www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου τα βασικά βιβλία στα σχολεία


Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν μοιραστεί σταδιακά στους μαθητές τα βασικά σχολικά βιβλία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαΐδης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο έχει οργανώσει, όλες εκείνες τις υποστηρικτικές ενέργειες και το υλικό που χρειάζεται, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν οι οικογένειες.

Ερωτηθείσα αν οι σχολικές επιτροπές έχουν χρήματα, απάντησε ότι έχουν προβλεφθεί όλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου με σημαντικές ελλείψεις βιβλίων και για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν για τα μαθήματα φωτοτυπίες και DVD .

Τα βιβλία δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα, καθώς οι δάσκαλοι και καθηγητές καταγγέλλουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως επισημαίνουν φέτος συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 6.000
εκπαιδευτικοί και διορίστηκαν μόνιμοι 546. Οι υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από τους 20.0000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους που θα προσληφθούν.

Τη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συγγνώμη σε μαθητές και γονείς για την έλλειψη βιβλίων.

«Ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές οφείλουν να κατανοήσουν τις αδυναμίες του κράτους. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή και αναλαμβάνω την ευθύνη για να βρεθούν λύσεις», είπε η υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. Η κ. Διαμαντοπούλου επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση. «Έχω ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ελέγξει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες», τόνισε.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι η εικόνα με τα κενά εκπαιδευτικών θα είναι πολύ καλή, καθώς όπως είπε, 7.000 έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες, ενώ προχωρούν και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: