www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Εξετάζονται οι άδειες οικοδόμησης στην Πάρνηθα

Εντολή για την εξέταση όλων των αδειών που έχουν δοθεί το τελευταίο διάστημα στην Πάρνηθα έδωσε στο διευθυντή της αρμόδιας Πολεοδομίας ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής.

Αφορμή το γεγονός ότι μπουλντόζες του καζίνο άρχισαν παραμονές του Δεκαπενταύγουστου έργα σε καμένη περιοχή έκτασης 62 στρεμμάτων που είχε εξαιρεθεί από την αναδάσωση το 2007.

Όπως είπε ο κ. Κουρής στο ΣΚΑΪ, εφόσον διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη απαραίτητων δικαιολογητικών, θα ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες.

Σύμφωνα με πηγές από το δασαρχείο και το Φορέα Διαχείρισης οι εκτάσεις που ανήκουν στα ελληνικά

Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα του Παναθηναϊκού

Την παρουσίαση της νέας φανέλας για την περίοδο 2010-2011 πραγματοποίησε σήμερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα χρησιμοποιήσουν τρεις εμφανίσεις, την κλασική ολοπράσινη, τη λευκή και μια τρίτη μαύρης απόχρωσης.


Την παρουσίαση της νέας εμφάνισης έκαναν οι Αλέξης Τζόρβας, Σωτήρης Νίνης, Σεμπάστιαν Λέτο και Τζιμπρίλ Σισέ. Την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος αναφερόμενος στα μετεγγραφικά τόνισε ότι στην παρούσα φάση προέχει να ξεκαθαρίσει ποίοι παίκτες θα αποδεσμευτούν ή θα παραχωρηθούν δανεικοί ή με κανονική μετεγγραφή. «Μόλις κατασταλάξουμε με τους παίκτες που θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα, θα δούμε σε ποίους τομείς χρειαζόμαστε ενίσχυση και θα

Από την Τρίτη συνεχίζονται τα έργα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

Σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει η Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Εργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010.


Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ένα εκατομμύριο ευρώ και οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Οι εργασίες γίνονται ώστε, μετά την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή του Φοίνικα και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, να βελτιωθεί και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, προκειμένου η ανατολική είσοδος του πολεοδομικού συγκροτήματος να αποκτήσει χαρακτηριστικά ασφαλούς και σύγχρονης οδού.

Τα έργα θα εκτελούνται στις δυο συνεχόμενες λωρίδες κυκλοφορίας και η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται στις δυο ελεύθερες λωρίδες, με την κατάλληλη σήμανση.

Τα αστικά λεωφορεία που διέρχονται από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως δε θα χρησιμοποιήσουν

Ιός υπολογιστή εικάζεται ότι «έριξε» αεροπλάνο

Μία αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τις ζωές 154 ανθρώπων ακριβώς πριν από δύο χρόνια εικάζεται τώρα ότι μπορεί να οφειλόταν σε ιό υπολογιστή.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais, ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής της εταιρείας Spanair δυσλειτουργούσε επειδή είχε προσβληθεί από ιό. Πρόκειται για τον υπολογιστή στον οποίο καταγράφονται τα τεχνικά προβλήματα των αεροσκαφών.

Στις 20 Αυγούστου 2008 ένα αεροσκάφους τύπου MD-82 της εταιρείας βγήκε από το διάδρομο

«Έσπασε» το Playstation 3

Μια ομάδα χάκερς ανακοίνωσε ότι κατάφερε να «σπάσει» το Playstation 3 και να αναπτύξει λογισμικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια και να τρέχουν προγράμματα που δεν έχουν εγκριθεί από τη Sony.


Κανείς δεν το είχε καταφέρει μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι η κονσόλα κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και τέσσερα χρόνια.Ήταν η μοναδική παιχνιδομηχανή στην οποία δεν είχαν καταφέρει να βάλουν "χέρι" χάκερς. Όπως ανακοινώθηκε, η ομάδα "PSJailbreak" θα κυκλοφορήσει ένα στικάκι USB που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα, ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί να ανοίξει το PS3 στις νέες

Αποστάσεις Κυριάκου από τη διαγραφή Μαρκογιαννάκη

«Πιστεύω πάντα στην πολιτική ότι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός είναι πολύ πιο χρήσιμες,από την αφαίρεση και την διαίρεση», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη διαγραφή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από το κόμμα.

"Φυσικά και θα παραμείνω στην Ν.Δ. δεν ετέθη ποτέ κανένα τέτοιο θέμα", ήταν η απάντηση που έδωσε σε ερώτημα για το μέλλον του στη Νέα Δημοκρατία.


Ο Κυρ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στα Χανιά, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης, Κυριάκο Βιρβιδάκη και εξέφρασε τη στήριξη στο πρόσωπό του.

Ερωτηθείς για το αν θα δει τον "εκλεκτό" της Ρηγίλλης για την Περιφέρεια Κρήτης,

Πυρκαγιά σε χωματερή στα Λιόσια

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:20 σε χωματερή στα Λιόσια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας

Σε 37 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, στο πλαίσιο επιχείρησης χθες και σήμερα για την πρόληψη της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Οι πλειονότητά τους (27) αφορούσε σε παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.


Ακόμη έξι συλληφθέντες κατηγορούνται για ναρκωτικά και τέσσερις για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Έγιναν έλεγχοι σε 187 άτομα και 18 αυτοκίνητα. Κατασχέθηκαν ένα γραμμάριο ηρωίνης, 8,5 γραμμάρια κάνναβης και 71 φαρμακευτικά δισκία.

Σήμερα το πρωί έγιναν και έλεγχοι σε κτήρια με την παρουσία εισαγγελέα και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας και το ΣΔΟΕ. Ένα από τα κτήρια είχε σφραγιστεί στις 6 Αυγούστου, όμως ειχαν

Διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου smartphone της Nokia N9!

Το Nokia N9 είναι σίγουρα το smartphone που όλοι περιμένουν να κυκλοφορήσει για να δουν από κοντά τις νέες του πρωτοποριακές λειτουργίες.


Πριν λίγες ώρες διέρρευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από το πολύ-αναμενόμενο μοντέλο N9 της Nokia που πρόκειται να είναι το πρώτο smartphone, που θα ενσωματώνει το νέο λειτουργικό σύστημα MeeGo το οποίο είναι

Στις 25 Αυγούστου η πρώτη High Definition μετάδοση στην Ελλάδα!

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την επίσημη πρεμιέρα του νέου πακέτου καναλιών υψηλής ευκρίνειας της Nova που θα γίνει παράλληλα και το πρώτο κανάλι στην Ελλάδα που θα εκπέμπει σε FullHD.Η πρώτη High Definition μετάδοση στην Ελλάδα θα γίνει στις 25 Αυγούστου στις 19:00 από το νέο συνδρομητικό κανάλι Νovasports HD και θα είναι ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Αμερικής .


Η νέα υπηρεσία Nova HD, καλύπτει τις τηλεοπτικές ανάγκες όλης της οικογένειας και θα περιλαμβάνει το κανάλι novacinema HD που θα προβάλει από την 1η Σεπτέμβριου του 2010 τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες από όλα τα στούντιο του Χόλυγουντ, το κανάλι novasports HD που θα προβάλει σε παραγωγή Nova, αγώνες από πολλά αθλήματα αλλά και πρωταθλήματα και τέλος το

Από 1η Σεπτεμβρίου σε ισχύ το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο θα αφορά στην ανατιμολόγηση του συνόλου των φαρμακευτικων σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.


Σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του ΥΠΟΙΑΝ αποφασίστηκε η αποστολή τιμών του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων για μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών προϊόντων στις ενδιαφερόμενες εταιρείες, προκειμένου να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους εντος των αμέσως επόμενων ημερών.

Η Επιτροπή εξέτασε διεξοδικά τη διαδικασία ανατιμολόγησης μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων και αποφασίσθηκε, για τη διασφάλιση της διαφάνειας, η κοινοποίηση στις εταιρείες του κλάδου της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε για τον υπολογισμό των τιμών από το Παρατηρητήριο

Δύο νέα πλοία στο ελληνικό νηολόγιο

Την Ελληνική σημαία ύψωσαν το - μέχρι πρότινος υπό σημαία Παναμά - φορτηγό πλοίο «ΝΟΣΤΟΣ Σ», με διαχειρίστρια εταιρεία την «ORDER SHIPPING COMPANY LIMITED», καθώς και το ναυπηγούμενο δεξαμενόπλοιο «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ», με διαχειρίστρια εταιρεία την «MINERVA MARINE INC».


Τη θετική αυτή εξέλιξη, για το Ελληνικό Νηολόγιο, χαιρετίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου

Κλειστή η Ακρόπολη για την Πανσέληνο στις 24/8

Σε 92 ανέρχονται οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία που θα παραμείνουν ανοιχτά για την Πανσέληνο στις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.


Ανάμεσα τους ωστόσο δεν βρίσκονται τελικά, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης ούτε ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) για το ζήτημα της αμοιβής των εργαζομένων κατά τις εκδηλώσεις για την πανσέληνο.

Όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, οι εκπρόσωποι της Ένωσης απέρριψαν την πρόταση να καταβληθούν σε όλους όσους εργαστούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου οι προβλεπόμενες από το νόμο

Γ. Πανάρετος: Καλύτερα ΑΕΙ με τις προωθούμενες αλλαγές

Την κατάταξη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στον κατάλογο των 500 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, μιλώντας στη ΝΕΤ, εκτιμώντας ότι με τις αλλαγές που προωθούνται στο μέλλον θα έρθει ακόμα καλύτερη κατάταξη.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Ακαδημαϊκή Ταξινόμηση των Παγκόσμιων Πανεπιστημίων (ARWU) για το 2010, το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 221η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην 85η σε ευρωπαϊκό. Το Αριστοτέλειο καταλαμβάνει την 124η θέση στην κατατάξη με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και την 301η θέση παγκοσμίως.

«Τα ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν όλες τις δυνατότητες να βελτιώσουν την απόδοση τους και οι προτάσεις που έχουμε κάνει με την υπουργό Παιδείας, για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση -μία από τις οποίες είναι η αλλαγή στον τρόπο διοίκησης, αλλά όχι μόνο- είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια την ευκαιρία να έχουν μία πολύ καλύτερη κατάταξη στα επόμενα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πανάρετος.

Επίσης, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στοιχείο για να είναι ένα

Ενοίκια - θηλιά για εμπόρους

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η αγορά, καθώς από την αρχή του χρόνου μόνο στην Αττική έχουν βάλει λουκέτα περισσότερες από 16.000 επιχειρήσεις.

Το υψηλό κόστος των ενοικίων και η ραγδαία κάμψη των πωλήσεων, που οδηγεί σε έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, έχουν φέρει μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Η κατάσταση στην αγορά είναι απελπιστική, λένε οι έμποροι, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2011 είναι απογοητευτικές.

Από την αρχή της χρονιάς σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της χώρας αυξάνονται καθημερινά τα ξενοίκιαστα καταστήματα, καθώς οι έμποροι δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), τέσσερις στις 10 επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους κάθε μήνα συμπεριλαμβανόμενου του ενοικίου που πληρώνουν. Μάλιστα το γεγονός ότι το 70% των εμπορικών επιχειρήσεων στεγάζονται σε μισθωμένα καταστήματα αλλά και το ότι το 20%-30% των

Επισπεύδεται η είσπραξη ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποστολή των σημειωμάτων ΕΤΑΚ 2009, την επόμενη εβδομάδα ταχυδρομείται νέα «παρτίδα» 500.000 εκκαθαριστικών, αλλά και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, στο πλαίσιο των κινήσεων που δρομολογούνται για την ανατροπή της αρνητικής πορείας των δημοσίων εσόδων.


Στόχος της κυβέρνησης είναι στο τέλος του έτους να συγκεντρώσει από τη φορολογία ακινήτων, μέσω και της έκτακτης εισφοράς, ποσό που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Tον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των εσόδων, αλλά και τη συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων χρεών, έκρουσε η Κομισιόν προειδοποιώντας παράλληλα για το ενδεχόμενο λήψης «διορθωτικών μέτρων» προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν «ολίσθηση» του προϋπολογισμού κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Επισημαίνοντας του κινδύνους που διατρέχει ο δημοσιονομικός στόχος, η Επιτροπή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι τα συνολικά ταμειακά έσοδα αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο κατά 5,9%, ποσοστό πολύ

ΟΣΕ: Τροποποιήσεις δρομολογίων 613 και ΙCity 70

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια 613 και ICity 70 του ΟΣΕ στο τμήμα Στρυμόνας – Δράμα θα πραγματοποιηθούν από 23.08.2010 έως και 27.08.2010 και από 30.08.2010 έως και 03.09.2010, λόγω εργασιών ανακαίνισης στην περιοχή του Σ.Σ. Δήμητρος της γραμμής Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης.


Στο συγκεκριμένο τμήμα η μεταφορά των επιβατών θα γίνεται

Δεν έχει τελειωμό το Ασφαλιστικό

Νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2011 αλλά και «διορθωτικά» δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2010 θα λάβει η Ελλάδα, αν δεν εκπληρώσει τους στόχους του Μνημονίου. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος επίτροπος Ολι Ρεν, κατά την παρουσίαση της θετικής αξιολόγησης της χώρας για την εκταμίευση της 2ης δόσης (9 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο), από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.


Ο επίτροπος ξεκίνησε τη δήλωσή του εκθειάζοντας την «εντυπωσιακή εξυγίανση στα δημόσια οικονομικά και την ταχεία πρόοδο σε μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Κατέγραψε όμως και μια σειρά από «αδυναμίες», οι οποίες αν δεν καλυφθούν δεν θα διασφαλιστεί η εκταμίευση της τρίτης δόσης (9 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο).

«Ενδέχεται να χρειαστούν»

* Αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2011, αν ειδική έκθεση δείξει ότι οι αλλαγές δεν καλύπτουν τους στόχους του Μνημονίου. Εκανε ειδική μνεία για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, που «βελτιώνουν σημαντικά τη μακροχρόνια βιωσιμότητά του». Αλλά πρόσθεσε ότι

Σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό στη Ζάκυνθο

Οι αστυνομικές αρχές της Ζακύνθου συνέλαβαν χθες έναν άνδρα που είχε στην κατοχή του εύφλεκτα υλικά, σε περιοχή που είχαν ξεσπάσει πυρκαγιές.


Η Αστυνομία τον συνέλαβε και τον παρέδωσε στην πυροσβεστική.

Εναντίον του απαγγέλθηκε κατηγορία, για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση.

Ο άντρας κυκλοφορούσε με μηχανάκι λίγα λεπτά αφ' ότου ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή της Παναγούλας.

Ύστερα από έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του ένα μπιτόνι με βενζίνη, προσάναματα και κουτιά με

Προσοχή στα spam μηνύματα όπως αυτό!

From: NATIONAL BANK


Date: 2010/8/16

Subject: Credit card frozen!

To: kryfokamari@gmail.com
________________________________________

Αγαπητοί πελάτες,

Τα αρχεία μας δείχνουν ότι η σύνδεση του λογαριασμού σας έχει παγώσει λόγω τη ακόλουθους λόγους.

Είσοδος σε δίκη με ανακριβείς πληροφορίες.

Ελλιπής ή ελλείποντα στοιχεία που

Προς ανακύκλωση το 30% των αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών

Το 30% των αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών θα ανακυκλωθεί έως το 2012, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση για την εναλλακτική διαχείρισή τους.

Το 50% θα ανακυκλωθεί έως το τέλος του 2015 και το 70% έως το 2020.

Μελέτη του υπουργείου Περιβάλλοντος καταγράφει πως 6,5 εκατομμύρια τόνοι τέτοιων υλικών απορρίπτονται ανεξέλεγκτα κάθε

Τα αποδημητικά πουλιά, βλέπουν το μαγνητικό πεδίο της Γης!

Η ικανότητα ορισμένων πτηνών να προσανατολίζονται με βάση το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι γνωστή εδώ και χρόνια, παραμένει όμως μυστηριώδης. Τώρα, πειράματα στη Γερμανία υποδεικνύουν ότι τα αποδημητικά πουλιά κυριολεκτικά βλέπουν το μαγνητικό βορρά.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όλντενμπουργκ διαπίστωσαν ότι το μάτι των πτηνών περιέχει εξειδικευμένους νευρώνες, ευαίσθητους στα μαγνητικά πεδία, οι οποίοι συνδέονται με μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πορεία πτήσης.

Αυτή η ανατομική σύνδεση υποστηρίζει την άποψη ότι τα πτηνά αντιλαμβάνονται τα μαγνητικά πεδία ως οπτικά ερεθίσματα, αναφέρουν στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One ο Ντόμινικ Χέιερς και οι συνεργάτες του.

«Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να τα ρωτήσουμε, αλλά φανταζόμαστε ότι (το μαγνητικό πεδίο) θα φαίνεται σαν σκιά ή φωτεινή κηλίδα στο κανονικό οπτικό πεδίο του πτηνού» δήλωσε στο Reuters ο

Νέα εμπόδια για τον Βοτανικό

Σε νέες καθυστερήσεις δείχνει να οδηγείται η υπόθεση της ανέγερσης νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Το υπουργείο Περιβάλλοντος εκφράζει τη δυσφορία του για τη στάση των εμπλεκομένων -ΠΑΕ, Δήμος Αθηναίων, Ερασιτέχνης και Βωβός- εκτιμώντας ότι δημιουργούν συνεχώς προσκόμματα και προσπαθούν να εμφανίσουν το υπουργείο ως υπεύθυνο για την καθυστέρηση. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εμπλεκομένους δεν αφορούν την πολεοδομική ρύθμιση και πως όλα είναι έτοιμα ώστε να προχωρήσει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο.


Σχεδόν πέντε μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που το υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσίασε το νέο σχέδιο για τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Παρ' όλα αυτά η πολυαναμενόμενη ρύθμιση, που θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη ρύθμιση Σουφλιά (η οποία

Ποιοί και πως μπορούν να μετακινηθούν σε ΑΕΙ & ΤΕΙ του τόπου κατοικίας τους

Kάθε χρόνο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσιάζεται μια ιδιαίτερη «εκπαιδευτική κινητικότητα» που μένει στη σκιά της δημοσιότητας παρ΄ όλο που αφορά χιλιάδες νέους.


Αναφερόμαστε στους χιλιάδες εισακτέους ή και φοιτητές ενδιάμεσων εξαμήνων που επιδιώκουν μετεγγραφή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

Στα πλαίσια αυτά και για την ενημέρωση των υποψηφίων, των φοιτητών και των πτυχιούχων, παρουσιάζουμε έναν χρήσιμο ΟΔΗΓΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, με τους νέους όρους και τις προϋποθέσεις μετεγγραφών των φοιτητών. Παράλληλα, παρουσιάζουμε τις νέες αντιστοιχίσεις των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα όλα όσα ισχύουν για τις μετεγγραφές με βάση τις αλλαγές που έκανε το υπουργείο Παιδείας (περιέχονται στο νομοσχέδιο για τη Διά Βίου Μάθηση το

«Διαγαλακτικός φακός» αποκαλύπτει τα μυστικά του Σύμπαντος

Μια μυστηριώδης δύναμη, γνωστή ως σκοτεινή ενέργεια, επιταχύνει την επέκταση του Σύμπαντος, αποκαλύπτοντας στους επιστήμονες τα μυστικά του.


Ωστόσο, οι έρευνες για το μέλλον του Σύμπαντος δεν περιλαμβάνουν και τόσο ευοίωνες προβλέψεις.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε υπό τον καθηγητή Έρικ Τζούλο του εργαστηρίου της ΝΑΣΑ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η συνεχόμενη επέκτασή του Σύμπαντος θα το καταστήσει παγωμένο, έρημο και νεκρό.

Προκειμένου να καταλήξουν στα συγκεκριμένα συμπεράσματα, οι ερευνητές αξιοποιούν τον τρόπο που το φως από μακρινά αστέρια παραμορφώνεται από μια τεράστια διαγαλακτική συστάδα γνωστή ως

«Φορέας» επικίνδυνων ιών η Κάμερον Ντίαζ

Η ηθοποιός Κάμερον Ντίαζ είναι η πιο «επικίνδυνη» σταρ του Ίντερνετ, ξεπερνώντας με διαφορά στήθους την Τζούλια Ρόμπερτς, σύμφωνα με την τελευταία, ετήσια εκτίμηση της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού McAfee.


Η Κάμερον Ντίαζ χρησιμοποιείται πολύ συχνά, φυσικά χωρίς τη θέλησή της, ως "δόλωμα" από τους απατεώνες που θέλουν να προσελκύσουν τους χρήστες του διαδικτύου σε "παγιδευμένες" ιστοσελίδες που μπορούν να μολύνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό.

Οι σταρ του κινηματογράφου αλλά και διάφορες διασημότητες που θεωρούνται "σέξι" καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του καταλόγου της McAfee, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αντιβιοτικών προγραμμάτων, η οποία εξαγοράστηκε την Πέμπτη από την Intel έναντι 7,68 δισεκατομμυρίων

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, στην Εύβοια, στη Σάμο και στη Χίο.


Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι οργανισμοί της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδίοικησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Εν τω μεταξύ, απαγορεύεται σήμερα η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων των αντίστοιχων νομαρχιών, στην Αττική, στην Εύβοια, στη Χίο και στη Σάμο.

Ενδυματολογικές συμβουλές για τα εσώρουχα των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί της περιοχής West Midlands στη Μ. Βρετανία εθίγησαν, όταν τους ζητήθηκε εφ' εξής να φορούν κατά την ώρα υπηρεσίας «ευπρεπή εσώρουχα, τα οποία θα είναι αποτέλεσμα μιας έξυπνης και λογικής επιλογής».


Κλήθηκαν να επιλέγουν εσώρουχα του "κατάλληλου χρώματος" τα οποία δεν θα προκαλούν το κοινό αίσθημα κάτω από τη στολή τους.

Ορισμένα μέλη του προσωπικού χαρακτήρισαν αυτές τις υποδείξεις ως "πατρονάρισμα".

Σύμφωνα με τη διοίκηση της αστυνομίας, "δεν πρόκειται για νέα πολιτική εσωρούχων, αλλά οι αξιωματικοί μας έπρεπε να αποκτήσουν μια λογική προσέγγιση επί του θέματος".

Η σύντομη αυτή "παραίνεση" προς το προσωπικό έλαβε χώρα προκειμένου να εξασφαλιστεί "η ευπρεπής και επαγγελματική παρουσία των αξιωματικών έναντι των πολιτών".

Η οδηγία περιλαμβάνει και άλλους ενδυματολογικές συμβουλές, όπως ότι τα καπέλα τύπου μπέιζμπολ

Νέα ταλαιπωρία στον ΗΣΑΠ-Κλείνει το τμήμα Α. Πατήσια-Ειρήνη

Τα έργα ανακαίνισης συνεχίζονται και μαζί και η ταλαιπωρια των επιβατών


Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Αυγούστου, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ανω Πατήσια-Ειρήνη. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ15

Από τη Δευτέρα 23 του μηνός, επαναλειτουργούν οι αποβάθρες προς Πειραιά (κάθοδος) των σταθμών Περισσού και Πευκακίων και κλείνουν οι αποβάθρες της ανόδου (προς Κηφισιά) των ιδίων

Είναι καλό το καρπούζι; Ρωτήστε το iPhone !

Μία νέα εφαρμογή έρχεται να σας εκπλήξει με τις ικανότητες της αφού μπορεί και βρίσκει πιο καρπούζι είναι καλό και πιο όχι.


Τα καρπούζια είναι πολύ δημοφιλή αυτή την εποχή του χρόνου όμως όλοι μας έχουμε προβληματιστεί όταν στεκόμαστε μπροστά τους για το ποιό είναι καλό.

Το iWatermelon είναι μια εφαρμογή για το iPhone που σας βοηθάει να διαλέξετε πιο καρπούζι να πάρετε σύμφωνα πάντα με κάποια στοιχεία (το χρώμα, το μέγεθος) που σας ζητάει αλλά και με τη βοήθεια του κλασσικού χτυπήματος του καρπουζιού με το χέρι.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το iPhone σας πάνω στο καρπούζι που θέλετε να αγοράσετε και στη συνέχεια επιλέξτε από τις επιλογές,

Επανεξετάζεται η χρήση ψυχότροπων ναρκωτικών στην ψυχοθεραπεία

Ψυχοτρόπα ναρκωτικά, όπως το LSD, η κεταμίνη και τα «μαγικά μανιτάρια» μπορούν να συνδυασθούν με ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, των ψυχαναγκαστικών εμμονών ή του χρόνιου πόνου, υποστηρίζουν Ελβετοί ερευνητές.


Αν και οι μελέτες για τις επιπτώσεις των ψυχεδελικών ναρκωτικών, που έχουν χρησιμοποιηθεί και κατά το παρελθόν από ψυχιάτρους, περιορίστηκαν δραστικά τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας της κοινωνικής κατακραυγής κατά της χρήσης ναρκωτικών, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η έρευνα γύρω από τις κλινικές τους ιδιότητες είναι δικαιολογημένη.

Η επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι πρόσφατες απεικονίσεις αξονικών τομογραφιών εγκεφάλων έδειξαν ότι το LSD, η κεταμίνη και η ψιλοκυβίνη (δραστική ουσία των παραισθησιογόνων μανιταριών) επηρεάζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τρόπους, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον περιορισμό

Επικίνδυνο για τους ανθρώπινους μύες το ταξίδι στον Άρη

Η καταπόνηση του ανθρώπινου μυοσκελετικού συστήματος σε συνθήκες διαστημικού ταξιδιού μεγάλης διάρκειας θα ήταν τέτοια που θα είχε ως αποτέλεσμα κάθε αστροναύτης να χάσει περίπου το μισό της δύναμης των βασικών του μυών, σύμφωνα με επιστήμονες.


Η απώλεια, που θα έκανε έναν αστροναύτη 30 έως 50 ετών να επιστρέψει στη Γη με μυς ογδοντάχρονου, έρχεται να προστεθεί στους ήδη γνωστούς κινδύνους ενός τέτοιου διαπλανητικού ταξιδιού. Η ομάδα των ερευνητών υπό τον Ρόμπερτ Φίτς, καθηγητή βιολογίας στο πανεπιστήμιο Μαρκέτ του Μιλγουόκι, πήραν μικρά δείγματα από τον ιστό εννέα Αμερικανών και Ρώσων αστροναυτών που πέρασαν έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Οι βιοψίες έδειξαν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το πώς ατροφούν οι μύες σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Η απώλεια σε μυική μάζα, όγκο και δύναμη είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ικανότητας για φυσική εργασία κατά 40%. Μάλιστα, η ενδυνάμωση του οργανισμού πριν από το ταξίδι δεν θα είχε καμία θετική επίπτωση στον οργανισμό. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη η μυική μάζα, τόσο μεγαλύτερη η απώλεια στο

Η Σελήνη συρρικνώνεται

Η Σελήνη συρρικνώνεται σαν... μπαγιάτικη πατάτα, υποστηρίζουν επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Nasa.


Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη με βάση τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Δορυφορικός Χαρτογράφος της Σελήνης (LRO), ένα διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη από τον Ιούνιο του 2009.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Science δείχνουν κάποιες μεταβολές στην επιφάνεια της Σελήνης που δεν είχαν εντοπιστεί παλαιότερα.

Δηλαδή, εικονίζονται γεωλογικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το φεγγάρι συρρικνώθηκε τα τελευταία

Ο καιρός σήμερα 20.08.2010

Ηλιοφάνεια και ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο περιμένουμε την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα

“Μακελειό” στο ΟΑΚΑ με ξύλο ανάμεσα σε Έλληνες και Σέρβους διεθνείς

Μακελειό στο κλειστό του ΟΑΚΑ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία. Μπουνιές, γροθιές, κλωτσιές αλλά και ...καρεκλιές ανάμεσα σε διεθνείς των δυο ομάδων και η κατάσταση για τουλάχιστον δυο-τρία λεπτά ήταν εκτός ελέγχου. Το ξύλο ξεκίνησε από αψιμαχία και γροθιά του Τεόντοσιτς στον Φώτση, ο Μπουρούσης δέχτηκε ...καρέκλα στο κεφάλι από τον Κρστιτς, οι διαιτητές διέκοψαν το ματς στο 74-73 υπέρ της Ελλάδας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο Φώτσης διαπληκτίστηκε με τον Τεόντοσιτς για ένα φάουλ που υπέπεσε ο Σέρβος. Ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού ζήτησε το λόγο από τον γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος αντέδρασε χτυπώντας τον. Ο Φώτσης τον έφτυσε και στη συνέχεια έγινε γενική σύρραξη, με