www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η απάντηση του Χουλιάρα στους Ρώσους σεισμολόγους..


Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα που έχει ανακύψει με τις δημοσιεύσεις των Ρώσων επιστημόνων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες;
Απάντηση Η εκτίμηση της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσίας αφορά σε σεισμό μεγέθους 6.9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, που ενδέχεται να εκδηλωθεί έως τις 15 Ιουνίου στην περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Σικελίας. (περιοχή Α, http://www.ntsomz.ru/files/280510%20greece.pdf)

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται :

α. στην πρόσφατη «περίεργη» συμπεριφορά των βατραχιών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης των

Πιέσεις ΗΠΑ για να λυθεί το Σκοπιανό - Προτείνουν "Μακεδονία του Βαρδάρη"

- Έντονη κινητικότητα γύρω απο το Σκοπιανό - Οι ΗΠΑ προτείνουν "Μακεδονία του Βαρδάρη"Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζεται τις τελευταίες 15 ημέρες γύρω απο το Σκοπιανό. Αναπτύσσεται έντονο διπλωματικό παρασκήνιο με πιέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Σκόπια για να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση σχετικά με το όνομα.


Η αμερικανική πλευρά, με την κάλυψη του ΟΗΕ, έχει προτείνει το όνομα "Μακεδονία του Βαρδάρη". Είναι ένα όνομα που σύμφωνα με τους διαπραγματευτές προσδιορίζει γεωγραφικά την ΠΓΔΜ, αφού την διαχωρίζει απο την Ελληνική

Αποκλειστικό: Ανέλκυση του καμένου σκάφους στην Μαρίνα Αλίμου



Ανελκύστηκε τελικά σήμερα το πρωί το σκάφος που είχε πάρει φωτιά την Παρασκευή το μεσημέρι στη Μαρίνα Αλίμου, στην προβλήτα 1.

Από νωρίς το πρωΐ το Λιμενικό είχε αποκλείσει την προβλήτα 1 και κανένας δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο σκάφος του για να αποπλεύσει, ιδιαίτερα στην δεξιά πλευρά της που ήταν το καμένο και βυθισμένο σκάφος.

Το σκάφος είχε αρπάξει φωτιά την Παρασκευή το μεσημέρι. Στο σημείο είχαν καταφθάσει 10 Πυροσβεστικά οχήματα. Το σκάφος μετά από κλίση που πήρε βούλιαξε.

«Ανοιχτά μουσεία» τρεις ακόμη σταθμοί του μετρό

Μοναστηράκι, ΄Αγιος Δημήτριος και Χαλάνδρι είναι οι τρεις νέοι σταθμοί που προστέθηκαν στα «ανοιχτά μουσεία» του μετρό, όπου συνυπάρχουν έργα τέχνης καταξιωμένων και νεότερων δημιουργών.

Οι σταθμοί με εικαστικό στίγμα έφθασαν αισίως τους 30 και σύντομα θα αυξηθούν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί η τοποθέτηση έργων του Σωτήρη Σόρογκα στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων στο σταθμό Λαρίσης. Στο τέλος του χρόνου θα προστεθούν γλυπτές συνθέσεις στη νέα πλατεία των 10 στρεμμάτων που διαμορφώνεται γύρω από τον σταθμό στο Περιστέρι.


Από χθες ο «ουρανός» στο επίπεδο έκδοσης των εισιτηρίων στο διπλό σταθμό μετρό - Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι έχει αποκτήσει διαφορετικό χρώμα, χάρη στη σύνθεση «Ο χρόνος στα χέρια μου» της Λήδας Παπακωνσταντίνου. Καταλαμβάνει 134 τετραγωνικά και αποτελείται από 324 κομμάτια plexiglass, για να δημιουργήσουν μια εικόνα που είναι ορατή και από το εξωτερικό του κτηρίου. Είναι η δεύτερη απόπειρα εικαστικής πλαισίωσης του σταθμού, που είχε τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη του 2007. Οι σχεδιασμοί προέβλεπαν προβολές μέσα από ένα σύστημα υπολογιστών στην καμπυλωτή οροφή, στο επίπεδο της αποβάθρας του σταθμού του μετρό. Είχε λειτουργήσει για

Από τον πίνακα επιτυχόντων οι προσλήψεις έως το 2013

Μέσα στην επόμενη τριετία -από το 2011 μέχρι και το 2013- θα διορίζονται σταδιακά και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής τους στον πίνακα επιτυχόντων εκείνοι που είχαν πετύχει στους διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά και μπλοκαρίστηκε ο διορισμός τους με το πάγωμα των προσλήψεων λόγω των οικονομικών μέτρων.


Η ρύθμιση που ετοιμάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών καθορίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα προσλαμβάνεται ένας υπάλληλος για κάθε πέντε αποχωρούντες, ρυθμός που θα απορροφήσει το 20% των επιτυχόντων ανά εξάμηνο μέχρι και το 2013.

Οι διορισμοί αφορούν τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για τακτικό νοσηλευτικό προσωπικό και ο λόγος ένα προς πέντε θα υπολογίζεται στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με σύμβαση εργασίας αορίστου

Παγώνουν μέχρι τέλος του έτους οι πλειστηριασμοί ακινήτων

“Απαγορευτικό” στους πλειστηριασμούς ακινήτων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Η αναστολή αφορά σε οφειλές οι οποίες δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ

Με την τροπολογία, ουσιαστικά παρατείνεται η διαδικασία που ήδη ίσχυε. Η απαγόρευση των πλειστηριασμών, έληγε στις 30 Ιουνίου και η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει το μέτρο έως το τέλος του έτους καθώς τα χρέη των

Για κακούργημα ο Π. Βουρλούμης & Γ. Ιωαννίδης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος οδηγούν με χθεσινό βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη.


Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστικοί λειτουργοί, όπως προκύπτει από το υπ΄ αριθμόν 1693/2010 βούλευμα, και στον Γιώργο Ιωαννίδη, ο οποίος κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή Τεχνικών Θεμάτων του ΟΤΕ και παραπέμπεται να λογοδοτήσει για το κακούργημα της συνέργειας σε απιστία. Η υπόθεση αφορά σε υπερτιμολογημένες συμβάσεις του ΟΤΕ με τις εταιρείες Siemens, Ιntrakom και ΑΝΚΟ που, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ότι προκάλεσαν ζημία περίπου 52 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό.

Ο κατηγορούμενος Παναγής Βουρλούμης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό του βουλεύματος, «ελάττωσε την περιουσία του ΟΤΕ, του οποίου είχε τη διαχείριση κατά το συνολικό ποσό των 51.727.164 ευρώ, τα οποία ο Οργανισμός κατέβαλε ως προς τις συμβάσεις της διετίας 2003-2004 και υποχρεώθηκε να καταβάλει ως προς τις συμβάσεις της τριετίας 2005-2007». Σε ό,τι αφορά τον ποινικό ρόλο του Γ. Ιωαννίδη, οι δικαστές επισημαίνουν: «Γνωρίζοντας την τέλεση από τον

Πρόγνωση καιρού

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010. Τις θερμές ώρες της ημέρας μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στον ορεινό άξονα της Πίνδου.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 33 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 16 ως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 17 ως 35 - 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 17 ως 30 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ενώ ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34-35 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο

Κλειστό το τμήμα του ΗΣΑΠ Ειρήνη - Κηφισιά το Σαββατοκύριακο

Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο το τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται στο τμήμα αυτό τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου, εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ5.

Επίσης, από τη Δευτέρα 14 Iουνίου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ειρήνη - Νερατζιώτισσα. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ16

Σκανδαλίδης: «Δεν έχω καμία σχέση με τη Siemens»

Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τη Siemens ο Κώστας Σκανδαλίδης, που προσήλθε σήμερα αυτοβούλως και κατέθεσε στην Εξεταστική για τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.


Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών εμφανίσθηκε, χθες το μεσημέρι, εκτάκτως στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής προκειμένου- όπως είπε στους δημοσιογράφους- να ξεκαθαρίσει το θέμα με τυχόν συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο καθώς το όνομά του αναγράφεται στο περίφημο ημερολόγιο του τέως ισχυρού παράγοντα της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα.

« Ηρθα αυτοβούλως να καταθέσω. Υπέγραψα ως υπεύθυνος υπουργός Εσωτερικών και μέλος, λόγω της ιδιότητάς μου, στο πρώτο ΚΥΣΕΑ το 2003 την απόφαση ότι οι προτάσεις για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ήταν συμφέρουσες και έπρεπε να κατεβάσουν τις τιμές, μετά από την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία δεν μετείχα», είπε χαρακτηριστικά ο

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά της νήσου Μπονίν στον Ειρηνικό, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση για εκδήλωση τσουνάμι.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 2.58 τοπική ώρα και το επίκεντρο του εντοπίζεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τα νησιά Ογκασαούαρα (η ιαπωνική ονομασία των νήσων Μπονίν), νότια του Κιουσού και σε απόσταση 1.035 χιλιομέτρων από το Τόκιο.

Ο σεισμός υπολογίζεται ότι έχει εστιακό βάθος 35 χιλιόμετρα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν υλικές ζημιές ή τραυματίες.

Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα πρώτη μπήκε στην κρίση και πρώτη θα βγει»

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών, στη Βιέννη, τόσο για την επιτυχία της κυβέρνησης να βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση, όσο και για την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Επανέλαβε, δε, ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 5,5% την τρέχουσα χρονιά.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, έχοντας μια ισχυρή κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές σε κάθε επίπεδο λειτουργίας του δημόσιου μηχανισμού της χώρας, θα βγει σύντομα από την κρίση και θα προχωρήσει σε μία νέα αναπτυξιακή δραστηριότητα εξέφρασε ο Γ.Παπανδρέου. Διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, καθώς επισήμανε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας. "Όσοι μιλούν για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ είτε καλοπροαίρετα, είτε κακοπροαίρετα

Συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη η αποχή των βαθμολογητών

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, με την ΟΛΜΕ, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους στα βαθμολογικά κέντρα, μέχρι και την Τρίτη.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που παρείχε ο υφυπουργός Παιδείας, ότι "τα χρήματα είναι διαθέσιμα και ότι συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό", ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεπές, δήλωσε ότι δεν υπήρξε λύση στο θέμα της πληρωμής και κοινοποίησε ότι η αποχή θα συνεχιστεί ως την Τρίτη, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.


"Δεν έχω εμπαίξει ποτέ κανέναν, τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική την γνωρίζουν όλοι, όπως και

Όλι Ρεν: Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για το ασφαλιστικό

Σε συμφωνία έχουν έρθει Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, αναφέρει ο επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν. Την ίδια ώρα ο Ζοζέ Μπαρόζο, απέρριψε τα σενάρια συνωμοσίας περί επίθεσης κατά του ευρώ.

“Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε μαζί μας για το πως θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση των συντάξεων σε συμφωνία με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί...θα τις πραγματοποιήσουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο” ανέφερε σε σεμινάριο στο Ελσίνκι.


Παράλληλα πρόσθεσε πως η Ελλάδα πορεύεται προς την σωστή κατεύθυνση και τόνισε πως έτσι και διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα η ανάπτυξη θα έρθει.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Όλι Ρεν, διέψευσε κατηγορηματικά ότι προετοιμάζονται οι