www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

2 εκ. ευρώ η συνεισφορά Βουλής - βουλευτών για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους

Στα 2 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνεισφορά βουλευτών - ευρωβουλευτών και της Βουλής στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την Απόσβεση του Δημοσίου Χρέους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων κάθε βουλευτής και ευρωβουλευτής θα δώσει 2.800 ευρώ από τις κρατήσεις του για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Στην ίδια Διάσκεψη αποφασίστηκε η Βουλή να συνεισφέρει 1,1 εκατ. ευρώ από τις περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού του σώματος.

Παρεμβαίνοντας η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός της στην απόφαση αυτή, γιατί, όπως είπε, διαφωνεί με τη δημιουργία του ίδιου του εθνικού λογαριασμού απόσβεσης του δημοσίου χρέους, κάτι που, κατά την κ. Παπαρήγα, συγκαλύπτει τις ευθύνες όσων ευθύνονται για τη διόγκωση του χρέους.

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει μείωση των βουλευτικών μισθών, κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων καθώς και των αμοιβών επιτροπών.

Πηγή:naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: