www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου στη ΔΕΘ και οι ιδιοκτήτες ταξί


Στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματος.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιαννακάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα, να συμμετέχουν σε συγκέντρωση που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στο
Ιβανώφειο.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθούν πεζή στη ΔΕΘ. Παράλληλα, ανάλογα με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης, η Ομοσπονδία του κλάδου θα προσδιορίσει τη μορφή των επόμενων κινητοποιήσεων.


Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, οι «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει οι αυτοκινητιστές είναι η έκδοση αδειών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η έδρα των ταξί. Όπως εξήγησε, αν δοθούν ασύστολα άδειες, οι 40.000 οικογένειες των ιδιοκτητών ταξί θα οδηγηθούν στα όρια της φτώχειας, ενώ πληθώρα οχημάτων θα κινούνται άδεια στις πόλεις.


Για το ιδιοκτησιακό, σχολίασε ότι εννέα στους 10 ιδιοκτήτες έχουν ακριβοπληρώσει την άδεια και τόνισε πως αν αύριο τους ζητηθεί να την καταθέσουν στο κράτος, θα γίνει μια μεγάλη κοινωνική αδικία.

Σε ό,τι αφορά τέλος την έδρα των ταξί, που θα προσδιορίζεται ανάλογα με τα όρια των Καλλικρατικών δήμων, ο κ. Γιαννακάκης προέβλεψε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης των ιδιοκτητών ταξί ιδιαίτερα στην επαρχία. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η πτώση του τζίρου των ταξί έφτασε το 50% στο νομό Θεσσαλονίκης και σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά στις άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: