www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Καμίνη - Συμβασιούχων σήμερα


Συνεχίζουν την άσκηση πιέσεων οι συμβασιούχοι που έχουν καταλάβει το δημαρχείο της Αθήνας και αντιδρούν στην πρόσληψη 570 νέων συμβασιούχων, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν προβλέπεται αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και επομένως κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, την ώρα μάλιστα που εκκρεμούν σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, κανόνισε για σήμερα συνάντηση των σωματείων των εργαζομένων με το Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τον ίδιο μεσολαβητή.

Εν τω μεταξύ η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, ενώ τα σωματεία των εργαζομένων στο δήμο προγραμματίζουν πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς
τον τελευταίο λόγο στις όποιες αποφάσεις έχει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή τους συνέλευση τα σωματεία αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στις 11:30 σήμερα στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι από τους 2.500 συμβασιούχους του δήμου έχουν εισπράξει την άρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών στο αίτημα για ρύθμιση με την οποία θα πριμοδοτούνται έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Χθες ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας και χαρακτήρισε αίσχος το καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων στον δήμο Αθηναίων, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό.

Πρόσθεσε δε, ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν λήξει και ότι παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές διαταγές, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν απολύει κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: