www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Σκανδαλίδης: «Δεν έχω καμία σχέση με τη Siemens»

Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τη Siemens ο Κώστας Σκανδαλίδης, που προσήλθε σήμερα αυτοβούλως και κατέθεσε στην Εξεταστική για τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.


Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών εμφανίσθηκε, χθες το μεσημέρι, εκτάκτως στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής προκειμένου- όπως είπε στους δημοσιογράφους- να ξεκαθαρίσει το θέμα με τυχόν συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο καθώς το όνομά του αναγράφεται στο περίφημο ημερολόγιο του τέως ισχυρού παράγοντα της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα.

« Ηρθα αυτοβούλως να καταθέσω. Υπέγραψα ως υπεύθυνος υπουργός Εσωτερικών και μέλος, λόγω της ιδιότητάς μου, στο πρώτο ΚΥΣΕΑ το 2003 την απόφαση ότι οι προτάσεις για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ήταν συμφέρουσες και έπρεπε να κατεβάσουν τις τιμές, μετά από την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία δεν μετείχα», είπε χαρακτηριστικά ο

βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Κι ενώ ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν μετείχε σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε την κατακύρωση υπέρ της κοινοπραξίας SAIC- Siemens για το C4I, έσπευσε να δηλώσει στους βουλευτές της εξεταστικής ότι δεν θυμάται για συγκεκριμένα «non paper» αλλά είναι γεγονός ότι ενημερωτικά σημειώματα και φάκελοι αποστέλλονταν σε υπουργούς και αξιωματούχους της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε με νόημα: «Οι συναλλαγές, όμως, γίνονται με εμβάσματα και μέσω τραπεζικών λογαριασμών και όχι από τα «non paper». Κανείς δεν είχε λόγο να δώσει σ’ εμένα μίζα….»

Φανερά ενοχλημένος ο πρώην υπουργός διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είχε την παραμικρή σχέση με τον Μ. Χριστοφοράκο και υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε «εκ της φύσεώς του καμία ανάμιξη ούτε για τις υπογραφές με τη SAIC για το σύστημα ασφάλειας C4I της Ολυμπιάδας αλλά ούτε και είχε την παραμικρή σχέση με τα Ολυμπιακά έργα».

«Τον κ. Χριστοφοράκο μπορεί να τον έχω δει μια φορά, όπως έχω συναντηθεί με τον κ. Βαρδινογιάννη ή τον κ. Κόκκαλη. Και λοιπόν τι έγινε; Μήπως αυτό συνιστά έγκλημα;», αναρωτήθηκε.

Μάλιστα ο Κώστας Σκανδαλίδης, σε συζήτησή του με δημοσιογράφους, σημείωσε ότι ως πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος και τόνισε πως ο ίδιος έχει ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το μαύρο χρήμα και το πολιτικό σύστημα που το χαρακτήρισε υποκριτικό καθώς- όπως είπε- τα χρήματα που εισρέουν στα κόμματα είναι τριπλάσια και τετραπλάσια από την κρατική επιχορήγηση. « Τα λεφτά που κυκλοφορούν με τσάντες δεν πιάνονται. Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές και κυρίως το πόθεν έσχες των πολιτικών να περάσει υπό τον έλεγχο μιας ανεξάρτητης αρχής. Πρέπει να κάνουμε καθαρή κουβέντα με καθαρά χαρτιά στη Βουλή», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: