Υλικά που θα χρειαστούν για 2 άτομα:
8 φιλέτα γλώσσας
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
1 φλυτζάνι μανιτάρια φρέσκα κομμένα φέτες
Αλάτι και άσπρο πιπέρι
1/2 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι (μισό γάλα - μισό κρέμα γάλακτος)
Αλεύρι
Προαιρετικά πάπρικα και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό για γαρνιτούρα
Βούτυρο
Κρόκος Κοζάνης σε σκόνη
Οδηγίες παρασκευής
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο ή τον μαϊντανό και τα μανιτάρια σε 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι
να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε τα μισά φιλέτα της γλώσσας.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Πάνω από την πρώτη στρώση φιλέτων ρίχνουμε τα υλικά που έχουμε τσιγαρίσει.
Ακολουθεί η δεύτερη στρώση φιλέτων γλώσσας και το αλατοπίπερο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Τοποθετούμε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Βγάζουμε το πυρέξ και στραγγίζουμε το ζουμί από το πυρέξ σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλατος με την ανάλογη ποσότητα αλεύρι ώστε να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για να μην μας κολλήσει.
Προς το τέλος - λίγο πριν πήξει η σάλτσα, αν θέλουμε - προσθέτουμε ένα φακελάκι κρόκο Κοζάνης.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στο ψάρι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και απορροφηθούν τα υγρά του.
Καλή επιτυχία
kryfokamari
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου