www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το δήμο Αθηναίων «φωτογραφίζει» το ΥΠΕΣ για τους ψηφοφόρους - «φαντάσματα»

Εντολή για έλεγχο στον δήμο Αθηναίων έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Ποντίκι, σύμφωνα με το οποίο έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Πολωνοί, δηλώνοντας ανύπαρκτη διεύθυνση κατοικίας.


"Το υπουργείο έχει λάβει κάθε μέτρο", επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "για να εξασφαλισθεί το ανόθευτο της εκλογικής διαδικασίας". Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι οι εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους γίνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων.

"Όπως απαιτεί ο νόμος 3838/2010 και η εγκύκλιος 6/2010, οι Δήμοι είναι που οφείλουν να ελέγχουν προσεκτικά τα δικαιολογητικά που τους προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί και να
πιστοποιούν ότι έχει προσέλθει ο ίδιος αυτοπροσώπως. Ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών, με βάση τις ίδιες εγκυκλίους, είναι να καταχωρεί τους τελικούς καταλόγους που αποστέλλουν οι Δήμοι κάθε δύο μήνες στην κεντρική του βάση", αναφέρει το υπουργείο.

"Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ποντίκι” επικαλείται το γεγονός ότι ορισμένος αριθμός διευθύνσεων που δηλώθηκαν από πολίτες Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Πολωνίας, προκειμένου να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αποδείχτηκαν ανύπαρκτες, μετά από δημοσιογραφική έρευνα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αρμόδιος είναι ο τοπικός Δήμος και συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων. Σε αυτόν αναφέρονται αποκλειστικά όλα τα περιστατικά που υπάρχουν στο δημοσίευμα", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο φάκελος που θα δημιουργηθεί από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: