www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο καιρός στις 30.10.2010

Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωϊνές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 14 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 5 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 19 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς. Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στη ΔΕΗ από τη Νομαρχία Κοζάνης

Με 60.000 πρόστιμο τιμωρεί την ΔΕΗ η Νομαρχία Κοζάνης για την ανόρυξη και λειτουργία 80 υδρογεωτρήσεων, κοντά στα λιγνιτωρυχεία του νομού, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι περιβαλλοντικές άδειες.


«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουμε, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, πρόστιμο στη ΔΕΗ. Το σημερινό είναι το 12ο πρόστιμο από το 2007», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νομάρχης Κοζάνης.

Από τα συνολικά πρόστιμα 555.000 ευρώ που έχουν επιβληθεί στην ΔΕΗ, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής έχουν αποπληρωθεί οι

Φιλέτο γλώσσας στο φούρνο με μανιτάρια

Υλικά που θα χρειαστούν για 2 άτομα: 
8 φιλέτα γλώσσας
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
1 φλυτζάνι μανιτάρια φρέσκα κομμένα φέτες
Αλάτι και άσπρο πιπέρι
1/2 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι (μισό γάλα - μισό κρέμα γάλακτος)
Αλεύρι
Προαιρετικά πάπρικα και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό για γαρνιτούρα
Βούτυρο
Κρόκος Κοζάνης σε σκόνη

Οδηγίες παρασκευής

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο ή τον μαϊντανό και τα μανιτάρια σε 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι

Στα 700 ευρώ το εκλογικό επίδομα στα σώματα ασφαλείας

Στα 700 ευρώ καθορίστηκε το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας,


Τη σχετική απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής και Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.



«Σε καλό κλίμα» η συνάντηση Παπανδρέου - Γκρούεφσκι

Με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις ότι τα δύο κράτη παραμένουν προσηλωμένα στη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία, αλλά χωρίς να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μετά τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σαφή βούληση για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και εκτιμά ότι οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο προσφέρουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις. Επανέλαβε ότι η επίτευξη συμφωνίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στο συνομιλητή του ότι η Ελλάδα θα είναι ο πιο αποτελεσματικός

ΔΕΗ: Σε ισχύ το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο από 1/11

Από 1/11/2010 έως 30/4/2011 θα ισχύσει, όπως και κάθε χρόνο το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο με τμηματικό ωράριο (15:30–17:30 και 02:00–08:00) τη ΔΕΗ.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν περισσότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή τους ή να επισκεφτούν την

Επιβλαβής η αλλαγή της χειμερινής ώρας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Η μετακίνηση του ρολογιού κατά μία ώρα πίσω το χειμώνα, είναι επιβλαβής για την υγεία, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί και Βρετανοί επιστήμονες, αφού οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας και σε αύξηση των περιβαλλοντικών ρύπων.


Οι ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, κατά την έναρξη του χειμώνα μετακινούν τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω, κίνηση που σημαίνει ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες ξεκινούν νωρίτερα και επίσης ότι σκοτεινιάζει νωρίτερα, δηλαδή οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να φωτίσουν το σκοτάδι και να συνεχίσουν τις

Επιστήμονες ανακάλυψαν το γονίδιο που καθορίζει τις... πολιτικές απόψεις

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα γονίδιο, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, ωθεί τους ανθρώπους που το διαθέτουν, να έχουν προοδευτικές πολιτικές πεποιθήσεις και γενικότερα πιο «ανοιχτόμυαλες» κοινωνικές απόψεις, αποφεύγοντας τις συντηρητικές αντιλήψεις, ανεξάρτητα από την ανατροφή που έχουν δεχτεί στο περιβάλλον που μεγάλωσαν και από την εκπαίδευσή τους. Για να δράσει όμως το γονίδιο, πρέπει παράλληλα οι άνθρωποι να έχουν από μικροί ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών επαφών, ώστε να υπάρχει για χρόνια μια γόνιμη αλληλεπίδραση ανάμεσα στον βιολογικό και τον κοινωνικό παράγοντα.


Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο και του Χάρβαρντ, υπό τον καθηγητή πολιτικών επιστημών και ιατρικής γενετικής Τζέημς Φάουλερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα πολιτικής “Journal of Politics”, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν», «Ντέιλι Μέιλ» και «Τέλεγκραφ», ανέλυσαν το DNA 2.000 ανθρώπων. Βρήκαν ότι όσοι διαθέτουν το

Η σχιζοφρένεια «συνδέεται» με την ηλικία του πατέρα

Όσο μεγαλύτερος γίνεται πατέρας για πρώτη φορά ένας άνδρας, τόσο πιο αυξημένος είναι ο κίνδυνος το παιδί τους να εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του σχιζοφρένεια. Αυτό προκύπτει από έρευνα μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκε στη Δανία και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Psychiatry.


Χρησιμοποιώντας δεδομένα που αφορούν περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν στο διάστημα 1955 με 1992, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ηλικίας των ανδρών που αποκτούν για πρώτη φορά παιδί και των πιθανοτήτων κάποιο από τα παιδιά τους να εμφανίσει σχιζοφρένεια. Αντίθετα, δεν προέκυψε κάποια σχέση μεταξύ των ανδρών που ήταν σχετικά μεγάλοι όταν απέκτησαν το δεύτερο ή τρίτο τους παιδί.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι οι άνδρες που αποκτούν το

Προσφυγή στο ΣτΕ για τις νέες ταυτότητες των αστυνομικών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας. ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις που καθορίζουν τον τύπο των νέων υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.


Υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να καθοριστεί με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με αποφάσεις του αρχηγού και του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ. Στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι δέν

Σε αυξήσεις επιτοκίων προχωράει η Eurobank

Αύξηση επιτοκίων από την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου για πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και τρεχούμενους λογαριασμούς ανακοίνωσε η Eurobank.


Σύμφωνα με την τράπεζα, η αύξηση ήρθε λόγω της ανοδικής πορείας του euribor την τρέχουσα περίοδο και την περιορισμένη ρευστότητα της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.

Τα επιτόκια αναπροσαρμόζονται ως εξής:

A.Τα επιτόκια καταθέσεων των Τρεχούμενων Λογαριασμών

Επαναστατική συσκευή φιλοδοξεί να «διαβάσει» τα όνειρα

Μια αμερικανική ερευνητική ομάδα, για πρώτη φορά στον κόσμο, ξεκίνησε τη δημιουργία ενός καινοτομικού συστήματος που φιλοδοξεί να καταστήσει εφικτή την ηλεκτρονική καταγραφή και στη συνέχεια την ερμηνεία των ονείρων των ανθρώπων.


Η συσκευή ήδη επιτρέπει στους ανθρώπους να κατευθύνουν μόνο με το νου τους ένα κέρσορα και να αλλάζουν εικόνες με τη σκέψη τους σε μια οθόνη υπολογιστή, πράγμα που μελλοντικά μπορεί να επιτρέψει την επικοινωνία σε παράλυτους ανθρώπους «κλειδωμένους» αναγκαστικά στη σιωπή λόγω εγκεφαλικών προβλημάτων.

Οι επιστήμονες, υπό τον δρα Μόραν Σερφ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), που παρουσίασαν τη σχετική επιστημονική εργασία στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ», καθώς και το New Scientist, ισχυρίζονται ότι άρχισαν ήδη να αναπτύσσουν ένα σύστημα που θα μελλοντικά θα είναι ικανό να καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα ανωτέρου επιπέδου, όπως είναι τα όνειρα και οι αφηρημένες σκέψεις.

Τα όνειρα γοήτευαν τους ανθρώπους από τα πανάρχαια χρόνια, όταν συχνά θεωρούνταν μηνύματα των θεών, ενώ πιο πρόσφατα η ψυχανάλυση, η φροϋδική και η γιουγκιανή, τα θεώρησε «πύλη» για το

Πράσινο φως για το φάρμακο κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας

Η φαρμακοβιομηχανία Roche ανακοίνωσε ότι πήρε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το φάρμακο Mabthera κατά μιας από τις συνηθέστερες μορφές λευχαιμίας.


Η ελβετική εταιρία πήρε "την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση του φαρμάκου αυτού στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία" και που έχουν ήδη υποβληθεί σε μια πρώτη

Eνιαίο ΦΠΑ στο 15% προτείνει η ΕΣΕΕ

Την θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 15%, με εξαίρεση ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης που προτείνει να παραμείνουν στο 11%, ζητάει από την κυβέρνηση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή στον υπουργό Οικονομικών.


Μια τέτοια κίνηση, υποστηρίζει η ΕΣΕΕ, θα έριχνε τις τιμές κατά 8% ενώ την ίδια ώρα θα αύξανε τις εισπράξεις του Δημοσίου κατά 2,8 δισ. αλλά και την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών κατά περίπου 1 δισ. ευρώ.

Η πρόταση αυτή, έρχεται ως

Σούπερ υπολογιστή δημιούργησε η Κίνα

Την πρωτοκαθεδρία παγκοσμίως διεκδικεί η Κίνα ανακοινώνοντας πως πλέον δεν είναι οι ΗΠΑ η χώρα με τους ταχύτερους υπολογιστές στον κόσμο. Χάρη στο νέο της υπερ-υπολογιστή Τιανχέ-1 Α, που σημαίνει γαλαξίας η Κίνα κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο.


Ο εν λόγω υπολογιστής ενσωματώνει περισσότερους από 7.000 επεξεργαστές γραφικών της Nvidia και 14.000 επεξεργαστές της Intel.

Η μέση ταχύτητα του είναι γύρω στα 563.1 τεραφλόπ, ενώ ο "γαλαξίας" πιάνει ταχύτητες μέχρι και

Μπροστά σε νέα «βαριοπούλα» η Τουρκία

Μια σκοτεινή υπόθεση που θυμίζει την «Επιχείρηση Βαριοπούλα», όταν το «βαθύ κράτος» σχεδίαζε θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα για να πέσει η κυβέρνηση Ερντογάν, εξελίσσεται στην Τουρκία.


Απόρρητα έγγραφα εκλάπησαν από το Γενικό επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού και τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα -ανάμεσά τους και τα σχέδια για έναν ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Star. Τα έγγραφα αφορούν σε στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά και χάρτες με τα τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.

Για εμπλοκή στην υπόθεση φέρονται να έχουν εμπλακεί 49 άτομα, από τα οποία οι 45 είναι αξιωματικοί εν ενεργεία. Έρευνες έγιναν σε εννέα πόλεις της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της οποίας

Διεθνής διάκριση σε καθηγητή του ΑΠΘ

Διεθνής διάκριση και χρηματοδότηση 1,7 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), σε επιστήμονα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον καθηγητή Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο, που εργάζεται στην ανάπτυξη ηλιακών καυσίμων.


Διδάσκει στο τμήμα Χημικών Μηχανικών, διευθύνει το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας) και είναι μέλος στη διοίκηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ηλιακών καυσίμων με ουδέτερο ή και μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες νερό, διοξείδιο του άνθρακα και ηλιακή ενέργεια.

Η ερευνητική προσέγγιση βασίζεται σε επιστήμες και τεχνολογίες υλικών, αντιδραστήρων και προσομοίωσης που έχει αναπτύξει ο Δρ.Κωνσταντόπουλος τα τελευταία 20 χρόνια, στην επιστημονική περιοχή των καταλυτικών αντιδραστήρων για την αντιμετώπιση των εκπομπών καυσαερίων κινητήρων.

Η έρευνα επεκτείνεται στον τομέα των ηλιοθερμοχημικών αντιδραστήρων, που αποτελούν μία

ΟΛΜΕ: Υπεράριθμα 1.550 σχολικά τμήματα

Η υπουργός Παιδείας δεν τήρησε τη δέσμευση της, ότι δηλαδή οι μαθητές σε κάθε τμήμα δεν θα ξεπερνούν τους 25, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΛΜΕ, σε 302 σχολεία υπάρχουν τουλάχιστον 1.550 περιπτώσεις όπου δεν έχει τηρηθεί το ανώτατο όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα.

Τουλάχιστον οι 383 εξ αυτών έχουν 28 με 30 μαθητές, ενώ σε 25 περιπτώσεις οι μαθητές ξεπερνούν ακόμη και τους 30, κατά παράβαση του νόμου, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

"Δεν πιστεύουμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό έργο και να ενισχυθούν οι διαδικασίες της μάθησης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας", επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

"Βέβαια, τις ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση φέρει η κυβέρνηση, η οποία αποφεύγοντας να κάνει μαζικούς διορισμούς, εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική του Μνημονίου", σημειώνεται, ενώ η ΟΛΜΕ καταλήγει υπογραμμίζοντας πως "ζητάμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Ποιος τελικά εκφράζει την πολιτική του υπουργείου; Αν αυτό το κάνει η πολιτική του ηγεσία, θα γίνει καμιά

Το δήμο Αθηναίων «φωτογραφίζει» το ΥΠΕΣ για τους ψηφοφόρους - «φαντάσματα»

Εντολή για έλεγχο στον δήμο Αθηναίων έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Ποντίκι, σύμφωνα με το οποίο έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Πολωνοί, δηλώνοντας ανύπαρκτη διεύθυνση κατοικίας.


"Το υπουργείο έχει λάβει κάθε μέτρο", επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "για να εξασφαλισθεί το ανόθευτο της εκλογικής διαδικασίας". Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι οι εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους γίνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων.

"Όπως απαιτεί ο νόμος 3838/2010 και η εγκύκλιος 6/2010, οι Δήμοι είναι που οφείλουν να ελέγχουν προσεκτικά τα δικαιολογητικά που τους προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί και να

Αθώοι οι καταληψίες μαθητές της Ορεστιάδας

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα το πρωί από το δικαστήριο ανηλίκων Ορεστιάδας οι 115 μαθητές της Ορεστιάδας οι οποίοι κατηγορούνταν για τις καταλήψεις που έκαναν πέρυσι το φθινόπωρο.


Την ώρα της δίκης, 300 μαθητές, εκπαιδευτικοί γονείς και πολυμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του δικαστηρίου, συμπαραστεκόμενοι στους

Απεργούν στις 2 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν, έχοντας τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις που προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικεί την κατοχύρωση όλων των θέσεων

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα ληστών

Στην εξιχνίαση σπείρας κακοποιών οι οποίοι ευθύνονται για 16 ληστείες εις βάρος πεζών, 46 κλοπές αυτοκινήτων, 34 διαρρήξεις σπιτιών και 24 διαρρήξεις καταστημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία.


Οι εννέα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών.

Τα κλοπιμαία, σύμφωνα με την αστυνομία, μεταφέρονταν στο Μαρόκο μέσω Ιταλίας.

Από έρευνες που διενήργησε η αστυνομία στα σπίτια των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν

Άνοδος πληθωρισμού και ανεργίας τον Οκτώβριο στην Ευρωζώνη

Αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου παρουσίασε ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο καθώς διαμορφώθηκε στο 1,9% σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις της Eurostat έναντι 1,8% που ήταν τον Σεπτέμβριο. Προβλέψεις για τα επιμέρους κράτη - μέλη θα υπάρξουν με τη δημοσίευση των ολοκληρωμένων στοιχείων.


Όσον αφορά στην ανεργία της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο ανήλθε σε 12,2%.

Η Eurostat ανακοίνωσε πως η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε σε 10,1% τον Σεπτέμβριο από το αναθεωρημένο 10% του Αυγούστου, παρά τη μείωση των ανέργων στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, τη Γερμανία.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 67.000 τον Σεπτέμβριο έναντι του Αυγούστου, σε 15,9 εκατομμύρια άτομα, ενώ στην Ε.Ε. των 27 αυξήθηκε κατά 71.000 άτομα φθάνοντας τα 23,1

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Εγνατίας

Διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό, στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας από τον ανισόπεδο κόμβο Βενέτικου ως τον ανισόπεδο κόμβο Μετσόβου, στην κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα.


Όπως ανακοίνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει στo πλαίσιo απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010, από τις 7 το πρωί

Στις 3 Νοεμβρίου το ματς Ηλιούπολη-Ολυμπιακός

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 17:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας Ηλιούπολη-Ολυμπιακός για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο Αιγάλεω. Αυτήν την απόφαση πήρε σήμερα η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο ματς, το οποίο επρόκειτο να γίνει προχθές αλλά αναβλήθηκε, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» στο Αιγάλεω εξ αιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.


Η ΕΠΟ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με το ματς:

«Με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο αγώνας για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-11 μεταξύ των ΠΑΕ Ηλιούπολη-Ολυμπιακός, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 27-

Συνέντευξη Τσίπρα την Κυριακή

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

«Ζητώ ψήφο ευθύνης»

Το σχέδιο που υποστηρίζει αναφανδόν το Βερολίνο, δηλαδή να στερηθούν τα δικαιώματα ψήφου στην ΕΕ τα κράτη που επιδεικνύουν υπερβολική χαλαρότητα στο δημοσιονομικό επίπεδο, συνάντησε και την Παρασκευή έντονη αντίδραση από τους ευρωπαίους ηγέτες.


"Είναι απαράδεκτη η πρόταση για αφαίρεση του γενικού δικαιώματος ψήφου κράτους μέλους" δήλωσε την Παρασκευή ο έλληνας πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ήδη κυρώσεις στη Συνθήκη της Λισαβόνας, οι οποίες μπορούν να ενισχυθούν.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι αποτελεί σημαντική νίκη για την ΕΕ η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας. Πρόσθεσε πως οι λεπτομέρειες του μηχανισμού θα καθοριστούν στην επόμενη διαπραγμάτευση.

"Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας, μπορούμε να διαπραγματευόμαστε ισότιμα, πείθονται οι εταίροι μας από τα έργα μας και όχι από τα λόγια μας"

Στο 8,9% του AEΠ το έλλειμμα του 2010;

Στο 8,9% του AEΠ ανεβάζουν το έλλειμμα του 2010 οι New York Times σε δημοσίευμα τους , υψηλότερο από το στόχο του μνημονίου που ήταν 8,1% για φέτος.


Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η εξέλιξη δεν είναι δραματική ωστόσο εγείρει ανησυχίες για την επιτυχία της ελληνικής προσπάθειας και δείχνει ότι η χώρα ενδέχεται να αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος.

Έκθεση ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα

Η ελληνική οικονομία, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το υψηλό εμπορικό έλλειμμα επισημαίνεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Κυβέρνηση: Κατηγορεί τον Σαμαρά για «απροκάλυπτη διγλωσσία»

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, από τις Βρυξέλλες, ότι το κόμμα του στηρίζει «μέτρα δηµοσιονοµικής εξυγίανσης» και «διαρθρωτικές αλλαγές» για την επίτευξη της δημοσιονομική πειθαρχίας.

Στη συνάντηση που είχε χθες Πέμπτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου κ. Χέρµαν Βαν Ρομπάι, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ «υποστηρίζει τη δηµοσιονοµική εξυγίανση», ενώ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος κ. Βίλφρεντ Μαρτένς είχε αναφέρει την Τετάρτη ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση «έχει στηρίξει αποφασιστικά» μέτρα δηµοσιονοµικής πειθαρχίας και ορισµένες διαρθρωτικές αλλαγές.

Οι θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ προκάλεσαν τη σκληρή αντίδραση της κυβέρνησης, που κατήγγειλε τον κ. Σαµαρά για «διγλωσσία».

«Συνεχίζει αµετανόητα την ίδια πρακτική υποκρισίας και συγκάλυψης της αλήθειας στην Ευρώπη που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραµανλή» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, κάνοντας λόγο για «απροκάλυπτη διγλωσσία», η οποία «συνιστά ακραίο εµπαιγµό του

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων

Ως «σύγχρονη παγκόσμια πανδημία» χαρακτηρίζει τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (Ε.Ν.Ε.), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων


Η "πανδημία" απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας, αναφέρει χαρακτηριστικά η Ε.Ν.Ε.

Σύμφωνα με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία: Τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας.

Επίσης είναι η 5η πιο συχνή αιτία θανάτου σε άτομα ηλικίας 15-59 ετών.

Κάθε χρόνο, σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, ενώ ένας στους έξι συνανθρώπους μας κινδυνεύει να υποστεί Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο κάποια

Πέθανε ο συγγραφέας και εκδότης Χάρης Πάτσης

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ, πλήρης ημερών, ο εκδότης, συγγραφέας και παιδαγωγός Σπύρος Χ. Πάτσης.


Γεννήθηκε στο Δήμο Θεσπρωτικού Πρεβέζης, ­στις 30 Ιουνίου του 1913. Το 1933, αποφοίτησε από το Διδασκαλείο Ιωαννίνων και το 1939, αρίστευσε στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Πανεπιστημιακή Μετεκπαίδευση (Φιλοσοφική Σχολή – Έδρα Παιδαγωγικής). Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του, παρακολούθησε μαθήματα στην Πάντειο και στη Γαλλική Ακαδημία.

Χρημάτισε Αριστίνδιν Εκπαιδευτικός Σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Διευθύνων Σύμβουλος του «Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδος», ενώ τιμήθηκε και με το Α’ Χρυσό Μετάλλιο Παιδείας, για τη μεγάλη συνεισφορά του στην άνοδο του πνευματικού

Ζητείται γοργόνα για ενυδρείο

«Πλημμύρισε» από αιτήσεις υποψηφίων γοργόνων ένα θαλάσσιο ενυδρείο στην Ουαλία έπειτα από αγγελία που δημοσίευσε στο περιοδικό «DIVE».


Οι αρμόδιοι του θαλάσσιου ενυδρείου SeaQuarium στο Rhyl στο Νενμπιγκσάιρ ζητούν κάποιον ή κάποια να κολυμπούν μαζί με τους καρχαρίες, τα σαλάχια και άλλα ψάρια φορώντας όμως στολή γοργόνας.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι η δουλειά θα είναι δύσκολη και μεταξύ των υποχρεώσεων που θα έχει η "γοργόνα" θα είναι και το καθάρισμα του ενυδρείου.

Σύμφωνα με το διευθυντή ενυδρείου, Πολ Τάισον, οι υποψήφιοι προέρχονται από διάφορους

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθωνίου

Τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών, των δρομολογίων των τρόλεϊ και του τραμ, για την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ λόγω διεξαγωγής του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Η λεωφ. γραμμή Χ95 δεν θα λειτουργήσει. Θα ενισχυθούν τα δρομολόγια της γραμμής Χ97.


Οι λεωφ. γραμμές : 125, 303, 304, 305, 308, 310, 314, 315, 319, 324, 406, 407, 413, 416, 418, Α5, οι γραμμές τρόλεϊ : 7, 8, δεν θα λειτουργήσουν.

Οι λεωφ. γραμμές : 024, 550, Α7, Β7, Χ14, θα αναστρέφουν από την οδό Καλλιρόης, στην οδό Βούρβαχη, Συγγρού.

Οι λεωφ. γραμμές : 040, 106, 126, 134, 135,136, 137, Α2, Β2, θα αναστρέφουν από την λεωφ.

΄Εδρες ΑΕΙ με... γονική παροχή

Την ώρα που κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ευαγγελίζονται ένα νέο, σύγχρονο και αξιοκρατικό πανεπιστήμιο, τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας αποκαλύπτουν τις χρόνιες παθογένειές τους. Οι λίστες οικογενειοκρατίας που ετοιμάζονται να στείλουν τα ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας, ύστερα από σχετική κατεπείγουσα εντολή, επιβεβαιώνουν όλες τις κακές φήμες, αν και η αλήθεια είναι ακόμη χειρότερη.

Μεγάλες σχολές, όπως η Ιατρική και η Νομική Αθηνών, αποδεικνύονται φέουδα ολίγων δεκάδων υψηλόβαθμων καθηγητών, ενώ άλλες μικρότερες είναι απλώς... οικογενειακές σχολές. Η Ιατρική είναι το απόλυτο παράδειγμα. Σε μια σχολή με περίπου 100 καθηγητές α' βαθμίδας, καταγράφηκαν 18 μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) όλων των επιπέδων (λέκτορες, επίκουροι, αναπληρωτές), που είναι τέκνα νυν και τέως καθηγητών στο ίδιο ίδρυμα, πλην ενός του οποίους ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΑΠΘ. Ωστόσο, διπλάσιοι υπολογίζονται οι λοιποί συγγενείς, ανίψια, γαμπροί, νύφες, πρώην και νυν σύζυγοι που συγκροτούν το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον, το οποίο, όμως, απουσιάζει από τις λίστες που προορίζονται για το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερώτημα που τέθηκε και απαντήθηκε αφορά τα «μέλη ΔΕΠ που είναι τέκνα

΄Ωριμοι» χρήστες του διαδικτύου τα ελληνόπουλα

Αρκετά «ώριμοι» χρήστες του διαδικτύου είναι τα ελληνόπουλα σύμφωνα με την τελευταία έρευνα EU Kids Online ΙΙ, η οποία αναφέρει ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται στις χαμηλού διαδικτυακού κινδύνου χώρες για τα παιδιά.

Η χώρα μας να θεωρείται χώρα 'χαμηλού διαδικτυακού κινδύνου' για τα παιδιά. Όπως προέκυψε από επιπλέον αναλύσεις, και δεδομένου ότι η εμπειρία κάποιου διαδικτυακού κινδύνου δε συνεπάγεται αναγκαστικά και κάποια επιβλαβή επίπτωση για τα παιδιά, τα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών στην Ελλάδα που ενοχλήθηκαν ή αναστατώθηκαν από κάτι που είδαν ή συνέβη στο διαδίκτυο είναι πολύ λίγα ( 9%).

Στην Ελλάδα για παράδειγμα το ποσοστό των παιδιών που λένε ότι «υπάρχουν πολλά καλά πράγματα για στο διαδίκτυο» φτάνει το 63%, ενώ μόλις το 2% των παιδιών έχει ανταλλάξει μηνύματα ή εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ το 11% έχει λάβει τέτοιου είδους υλικό. Από αυτό δε το 11%, μόνο