www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Συμβαίνει τώρα

ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.

Αιτία: Οι κάτοικοι του Ελληνικού ζητούν να σφραγιστούν δύο νυκτερινά κέντρα. Τόσο όμως οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι σ' αυτά αντέδρασαν έντονα.

Ανάκληση για 944 μοτοσυκλέτες BMW

Την ανάκληση 944 μοτοσυκλέτων BMW ανακοίνωσε η γενική γραμματεία καταναλωτή λόγω προβλημάτων σε διακόπτες και στην αλυσίδα μετάδοσης κίνησης.


Πρόκειται για :

♦830 μοτοσικλέτες, μοντέλα F 650GS και F800GS, με ημερομηνία παραγωγής από Νοέμβριο 2007 έως Μάιο 2008 και από Σεπτέμβριο 2008 έως Μάρτιο 2009, στα οποία υπάρχει πιθανότητα θραύσης της αλυσίδας μετάδοσης κίνησης.

114 μοτοσικλέτες μοντέλα F800R, K1300S, K1300R και K1300GT, με ημερομηνία παραγωγής ανά μοντέλο:

F800R: 03/2009 – 06/2009

K1300S: 10/2008 – 06/2009

K1300R: 10/2008 – 06/2009

K1300GT: 11/2008 – 06/2009

Στα οχήματα αυτά υπάρχει πιθανότητα δυσλειτουργίας διακοπτών πολλαπλών λειτουργιών.

Τονίζεται πάντως πως μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα που να σχετίζονται με τα παραπάνω θέματα ενώ η BMW HELLAS AE θα ενημερώσει τους κατόχους των συγκεκριμένων μοτοσικλετών.
enet

Χωρίς μετρό και το Σαββατοκύριακο

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να μην ανανεώσει τις συμβάσεις στο μετρό που έχουν λήξει. Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ότι το μετρό δεν πρέπει να μετατραπεί σε μια νέα Ολυμπιακή. Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους απάντησαν οι εργαζόμενοι, αποφασίζοντας να τραβήξουν χειρόφρενο στους συρμούς και το σαββατοκύριακο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο γ.γ. του υπουργείου ανέφερε ότι αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης "να θέσει ένα τέρμα στο ζημιογόνο κατήφορο της εταιρείας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια", απορρίπτοντας τα αιτήματα των εργαζομένων για ανανέωση των συμβάσεων και εξαίρεση από τις περικοπές που προβλέπονται

«Στοπ» στο δεύτερο υπόγειο κατοικιών βάζει το ΣτΕ

«Φρένο» στη δυνατότητα κατασκευής δεύτερου υπογείου στις κατοικίες, χωρίς να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης, ακόμα κι αν αφορά χώρο στάθμευσης για αυτοκίνητα, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψή της κεκλεισμένων των θυρών αποφάσισε να απαγορεύσει την κατασκευή δευτέρου υπογείου σε κτίρια προοριζόμενα για κατοικίες, χωρίς αυτό να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης. Η απαγόρευση ισχύει ακόμη και για χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, εκτός κι αν ρητά το προβλέπει άλλη νομοθετική ρύθμιση.


Οι ανώτατοι δικαστές μάλιστα επισημαίνουν ότι αν επιτρεπόταν η κατασκευή δύο υπογείων, ιδίως σε επικλινή οικόπεδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ουσιώδη αύξηση του όγκου των κτιρίων πάνω από τη στάθμη του εδάφους τμήματος της οικοδομής, κάτι που απειλεί την πολεοδομική ασφάλεια του

ΕΛΑΣ: Από τον εκτοξευτήρα που βρέθηκε στην Κυψέλη, η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία το 2007

Τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων ανακοίνωσε η Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία η ρουκέτα με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας χτύπησε τον Ιανουάριο του 2007 την αμερικανική πρεσβεία, προέρχονταν από τον εκτοξευτήρα που βρέθηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.


Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ:

"Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε πειστήρια που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, προέκυψε ότι η ρουκέτα η οποία χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά του κτιρίου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. την 12-01-2007, έχει βληθεί-εκτοξευτεί από τον αντιαρματικό εκτοξευτή ρουκετών, που βρέθηκε και κατασχέθηκε την 19-04-2010 σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη Αττικής, το οποίο χρησιμοποιούσε η ως άνω τρομοκρατική οργάνωση".
enet


ΠΟΕΣΥ: Όχι στις ισοπεδωτικές απολύσεις στην ΕΡΤ

Όχι στις ισοπεδωτικές απολύσεις συμβασιούχων στην ΕΡΤ λέει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, έπειτα από τις χθεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για περικοπή του 30% των συμβασιούχων. Ζητά άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων για ένα οκτάμηνο, σχεδιασμό εντός τριμήνου νομοσχεδίου που να «καταργεί οριστικά το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας» κ.α.


Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ύστερα «από διαβουλεύσεις «κεκλεισμένων των θυρών» με τους πολιτικούς της προϊσταμένους, πολυγλωσσία και διαρροές, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να απολύσει τους 1.047 συμβασιούχους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Δημοσιογράφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα βρεθούν στο δρόμο στο τέλος Ιουνίου, ενώ συμβασιούχοι αθλητικοί συντάκτες και τεχνικοί θα απολυθούν ένα μήνα αργότερα μόλις

"Υγραέριο αντί βενζίνης: Ουρές για μετατροπές σε Ι.Χ."

"Οι Ελληνες οδηγοί μετατρέπουν τα αυτοκίνητά τους ώστε να κινούνται και με υγραέριο, αφού δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υψηλές τιμές της βενζίνης.


Οι εργαζόμενοι στα εξειδικευμένα συνεργεία, που κάνουν τις σχετικές μετατροπές, τρέχουν και δεν φτάνουν για να... εξυπηρετήσουν τον κόσμο!

Τα ραντεβού στα συνεργεία για τις σχετικές μετατροπές είναι κλεισμένα μέχρι τα... Χριστούγεννα, αφού η ζήτηση, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες συνεργείων, έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τις αρχές του 2010, σε ποσοστό που μπορεί να φτάνει και το 40%.

Τα συνεργεία στην κυριολεξία έχουν κατακλυσθεί από αυτοκίνητα (κυρίως μεγάλου κυβισμού) τα οποία περιμένουν στην ουρά, καθώς οι διαδικασίες μετατροπής του κινητήρα διαρκούν περίπου δύο

Αντιδράσεις Βουλγαράκη, Βερελή στο άνοιγμα λογαριασμών

Για επιλεκτικό άνοιγμα λογαριασμών κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης αναφερόμενος στη σχετική απόφαση της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Siemens. Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Χ. Βερελής τονίζει ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοίξουν οι λογαριασμοί του αλλά συμπληρώνει ότι παρατηρεί «δυσμενή μεταχείριση και ότι κάποια άλλα βιβλία φαίνεται να μένουν κλειστά».

Αναλυτικά, η επιστολή του Γ. Βουλγαράκη:


Πληροφορήθηκα από τον Τύπο, ότι η επιτροπή σας αποφάσισε το "επιλεκτικό" άνοιγμα των λογαριασμών ορισμένων (;) εκ των πολιτικών προϊσταμένων των υπουργείων, τα οποία είχαν κάποιου είδους σχέση με συμβάσης της συγκεκριμένης εταιρείας.

Αν η πληροφορία είνια αληθής, εγείρει πραγματικά πολλά ερωτήματα, όχι τόσο για τα ονόματα που