www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Νέες στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

Σε νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στον Ηλεκτρικό, παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες. Είχε προηγηθεί η απόφαση των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.


Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευση που είχαν χθες οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, αύριο και στις 21, 25 και 28 Φεβρουαρίου. Θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να προχωρήσουν και εκείνοι σε στάσεις εργασίας, από τις 11

ΔΝΤ: Ελληνική απόφαση οι ιδιωτικοποιήσεις

H απόφαση για ιδιωτικοποιήσεις ήταν της ελληνικής κυβέρνησης υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι συνεντεύξεις τύπου της τρόικας.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ, "οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Ταμείο έχουν πλήρη σεβασμό στις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων". Πρόσθεσε ακόμη πως "Η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας, και οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ την υποστηρίζουν, προσφέροντας τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την χάραξη ενός τέτοιου

Παραμένει το αυτόφωρο, αυξημένες οι ποινές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αυτόφωρο και αυξημένες ποινές για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής φέρνει και μετά τη διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ειδικότερα για την μη πληρωμή, ΦΠΑ, εισφορών και παρακρατούμενων φόρων το αυτόφωρο θα ισχύει από την πρώτη ημέρα που έληξε η προθεσμία πληρωμής. Επίσης με νέα διάταξη υποχρεώνει τους επιτηδευματίες να ενημερώνουν με στοιχεία για τις πωλήσεις τους, τη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ.


Πλέον ως αδικήματα που εμπίπτουν στο συνεχές αυτόφωρο θα θεωρούνται:

♦ η μη καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο

♦ η φοροδιαφυγή με την παράλειψη υποβολής ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης στη φορολογία εισοδήματος

♦ η φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών

Το αυτόφωρο, μόνο για την πρώτη κατηγορία (ληξιπρόθεσμα χρέη) δεν θα ισχύει από την ημερομηνία της οφειλής, καθώς θα δίνεται περιθώριο τεσσάρων μηνών για την αποπληρωμή των

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Who is Who

Με περισσότερα από 5.000 βιογραφικά προσωπικοτήτων, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα η ανανεωμένη, 5η έκδοση του Who is Who.


Περιλαμβάνει ιστορικά ντοκουμέντα και επιτεύγματα σημαντικών, εν ζωή, προσωπικοτήτων. Μεταξύ αυτών ακαδημαϊκοί, γιατροί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τη νέα έκδοση, στα γραφεία του Who is Who στην οδό Μέρλιν 11 στο Κολωνάκι. Μπορούν επίσης να απευθύνονται στο 210 6017915 ή και στο

Αρχαία βρέθηκαν σε σπίτι συνταξιούχων

Ένα θησαυρό κρατούσε κρυμμένο στο σπίτι του, στα Καλύβια Αττικής, ζευγάρι συνταξιούχων. Οι αστυνομικές αρχές, μετά από ανώνυμη καταγγελία, συνέλαβαν την 67χρονή γυναίκα ενώ ο 71χρονος σύζυγος της καταζητείται με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί «προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».


Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Καλυβίων έκαναν έφοδο παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι των ηλικιωμένων. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 26 αντικείμενα.

Μεταξύ αυτών πήλινα ειδώλια, κρατήρες, λυχνάρια και κομμάτια αμφορέων, μια εικόνα της Παναγίας που φέρει χρονολογία 1764, πέντε κυρτά σπαθιά εκ των οποίων το ένα φέρει αραβική επιγραφή, επτά θήκες σπαθιών, δύο ίσια σπαθιά με την επιγραφή "βασιλικός ελληνικός στρατός" , δύο πιστόλες, δύο όμοια πιστόλια με χρονολογία 1579, δυο τουφέκια και μια ξιφολόγχη τουφεκίου

Τρεις ηλιακές θύελλες πλησιάζουν τη Γη

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο παρακολουθούν με προσοχή τρεις ηλιακές θύελλες οι οποίες αναμένεται να πλησιάσουν τη Γη μέσα στα επόμενα 24ωρα.


Οι ηλιακές θύελλες οι οποίες προκλήθηκαν από τρεις μεγάλες εκρήξεις στην επιφάνεια του Ηλιου θεωρούνται οι ισχυρότερες που έχουν παρατηρηθεί από το 2006 και είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτροδότησης αλλά και στις τηλεπικοινωνίες. Παράλληλα θα ενταθεί το

Εργασίες στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Από αύριο την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί θα εκτελούνται εργασίες διαγράμμισης επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος (Νέα Παραλιακή), από το ύψος του ΣΕΦ έως τον κόμβο της Βάρκιζας και στα δύο ρεύματα

Απερσύρθη το άρθρο για τα παραρτήματα δικηγορικών γραφείων

Στην τροποποίηση των όρων για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που αφορούν στους δικηγόρους προχωρά η κυβέρνηση, μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφισθεί και από βουλευτές της συμπολίτευσης.


Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, έκανε δεκτό το αίτημα αλλαγής του άρθρου 6 του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο επέτρεπε σε δικηγόρους να ανοίγουν δικηγορικές εταιρείες σε όποια περιφέρεια της Ελλάδας υπάρχει πρωτοδικείο. Πλέον, προβλέπει ότι δικηγορικές εταιρείες θα μπορούν να συστήνονται από μέλη του ιδίου δικηγορικού συλλόγου και όχι και από μέλη διαφορετικών Δικηγορικών Συλλόγων.

Προηγήθηκαν αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ. "Στο πλαίσιο της συναίνεσης θέλουμε να το κάνετε δεκτό [σ.σ. το αίτημα για αλλαγή του άρθρου] και σκεπτόμαστε αν δεν το

Στη «Δημοκρατική Συμμαχία» ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Δημητρακόπουλος

Στη «Δημοκρατική Συμμαχία» προσχώρησε, με δήλωσή του, ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Δημητρακόπουλος.


Μετά από συνάντησή του με την πρόεδρο του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρειάζονται ολοκληρωμένες προτάσεις, σύνεση, νηφαλιότητα και ισχυρή βούληση για τη λήψη αποφάσεων.

Πρόσθεσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δείχνει αποφασισμένη να συμβάλλει στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της πατρίδας και στη βελτίωση της θέσης και στο Ευρωπαϊκό και το διεθνές

Παρερμηνεία εγκυκλίου το θέμα για τους ημιυπαίθριους

Όπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα των ημιυπαίθριων μετά τις αντιδράσεις για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Γ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο να ανακαλέσει άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση. Τόσο η κοινοποίηση όσο και η ανάκληση της επίμαχης εγκυκλίου έχει προκαλέσει αναβρασμό στους κόλπους της κυβέρνησης.


Η εγκύκλιος του υπουργίου Εσωτερικών επέτρεπε στις δημοτικές αρχές να επιβάλλουν, ακόμη και αναδρομικά, δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας, καθώς και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), αφήνοντας στην ουσία ανυπεράσπιστους τουλάχιστον 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει έως τώρα δηλώσεις.

Με την εγκύκλιο ενθαρρύνονταν οι δήμοι να απευθυνθούν στις πολεοδομίες, που πλέον ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, να κάνουν αντιπαραβολή με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν με πρόστιμα όσους έχουν αποκρύψει τετραγωνικά από το ακίνητό

Καμία αύξηση στα τέλη του Δήμου Αθηναίων για το 2011

Σταθερά θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη του 2011 για τους Αθηναίους, καθώς το δημοτικό συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση του αντιδημάρχου για μηδενική αύξησή τους.


Παράλληλα, αποφασίστηκε η καθιέρωση απαλλαγής στα ανταποδοτικά τέλη για τους δημότες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και τις μονογονεϊκές οικογένειες, εισάγοντας ταυτόχρονα εισοδηματικά κριτήρια.

Αντίστοιχη απαλλαγή θα καθιερωθεί και για τους απόρους. Σύμφωνα με το δήμο Αθηναίων από την απαλλαγή υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν 15.000 - 20.000 οικογένειες.

Ακόμη διατηρείται η απαλλαγή επί των δημοτικών τελών για τις κατηγορίες τριτέκνων και

Η Ε.Ε. θέλει συγχώνευση αγωγού φυσικού αερίου Nabucco με ITGI

Τη συγχώνευση δύο στρατηγικής σημασίας για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια προγραμμάτων αγωγών φυσικού αερίου, του αγωγού Nabucco και του μικρότερου ανταγωνιστικού Διασυνδετήριου αγωγού Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία (ITGI), επιδιώκουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασκώντας σχετικές πιέσεις, σύμφωνα με το Ρόιτερ.


Πρώτη επιλογή είναι να ξεκινήσει η προσπάθεια διαφοροποίησης των πηγών τροφοδοσίας της ΕΕ με την υλοποίηση του συγκριτικά φθηνότερου σχεδίου κατασκευής του ITGI - το οποίο αποτιμάται σε 3,4 δισ. δολάρια, έναντι 10,7 δισ. δολ.του αντίστοιχου κόστους του Nabucco - και να επεκταθεί αργότερα σε νέο στάδιο, δήλωσε στο Ρόιτερ Ευρωπαίος εμπειρογνώμονας.

Βεβαίως, σύμφωνα με αυτή την επιλογή, μειώνεται η κλίμακα του προγράμματος, με χαμηλότερα, αρχικά, επίπεδα εισαγωγών φυσικού αερίου. Ωστόσο, τα συμβαλλόμενα μέρη εξετάζουν παράλληλα την αύξηση της ικανότητας μεταφοράς του σχεδιαζόμενου αγωγού που θα διέλθει από τα τουρκικά εδάφη και στη συνέχεια τον επιμερισμό των μεταφερόμενων ποσοτήτων προκειμένου να

Ξεκινούν έλεγχοι για τους απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας “Πετζετάκις”

Την έναρξη προγράμματος επανένταξης στην αγορά εργασίας των εργαζομένων της εταιρείας “Πετζετάκις”, που παραμένουν απλήρωτοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.


Οι εργαζόμενοι της εταιρείας παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες και τους τελευταίους 3 μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του Προγράμματος της Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και την επαγγελματική κατάρτιση του ανέργου.

Η αναγγελία του προγράμματος, που αφορά σε 10.000 ωφελούμενους γίνεται με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Γιαννάκη, που είχε κάνει λόγο για "εργοδοτικές αυθαιρεσίες" από πλευράς

Ανδρέας Λοβέρδος: 'Μεγάλες οι σπατάλες από ιατρικές πράξεις"

«Οι σπατάλες από ιατρικές πράξεις είναι τεράστιες», κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πάρη Κουκουλόπουλου, για τους περαιτέρω χειρισμούς σχετικά με την εφαρμογή του ψηφισθέντος νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα.


Σύμφωνα με την πρώτη επανακοστολόγηση ιατρικών και παραϊατρικών πράξεων που έγινε μετά το 1991, προέκυψε ότι για τουλάχιστον 112 τέτοιες πράξεις, οι ελληνικές τιμές ήταν υψηλότερες από τις αντίστοιχες ιταλικές που κοστολογήθηκαν το 2011, δήλωσε ο υπουργός.

"Διορθώνουμε τα στοιχεία της αθλιότητας και προχωρούμε στην επόμενη μέρα", τόνισε ο υπουργός,

«Γκάζι» για την καταγραφή της δημόσιας περιουσίας

Την καταγραφή της δημόσιας περιουσίας από τους υπουργούς του ζήτησε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενος στα πρόσφατες δηλώσεις της τρόικας για την ανάγκη πώλησης δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ και τις αντιδράσεις που προέκυψαν, χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση για μη πώληση αυτής, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση αυτή θα κατοχυρωθεί με νόμο και επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει και συνταγματική πρόβλεψη.


Για το κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατεί στη χώρα, ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε ως "ορυμαγδό απαισιοδοξίας" προερχόμενο από "καταστροφολόγους".

"Δυστυχώς ο ορυμαγδός απαισιοδοξίας" συνεχίζεται και από μερίδα των ΜΜΕ και γενικότερα, μέσα

Ο ήλιος εξαπολύει τεράστια έκλαμψη προς τη Γη

Ο ήλιος έστειλε ξαφνικά μια τεράστια έκλαμψη ακτινοβολίας προς τη Γη, πράγμα που ενδέχεται να επηρεάσει τις επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη.


Μια ηλιακή κηλίδα στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, που έκτοτε μεγαλώνει, προκάλεσε έκρηξη υπεριώδους ακτινοβολίας, που εντοπίστηκες από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

Η έκλαμψη αυτή, που είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τετραετίας, κατευθύνεται με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο προς τον πλανήτη μας.

Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για γεωμαγνητικές καταιγίδες, ενώ το φαινόμενο μπορεί να πυροδοτήσει έντονο σέλας πάνω από τον βόρειο πόλο. Η Κινεζική Μετεωρολογική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στη Νότια

Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν σε κρανία

Οι αρχαίοι Βρετανοί χρησιμοποιούσαν τα κρανία των νεκρών ως κούπες και κύπελλα για να τραφούν, σύμφωνα με νέα έρευνα.


Ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανακάλυψαν στη νότια Αγγλία ανθρώπινα οστά ηλικίας 14.700 ετών, εκ των οποίων τα κρανία μετατράπηκαν σε κύπελλα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι αρχαίο Βρετανοί χρησιμοποιούσαν αυτά τα κύπελλα είτε ως δοχεία για να τραφούν είτε σε τελετές.

Ο μαλακός ιστός των κρανίων είχε κοπεί προσεκτικά για να απομακρυνθεί η βάση και τα κόκαλα του προσώπου ενώ είχαν λειανθεί και οι γωνίες ώστε να δημιουργηθούν κύπελλα ή γαβάθες, όπως αναφέρει η παλαιοντολόγος Σίλβια Μπέλο στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Public

ΥΠΟΙΚ: Όλα τα δικαιολογητικά για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε σήμερα την αναλυτική λίστα των δικαιολογητικών που θα πρέπει να υποβάλλονται μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Συγκεκριμένα, η παραπάνω δήλωση θα πρέπει να υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα και να συνοδεύεται από:

► Αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων οικοδομών - γαιών, Ε2.

► Βεβαίωση για το ποσό των τόκων κτλ. και του φόρου που παρακρατήθηκε, κατά περίπτωση.

► Βεβαίωση της αλλοδαπής τράπεζας για το ποσό των τόκων που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή και δεν έχουν εισαχθεί.

► Δύο αντίτυπα του εντύπου Ε3 «Μηχανογραφικό Δελτίο Οικονομικών Στοιχείων Επιχειρήσεων και

Συγκέντρωση συμβασιούχων σήμερα στο Σύνταγμα

Οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου από την ελληνική Δικαιοσύνη.


Την απόφαση για τη συγκέντρωση έλαβε το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Συμβασιούχων που συγκροτείται από συμβασιούχους 38 φορέων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Με ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό υπενθυμίζει τη δικαστική πορεία που έχει ακολουθήσει ως σήμερα για λογαριασμό των συμβασιούχων ως τον Άρειο Πάγο και αναφέρεται στην τελευταία δίκη η οποία έγινε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στις 20 Ιανουαρίου 2011, κατά την οποία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, και ο αρεοπαγίτης, Α. Δουλγεράκης, εισηγήθηκαν τη μη

Κλείνουν τα μαγαζιά διαμαρτυρόμενοι για την καπνοαπαγόρευση

Κλειστά θα παραμείνουν στις 21 Φεβρουαρίου τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή της απαγόρευσης του κανπίσματος.


"Με την οικονομική κρίση δύσκολα τα βγάζουμε πέρα. Ήρθε και η απαγόρευση του καπνίσματος να μας αποτελειώσει", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών καφετεριών και καφε-ζαχαροπλαστείων Κοζάνης «Ο Ερμής», Καλλιόπη Σεμερτζίδου. Μάλιστα, τόνισε ότι οι

Yπό κατάληψη τα γραφεία της ΔΕΗ

Υπό κατάληψη παραμένει από χθες το βράδυ το κτίριο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από συνδικαλιστές οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τις προσεχείς ημέρες.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε περαιτέρω μετοχοποίηση, ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση μάνατζμεντ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Με δηλώσεις του στο αθηναϊκό πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ότι η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, ανέφερε πως ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμολογίων, ενώ ανήγγειλε σκλήρυνση της στάσης της ΓΕΝΟΠ το

Ανάκληση οχημάτων Honda

Επτακόσιες χιλιάδες οχήματα ανακαλεί η αυτοκινητοβιομηχανία Honda σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα στήριξης του κινητήρα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποίησε στο υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.


Στην Ιαπωνία η ανάκληση αφορά 167.883 αυτοκίνητα δύο μοντέλων που κατασκευάστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2007 ως τον Νοέμβριο του 2009.

Στο εξωτερικό αφορά 525.000 οχήματα, μοντέλων Freed, Fit και City.

Ένα ελαττωματικό εξάρτημα προκαλεί το σβήσιμο του κινητήρα, μόλις το αυτοκίνητο έχει ξεκινήσει και στην χειρότερη περίπτωση ο κινητήρας δεν είναι δυνατόν να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία,

Τακτοποίησες τον ημιϋπαίθριο; Τα βάσανά σου μόλις ξεκίνησαν

Αναστάτωση προκάλεσε εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου η οποία προέβλεπε την αναδρομική επιβολή δημοτικών τελών από τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων και άλλων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, εφόσον δεν είχαν δηλώσει ακριβώς τα τετραγωνικά τους μέτρα στην έκταση του ακινήτου, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η νομοθεσία περί τακτοποίησής τους, αλλά και με τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ ότι δεν θα υπάρξει καμία τέτοιου είδους επιπλέον επιβάρυνση σε όσους προσέλθουν στη ρύθμιση.


Η εγκύκλιος διευκρίνιζε ότι «παραμένει η δυνατότητα αναδρομικής επιβολής των προαναφερομένων ανταποδοτικών τελών για τους χώρους που διατηρούνται στην περίπτωση που ο δήμος δεν συνυπολόγιζε το εμβαδόν αυτών στην επιφάνεια των στεγασμένων χώρων των ακινήτων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι αφορά χώρους που δεν είχαν δηλωθεί στους δήμους και ζητεί από τις οικονομικές υπηρεσίες να αναζητήσουν τα στοιχεία μέσω των πολεοδομικών υπηρεσιών από τις δηλώσεις που έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες τους, γιατί δεν ισχύει γι' αυτούς η απαλλαγή από την αναδρομική επιβολή άλλων επιβαρύνσεων που προβλέπει ο νόμος.

Επίσης με βάση την εγκύκλιο η αναδρομική επιβολή τελών θα γίνει με το συντελεστή που ισχύει για την προβλεπόμενη χρήση από την οικοδομική άδεια και όχι βάσει της νέας χρήσης όπως αυτή

Ο καιρός στις 17.02.2011

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και καταιγίδες στην Ήπειρο περιμένουμε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 11 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 8 ως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική, από 8 έως 17 στη Νότια Ελλάδα και από 6 ως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και σταδιακά μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοιχτά του Νοτίου Ιονίου θυελλώδεις 8 μπ.

Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα