www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Athens Pride 2010



Λίγο μετά τις 17:00 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Athens Pride Parade.

Πλήθος συμμετεχόντων παρευρέθησαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και φώναξαν συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων τους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε η Τάμτα. Στο τέλος του προγράμματός της αφού δήλωσε περήφανη για την παρουσία της εκεί, ανακοίνωσε την έναρξη της παρέλασης.

Στην εκδήλωση παρούσα ήταν και η Ελένη Λουκά, που με μια μεγάλη φωτογραφία του Χριστού στα χέρια της φώναζε ότι ο Θεός θα τους τιμωρήσει και ο Θεός θα τους κάψει καλώντας

Να αποχωρήσει από το συνέδριο του ΣΥΝ αποφάσισε η Ανανεωτική Πτέρυγα

Κρίσιμες ώρες διέρχεται ο Συνασπισμός, καθώς η ενότητά του βρίσκεται σε οριακό σημείο μετά την απόφαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας να αποχωρήσει από το συνέδριο και κατά συνέπεια να μην πάρει μέρος στις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και νέας κεντρικής επιτροπής που θα γίνουν την Κυριακή.


Οι σύνεδροι απευθύνουν εκκλήσεις για ενότητα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σε σύσκεψη στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (320 υπέρ, 4 κατά, 2 λευκά) να αποχωρήσουν από συνέδριο, αν δεν γίνονταν δεκτή η πρόταση που διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης για απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό να περιληφθεί στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου που αναμένεται να εγκριθεί αργά απόψε, ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση του κ.

«Διευκρινίστε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας»

Σαφή καθορισμό των «κόκκινων γραμμών» για το Ασφαλιστικό ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν χθες 15 βουλευτές του ΠαΣοΚ προς τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο . «Με βάση τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δημιουργείται η εντύπωση ότι, για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από τη δραματική περικοπή των συντάξεων» επισημαίνουν οι βουλευτές.

Το κείμενο της ερώτησης συντάχθηκε με πρωτοβουλία των κκ. Π. Κουκουλόπουλου και Οδ. Κωνσταντινόπουλου και φέρει τις υπογραφές των κκ. Χρ. Πρωτόπαππα , Ε. Νασιώκα, Ι. Αμοιρίδη , Δ. Καρύδη, Μιχ. Κατρίνη , Β. Γερανίδη, Ν. Σαλαγιάννη , της κυρίας Σοφίας Γιαννακά κ.ά. Σε αυτό γίνεται αναλυτική αναφορά στα ζητήματα που βάζει η τρόικα στο τραπέζι: Στο μνημόνιο, αναφέρει η ερώτηση, ορίζεται, όσον αφορά την αναλογική σύνταξη, ότι μέσος όρος του ετήσιου συντελεστή αναπλήρωσης θα είναι το 1,2%. Κατά συνέπεια, το τελικό ποσοστό αναπλήρωσης με την προσθήκη της βασικής σύνταξης θα φθάνει κοντά στο 63%-64%.

Α ν υιοθετηθεί η εκδοχή της τρόικας, το ποσοστό αναπλήρωσης θα περιοριστεί σε ποσοστό κάτω του 50% και συγκεκριμένα στο 48% για 40 έτη ασφάλισης (1,2% επί 40 χρόνια). Με δεδομένο ότι δεν θα μπορούν όλοι να εξασφαλίσουν 40 χρόνια ασφάλισης, αυτό πρακτικά σημαίνει ποσοστά

Τσεκάρισε τα καλά στέκια και πες τα μου

Πώς «ξεκλειδώνεις» τα κρυμμένα μυστικά μιας μεγάλης πόλης; Μια εφαρμογή που «ξετρελαίνει» παίκτες και διαφημιστές ξέρει τον τρόπο. Πρόκειται για το Foursquare, ένα διαδικτυακό παιχνίδι με εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα προηγμένης τεχνολογίας, που κατακτά με ρυθμούς μεγαλύτερους του Facebook και του Τwitter όσους... μυούνται στα μυστικά του. Πρόκειται για δωρεάν παιχνίδι κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ο χρήστης ανακαλύπτει και συστήνει στους φίλους του καταστήματα και περιοχές που επισκέπτεται παντού στον κόσμο. Πρόκειται επίσης για πολύ καλό τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων, παράλληλα με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε φορά που επισκέπτεται κάποιο αξιόλογο σημείο της πόλης είναι να ενημερώνει τους φίλους του. Η χρησιμότητά του, δε, αφορά... τα πάντα: από τα καλύτερα κοκτέιλ ενός μπαρ, ως τον παρκαδόρο που δεν οδηγεί καλά ή ένα μαγαζί με εκπτώσεις και καλής ποιότητας

Αναχαιτίστηκε από ισραηλινά πλοία το Rachel Corrie

Το πλοίο Rachel Corrie το οποίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της πορείας του από ισραηλινά πολεμικά πλοία, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί συμπλοκές με τα μέλη του πληρώματος ή επιβίβαση στρατιωτών σε αυτό. «Δεν έχουμε καταλάβει το πλοίο» λέει ο ισραηλινός στρατός.

Το φορτηγό πλοίο Rachel Corrie, που έχει ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, συνοδεύεται από ισραηλινά πλοία, αλλά δεν έχουν επιβιβαστεί σ΄αυτό ισραηλινοί στρατιώτες, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.


Νωρίτερα, η παλαιστινιακή επιτροπή υποδοχής που περιμένει το πλοίο στη Γάζα, ανέφερε ότι το Rachel Corrie αναχαιτίσθηκε χωρίς βια περίπου 35 μίλια (65 χλμ) ανοιχτά της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, τουλάχιστον τρία περιπολικά πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού συνοδεύουν το φορτηγό πλοίο σε μια ζώνη 30 με 35 μίλια ανοικτά των μεσογειακών ακτών,

Φρένο στις ακτινογραφίες του οδοντιάτρου


ΛΟΝΔΙΝΟ Oι οδοντιατρικές ακτινογραφίες που διεξάγονται ευρέως αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του θυρεοειδούς, σύμφωνα με ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Μπράιτον και Σάσεξ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε δέκα τέτοιες ακτινογραφίες αντιμετώπιζαν μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.
Οι επιστήμονες μελέτησαν 313 ασθενείς με καρκίνο του θυρεοειδούς καθώς και παρόμοιο αριθμό υγιών εθελοντών. Οπως προέκυψε, τα άτομα που είχαν υποβληθεί ως και σε τέσσερις οδοντιατρικές ακτινογραφίες αντιμετώπιζαν περισσότερο από διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς σε σύγκριση με όσα δεν είχαν υποβληθεί ποτέ σε τέτοιου είδους ακτινογραφία.

Σε όσους είχαν υποβληθεί σε πέντε ως εννέα ακτινογραφίες ο κίνδυνος καρκίνου τετραπλασιαζόταν,

Atthens Pride: Αλλαγή προγράμματος Κεντρικής Εκδήλωσης 5ης Ιουνίου 2010

Αλλαγή προγράμματος Κεντρικής Εκδήλωσης 5ης Ιουνίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ετήσια κεντρική εκδήλωση Περηφάνιας στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας- Athens Pride, η οποία θα διεξαχθεί και φέτος στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 5 Ιουνίου, προγραμματίζεται πολλούς μήνες πριν όπως κάθε χρόνο. Ο προγραμματισμός αυτός εμπλέκει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ανθρώπους από Ελλάδα και εξωτερικό, από την οργανωτική επιτροπή, μέχρι τα ΜΜΕ που μας στηρίζουν και που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό την ενημέρωση.

Την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συλλαλητήριο για την ίδια μέρα (5 Ιουνίου), το οποίο τελικά θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά στις 11.00 κατόπιν συνεννόησης με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Ως εργάτριες κι εργάτες, άνεργοι, άνεργες, φοιτητές, φοιτήτριες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι και επαγγελματίες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας των ενεργών πολιτών και πολιτισσών, συμπάσχουμε και συμμεριζόμαστε την ίδια αγωνία με όλη τη χώρα. Από σεβασμό προς το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα των κοινωνικών διεκδικήσεων, ακυρώνουμε όλες μας τις δράσεις από τις 11.00 ως τις 15.00 του Σαββάτου. Στη ζοφερή κατάσταση της Ελλάδας του ΔΝΤ και της «Τρόικας», της

Νέα ελπιδοφόρα ανακάλυψη για φαρμακευτική θεραπεία της σήψης του αίματος

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πιθανή θεραπεία για τη σήψη του αίματος. Οι επιστήμονες, με πειράματα που έκαναν σε ποντίκια, κατάφεραν να μπλοκάρουν ένα μόριο, που ενεργοποιείται στη διάρκεια του σηπτικού σοκ, μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου των πειραματόζωων. Η μέθοδος ελπίζεται ότι θα είναι εξίσου αποτελεσματική και στους ανθρώπους, σύμφωνα με το BBC.

Η ανακάλυψη, υπό τον καθηγητή Αλίριο Μενέντεθ του πανεπιστημίου της Γλασκώβης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science", ενδέχεται να βοηθήσει στη δημιουργία νέας κατηγορίας φαρμάκων για τη σήψη, η οποία πλήττει περίπου είκοσι εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο, πολλοί εκ των οποίων πεθαίνουν.


Η σήψη του αίματος είναι μια καταστροφική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, που βλάπτει

Τα ραντεβού Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη, υπουργούς της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ

Εξακόσιες είκοσι επαφές και συναντήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους καταγράφονται στο διαβόητο ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas. Από αυτές το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Η σπουδή με την οποία κρατούσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου, κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, το γνωστό ημερολόγιο, όπου αναφερόταν ακόμη και κάθε εισερχόμενο ή εξερχόμενο τηλεφώνημα, ραντεβού, επισήμανση, υπόμνηση κ.λπ. με ονομαστική αναφορά, βοήθησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να συγκεντρώσουν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ετσι, σύμφωνα με την επεξεργασία που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Β. Κεγκέρογλου, προκύπτει «η προνομιακή σχέση της εταιρείας Siemens Ηellasή του διευθύνοντος συμβούλου ή εν πάση περιπτώσει των διευθυντικών και ηγετικών στελεχών της με την οικογένεια Μητσοτάκη σε κοινωνικό ή άλλο επίπεδο, που καταγράφεται σε συναντήσεις και επαφές από το 1999 μέχρι το 2007» όπως δήλωσε. Οι συναντήσεις γίνονταν εντός ή εκτός εταιρείας, ενώ οι

Εντός - εκτός οι Ανανεωτές

Πιο μακριά από την Κουμουνδούρου οδηγεί την Ανανεωτική Πτέρυγα του κόμματος η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά την έναρξη του έκτακτου συνεδρίου του Συνασπισμού, με την οποία επέμεινε σαφώς στη στρατηγική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ως εκ τούτου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Ανανεωτές σε σημερινή διευρυμένη τους σύσκεψη θα πάρουν και τις οριστικές τους αποφάσεις αναφορικά με την παραμονή τους στο κόμμα. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν πως ο κύβος ερρίφθη και σε πρώτη φάση οι Ανανεωτές της Κουμουνδούρου θα ανακοινώσουν στο σώμα του συνεδρίου (το βράδυ) ότι δεν προτίθενται να θέσουν υποψηφιότητα στις διαδικασίες για την εκλογή οργάνων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα δεν θα έχει καμία συμμετοχή στα οργανωτικά του ΣΥΝ. Επομένως επιτρέπει- εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες- την υλοποίηση σεναρίων για αποχώρησή τους από το κόμμα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί κατά τη διάρκεια των συνεδριακών διαδικασιών που θα ολοκληρωθούν αύριο (Κυριακή) με την επανεκλογή του Αλεξη Τσίπρα. Οι κινήσεις τους αναμένεται να γίνουν σταδιακά τις επόμενες ημέρες οπότε και- όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- θα αποσαφηνισθεί ποια θα είναι πλέον η σχέση των βουλευτών που ανήκουν στην Ανανεωτική Πτέρυγα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διχαστική» ομιλία. Στελέχη των Ανανεωτών χαρακτήριζαν χθες την ομιλία του προέδρου του κόμματος «διχαστική» και «απογοητευτική» επισημαίνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας αντί να προσπαθήσει να «απαλύνει» την κόκκινη γραμμή που έχει τραβήξει η πτέρυγα για τον ΣΥΡΙΖΑ τής απέδωσε μεγάλο

Σωσίβιο με προσφορές 50%

Θερμό προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι για το λιανεμπόριο. Μικροί και μεγάλοι έμποροι προχωρούν σε μπαράζ προσφορών, που ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 50%, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πτώση των πωλήσεων, η οποία επιδεινώνεται από μήνα σε μήνα. Τον Μάιο οι λιανέμποροι είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται έως 40% με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για τον χειρότερο μήνα της χρονιάς και να σχεδιάζουν αλλεπάλληλα κύματα προσφορών καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προβλέπουν ότι η βουτιά στις πωλήσεις θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ.


Οι προσφορές αναμένεται να κλιμακωθούν από σήμερα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τα δεκαήμερα προσφορών που σχεδιάζουν μεγάλα πολυκαταστήματα, όπως είναι τα Αttica, τα Νotosgalleries και τα Ηondos Centre, αλλά και μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα οποία μπαίνουν στον χορό των προσφορών, δρώντας συντονισμένα με τους επιχειρηματίες- ενοίκους τους. Ετσι οι έμποροι-

Και νέο μαχαίρι σε μισθούς - συντάξεις

Τσουνάμι νέων πρόσθετων μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, εφ΄ όσον υπάρξουν αποκλίσεις στο Πρόγραμμα που έχει υπογράψει με το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζακαι να διασφαλίσει έτσι την απρόσκοπτη εκταμίευση των δόσεων που προβλέπει το ίδιο Πρόγραμμα.


Μεταξύ αυτών είναι η μείωση των επιδομάτων ανεργίας, η νέα αύξηση στα καύσιμα και τα τσιγάρα, η ολοσχερής κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον δημόσιο τομέα, η αποσύνδεση των συντάξεων από τον πληθωρισμό, ο περιορισμός των κοινωνικών δαπανών κ.ά.

Η κυβέρνηση, όπως εξάλλου έχει δεσμευθεί κι από το μνημόνιο, φέρεται να έχει διαμηνύσει στους ελεγκτές της Κομισιόν- οι οποίοι οσονούπω καταφθάνουν για άλλη μια φορά στην Αθήνα, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση του Ιουλίου- ότι θα τιμήσει την υπογραφή της και δεν πρόκειται να διστάσει να λάβει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα. Οι αρμόδιες πηγές της Κομισιόν έλεγαν πως ατύπως έχουν ήδη αρχίσει οι διαβουλεύσεις για το είδος των μέτρων- που φυσικά

Πέφτουν οι βάσεις και αυξάνονται οι εισακτέοι

Τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων: θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, θα έχουμε πτωτική πορεία των βάσεων εισαγωγής, θα προκληθεί χάσμα περίπου 15.000 μορίων ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφτεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.


Καθώς προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η διόρθωση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας (υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί) αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι και φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές. Ιατρικές, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Νομικές και Παιδαγωγικά καθώς και οι ναυαρχίδες των Οικονομικών Τμημάτων του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) θα έχουν και φέτος ιδιαίτερα υψηλές βάσεις εισαγωγής, παρότι μέχρι στιγμής τα βαθμολογικά στοιχεία

Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς σε Χανιά και Ποικίλο Όρος

Στη σύλληψη δύο ατόμων για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα Χανιά και το Ποικίλο Όρος ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα συνελήφθη σήμερα στις 19:00 ένας 28χρονος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 03/06/2010, στο Ποικίλο Όρος, στην περιοχή της Χρυσούπολης, στο Περιστέρι Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, για πρόκληση συνολικά εφτά πυρκαγιών στην ιδία περιοχή (22/06/2009, 05/05/2010, 07/05/2010, 28/05/2010,

Δοκιμή πριν το γάμο ...

Αυστηρώς ακατάλληλον για όσους αγαπούν την Ελλάδα

Ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.


AYTH EINAI H ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!

Από παλιότερο διεθνές συνέδριο στην Χαλκιδική

Έβαλαν οι φωστήρες τις σημαίες της κάθε χώρας στο πάτωμα για να σταθούν επάνω της οι Πρωθυπουργοί για φωτογραφία ποδοπατώντας την. (Στις μασονικές στοές το τυπικό για να ανεβεί κάποιος στον 18 βαθμό είναι να ποδοπατήσει την σημαία της χώρας του). Ο δικός μας έτρεξε πρώτος να πατήσει τον Σταυρό και εξευτελίστηκε μπροστά στον Τούρκο που σεβάστηκε την ημισέληνο. Και όμως δεν είναι απύθμενη ανοησία που δέρνει τους δικούς μας. Είναι δείγματα τελείας υποταγής.

Αναγνώστης

Πρόγνωση καιρού

Άστατος θα είναι ο καιρός στη χώρα μας το πρώτο Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αν και την Κυριακή θα παρουσιάσουν ύφεση θα συνεχιστούν ενώ βελτίωση αναμένεται από τη Δευτέρα. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε επίπεδα πιο χαμηλά από τα φυσιολογικά κυρίως την Κυριακή. Πιο αναλυτικά:


Το Σάββατο 5/6 σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν τη Μακεδονία και την Ήπειρο αλλά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Βροχές επίσης αναμένονται και στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα πτώσης κεραυνών και πιθανόν χαλαζιού. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα διαμορφωθούν στη Βόρεια Ελλάδας στους 24 – 26 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα στους 24 βαθμούς, στη Δυτική