www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πανελλαδική κινητοποίηση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία


Σε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, χωρίς πληρωμή των 5 ευρώ, στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Παράλληλα, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 31 Μαρτίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα
βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι γιατροί του ΕΣΥ. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: