www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Από τον πίνακα επιτυχόντων οι προσλήψεις έως το 2013

Μέσα στην επόμενη τριετία -από το 2011 μέχρι και το 2013- θα διορίζονται σταδιακά και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής τους στον πίνακα επιτυχόντων εκείνοι που είχαν πετύχει στους διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά και μπλοκαρίστηκε ο διορισμός τους με το πάγωμα των προσλήψεων λόγω των οικονομικών μέτρων.


Η ρύθμιση που ετοιμάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών καθορίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα προσλαμβάνεται ένας υπάλληλος για κάθε πέντε αποχωρούντες, ρυθμός που θα απορροφήσει το 20% των επιτυχόντων ανά εξάμηνο μέχρι και το 2013.

Οι διορισμοί αφορούν τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για τακτικό νοσηλευτικό προσωπικό και ο λόγος ένα προς πέντε θα υπολογίζεται στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με σύμβαση εργασίας αορίστου

χρόνου ή σε θέσεις μόνιμων. Στον αριθμό του συνόλου θα συνυπολογίζεται και ο υποχρεωτικός διορισμός των αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και οι περιπτώσεις διορισμού αθλητών, συγγενών θανόντων εν υπηρεσία κ.λπ.

Εγκύκλιος που θα εκδοθεί σύντομα από το υπουργείο Εσωτερικών θα εξειδικεύει τη διαδικασία και θα περιγράφει επακριβώς το θεσμικό πλαίσιο των προσλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για όσους έχουν εκδοθεί αποτελέσματα μέχρι τέλος του 2009 ο διορισμός θα αρχίσει από τον Ιούλιο του 2010 και μέχρι το τέλος του 2012 ανά εξάμηνο με τη σειρά επιτυχίας στον διαγωνισμό. Για όσους έχουν εκδοθεί αποτελέσματα από την αρχή του 2010 οι διορισμοί θα ξεκινήσουν από την 1-1-2011 με βάση πάλι τη σειρά κατάταξής τους στους πίνακες επιτυχίας ακολουθώντας πάντα την αναλογία για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται και μια πρόσληψη. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31-12-2013.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: