www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τα σκουπίδια επιστρέφουν από την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από την Κυριακή το βράδυ οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι αντιδρούν στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων τους, στην εργασιακή εφεδρεία αλλά και στην είσοδο ιδιωτών στον δήμο.


Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην καθαριότητα, Ζαφείρης Μιχάλας, δήλωσε ότι με τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου ζητούν:

• Να σταματήσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα
• Να μην γίνουν απολύσεις μόνιμων εργαζόμενων μέσω της εργασιακής εφεδρείας
• Να γίνει 3ετής παράταση των συμβάσεων

«Απαγορευτικό» για πλοία από τα Δωδεκάνησα, λόγω ελέγχων για πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας


Συνολικά 16 πλοία ακινητοποιήθηκαν σήμερα στα νησιά της Δωδεκανήσου, λόγω του θέματος που έχει προκύψει με τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τον ρωσικό νηογνώμονα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών αλλά και κατοίκων που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τα καράβια αυτά, και παράλληλα την ακινητοποίηση εμπορευμάτων τα οποία θα μεταφέρονταν κυρίως σε μικρά νησιά.

Το σήμα από το αρμόδιο υπουργείο για τη διενέργεια ελέγχου σ' όλα τα πλοία που επρόκειτο να

Βολές ΚΚΕ κατά του Ευ. Βενιζέλου


Για άγρια μέτρα που «τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας» έκανε λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους» και ότι από κοινού με την τρόικα, αλλά και

Δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο

Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της χώρας μέσα από την κρίση, τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να βγει από την κρίση ανακαταλαμβάνοντας τη θέση που της αντιστοιχεί στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά και για αυτό χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας. Σημείωσε ότι αν δε γίνει αυτό, «θα μείνουμε καθηλωμένοι, δε θα δώσουμε στις νέες γενιές την ευκαιρία που είχαν οι προηγούμενες», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ιστορική αδικία».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «πρέπει να δώσουμε στον έλληνα πολίτη την ευκαιρία να ξανανιώσει υπερήφανος».

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνιμη πληγή της ΕΕ, είναι ισότιμη ανταγωνιστική χώρα που έχει πρόβλημα σε σχέση με δημόσιο χρέος και το έλλειμμά της, που για να ξεπεραστούν

Μειωμένο το εισιτήριο στη ΔΕΘ


Με μειωμένο εισιτήριο κατά 34%, λόγω της οικονομικής κρίσης, ανοίγει της πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου η 76η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του μήνα, σηματοδοτείται, επίσης, από αρνητικό ρεκόρ δεκαετιών, ως προς τη συμμετοχή φορέων του δημοσίου (μόλις 5%), αν και τις κενές θέσεις αναπληρώνει σε μεγάλο βαθμό η αυξημένη συμμετοχή των ιδιωτών εκθετών (671).

Συνολικά, το σύνολο των άμεσων εκθετών της 76ης ΔΕΘ Ελλήνων και ξένων, φτάνει τους 864, έναντι 679 πέρυσι, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Helexpo Πάρις Μαυρίδης, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης.

Ως προς το μειωμένο εισιτήριο (4 ευρώ από 6 ευρώ πέρυσι), ο κ. Μαυρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό είναι πλήρως ανταποδοτικό, αφού δίνει στους επισκέπτες της ΔΕΘ πρόσβαση όχι μόνο στα περίπτερα, αλλά και σε μεγάλες συναυλίες.

Αναφέρθηκε επίσης στα 14 θεματικά αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης και ιδίως στα τρία νέα: το Innovation & Ιnventions, όπου θα παρουσιαστούν ρομπότ, ευρεσιτεχνίες και εφαρμοσμένη έρευνα, το

Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΔΕΛΤΑ κατά της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα


Απέρριψε οριστικά η Δικαιοσύνη το αίτημα της ΔΕΛΤΑ για απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα ή για παράλειψη του ονόματός της.

Ετσι, ο Οδηγός κυκλοφορεί κανονικά και χωρίς κανέναν περιορισμό αναφοράς στο όνομα και τη βαθμολογία της ΔΕΛΤΑ.

«Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τον πολυετή αγώνα της Greenpeace και των ελλήνων καταναλωτών για το δικαίωμα να γνωρίζουμε αν καταναλώνουμε μεταλλαγμένα, διαβάζοντας απλά την ετικέτα των προϊόντων πριν τα επιλέξουμε», δήλωσε η Αλεξία Βουρεξάκη, υπεύθυνη της

Στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου στη ΔΕΘ και οι ιδιοκτήτες ταξί


Στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματος.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιαννακάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα, να συμμετέχουν σε συγκέντρωση που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στο

Την Πέμπτη η κηδεία του Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη


Στις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης (8/9), θα ψαλλεί στο παρεκκλήσι του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας, η Νεκρώσιμος Ακολουθία, για τον πρώην υπουργό Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, που πέθανε χθες.

Η κηδεία του πρώην υπουργού θα

ΕΣΡ: Πρόστιμο 80.000 ευρώ στον Alpha για το Αλ Τσαντίρι Νιουζ


Πρόστιμο 80.000 ευρώ για διασφάλιση προστασίας θεσμών και προστασίας προσωπικότητας αναφερομένων προσώπων επέβαλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) στην εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ, που προβλήθηκε στις 31 Μαΐου.

Η συγκεκριμένη εκπομπή προέβαλε στα πρόσωπα των απριλιανών δικτατόρων μονταρισμένα τα πρόσωπα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, με υπόκρουση στρατιωτικών εμβατηρίων.

«Αλλο ελευθερία λόγου και άλλο ασυδοσία και εκτροπή», δήλωσε ερωτώμενος ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γιάννης Λασκαρίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της ολομέλειας.

Μειοψήφησαν τα μέλη Κωνσταντίνος Τσουράκης που

Απόσυρση παρτίδας αλλοιωμένων κρουασάν


Απέσυρε από την αγορά η ΕΒΓΑ κρουασάν παραγωγής της στο οποίο διαπιστώθηκε, στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε προϊόν κρουασάν λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα).

Πρόκειται για κρουασάν με την εμπορική επωνυμία «Trendy με γέμιση κρέμα κακάο», με ημερομηνία λήξης 21/11/2011.

Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. βρίσκονται σε

Κων. Μητσοτάκης: Μόνη λύση για τη χώρα η ευρεία συναίνεση


Την ευρεία συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων επισήμανε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Ο τόπος βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Διαγράφεται στον ορίζοντα η απειλή μιας κρίσης γενικότερη στην Ευρώπη και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Και αυτό συμπίπτει με την δυσκολότερη περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα εσωτερικά, στις σχέσεις της με την Ευρώπη και στην προσπάθεια που γίνεται από τη σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα οξύτητα προβλήματα της

Υπερβάσεις ορίου όζοντος - Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες


Νέες υπερβάσεις ορίου όζοντος καταγράφηκαν στην Αττική και συγκεκριμένα στο σταθμό Ελευσίνας. Ετσι, το υπουργείο Υγείας δίνει και πάλι οδηγίες στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, συστήνει σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο

Στη Βουλή το ν/σ για τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος».

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος του ν/σ αυτού είναι, μεταξύ άλλων, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να

«Οριστικό το λουκέτο στην ΕΤ-1»

Κανάλι «γκέτο», που το βλέπουν ηλικίες άνω των 60 ετών και που η τηλεθέασή του δεν ξεπερνά τα τελευταία χρόνια το 2%, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος την ΕΤ-1.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ στην «Πρωινή Ενημέρωση», ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως απόφαση για το κλείσιμο της ΕΤ-1 είναι οριστική, αποκλείοντας περιθώριο νέων συζητήσεων.

Για την ΕΡΤ ανέφερε ότι «το ελληνικό δημόσιο επιβάλει τη χρηματοδότηση της μέσα από το ανταποδοτικό τέλος» και ο ίδιος λογοδοτεί στους Έλληνες πολίτες που θέλουν να γνωρίζουν που

Ομόφωνα αθώοι Κεντέρης-Θάνου για το τροχαίο

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές Εφετείο της Αθήνας όλοι οι κατηγορούμενοι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του τροχαίου με πρωταγωνιστές τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου.

Οι δικαστές έκριναν ότι το τροχαίο δεν ήταν σκηνοθετημένο και αθώωσαν τόσο τους δυο αθλητές, όσο και τον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, αλλά και τους γιατρούς του νοσοκομείου ΚΑΤ, που είχαν επιληφθεί της νοσηλείας τους.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο τον Χρήστο Τζέκο μόνο για το πλημμέλημα της κατοχής και αποθήκευσης απαγορευμένων ουσιών επιβάλλοντας του ποινή

Στάσεις εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ


Γολγοθάς περιμένει αύριο τους πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά Μετρό και Ηλεκτρικό για τις μετακινήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι κήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00, καθώς θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα εξαγγείλουν και νέες κινητοποιήσεις ή όχι.

Διαμαρτύρονται στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και όσα προβλέπει ο νόμος για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών, κυρίως

Τι θα αλλάξει σε εθνικά κληροδοτήματα και κληρονομιές


Για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Κώδικα Εθνικών Κληροδοτημάτων και στη νομοθεσία για τις σχολάζουσες κληρονομιές θα ενημερώσει σήμερα Τρίτη την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου.

Συγκεκριμένα στην Επιτροπή θα γίνει συζήτηση επί του προσχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Περιουσίες υπέρ κοινωφελών σκοπών, υπέρ του Δημοσίου και σχολάζουσες κληρονομίες» με το οποίο εκσυγχρονίζεται ο υφιστάμενος Κώδικας Εθνικών Κληροδοτημάτων και οι διατάξεις περί σχολαζουσών κληρονομιών.

Οι επικείμενες νομοτεχνικές αλλαγές θα αναλυθούν από τον πρόεδρο της επιτροπής σύνταξης του νομοσχεδίου κ. Κ. Βολτή, πρώην Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Βασικός

Ολυμπιακός: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια και με Ντόρτμουντ


Μέσα σε λίγη ώρα εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια και για το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions Leagueαυτό με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ντόρτμουντ.

Η διάθεση εισιτηρίων από τους «ερυθρόλευκους» αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, η οποία λόγω του υπερβολικά μεγάλου αριθμού φιλάθλων που μπήκαν σε αυτή, για πολύ ώρα έδειχνε να βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γνωστοποιεί στους φιλάθλους της ομάδας, ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα της 3ης

Υπό κατάληψη και δεύτερη σχολή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Υπό κατάληψη βρίσκεται, από το πρωί, η σχολή Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μετά από γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, στα τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών.

Η κατάληψη, όπως αποφασίστηκε, θα διαρκέσει μέχρι την προσεχή

«Αν δεν βρεθεί το "σωματίδιο του Θεού" το Σεπτέμβρη, τότε αυτό δεν υπάρχει»


Οι φυσικοί του επιταχυντή Tevatron του εργαστηρίου Fermilab των ΗΠΑ, οι οποίοι ανταγωνίζονται τους συναδέλφους τους στο CERN για την εύρεση του μποζονίου του Χιγκς, του λεγόμενου και «σωματιδίου του Θεού», δήλωσαν ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα έχουν αρκετά στοιχεία στη διάθεσή τους, είτε για να βρουν το μυστηριώδες σωματίδιο, είτε για να αποκλείσουν πια την ύπαρξή του.

Αν συμβεί το δεύτερο, θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα, καθώς οι φυσικοί θα υποχρεωθούν να επανεξετάσουν από την αρχή το κυρίαρχο «Καθιερωμένο Πρότυπο», το οποίο εδώ και 40 περίπου χρόνια περιγράφει θεωρητικά πώς λειτουργεί ο μικρόκοσμος των υποατομικών σωματιδίων και, κατ' επέκταση, όλο το σύμπαν.

Εκπρόσωπος του Tevatron, που λειτουργεί κοντά στο Σικάγο εδώ και 28 χρόνια δήλωσε ότι ο Αμερικανικός επιταχυντής έχει θέσει ως ορόσημο την 30ή Σεπτεμβρίου (άλλωστε μετά ο επιταχυντής θα κλείσει οριστικά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την αμερικανική κυβέρνηση) «προκειμένου

ΛΑΟΣ: Ή εκλογές ή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Εκλογές ή συνεργασία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι οι δύο επιλογές στο σημείο που έχουμε φτάσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τα δύο κόμματα να καταλάβουν πως «είναι πια η στιγμή να τραβήξουμε οριστικά μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε το αύριο».
«Σε αυτή την προσπάθεια εγώ θα μείνω εκτός κυβέρνησης αλλά θα στηρίξω. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει χωρίς να ζητήσει να μπει σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση, εγώ ο ίδιος ή στέλεχός του.

Θυσιαζόμαστε και δίνουμε στην ύστατη στιγμή τα πάντα για την πατρίδα», τόνισε ο πρόεδρος του

Αποσύρεται από την αγορά ρύζι προέλευσης Ταϊλάνδης


Αποσύρεται από την αγορά ρύζι προέλευσης Ταϊλάνδης, στο οποίο σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΦΕΤ βρέθηκαν έντομα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αρωματισμένο με γιασεμί ρύζι, προέλευσης Ταϊλάνδης, με την εμπορική επωνυμία «RISO JASMINE PROFUMATO - ROYAL UMBRELLA», γραμμοκώδικα (αριθμό barcode) 8 850187 500099, σε συσκευασίες των 20kg και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.06.2013, τo οποίo διακινείται στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας «Παναγιώτης Σαρρής - INT. MARKET» (Σαχτούρη 15, Πειραιά).

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση τoυ ανωτέρω προϊόντος, η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία. Σε εξέλιξη

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου τα βασικά βιβλία στα σχολεία


Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν μοιραστεί σταδιακά στους μαθητές τα βασικά σχολικά βιβλία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαΐδης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο έχει οργανώσει, όλες εκείνες τις υποστηρικτικές ενέργειες και το υλικό που χρειάζεται, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν οι οικογένειες.

Ερωτηθείσα αν οι σχολικές επιτροπές έχουν χρήματα, απάντησε ότι έχουν προβλεφθεί όλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου με σημαντικές ελλείψεις βιβλίων και για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν για τα μαθήματα φωτοτυπίες και DVD .

Τα βιβλία δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα, καθώς οι δάσκαλοι και καθηγητές καταγγέλλουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως επισημαίνουν φέτος συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 6.000

Νέα τεχνολογία κάνει τα τανκς αόρατα

Δεν είναι η τελευταία περιπέτεια του Χάρι Πότερ, αλλά μία νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όποιον την χρησιμοποιήσει στο πεδίο της μάχης. Ονομάζεται Adaptiv, αναπτύσσεται στη Σουηδία από την BAE Systems και τις προηγούμενες ημέρες δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε τανκς.


Η συσκευή λειτουργεί με δύο τρόπους: είτε ως «μανδύας» που επιτρέπει στα τανκς να «μιμηθούν» τη θερμοκρασία του περιβάλλοντός τους και να γίνουν ένα με αυτό - ουσιαστικά δηλαδή να γίνουν σχεδόν αόρατα- είτε ως... μαγικό ραβδί που τα «μεταμορφώνει» σε κάτι άλλο, π.χ. σε αγελάδα ή σε όχημα 4x4.

Ο «αόρατος μανδύας» χρησιμοποιεί κάμερες, οι οποίες καταγράφουν τον περιβάλλοντα χώρο και αντικατοπτρίζουν αυτό που «βλέπουν» σε ειδικούς πίνακες, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι στο εξωτερικό του οχήματος. Αυτήν την περίοδο, οι ερευνητές προσπαθούν να καταστήσουν το σύστημα συμβατό με άλλα μήκη κύματος του φωτός, ώστε τα άρματα μάχης που θα καλύπτονται με αυτό να γίνονται πραγματικά αόρατα.

«Προηγούμενες απόπειρες ανάπτυξης συστημάτων απόκρυψης συνάντησαν εμπόδια εξαιτίας του κόστους, των υπερβολικών ενεργειακών τους απαιτήσεων ή επειδή οι συσκευές δεν ήταν αρκετά ανθεκτικές», λέει ο Πέντερ Σιέλουντ του ομίλου ΒΑΕ, επιστήμονες του οποίου δημιούργησαν το

Συμψηφισμός φόρου εισοδήματος με εισφορές

Τον συμψηφισμό της επιστροφής φόρου εισοδήματος με τις έκτακτες εισφορές για περίπου 600.000 φορολογουμένους με πιστωτικό σημείωμα που δεν το έχουν παραλάβει ακόμα μελετά το οικονομικό επιτελείο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην οδό Νίκης, εξέτασαν τη δυνατότητα να δεσμεύσουν τον επιστρεφόμενο φόρο εισοδήματος και να συμψηφίσουν με τις έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος υπό τον φόβο της μη ανταπόκρισης των φορολογουμένων ένεκα της οικονομικής δυσπραγίας.

Το ζήτημα αφορά περίπου 600.000 φορολογουμένους που θα αρχίσουν να λαμβάνουν πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους σε σύνολο περίπου 1,5 εκατ. δηλώσεων εισοδήματος των οποίων η εκκαθάριση εκκρεμεί.

Ο επιστρεφόμενος φόρος δεν θα καταβληθεί στον φορολογούμενο, ο οποίος με το ίδιο σημείωμα θα ενημερωθεί ότι παρακρατείται για να συμψηφιστεί με τον κεφαλικό φόρο, την έκτακτη εισφορά

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ

Τουλάχιστον 40 άτομα φορώντας κουκούλες και κράνη πλησίασαν με άγριες διαθέσεις τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται μόνιμα στην οδό Μπουμπουλίνας στο ΥΠ.ΠΟ.

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα άρχισε να... βρέχει μολότοφ. Οι άνδρες των ΜΑΤ αντέδρασαν και ακολούθησαν οι ... γνωστές μάχες” με ανταλλαγή δακρυγόνων και μολότοφ.

Αποτέλεσμα της “μάχης” δυο

Πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου

Πανελλαδική-πανιατρική απεργία κήρυξε για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντιδρώντας στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).

Η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος «απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού και του ιατρικού

Τι ζητάει η τρόικα να γίνει σε 10 ημέρες


«Αγώνας δρόμου» για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων άρχισε από χθες στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα (14 Σεπτεμβρίου) αλλά και της κρίσιμης συνεδρίασης των Συμβουλίων Eurogroup/Ecofin στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία.
Η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το πού θα κλείσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012 παραμένει ανοιχτή. Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει νέα εισπρακτικά μέτρα αλλά «τρέχει» για να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση έναντι των ευρωπαίων εταίρων. Στις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης έχει προγραμματισθεί υπουργικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα των ταξί αλλά παραλλήλως, με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, θα τεθούν επί τάπητος οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις των αμέσως επόμενων ημερών.
Μετά και από τη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εργασίας (EWG) στις Βρυξέλλες, στην οποία μετείχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς, προκύπτει σαφώς ότι οι δανειστές ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να τους πείσει (μέσα σε 10

Ο καιρός στις 06.09.2011


Νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρρεάσουν τοπικά το Βόρειο και κυρίως το Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 19 έως 32 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 17 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από 20 έως 28 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34