόμετρο 33 εκατοστών ψηλότερο από κάποιον άλλο, θα γεράσει

Βολές εκ των έσω στο ν/σ για την περαίωση

Κριτική για καθυστέρηση στην επίτευξη των στόχων στο πεδίο των εσόδων, αλλά και για επιβράβευση των φοροφυγάδων άσκησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου που αφορά στο μέτρο της περαίωσης.


Μιλώντας στην επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως "μια τελευταία ευκαιρία για μια νέα αρχή". Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί μια χρόνια παθογένεια. "Ξεκαθαρίζουμε το παρελθόν και προχωράμε στο μέλλον. Δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν εκκρεμότητες στο παρελθόν να τις κλείσουν" είπε χαρακτηριστικά .

Από την πλευρά του ο Γ. Φλωρίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία που λέει ότι όσοι έκλεψαν τη δυνατότητα της χώρας να προοδεύσει, παίρνουν βραβείο. "Αυτή η πρωτοβουλία πιστοποιεί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά ως προς την επίτευξη των στόχων. Δηλαδή λέγατε ότι τα

Παρακολουθήστε ζωντανά στο Google Earth όλες τις πτήσεις

Χάρη στη νέα εφαρμογή του Google Earth μπορεί ο καθένας μας πλέον να παρακολουθήσει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τις διαδρομές των εμπορικών πτήσεων όλων των αεροσκαφών.


Σε συνεργασία με την Flightwise, εξειδικευμένη υπηρεσία στο διαδίκτυο για τις αερομεταφορές, το Google Earth προσφέρει την εγκατάσταση ενός δωρεάν προγράμματος, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθήσει όλες τις πτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ.

Οι πτήσεις απεικονίζονται από ένα μικρό μπλε αεροπλάνο. Ο χρήστης περνά τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το αεροπλάνο και εμφανίζονται τα στοιχεία της πτήσης, όπως ο αριθμός της, η ακριβής ώρα απογείωσης, η διάρκεια της ή η διαδρομή που θα ακολουθήσει, ακόμη και στοιχεία για

Δημ. Κουσελάς: Μελετάται εξαίρεση της «αυτοπεραίωσης»

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μην περιληφθούν στην περαίωση όσοι φορολογούμενοι έχουν κάνει «αυτοπεραίωση», με την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν βρίσκονταν μέσα στο δείγμα ελέγχου της εφορίας, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Ο Δημήτρης Κουσελάς είπε ότι το νομοσχέδιο θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο.

Ερωτηθείς ο υφυπουργός εάν θα περιληφθούν στην περαίωση και οι περιπτώσεις που έχει γίνει αυτοπεραίωση, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης εάν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν ήταν στο δείγμα ελέγχου της εν λόγω χρονιάς.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για τα έτη 2008 και 2009, για τα οποία δεν υπάρχουν δείγματα ελέγχου, το

Πιστεύουν στην αιώνια ζωή με την κρυογενετική

H αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας αναμένεται να αποκτήσει σύντομα την πρώτη κλινική κρυογενετικής, ύστερα από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun, επιχειρηματίες από τη Μελβούρνη συγκεντρώνουν χρήματα για τη δημιουργία της κλινικής, ενώ το όλο έργο αναμένεται να ξεκινήσει σε έξι μήνες.


Οι εμπνευστές του εγχειρήματος λένε ότι θα παγώνουν και θα αποθηκεύουν στην κλινική ανθρώπινα πτώματα ή κεφάλια για 50 έως 100 και πλέον χρόνια, έως ότου η επιστήμη, και πιο συγκεκριμένα η νανοτεχνολογία, θα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που θα επιτρέπει να λειτουργούν απόλυτα βιολογικά τα παγωμένα πτώματα.

Η Cryogenics είναι μια νέα μορφή της επιστήμης που δίνει μια δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν πίσω στη ζωή, σε μια στιγμή που υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια τους, υποστηρίζουν οι

Φάλαινες σε κίνδυνο στη Νέα Ζηλανδία

Επιχείρηση διάσωσης 24 φαλαινών στήθηκε σε μία απομονωμένη παραλία στη Νέα Ζηλανδία, όπου ειδικά συνεργεία φορτώνουν τα θαλάσσια θηλαστικά σε μεγάλα φορτηγά για να τα μεταφέρουν 50 χιλιόμετρα πιο μακρυά και να τα αφήσουν σε πιο ήρεμα νερά, με την ελπίδα ότι έτσι θα τα σώσουν.


Οι 24 φάλαινες είναι οι μόνες που επέζησαν από ένα μεγάλο κοπάδι που εγκλωβίστηκε στα ρηχά, στην απομακρυσμένη παραλία Σπίριτς, στο βορειότερο άκρο της Βόρειας Νήσου, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής τα κήτη δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην ανοικτή θάλασσα.

Υπάλληλοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος δηλωσαν ότι οι φάλαινες που έχουν επιζήσει μεταφέρονται οδικώς στην παραλία Ραράουα, όπου τα νερά είναι ήρεμα και τα ζώα θα έχουν την ευκαιρία να ανοιχτουν στη θάλασσα.

Ο Άντον Βαν Χέλντεν, του εθνικού μουσείου Τε Πάπα της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι πρόκειται

Νέοι αποκλεισμοί στους καταπέλτες των πλοίων από ιδιοκτήτες ΦΔΧ

Νέοι αποκλεισμοί την Παρασκευή το πρωί στους καταπέλτες των πλοίων, στο λιμάνι του Πειραιά, από τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Η «ομηρία» των φορτηγών που ετοιμάζονταν να επιβαστούν στα πλοία της ακτοπλοΐας συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα, ωστόσο με την εμφάνιση δυνάμεων των ΜΑΤ λίγο μετά τις 09:00, επετράπη τελικά η φόρτωση-εκφόρτωση των εμπορευμάτων.

Αποσύρεται το Avandia

Aποσύρεται από την αγορά το αντιδιαβητικό φάρµακο Αvandia καθώς υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες ότι το φάρμακο ευθύνεται για καρδιακά εμφράγματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων.


Σε ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το Avandia θα σταματήσει να διατίθεται στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες, όπως και τα Avandamet και Avaglim, τα οποία επίσης περιέχουν ροσιγλιταζόνη (rosiglitazone).

Από την αρχική έγκριση της άδεια κυκλοφορίας της, η ροσιγλιταζόνη έχει αναγνωριστεί ότι σχετίζεται με κατακράτηση υγρών και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και η ασφάλεια της από το καρδιαγγειακό πάντα ήταν υπό στενή παρακολούθηση. Ως εκ τούτου, η χρήση της ροσιγλιταζόνης περιορίστηκε σε δεύτερης γραμμής θεραπεία και αντενδείκνυτο σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια ή ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας, από την πρώτη έγκριση άδειας

Προς διαγραφή από το Χ.Α. η Vivartia

Τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διαγραφή της Vivartia από το Χ.Α. αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής».


Η εταιρεία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση τη σύγκληση Γ.Σ. ελήφθη κατόπιν πρότασης της βασικής της μετόχου Marfin Investment Group.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η διοίκηση της εισηγμένης φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου από το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου του Χ.Α., Σπύρου Καπράλου,

Τραυματίες μαθητές από αποκόλληση σοβά

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν προληπτικά τέσσερις μαθητές του 3ου γυμνασίου Αγ. Δημητρίου, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά όταν -κατά τη διάρκεια του μαθήματος- αποκολλήθηκε σοβάς από το ταβάνι της αίθουσας.


Στο σχολείο έχει φθάσει κλιμάκιο της νομαρχίας και διενεργεί τους σχετικούς ελέγχους.