www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τα ραντεβού Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη, υπουργούς της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ

Εξακόσιες είκοσι επαφές και συναντήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους καταγράφονται στο διαβόητο ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas. Από αυτές το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Η σπουδή με την οποία κρατούσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου, κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, το γνωστό ημερολόγιο, όπου αναφερόταν ακόμη και κάθε εισερχόμενο ή εξερχόμενο τηλεφώνημα, ραντεβού, επισήμανση, υπόμνηση κ.λπ. με ονομαστική αναφορά, βοήθησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να συγκεντρώσουν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ετσι, σύμφωνα με την επεξεργασία που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Β. Κεγκέρογλου, προκύπτει «η προνομιακή σχέση της εταιρείας Siemens Ηellasή του διευθύνοντος συμβούλου ή εν πάση περιπτώσει των διευθυντικών και ηγετικών στελεχών της με την οικογένεια Μητσοτάκη σε κοινωνικό ή άλλο επίπεδο, που καταγράφεται σε συναντήσεις και επαφές από το 1999 μέχρι το 2007» όπως δήλωσε. Οι συναντήσεις γίνονταν εντός ή εκτός εταιρείας, ενώ οι
επαφές ήταν είτε τηλεφωνικές είτε μέσω μηνυμάτων ή μέσω τρίτων κ.λπ. Εκτός των επαφών του κ. Κ. Μητσοτάκη και των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς του με τον κ. Χριστοφοράκο υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί που έχουν καταγραφεί στο ημερολόγιο:

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας για 10 συναντήσεις και 45 επαφές.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης για 17 συναντήσεις και 30 επαφές (οι οποίες αρχίζουν το 2004, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης έχει από το 2000 μία συνάντηση.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης είχε συνολικά 35 επαφές.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου είχε 27 επαφές συνολικά.

Ο κ. Γ. Σουφλιάς είχε τις λιγότερες επαφές.

Ο κ. Αδ. Ρεγκούζας είχε επίσης επαφές με τον Μ. Χριστοφοράκο. Ελάχιστες από το 2001, αλλά από το 2005 και μετά πάρα πολλές.

Ο κ. Ευ. Αντώναρος καταγράφεται για επαφές σε σχέση με ονομαστικές εορτές, ανταλλαγές ευχών κ.λπ.- Πολλές καταγραφές υπάρχουν επίσης για τους πρώην υπουργούς κκ. Αν. Μαντέλη και Χρ. Βερελή.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: