www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Colgate: Εξαγορά της Sanex έναντι 940 εκατ. δολαρίων


Σε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας Sanex έναντι 940 εκατ. δολαρίων ήρθε σήμερα με τη Unilever ο όμιλος καταναλωτικών αγαθών, Colgate-Palmolive

Επιπλέον συμφωνήθηκε η Unilever να εξαγοράσει από την Colgate τις επωνυμίες απορρυπαντικών ρούχων

Γ. Παπανδρέου: H αναδιάρθρωση θα οδηγούσε σε κατάρρευση τραπεζών


Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε πιθανότατα την κατάρρευση τραπεζών στην Ελλάδα, ενδεχομένως και στη Γερμανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern.

«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «θα μπορούσαν να καταρρεύσουν και γερμανικές τράπεζες», επικαλούμενος τον όγκο των ελληνικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκιά τους.

Επιπλέον, όπως, θα μπορούσε να υπάρξει χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό είναι ένα τίμημα που δεν μπορούμε να πληρώσουμε στην Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι απέρριψε την περικοπή (haircut) του ελληνικού χρέους, αφού προηγουμένως είχε συζητήσει το σενάριο αυτό με τους Ευρωπαίους

Στον Πρωθυπουργό το πόρισμα του ΕΣΥΠ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση


Στον Πρωθυπουργό παραδόθηκε το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) επί των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το πόρισμα παρέδωσε ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ καθηγητής Ανδρέας Λυκουργιώτης, ο οποίος από κοινού με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντόπουλου και τον υφυπουργό Γιάννη Πανάρετο, συναντήθηκαν με τον κ. Παπανδρέου πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός θεσμός που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο [Γιώργο Α. Παπανδρέου] όταν ήταν υπουργός Παιδείας και σε αυτόν μετέχουν φορείς της εκπαίδευσης, όλα τα κόμματα καθώς και φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ, καθηγητής κ. Λυκουργιώτης, κατέθεσε σήμερα στον πρωθυπουργό το πόρισμα του ΕΣΥΠ για

Στη Βουλή η δικογραφία για υπερτιμολογημένη μίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων


Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθ. Κατσιρώδη, η δικογραφία που αφορά στις καταγγελίες για υπερτιμολογημένη μίσθωση, από την εταιρεία Erickson Air- Crane, πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Κατσιρώδης διαβίβασε επίσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα αντίγραφα των υπομνημάτων του κ. Μαρκογιαννάκη, στα οποία περιλαμβάνονται οι θέσεις του επί του επίμαχου ζητήματος της μίσθωσης των ελικοπτέρων.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, από το βήμα της Βουλής (Μάιος 2010), ο οποίος επαναδιαπραγματεύτηκε την επίμαχη σύμβαση. Όπως υποστήριξε ο κ. Βούγιας, το 2009 η μίσθωση

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις ύψους 19,5 εκατ. ευρώ


Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 19,5 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει αύριο, 24 Μαρτίου ο ΕΛΓΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς 16.046 δικαιούχων.

Το ποσό αφορά ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, όπως παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ. Τη χρονική περίοδο Μαρτίου 2010 - Αυγούστου 2010.

Ειδικότερα η καταβολή των αποζημιώσεων αφορά παραγωγούς των εξής νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης,

Φ. Σαχινίδης: Καμία αλλαγή σε μισθούς-φορολογικούς συντελεστές


Τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα αφορούν μισθούς, συντάξεις και φορολογικούς συντελεστές, ξεκαθάρισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.


Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα, καθώς όπως είπε «οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν μικρότερες ενώ στο φόρο εισοδήματος είχαμε λιγότερα έσοδα».

Απέδωσε επίσης τη μείωση των εσόδων στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 υπήρξε βαθύτερη ύφεση από αυτήν που περίμενε η κυβέρνηση και δεσμεύθηκε ότι θα μπει σε νέα φάση η λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Υπενθύμισε ακόμη ότι για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή των επιδόσεων στις ΔΕΚΟ και, όπως είπε, υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο σημείωσε πως με νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις στρεβλώσεις στους μισθούς στο δημόσιο και

' Ακαρπη η συνάντηση Γ. Καμίνη - συμβασιούχων


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, με εκπροσώπους των συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι από προχθές έχουν καταλάβει το δημαρχείο της Αθήνας και το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων στην Ιερά Οδό.

Οι συμβασιούχοι ζητούν τη νομιμοποίησή τους και την αφαίρεση από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου του θέματος πρόσληψης νέων συμβασιούχων στον δήμο.

Ο κ. Καμίνης πρότεινε να αποσύρει το θέμα πρόσληψης νέων συμβασιούχων από τη διάταξη του συμβουλίου και να λήξει η κατάληψη στο δήμο και στο αμαξοστάσιο, ωστόσο η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή.

«Όπως είναι αντιληπτό, ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού. Όταν μάλιστα το βασικό αίτημα των εργαζομένων έχει ικανοποιηθεί, αδυνατώ να καταλάβω με ποια συνδικαλιστικά κριτήρια λαμβάνεται αυτή η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης. Φοβάμαι ότι εδράζεται πλέον σε πολιτικά κίνητρα» δήλωσε ο κ. Καμίνης και επεσήμανε ότι λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής στο κτίριο της πλατείας Κοτζιά, υπάρχουν κίνδυνοι λόγω της

Σχέδια για χρηματιστηριακές συναλλαγές με την ταχύτητα του φωτός


Επόμενος στόχος των χρηματιστηριακών εταιρειών είναι να βρουν τρόπους με τη βοήθεια της φυσικής ώστε να εξαλειφθεί η χρονική υστέρηση ανάμεσα στην εντολή που δίνουν οι πελάτες και την εκτέλεση της εντολής μέσω και στον χρόνο μεταφοράς της, φιλοδοξώντας να επιτύχουν χρηματιστηριακές συναλλαγές ακόμη και με την ταχύτητα του φωτός.

Σύμφωνα με τον δρα Αλεξάντερ Γουίσνερ-Γκρος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο οποίος μίλησε στην ετήσια συνδιάσκεψη της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρίας, σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν περιθώρια σημαντικής επιτάχυνσης στην μεταφορά των εντολών, με δεδομένο τον όγκο των διακινούμενων εντολών ανάμεσα σε δύο διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως για παράδειγμα η Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

Στην πράξη, ο πρώτος στόχος είναι να γίνει ακόμη ταχύτερη η μεταφορά δεδομένων μέσω των καλωδίων οπτικών ινών, μέσω των οποίων μεταφέρονται οι εντολές των συναλλαγών. Ήδη όμως, όπως είπε ο Γουίσνερ-Γκρος, η σημερινή τεχνολογία πλησιάζει τα φυσικά όριά της, καθώς οι εντολές

ΙΚΑ: Διευκρινίσεις για συνταξιοδότηση γυναικών-μητέρων ανηλίκων τέκνων


Διευκρινίσεις για τη συνταξιοδότηση γυναικών με 4.500 ημέρες εργασίας, αλλά και των μητέρων ανηλίκων τέκνων, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο (ν. 3863/2010), δίνει με εγκύκλιό του το ΙΚΑ

Τον περασμένο Νοέμβριο με την εγκύκλιο 77/5.11.2010 η διοίκηση του ΙΚΑ είχε διευκρινίσει ότι όλες οι ασφαλισμένες έως 31.12.1992 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μητέρες που σε κάποια χρονική στιγμή -η οποία μπορεί να ανατρέξει πολύ πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ως άνω νόμου, δεν μπορεί όμως να υπερβεί την 31.12.2010- συμπλήρωσαν σωρευτικά τις 5.500 ημέρες ασφάλισης και είχαν ανήλικο τέκνο, συνταξιοδοτούνται οποτεδήποτε με τα ανωτέρω όρια ηλικίας, χωρίς να εξετάζεται αν κατά τη συμπλήρωση των ορίων αυτών συνέτρεχε ή όχι η ανηλικότητα του παιδιού.

Με αφορμή ερώτημα ασφαλισμένης, το ΙΚΑ αναφέρει ότι, εφόσον το δικαίωμα της σύνταξης που θεμελιώθηκε κατ' εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, δεν θίγεται από ενδεχόμενες μεταβολές που επέρχονται κατά τη διάρκεια της ασφάλισής της, πολύ δε περισσότερο από το γεγονός της μετέπειτα

Ασύρματοι φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την Google


Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, ο τεχνολογικός κολοσσός Google δείχνει το «πράσινο» πρόσωπό του: τον περασμένο Οκτώβριο επένδυσε στην κατασκευή αιολικού πάρκου, που θα τροφοδοτεί σχεδόν δύο εκατομμύρια σπίτια, ενώ διακηρυγμένος στόχος του σε ό,τι αφορά την ενέργεια, είναι να κάνει τις ΑΠΕ φθηνότερες από τον άνθρακα.

Έτσι, δεν εξεπλάγησαν πολλοί όταν, το βράδυ της Τρίτης, ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι στα κεντρικά του, στην Καλιφόρνια, θα εγκαταστήσει ασύρματο σύστημα φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Προϋποθέτει την τοποθέτηση ειδικού μηχανισμού και στο όχημα, ενώ επιτρέπει τη φόρτισή του, μόλις ο χρήστης το σταθμεύσει ακριβώς πάνω από τη βασική συσκευή, χωρίς να απαιτείται επαφή μεταξύ αυτοκινήτου και συστήματος.

Μέχρι σήμερα, η Google, η οποία χρησιμοποιεί αρκετά οχήματα χαμηλής ιπποδύναμης για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων μέσα στις εγκαταστάσεις της, διέθετε μόνο τους «παραδοσιακούς»

Επικίνδυνη για την υγεία η απότομη σωματική καταπόνηση


Επικίνδυνη για την υγεία μπορεί να αποβεί η ξαφνική και έντονη σωματική δραστηριότητα, όπως η σεξουαλική, για όσους κάνουν καθιστική ζωή και απέχουν από τη φυσική άσκηση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ταφτς και του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εξετάστηκαν 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούν πάνω από 6.000 άτομα, οι οποίες μελετούν τη συσχέτιση μεταξύ της σωματικής άσκησης, της σεξουαλικής δραστηριότητας και τον κίνδυνο εμφράγματος ή ξαφνικού καρδιακού θανάτου.

Η επιστημονική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι δεν αθλούνται κινδυνεύουν 3,5 φορές περισσότερο από έμφραγμα ή ξαφνικό θάνατο, όταν καταβάλλουν ξαφνικά έντονη σωματική προσπάθεια (π.χ. για τζόκινγκ). Ο αντίστοιχος κίνδυνος στη διάρκεια του σεξ ή λίγο μετά είναι 2,7 φορές μεγαλύτερος.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι μεν αυξημένος, όμως η περίοδος του αυξημένου κινδύνου είναι σχετικά σύντομη, μια έως δύο ώρες, στη διάρκεια και αμέσως μετά το τρέξιμο ή το σεξ. Για το λόγο αυτό, συνολικά μέσα σε ένα έτος, ο κίνδυνος για τους «αγύμναστους» είναι υπαρκτός, αλλά

ΟΕΚ: Από 18/4 οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για την επιδότηση ενοικίου


Από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου θα μπορούν να ενημερώνονται και από τα ΚΕΠ όπως και από τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ΟΕΚ , για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, από τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα

ΜIG: Αύξηση κεφαλαίου, έκδοση ομολογιακού στην ατζέντα του δ.σ.


Στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group με θέματα, σύμφωνα με πληροφορίες, την έγκριση αύξησης κεφαλαίου της εταιρείας καθώς την έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η κεφαλαιακή ενίσχυση έχει ως στόχο την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που αναμένεται να προκύψουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τιμή στην

Νομικά εμπόδια για την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Google

Αμερικανικό δικαστήριο “φρέναρε” την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Google και των εκδοτών και συγγραφέων για την ψηφιοποίηση και online δημοσίευση εκατομμυρίων βιβλίων, κρίνοντας ότι η εταιρεία θα αποκτήσει υπερβολικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η Google έχει ήδη ψηφιοποιήσει εκατομμύρια βιβλία και τα έχει καταστήσει διαθέσιμα στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της eBooks, αποσκοπώντας να γίνει η μεγαλύτερη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στον κόσμο. Ωστόσο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ύστερα από ένα χρόνο ερευνών, αποφάσισε ότι η συμφωνία με τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, παρέχει στην εταιρία "υπερβολικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα".

Η Google μετά από πολυετείς διαμάχες, έκλεισε το 2008 συμφωνία διακανονισμού με τις ενώσεις των Αμερικανών εκδοτών και συγγραφέων και θα συνέχιζε έτσι να ψηφιοποιεί βιβλία και να πωλεί την ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτά, έναντι 125 εκατ. δολαρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας η 23η Μαρτίου


Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας είναι η 23η Μαρτίου. Η γιορτή δεν έχει τοπικό ή εθνικό χαρακτήρα, αλλά παγκόσμιο, διότι την ημέρα αυτή, το 1950, ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (World Meteorological Organization).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Μετεωρολογία είναι μια επιστήμη που η γένεσή της πρέπει να αναζητηθεί χιλιάδες χρόνια πριν, γιατί επηρέαζε και επηρεάζει άμεσα τις καθημερινές δραστηριότητες και συνθήκες ζωής του ανθρώπου, ο οποίος τότε, περισσότερο από ποτέ, εξαρτούσε τη διαμονή και τη διατροφή του από τον καιρό.

Για πρώτη φορά, οργανωμένη καταγραφή, περισσότερο ή λιγότερο κοινών παρατηρήσεων σχετικών με τον καιρό διαφόρων περιοχών γίνεται από τον πατέρα της Μετεωρολογίας, τον Αριστοτέλη, ενώ ως έμμεση πληροφορία παρέχονται και σε άλλα συγγράμματα. Τους τελευταίους αιώνες, η εφεύρεση οργάνων μετεωρολογικής παρατήρησης δίνει μια σημαντική ώθηση στη μετεωρολογία, η οποία τον αιώνα που αφήσαμε πίσω μας, τον 20ο, γνωρίζει τη θεαματικότερη ανάπτυξή της, χάρη στις θεωρίες που διατυπώθηκαν και στις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Η χρησιμότητα, πλέον αναγκαιότητα, της κατανόησης και πρόγνωσης του καιρού και του κλίματος είναι αισθητή στην καθημερινή ζωή, στους διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και

Ανοικτά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι την 25η Μαρτίου


Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία του κράτους θα παραμείνουν ανοικτά κατά την επίσημη αργία της 25ης Μαρτίου 2011 με ωράριο λειτουργίας 08.30-15.00 (μονή βάρδια) και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 28

Ηλεκτρονική καταγραφή για τα κατοικίδια

Υποχρεωτική πλέον καθίσταται η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή για όλα τα κατοικίδια ζώα (αλλά και των ιδιοκτητών τους), σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί από την υφυπουργό κυρία Μιλένα Αποστολάκη και πρόκειται να προωθηθεί συντόμως στη Βουλή, κάτι που προκάλεσε την ικανοποίηση των φιλοζωικών οργανώσεων.

«Πολιτική κάθε οργανωμένου κράτους απέναντι στα ζώα είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτισμού», δήλωσε η υφυπουργός στο «Βήμα online» και πρόσθεσε: «Στη βάση αυτή σχεδιάσαμε το σχέδιο νόμου για ζητήματα, που αφορούν στα ζώα και περιλαμβάνει κανόνες που αφορούν τη διαχείριση και την προστασία των αδέσποτων. Προβλέπει ένα αρτιότερο καθεστώς φροντίδας όλων αυτών».

Με το νομοσχέδιο αυστηροποιούνται οι κανόνες για την κακοποίηση ή τη βάναυση μεταχείριση των ζώων. Όποιος συλλαμβάνεται ότι κακοποιεί ή μεταχειρίζεται ζώα θα τιμωρείται πλέον με χρηματική ποινή (μη εξαγοράσιμη) 30.000 ευρώ, αλλά και με ποινή φυλάκισης.

Επιπλέον δεν θα χορηγείται άδεια για κυνήγι στον κυνηγό, που δεν έχει καταγράψει ηλεκτρονικά τον σκύλο του και απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό, που δεν έχουν σημανθεί

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Την επέκταση της λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων και τις απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Εθνικής Άμυνας, κκ. Α. Λοβέδρος και Ευ. Βενιζέλος.

Η απόφαση ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση της ένταξης στο σύστημα Υγείας πέντε μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων, τα οποία εκτός από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τίθενται πλέον στη διάθεση και κάθε άλλου πολίτη, ο οποίος θα χρειαστεί περίθαλψη.

Και τα απογεύματα
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση τα εν λόγω νοσοκομεία προβλεπόταν να εξυπηρετούν τους πολίτες μέχρι τις 2.30 μμ, ωστόσο ο υπουργός Άμυνας είπε σήμερα ότι θα διατεθούν επιπλέον κλίνες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και τα απογεύματα.

Όπως σημείωσε, από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος, στόχος είναι έως το 2013 να έχει καθιερωθεί η

Η ομάδα ΔΙΑΣ εκπαιδεύεται

Εισαγγελείς, αμερικανοί πράκτορες και ψυχολόγοι έχουν αναλάβει δράση στην ομάδα ΔΙΑΣ ύστερα από το μακελειό στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011! Παράλληλα οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν αρχίσει - σε πίστα των Αφιδνών - ειδική εκπαίδευση οδήγησης σε ακραίες συνθήκες, με εκπαιδευτές έλληνες πρωταθλητές μοτοσικλέτας.

Επιπλέον προ μερικών ημερών σε όλους τους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έγινε παρουσίαση σε «power point», με ειδική χαρτογράφηση, όλου του περιστατικού του Ρέντη με βασικό συμπέρασμα ότι οι δύο άτυχοι αστυνομικοί που έχασαν την ζωή τους από σφαίρες κακοποιών σκοτώθηκαν γιατί «δεν μπορούσαν και δεν πρόλαβαν να πέσουν».

Βασικό μέλημα των υπευθύνων της ομάδας ΔΙΑΣ είναι να υπάρξει νέα εκπαίδευση του προσωπικού προκειμένου να αποφευχθούν τα σφάλματα που καταγράφηκαν στην διάρκεια της καταδίωξης των τεσσάρων κακοποιών στου Ρέντη, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο δύο αστυνομικών της ομάδας

Κόστος αναγνώρισης πλασματικών χρόνων


Μέσα από 12 περιπτώσεις και με σχετικά υποφερτό κόστος, πλην της αναγνώρισης του στρατού, μπορούν οι ασφαλισμένοι να «εξαγοράσουν» μια πιο γρήγορη συνταξιοδότηση. Σε σημείο που η «έξοδος» από την ενεργό υπηρεσία γίνεται μόνο με 33 πραγματικά έτη ασφάλισης (40 με τα πλασματικά).

Αλλά μένει αμετάκλητη η πρόβλεψη του περσινού νόμου (3863/10) για συνταξιοδότηση μετά το 60ό έτος. Μόνη... παρασπονδία, η συνταξιοδότηση στο 58ο έτος για τους ασφαλισμένους στα βαρέα. Και μάλιστα αυτή η παροχή με μειωμένη σύνταξη.

Οι νέες ευκαιρίες αναγνώρισης πλασματικών ετών αφορούν όσους ασφαλισμένους δεν είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010. Ετσι αποκλείονται οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και των ειδικών Ταμείων που είχαν 25 έτη τον περασμένο Δεκέμβριο (μαζί με το στρατό και τα πλασματικά από τα παιδιά, έστω και εάν η αναγνώριση γίνει το 2011 ή αργότερα). Το ίδιο ισχύει και

Αξιολογήσεις και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προαναγγέλλει ο Φ. Σαχινίδης


Την πεποίθησή του πως όποια νέα μέτρα ληφθούν δεν θα πρέπει να αφορούν μισθούς, συντάξεις και φορολογικούς συντελεστές , εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι. Προανήγγειλε δε, νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι τον Ιούνιο που θα αφορά στις στρεβλώσεις των μισθών στο δημόσιο, επισημαίνοντας πως στόχος του ενιαίου μισθολογίου θα είναι η εξομοίωση των μισθών εργαζομένων που έχουν τα ίδια προσόντα. 

Υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν και αξιολογήσεις και όσοι δεν πιάνουν τους στόχους θα απομακρύνονται ενώ τόνισε ότι οργανισμοί και υπηρεσίες που δεν προσφέρουν έργο θα κλείσουν.

"Όλοι θεωρούσαν κεκτημένο δικαίωμα να μην αξιολογούνται. Είναι παράλογο. Αξιολογείται ο καθένας με βάση τα επιτεύγματα των στόχων", είπε.

Ερωτηθείς για τις απολύσεις στο δημόσιο, δήλωσε ότι μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και από την αναλογία 1 προς 5, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται τα

Συνάντηση Καμίνη - Συμβασιούχων σήμερα


Συνεχίζουν την άσκηση πιέσεων οι συμβασιούχοι που έχουν καταλάβει το δημαρχείο της Αθήνας και αντιδρούν στην πρόσληψη 570 νέων συμβασιούχων, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν προβλέπεται αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και επομένως κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, την ώρα μάλιστα που εκκρεμούν σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, κανόνισε για σήμερα συνάντηση των σωματείων των εργαζομένων με το Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τον ίδιο μεσολαβητή.

Εν τω μεταξύ η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, ενώ τα σωματεία των εργαζομένων στο δήμο προγραμματίζουν πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς

Πέντε νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο


Πέντε νομοσχέδια θα βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 12.00, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, επί τάπητος θα τεθούν:


- Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου.


- Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά την διαδρομή και εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, των αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας - Ιταλίας και Ελλάδας - Βουλγαρίας και άλλες ρυθμίσεις.

- Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά τα απόβλητα και πιο συγκεκριμένα την ενσωμάτωση της οδηγίας 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Πανελλαδική κινητοποίηση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία


Σε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, χωρίς πληρωμή των 5 ευρώ, στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Παράλληλα, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 31 Μαρτίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων


Kανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την εξασθένηση των ανέμων.

Πριν ταξιδέψουν, καλό είναι οι επιβάτες να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να ενημερωθούν

Ο καιρός στις 23.03.2011


Βελτιωμένο καιρό με χαμηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη περιμένουμε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 3 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 7 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη αλλά η μέγιστη στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 17 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στις Κυκλάδες θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νότιο