www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Περικοπή των αρμάτων μάχης από τις παρελάσεις

Την περικοπή των αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων και τζιπ αποφάσισε η ηγεσία του Πενταγώνου ξεκινώντας από την 25η Μαρτίου, λόγω των περικοπών που πρέπει να κάνει.

Προειδοποίηση από το Πολεμικό Ναυτικό στην τουρκική κορβέτα - Το υποβρύχιο (S111) ΝΗΡΕΥΣ κοντά της

Συνεχίζεται το θρίλερ της τουρκικής κορβέτας που παρακολουθούμενη στενά από ελληνικά πολεμικά σκάφη, ακολουθεί βόρεια πορεία με πολύ χαμηλή ταχύτητα: Μόλις 10 knots ήταν η ταχύτητά της, για να ανέβει στους 15 knots εδώ και λίγη ώρα. Εκτίμηση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι κατευθύνεται στο στενό Σουνίου-Κέας με πολύ χαμηλή ταχύτητα προκειμένου να περάσει υπό το φως της ημέρας: «Πάει για επίδειξη σημαίας υπό το φως της ημέρας» δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΝ στο defencenet.

Προσοχή στα παραπλανητικά μηνύματα

Προσοχή στα παραπλανητικά μηνύματα τέτοιου τύπου:

Dear Friend,


I am happy to inform you that I succeeded in transferring the 25m USD with the help of another partner from Iceland. Right now, I am in Iraq handling a contract and the investing in their lucrative oil sector. .

Before I left, I instructed the manager of Intercontinental Bank Plc to release the sum of 2.5m USD (two million five hundred thousand USD) which represents 10% of the money. This is to compensate you for your past effort in trying to help me move out the money. Though we did not succeed but I deemed it necessary to compensate you because of sincere past assistance.

Please contact Rev. Steven Young of Intercontinental Bank and tell him to release the 2.5m USD to you. The bank says they will release the $2.5m USD to you in an ATM card powered by MasterCard for global transactions. Contact him and give him this code "YU7435H" that is your transaction code. Please remember to include the code in your email to them.

Below is the contact detail of the person in charge of your ATM card payment:

Name: Rev. Steven Young

Address: Intercontinental Bank Plc

Email: atmcard1@bk.tc

He is the head of ATM card department of the bank and he is in the position to release the card to you or send it to you via FedEx courier. Send him your full names, your address where you would like to receive the card and your telephone number.

I shall keep in touch with you when I am free. I do not have access to email all the time so be free and communicate with the manager so that he can release the $2.5m USD (Two Million Five Hundred Thousand USD) to you.

May God Bless you!

Regards,

Christopher Lukas

Χρόνια Πολλά Κωστή!

Φυτά εσωτερικού χώρου για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι

Φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού από επικίνδυνους ρύπους.

Ομορφαίνουν και καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι με ελάχιστη φροντίδα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να απορροφήσουν μέχρι και το 90% ορισμένων ρύπων που εισβάλλουν στο σπίτι μας ενώ αν τοποθετηθούν στον χώρο εργασίας, δημιουργούν το δικό τους μικροκλίμα και τονώνουν το αίσθημα ευεξίας.

Τριήμερη αποχή από τους δικηγόρους

Σε τριήμερη προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι δικηγόροι, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Έτσι Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 23, 24 και 26 Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε απεργία δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιβολή του ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές.

Στην ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων τις βασικές αιτίες καθολικής απεργίας από τα εργασιακά τους καθήκοντα, όπως είναι η διαβούλευση για το φορολογικό και η χαοτική κατάσταση στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, με την εκδίκαση μια υπόθεσης να πραγματοποιείται ακόμα και μετά από 4, 5 και 6 χρόνια.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αναφέρουν ότι με το νέο φορολογικό σύστημα, ο κάθε πολίτης θα καλείται να καταβάλλει ένα 21% επιπλέον για τις νομικές υπηρεσίες.

«Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι δηλώνουν με τη στάση τους κοινωνικοί συμπαραστάτες στη σημερινή κρίση και όχι συμμέτοχοι στην απορρύθμιση και αναρχία που επιδιώκεται με τη στοχοποίηση επαγγελματικών ομάδων και τάξεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων θα αποφασίσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εντός των ημερών.

Πηγή:news247

Αποχή συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους

Η επιβολή ΦΠΑ 21% στις γονικές παροχές, στις πωλήσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία, στα πληρεξούσια και τις υπόλοιπες συμβολαιογραφικές πράξεις, κάνει τους συμβολαιογράφους να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 24/03 και Παρασκευή 26/03 2010 και να τάσσονται υπέρ του Έλληνα πολίτη που θα υποστεί αυτή την οικονομική επιβάρυνση.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στον ΗΣΑΠ

Με νέα ανακοίνωσή του ο ΗΣΑΠ ενημερώνει ότι το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ομόνοια - Άνω πατήσια και το επιβατικό κοινό για το τμήμα Ομόνοια - Αττική θα εξυπηρετείται με τη γραμμή 2 του ΜΕΤΡΟ και για το τμήμα Αττική - Άνω Πατήσια με τη λεωφορειακή Χ8.

Από τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στους σταθμούς Άγιο Νικόλαο και Κάτω Πατήσια οι συρμοί προς Πειραιά (κάθοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση και επαναλειτουργούν οι αποβάθρες των ίδιων σταθμών με κατεύθυνση προς Κηφισιά (άνοδος).

Νέα έκδοση του Firefox κλείνει το κενό ασφαλείας

Καλύφθηκε το κενό ασφαλείας του δημοφιλούς browser Firefox, που είχε εντοπιστεί στην τελευταία έκδοσή του και ανάγκασε τη Γερμανική κυβέρνηση χθες να πει στους καταναλωτές της να μην τον χρησιμοποιούν προσωρινά.

Όσοι λοιπόν τον χρησιμοποιείται, μπορείτε να διορθώσετε αυτό το κενό μ' ένα update.

16 αεροσκάφη και πέντε παραβιάσεις του ΕΕΧ

Πέντε σχηματισμοί από με σύνολο 16 αεροσκαφών έστειλε σήμερα η τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο. Τα αεροσκάφη της πραγματοποίησαν συνολικά δύο παραβάσεις των FIR Αθηνών και πέντε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Από τα 16 αεροσκάφη τα δύο έφεραν οπλισμό. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.

Πηγή:defencenet

Προειδοποίηση από το Πολεμικό Ναυτικό στην τουρκική κορβέτα - ΓΕΕΘΑ: "Να θυμούνται τι έγινε το 1940"

Προειδοποίηση ότι «έχει ξεφύγει από τα όρια της αβλαβούς διέλευσης με ότι αυτό συνεπάγεται», εξέπεμψε το Πολεμικό Ναυτικό προς την τουρκική κορβέτα ενώ το τουρκικό σκάφος βρισκόταν κοντά στην Σαντορίνη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε πραγματοποιήσει το κλασικό «μπρος-πίσω» παραβιάζοντας τον βασικό κανόνα της αβλαβούς διέλευσης.


Η εκπομπή έγινε από την κανονιοφόρο ΝΑΥΜΑΧΟΣ που την παρακολουθεί. Αν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά από την τουρκική κορβέτα, τότε θα ενημερωθεί ότι «θα ξεκινήσει τακτική επιχείρηση εναντίον της».

Η τουρκική κορβέτα μπήκε πέντε φορές εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, μία μεταξύ Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων, μία μεταξύ Τήλου και Σύμης και μία στο νησί Σύρνα κοντά στην Αστυπάλαια.

Ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και την «χαμηλού ύφους» προσέγγιση από την ελληνική πλευρά είπε επί λέξει στο defencenet.gr: «Θα πρέπει να θυμούνται ότι και το 1940 μας βούλιαξαν την ΕΛΛΗ και δεν αντιδράσαμε άμεσα. Όταν ξεκίνησε το «πανηγύρι» στις 28 Οκτωβρίου όλος ο κόσμος θυμάται τι πάθανε αυτοί που προκαλούσαν και απειλούσαν την ακεραιότητα της χώρας».

Πηγή:defencenet

To ΙΝΚΑ σας ενημερώνει για τη νέα Ψηφιακή Εποχή!


ΙΝΚΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές την περίοδο της μετάβασης του τηλεοπτικού σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό.

Σύμφωνα με τη διεθνή απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) και με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι Ευρωπαϊκές Χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή αναλογικών προγραμμάτων μέχρι το 2012.

Έτσι από τις 18 Ιουνίου 2010, θα ξεκινήσει στην περιοχή της Αττικής η μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας με ψηφιακό σήμα σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08 για την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμμητού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στις περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την προστασία του καταναλωτικού κοινού, για μια υπηρεσία η οποία πρόκειται να αλλάξει ριζικά το μαζικότερο μέσο επικοινωνίας και που αφορά σταδιακά το σύνολο του πληθυσμού σε όλη τη χώρα, το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας - η μεγαλύτερη και παλαιότερη Ένωση Καταναλωτών - ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα εκμετάλλευσης ή παραπλάνησης των τηλεθεατών-καταναλωτών κατά τη μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ:


1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξετε την παλιά σας συσκευή.

2. Εάν η τηλεόραση σας δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 (πράγμα που συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των υφιστάμενων τηλεοράσεων για τις τηλεοράσεις που αγοράστηκαν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2009) για να μπορέσετε να λάβετε το νέο ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστείτε με ένα αποκωδικοποιητή και να τον εγκαταστήσετε στην παλιά σας συσκευή.

3. Ο αποκωδικοποιητής αυτός θα πρέπει να χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο συμπίεσης MPEG4,το οποίο χρησιμοποιούν ήδη οι ιδιωτικοί σταθμοί και το οποίο θα είναι το πρωτόκολλο συμπίεσης, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα.

4. Για τις τηλεοράσεις χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4, κυκλοφορούν στο εμπόριο 2 είδη αποκωδικοποιητών, των οποίων η τιμή ξεκινά από 44 ευρώ:

α. SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT ( παλιές τηλεοράσεις, κουτιά).

β. HD ( High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD/Plasma (επίπεδες τηλεοράσεις).

5. Υπάρχει επίσης εναλλακτικά η δυνατότητα αγοράς κάρτα μετατροπέα (module) MPEG4: όμως οι κάρτες αυτές χρησιμοποιούνται μόνο σε τηλεοράσεις που έχουν είσοδο Common Interface (CI), με μόνο μειονέκτημα ότι προσθέτουν χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών και δεν είναι συμβατές με όλες τις τηλεοράσεις και για αυτό πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά η συμβατότητα με την συσκευή σας.

6. Ο αποκωδικοποιητής που θα αγοράσετε θα πρέπει να πληροί οπωσδήποτε την προδιαγραφή MPEG4,για να μπορεί να καλύπτει και τα ψηφιακά κανάλια που εκπέμπουν με τεχνολογία MPEG2. Το αντίστροφο δεν γίνεται!

7. Θα πρέπει να ζητάτε εγγύηση επιστροφής χρημάτων ή αντικατάστασης του αποκωδικοποιητή σας, σε περίπτωση μη συμβατότητας με την συσκευή σας. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να αναζητάτε την ειδική σήμανση συμβατότητας Digea, για να είσθε σίγουροι ότι η συσκευή σας θα δουλεύει πλήρως και με όλες τις δυνατότητες που σας δίνει η ψηφιακή τηλεόραση.

8. Προσοχή σε παραπλανητικές προσφορές από το εμπόριο, για νέες τηλεοράσεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Ζητείστε επίμονα να σας βεβαιώσουν ότι πληρούν την προδιαγραφή MPEG4 και όχι MPEG2! Είναι θεμιτό να υπάρχουν προσφορές για τηλεοράσεις MPEG2, αρκεί να γνωρίζετε ότι προβαίνοντας σε μια τέτοια αγορά, θα χρειαστεί να αγοράσετε και μια επιπλέον συσκευή (αποκωδικοποιητή ή κάρτα μετατροπέα) που θα πληροί την προδιαγραφή MPEG4 (πολλά διαφημιστικά φυλλάδια, δεν αναφέρουν αυτή την διευκρίνιση!).

9. Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι χ ω ρ ί ς συνδρομή και σας παρέχεται μέσω της DIGEA ή άλλων ψηφιακών παρόχων, χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

10. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης εταιριών τηλεμάρκετιγκ που δήθεν εκπροσωπώντας την DIGEA, σας ενημερώνουν για ειδικές προνομιακές τιμές για αποκωδικοποιητές ή νέες τηλεοράσεις, επειδή πρόκειται να χάσετε το τηλεοπτικό σας σήμα! Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να καταγγέλετε αμέσως στο ΙΝΚΑ τις σχετικές εταιρίες.

11. Για την λήψη του ψηφιακού σήματος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν απαιτείται κανένα ειδικό « ψηφιακό» αξεσουάρ όπως «κεραίες», «καλώδια», «βύσματα», ούτε και καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της κεραίας. Το μόνο που ίσως χρειασθεί σε κάποιες περιπτώσεις, είναι η μείωση της ενίσχυσης του σήματος στον ενισχυτή της κεραίας σας.

12. Εφʼ όσον η τηλεόραση σας «πιάνει» τα αναλογικά κανάλια από τα κέντρα που θα εκπέμψουν ψηφιακά, θα πρέπει να «πιάνει» και τα ψηφιακά. Δεν χρειάζεται αλλαγές ούτε κεραίας, ούτε καλωδίωσης, ούτε άλλες ειδικές τεχνικές εργασίες που μπορεί κάποιοι να σας προτείνουν.

13. Τέλος συστήνουμε στους καταναλωτές να μην αγοράζουν αποκωδικοποιητές πριν την επίσημη ανακοίνωση ψηφιακής εκπομπής σήματος στην περιοχή τους!

Για την καλύτερη ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, σχετικά με το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ θα συνεργαστεί με τους εμπλεκόμενους φορείς σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ημερίδες, στις περιοχές που επηρεάζονται άμεσα από την αλλαγή του σήματος.

Το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ θα ζητήσει άμεσα επίσης από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου να απαγορευθεί η εισαγωγή τηλεοράσεων στη χώρα μας που δεν είναι συμβατές με την προδιαγραφή MPEG4, για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενημέρωση το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ζητά διευκρινήσεις από την γραμμή εξυπηρέτησης της DIGEA (Τηλεφωνικό κέντρο: 14510 χρέωση 0,63 €/λεπτό από σταθερό τηλέφωνο και 1,00 €/λεπτό από κινητό τηλέφωνο για όλους τους παρόχους. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α και η χρέωση είναι ανά δευτερόλεπτο. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή (08:00 - 24:00) Help line τηλ. κέντρου: 211 3007404) και στις ιστοσελίδες της www.digea.gr και του www.inka.gr.

Πάλι προς το Σούνιο κατευθύνεται τουρκική κορβέτα!

Η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505) κλάσης D'Estienne d'Orves που είχε αποπλεύσει από τον κόλπο της Σμύρνης στις 13:00 το μεσημέρι εχθές 22 Μαρτίου βρίσκεται σήμερα (και περί την ώρα 15:55) Βόρεια και Δυτικά της Σαντορίνης ακολουθώντας πορεία δυτική βόρεια δυτική. Πιο συγκεκριμένα η τουρκική κορβέτα ακολούθησε αρχικά πορεία με βόρεια κατεύθυνση κινούμενη στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στη συνέχεια κινήθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών ενώ αλλάζοντας και πάλι πορεία προς δυτικά στις 08:15 το πρωί σήμερα άρχισε να πλέει στο νότιο Αιγαίο. Η κορβέτα βρίσκεται τώρα Βόρεια και Δυτικά της Σαντορίνης ακολουθώντας δυτική πορεία και παρακολουθούμενη από την κανονιοφόρο Ναυμάχος.

Γενικά Χαρακτηριστικά της Κορβέτας κλάσης Β (πρώην γαλλική κορβέτα κλάση D'Estienne d'Orves, A-69 Aviso)

Εκτόπισμα                                  1325 τόνοι

Μήκος                                          80,52 μέτρα

Πλάτος                                         10,2 μέτρα

Βύθισμα                                         3,42 μέτρα

Προώθηση                                  2 κινητήρες ντίζελ SEMT-Pielstick 12PC2V400 (12.000 ίππους)

Ταχύτητα                                     23 κόμβοι (43 χλμ/ώρα)

Εμβέλεια                                     4500 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 15 κόμβοι (28 χλμ/ώρα)

Πλήρωμα                                     90 άτομα

Οπλισμός                                     1 κύριο πυροβόλο των 100 χλστ

                                                      4 πύραυλοι Exocet SSM

                                                      2 πυροβόλα των 20 χλστ και 4 πολυβόλα των 12,7 χλστ

                                                      4 τορπίλες L5

                                                      1 εξαπλό εκτοξευτή ανθυποβρυχιακό ολμοβόλο των 375 χλστ

Ραντάρ έρευνας επιφανείας/αέρος  1 DRBV 51A

Ραντάρ Ελέγχου Πυρός                  1 DRBC 32E

Ραντάρ Ναυσιπλοΐας                       1 DECCA 1226

Sonar                                                1 DUBA 25

ESM                                                 1 ARBR 16

Αναλώσιμα                                       2 εκτοξευτές Dagaie

Ρυμουλκούμενο αντίμετρο τορπιλών  1 AN/SLQ-25 Nixie

 defencenent.gr

Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΚΟ.Δ.Ε.Π.Α.Π στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά

Δυσφορία και αγανάκτηση στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά  σήμερα το πρωί,  από εργαζομένους  στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά (πρώην ΔΕΠΑΠ).


Η Δημοτική Αρχή, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, προμηθεύτηκε ρομποτικούς κάδους και εμείς είμαστε απλήρωτοι 8 ολόκληρους μήνες.

Πασχαλινό παζάρι από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Στις 23, 24 και 25 Μαρτίου από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ, πραγματοποιείται Πασχαλινό παζάρι από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Στην τέντα που έχουν στήσει μπορεί ο καθένας από μας να αγοράσει λαμπάδες, πασχαλινά δώρα, διακοσμητικά καθώς και χειροποίητα και σπιτικά προϊόντα.


Οι chef του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά μας περιμένουν για να μας ξεναγήσουν σ' ένα μοναδικό σοκολατένιο ζωολογικό κήπο!

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για το έργο του Ορφανοτροφείου.

Πληρώνω φόρο στο Κράτος χωρίς να εισπράττω

Σε ποιό Κράτος Δικαίου έχει ακουστεί φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει φόρο για κάτι που δεν έχει εισπράξει;

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Φίλος, μου εξομολογήθηκε πριν από λίγες μέρες ότι σε 2 μήνες περίπου που θα έρθει η στιγμή να κάνει τη φορολογική του δήλωση, πρέπει να δηλώσει εισοδήματα τα οποία φυσικά δεν έχει εισπράξει.

Είναι εκμισθωτής ενός ακινήτου από το οποίο όμως έχει να εισπράξει ενοίκια εδώ και 15 μήνες. Βρίσκονται στα δικαστήρια με τον μισθωτή και περιμένει να βγει η απόφαση εδώ και 4 μήνες. Σε ερώτησή του προς την αρμόδια εφορία που ανήκει, του απάντησαν ότι πρέπει να δηλώσει ότι έχει εισπράξει τα ενοίκια και να πληρώσει το φόρο που αναλογεί για αυτά.

Σε διαμαρτυρία του για αυτό, του πρότειναν εάν δεν θέλει να τα δηλώσει να κάνει εκχώρηση των ενοικίων στο Δημόσιο. Αυτό όμως σημαίνει ότι παραιτείται του δικαιώματός του να τα εισπράξει αυτός, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μετά το τέλος των αποφάσεων του Δικαστηρίου (θα ακολουθήσουν και άλλα) να τα εισπράξει εκείνος.

Σε δεύτερη ερώτησή του αν μπορεί δηλαδή να κάνει αναδρομικά δήλωση όταν τα εισπράξει, η απάντηση ήταν αρνητική.

Πως μπορεί κάποιος να πληρώσει για εισοδήματα που δεν έχει εισπράξει;

Υπάρχει άλλη λύση; Κάποιο παράθυρο που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις;

Δεν θέλει να κλέψει το κράτος. Θέλει όμως εκείνο να τον σεβαστεί και να φερθεί τίμια σ' ένα πολίτη που πληρώνει πολλά χρόνια εφορία, χωρίς να μπορεί να κρύψει τίποτα από το εισόδημά του.

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Δικηγόρος, εφοριακός, λογιστής ...

Χάος και σήμερα στην Αθήνα

Μπλοκαρισμένο θα είναι και σήμερα από το πρωί το κέντρο της Αθήνας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι ανοίγουν το χορό στις 10:30 με συγκέντρωσή τους στο Ειρηνοδικείο και πορεία προς τη Βουλή.

Οι Πυροσβέστες θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην Ομόνοια και θα συνεχίσουν με πορεία προς τη Βουλή.

Συνταξιούχοι των ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΤΕ θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 13:00 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν και οι απολυμένοι της Ολυμπιακής.

Τέλος στις 18:00 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ θα προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και

Στην Πλ. Αμερικής θα πραγματοποιηθεί αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Θύμα διαδικτυακής παρενόχλησης ένας στους τέσσερις νέους

Το 25,5% των νέων έχει παρενοχληθεί διαδικτυακά, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το 2009 η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΝΕΟΙ» και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Tα περισσότερα από τα θύματα ανέφεραν το γεγονός στους φίλους, λιγότεροι στους γονείς ενώ κανένας δεν το κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι οι νέοι γνωρίζουν τους κινδύνους του διαδικτύου, αλλά επιλέγουν να ριψοκινδυνεύσουν, εκθέτοντας τα προσωπικά τους δεδομένα. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των ερωτηθέντων (95%) κατατάσσει στα αρνητικά του διαδικτύου την παραπλάνηση, ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό αποκάλυψε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ηλικία, ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Μάλιστα, το 6,4% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα δημοσίευσαν την διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού τους.

Πάνω από το 1/3 των ερωτηθέντων (34%), συναντήθηκε και δια ζώσης με κάποιον που γνώρισε από το διαδίκτυο, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον φίλο.

Η έρευνα, την οποία παρουσίασε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Οργάνωσης, Μαρία Ράμου, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.176 νέων απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι καταγγελίες που δέχθηκαν οι «ΝΕΟΙ» το 2009 ήταν κατά 237% περισσότερες σε σχέση με το 2008 και το 90% από αυτές αφορούσε την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, Αντώνης Παπαντωνίου, υπογράμμισε ότι από τις 90 υποθέσεις που απασχόλησαν την υπηρεσία τους τρεις πρώτους μήνες του 2010, οι 23 αφορούσαν στο facebook και συγκεκριμένα, χρήση προσωπικών στοιχείων τρίτου για το άνοιγμα νέου προφίλ ή υφαρπαγή κωδικών και αναδιαμόρφωση του προφίλ.

Ο κ. Παπαντωνίου συμβουλεύει να είμαστε προσεκτικοί με την δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων-μια και είναι διαθέσιμα σε διαδικτυακούς «φίλους», «φίλους φίλων», κλπ- να διατηρούμε μακροσκελής και πολύπλοκους κωδικούς, διαφορετικούς για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, οι γονείς θα πρέπει να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και να παρακολουθούν την διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους, τόσο προσωπικά, όσο και με προγράμματα γονικού ελέγχου.

Η πρόεδρος των «ΝΕΩΝ», Άννα Ευθυμίου επέστησε την προσοχή στα «ψιλά γράμματα» του facebook. Οπως είπε, όποιος εγγράφεται στην ιστοσελίδα συναινεί σε μια σειρά όρων, για παράδειγμα ότι η μυστικότητα δεν είναι εγγυημένη και ότι οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες και μετά την απενεργοποίηση του λογαριασμού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι από το 2001 έως το 2009 οι ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας αυξήθηκαν κατά 350% και ο ετήσιος τζίρος τους, ύψους 3 δισ. ευρώ, προσεγγίζει αυτόν του εμπορίου ναρκωτικών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Πηγή:

2 εκ. ευρώ η συνεισφορά Βουλής - βουλευτών για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους

Στα 2 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνεισφορά βουλευτών - ευρωβουλευτών και της Βουλής στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την Απόσβεση του Δημοσίου Χρέους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων κάθε βουλευτής και ευρωβουλευτής θα δώσει 2.800 ευρώ από τις κρατήσεις του για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Στην ίδια Διάσκεψη αποφασίστηκε η Βουλή να συνεισφέρει 1,1 εκατ. ευρώ από τις περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού του σώματος.

Παρεμβαίνοντας η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός της στην απόφαση αυτή, γιατί, όπως είπε, διαφωνεί με τη δημιουργία του ίδιου του εθνικού λογαριασμού απόσβεσης του δημοσίου χρέους, κάτι που, κατά την κ. Παπαρήγα, συγκαλύπτει τις ευθύνες όσων ευθύνονται για τη διόγκωση του χρέους.

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει μείωση των βουλευτικών μισθών, κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων καθώς και των αμοιβών επιτροπών.

Πηγή:naftemporiki

Κερδοσκοπία σε καιρούς κρίσης

Είμαστε κορόιδα!

Μέσα στη κρίση και στα σενάρια πτωχεύουμε δεν πτωχεύουμε, κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος μας και κερδοσκοπούν αισχρά!

Δεν μιλάω για μονάδες spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, αλλά για την καθημερινότητα μας!

Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα επιπλάκι από την πολυεθνική IKEA. Είχα αγοράσει ήδη ένα πριν κανα χρόνο και πήγα να αγοράσω και ένα δεύτερο. Θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει 49 ευρώ. Όταν πήγα να πάρω το δεύτερο η τιμή του ήταν 79 ευρώ!

Δηλαδή 61% ακριβότερα!

Τρελάθηκα! Δεν ήταν τα 30 ευρώ που με τρέλαναν αλλά αυτό το 61%!

Σκέφτηκα μέσα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης αυτοί ανεβάζουν τις τιμές τους; Περίεργο!

Μπήκα λοιπόν στα sites της IKEA σε όλη την ευρώπη και τι διαπίστωσα;

Οι τιμές ναι μεν αυξήθηκαν... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δεν φτάνει που έχουμε από τους ποιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, έχουμε και τις πολυεθνικές (και όχι μόνο) να μας δουλεύουν...

Λοιπόν για να μην λέτε ότι σας λέω χαζομάρες, έκανα μια μικρή δειγματοληπτική έρευνα σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης της εν λόγω εταιρείας:

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Τραπεζάκι LACK (200.114.13)

Ελλάδα: Άσπρο: 9,95 Καρυδιά/Σημύδα: 15,00 (καταλογος 2010 σελ. 66)

Γαλλία : Όλα 4,95 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)

Ιταλία: 7.99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)

Ιρλανδία: Άσπρο: 5,99 Καρυδιά/Σημύδα: 8,99 (Σε μας από 66% ακριβότερα!)

Ισπανία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)

Πορτογαλία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)

Γερμανία: Άσπρο 7,99 Καρυδιά/Σημύδα: 9,99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)

Καναπές διθέσιος KLIPPAN (180χ88) κάλυμμα Lappmon


Ελλάδα : 235,00 (καταλογος 2010 σελ. 18)

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία : 199,00 (Σε μας 18% ακριβότερα)

Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 189,00 (Σε μας 24% ακριβότερα)

Έπιπλο Τηλεόρασης Mavas

Ελλάδα : 79,00 (κατάλογος 2010 σελ. 75)

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία : 69,00-69.90 (Σε μας 14% ακριβότερα)

Ιρλανδία: 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα)

Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 Λευκή

Ελλάδα : 45,00 (καταλογος 2010 σελ. 81)

Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία: 19,95 (Σε μας 225% ακριβότερα!)

Συρταριέρα MALM (300.539.21)

Ελλάδα: 79,00 (κατάλογος 2010 σελ. 157)

Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα!)

Όλες οι τιμές που σας παραθέτω έχουν και τα αντίστοιχα links στα sites των άλλων χωρών για να μην πείτε ότι είμαι υπερβολικός!

Και θέτω τα εξής ερωτήματα:

1. Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικοί τιμοκατάλογοι και εμείς είμαστε στον πιο ακριβό τουλάχιστον για την Ευρώπη γιατί; Μήπως γιατί έχουμε τα υψηλότερα εισοδήματα; Μήπως μας περισσεύουν; Γιατί οι τιμές που αγοράζουμε είναι ίδιες με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ναι εκεί το τραπεζάκι κάνει 49ΑΕΔ = 9,5 ευρώ αν και λίγο φτηνότερο) μιας από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; (Στην Αμερική κάνει 7,99$ = 5,65 ευρώ - είναι φτωχοί αυτοί...)

2. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε τόσο κορόιδα, ώστε να μας πουλάνε τα ίδια πράγματα 2 και 3 φορές ακριβότερα; Νομίζουν ότι πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς;

3. Τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές; Μπορούμε να σταματήσουμε να ψωνίζουμε από δαύτους κανά τρίμηνο να "στρώσουν χαρακτήρα"; Μπορούμε να τους στείλουμε καμιά 1.000xxx emails διαμαρτυρίας; Να γράψουμε ένα email και να το στείλουμε σε όλους τους γνωστούς μας, απλά για να μάθουν τι θα πει σας "πουλάμε ακόμα φτηνότερα";

Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου την δίνει αφάνταστα να με περνάνε για κορόιδο, αλλά όταν με περνάνε για ΤΟΟΟΟΣΟ κορόιδο δεν ξέρω καν πως να αντιδράσω!

Αναγνώστης