www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν: Σε καταθέσεις στην Ελβετία!

Δείτε την αποκαλυπτική έρευνα του Παύλου

ΕΒΕΑ: Μεταβατικός και μικρής διάρκειας ο προϋπολογισμός


Τον προβληματισμό του για σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκτιμώντας ότι από τα μεγέθη του προκύπτει συνέχιση της ύφεσης και αύξηση της ανεργίας.

Ο κ. Μίχαλος παρατήρησε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει αισθητά αυξημένα έσοδα από φόρους, τονίζοντας ότι «προκαλεί πανικό το γεγονός της λυσσαλέας επίθεσης κατά της ακίνητης ιδιοκτησίας με αύξηση των φόρων πάνω από 200%».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, ο νέος προϋπολογισμός είναι μεταβατικός και μικρής διάρκειας

Σήμα κινδύνου από τη διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου


Την εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης του Επικουρικού Κεφαλαίου των ασφαλιστικών εταιρειών ζητεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Κεφαλαίου, διαφορετικά, όπως προειδοποιεί, σύντομα θα οδηγηθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του και σε κλείσιμο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει τις ζημιές των ασφαλιστικών εταιρειών που κλείνουν καθώς και των ανασφάλιστοι οχημάτων και οι υποχρεώσεις του ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή διαμαρτυρία των εργαζομένων για το κλείσιμο του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, στην

Στ. Τζουμάκας: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η κυβέρνηση Παπαδήμου


Οξεία επίθεση στη νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Κέρκυρα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επέβαλε έναν τραπεζίτη για πρωθυπουργό».

Ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε ότι μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, «ελεγχόμενη από καναλάρχες, μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες» οδήγησαν σε παραίτηση τον Γ. Παπανδρέου.

Υπογράμμισε επίσης ότι παρά τις όποιες διαφωνίες έχει, όπως είπε, με τον κ. Παπανδρέου, «ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανατρέπεται, αλλά πρέπει να κρίνεται από τον ελληνικό λαό, γιατί

Πρωτοβουλίες ΥΠΟΙΚ για τον εκσυγχρονισμό των τελωνείων


Σειρά παρεμβάσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό των τελωνείων προωθεί η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών της Ελλάδας (ΟΕΤΕ).

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η ηγεσία του υπουργείου αποδίδει «μεγάλη σημασία» καταρχήν στην απλοποίηση των μεθόδων εργασίας, καθώς και των τελωνειακών διαδικασιών, «με στόχο τη μείωση του χρόνου τελωνισμού των εμπορευμάτων όσο και την αντιμετώπιση της μάστιγας του λαθρεμπορίου».

Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται, όπως διευκρίνισε, οι εξής παρεμβάσεις:

-Σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των πλοίων (AIS)
-Ολοκληρωμένα συστήματα σήμανσης και ιχνηλασιμότητας / ψηφιακής επαλήθευσης στα προϊόντα

Ποιες φοροαπαλλαγές καταργεί ο νέος Προϋπολογισμός


Τη μείωση ή και κατάργηση φοροαπαλλαγών για το 2012 προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του κειμένου του νέου προϋπολογισμού.


Στη σελίδα 62 της εισηγητικής έκθεσης αναφέρονται λεπτομερώς όλα τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί και αναμένεται να στηρίξουν το σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού για το 2012.

Τονίζεται ωστόσο το εξής: η ενίσχυση των εσόδων αναμένεται και από τις πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν:

μείωση ή και κατάργηση ορισμένων πρόσθετων φορολογικών απαλλαγών και εξαιρέσεων
πλήρη απόδοση του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που είναι σε ισχύ από το 2011 και

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής


Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) ο προϋπολογισμός της Βουλής για το έτος 2012, που περιλαμβάνει συνολικές πιστώσεις 170,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μειωμένες κατά 27 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, διευκρινίζοντας ότι η στάση τους δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την διαφάνεια των κονδυλίων του, αλλά με την αντιλαϊκή μνημονιακή λογική από την οποία διαπνέεται.

Παράλληλα, τα δύο κόμματα δεν ενέκριναν τον απολογισμό για το έτος 2010, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αιχμή σε ό,τι αφορά την χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Βουλής.


Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κριτική, ιδιαίτερα από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, που δέχεται η Βουλή, κάνοντας λόγο

Διαβεβαιώσεις Αδ. Γεωργιάδη στους ακτοπλόους


Διαβεβαιώσεις ότι θα αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου της ακτοπλοΐας παρέσχε στο προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδης.


«Είχαμε μια καλή πρώτη συνεργασία και πιστεύω θα βρούμε λύσεις για τα προβλήματα», δήλωσε μετά τη συνάντηση, συμπληρώνοντας πως όλα παίρνουν το δρόμο τους και πως «το υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συγκοινωνίες».

Σχετικά με το αίτημα μείωσης του ΦΠΑ στη νησιωτική χώρα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η

ΙΣΑ: Σωστή η απόφαση για απαλλαγή ευπαθών ομάδων από το τέλος ακινήτων


Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η πρωτοβουλία του «υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε υπουργική απόφαση για την απαλλαγή ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».


Ο Ι.Σ.Α ζητεί από το ΥΠΟΙΚ «να προχωρήσει άμεσα στη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που να ρυθμίζει την εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων των συγκεκριμένων ευπαθών κοινωνικών ομάδων προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία τους, αλλά και η αγωνία των περισσότερων από ενός

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ τη Δευτέρα 21/11


Τετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00, κήρυξε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ στην Αθήνα, αντιδρώντας -όπως αναφέρει- στην επιχειρούμενη επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου στους

Διαδοχικές συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Κύκλο συναντήσεων με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη έχει συναντηθεί με τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ από το μεσημέρι έχει, στο γραφείο του στη Βουλή, συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Στο πλαίσιο των επαφών συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσιαστική συμβολή των υπουργών και υφυπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση, αλλά και η «επόμενη ημέρα» στο κόμμα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ζητάει από τα στελέχη τη γνώμη τους για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, με τα σημερινά δεδομένα και εν όψει της διεξαγωγής των εκλογών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την ανασύνταξη και επανίδρυση του κόμματος, με άλλους να εγείρουν θέμα ηγεσίας και άλλους να τάσσονται κατά της απομάκρυνσης του Γ. Παπανδρέου από τα ηνία του κινήματος.


Θέμα ηγεσίας και προτάσεων στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ανοικτά ο Πέτρος Ευθυμίου υποστηρίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες ούτε είναι επικεφαλής κάποιας ομάδας στο

Ο ομφάλιος λώρος δεν πρέπει να κόβεται αμέσως μετά τη γέννα


Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μέθοδος αυτή είναι καλύτερη για την υγεία του παιδιού, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος να πάσχει από αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου, καθώς η συγκεκριμένη διταραχή μπορεί να δημιουργήσει μη αναστρέψιμα προβλήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Όπως υποστηρίζουν, τα νήπια πρέπει να πάρουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα αίματος και σιδήρου από τον πλακούντα της μητέρας, γι' αυτό τρία λεπτά αναμονής μετά τη γέννα,

Καρατζαφέρης: Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία εκλογών


«Υπάρχει μια διάθεση για το πότε θα γίνουν εκλογές αλλά θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της» πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι αν αυτή η κυβέρνηση πετύχει, δεν έχουμε λόγο να τη σταματήσουμε από το ρου της επιτυχίας. Αν όμως αποτύχει μπορεί να φύγει και νωρίτερα.

Ανέφερε ακόμη, ότι πρότεινε να γίνουν εκλογές με λίστα, ώστε οι

Πάγωμα της εφεδρείας ζήτησε ο Μ. Βορίδης

Να παγώσει το μέτρο της εφεδρείας προκειμένου να μελετηθεί καλύτερα το ζήτημα, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Χτες, ο κ. Βορίδης επισήμανε σε δηλώσεις του την ανάγκη παρεμβάσεων διορθωτικού χαρακτήρα για το μέτρο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα έχουν τη μορφή

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου για τον προϋπολογισμό

O ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ

ΕΦΕΤ: Ασφαλή τα εισαγόμενα τρόφιμα από την Ιαπωνία


Ασφαλή, είναι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ όλα τα εισαγόμενα τρόφιμα και ζωοτροφές με προέλευση ή καταγωγή την Ιαπωνία.

Οι έλεγχοι στη χώρα μας μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα στις 11/3/2011, συνεχίζονται και όπως ενημερώνει ο Φορέας, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί στα σύνορα πάνω από 200 έλεγχοι σε προϊόντα διαφόρων κατηγοριών.

Από τους εν λόγω ραδιολογικούς ελέγχους,

Ταχύτερα από το φως τα νετρίνο, επιβεβαιώνουν νέες μετρήσεις


Νέες μετρήσεις που έκαναν οι Ευρωπαίοι επιστήμονες του πειράματος OPERA, επιβεβαίωσαν το αρχικό ανατρεπτικό πόρισμά τους, που είχε ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, αναστατώνοντας τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Έτσι, επιμένουν ότι τελικά βρέθηκε στη Φύση κάτι που κινείται ταχύτερα από το φως και αυτό είναι το εξωτικό υποατομικό σωματίδιο νετρίνο, που φαίνεται να ταξιδεύει περίπου 60 νανοδευτερόλεπτα (δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου) πιο γρήγορα από τις ακτίνες του φωτός.

Σε ανακοίνωσή του το Ιταλικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (INFN), έκανε γνωστό ότι και τα νέα πειράματα επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα αποτελέσματα. Οι νέες μετρήσεις, που έγιναν με νέα μέθοδο, πιο θεωρείται πιο ακριβής από την προηγούμενη, κρίθηκαν αναγκαίες για να εξαλειφθεί η πιθανότητα του στατιστικού λάθους.

Με τη νέα μέθοδο, οι φυσικοί κατέγραψαν τον χρόνο ταξιδιού όχι μίας ολόκληρης δέσμης αλλά επιμέρους σωματιδίων, που στέλνονταν από το CERN και ανιχνεύονταν στο υπόγειο ερευνητικό

Θ. Σκυλακάκης: Ερώτηση στην Κομισιόν για το δανεισμό ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προνομιακό υπερδανεισμό, όπως αναφέρει, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας από το τραπεζικό σύστημα, κατέθεσε σήμερα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της

«Παράθυρο» για περισσότερες εξαιρέσεις από την εισφορά αλληλεγγύης


Δεν αποκλείει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι εξαιρέσεις για την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 15 Νοεμβρίου, αναφέρει ότι, μολονότι έχουν προβλεφθεί εξαιρέσεις από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι οποίες «σε μεγάλο βαθμό και στο μέτρο του δυνατού καλύπτουν ευαίσθητές κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές των μακροχρόνια ανέργων και των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες», «εάν κριθεί κοινωνικά αναγκαίο

Με γραπτές εξετάσεις η επιλογή προϊσταμένων από το ΑΣΕΠ


Την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων από το ΑΣΕΠ με γραπτή εξέταση προβλέπει Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.

Η Υπουργική Απόφαση εκδίδεται σε εφαρμογή του Ν3839/2010 (άρθρο 58 του Υπαλληλικού Κώδικα), υιοθετώντας την εισήγηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, η οποία έγινε αποδεκτή με την 9/2011 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα η Υπουργική Απόφαση ορίζει:

Kατά 99,99% από αέρα το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο


Mεταλλικό υλικό, το οποίο αποτελείται κατά 99,99% από αέρα, δημιουργήθηκε από Αμερικανούς ερευνητές.

Πρόκειται για το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο. Εχει πυκνότητα 0,9 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά κυβικό εκατοστό, είναι δηλαδή περίπου εκατό φορές πιο ελαφρύ από το αφρώδες πολυστυρένιο (Styrofoam).

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάιν και των Εργαστηρίων HRL, με επικεφαλής τον δρα Τόμπολας Σέντερ, πέτυχαν να φθάσουν σε τόσο χαμηλή

IIF: Αισιόδοξη η εκτίμηση για συμφωνία στα τέλη Νοεμβρίου


Αισιόδοξη χαρακτηρίζει ο Τσαρλς Νταλάρα την εκτίμηση για συμφωνία επί του ελληνικού χρέους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και εκτιμά ότι ίσως χρειαστούν περισσότερες από δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ομολογιούχων.

«Τέλη Νοεμβρίου είναι αισιόδοξο χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε να κινηθούμε όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα», είπε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) σε ευρωπαϊκό τραπεζικό συνέδριο.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο Reuters την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει την τελική της πρόταση για την ανταλλαγή των ομολόγων της, στο πλαίσιο του νέου PSI, έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», από την πρώτη επίσημη διαπραγμάτευση στη Φρανκφούρτη, χθες, προέκυψε ότι οι ιδιώτες επιμένουν σε όρους που αφορούν στα επιτόκια των νέων ομολόγων, εξανεμίζοντας το όφελος που προσδοκούσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς

Θεσσαλονίκη: Νέα σύλληψη για οφειλές στο Δημόσιο


Στη σύλληψη ενός ακόμη μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 62χρονο διαχειριστή εταιρείας ξύλινων κατοικιών. Τo ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 809.216,39 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση δεν λειτουργεί πια. Τα γραφεία της ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Χθες, 69χρονος επιχειρηματίας, που συνελήφθη για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 988.000 ευρώ καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών από

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι φαρμακοποιοί τη Δευτέρα


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 21/11/2011 οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθείται για τον κλάδο από το υπουργείο Υγείας.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου και όπως επισημαίνουν, ήδη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργού Υγείας, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ «το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Τη Δευτέρα 21/11/11 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Φ.Σ. Αττικής στο ξενοδοχείο Intercontinental, και την ίδια μέρα στο ΕΒΕΠ η γ.σ. του Φ.Σ. Πειραιά, προκειμένου να αποφασίσουν

Ακτινίδια και αρτηριακή πίεση

Τρία ακτινίδια τη μέρα… κρατούν σε φυσιολογικά επίπεδα την πίεση του αίματος.

Όπως έδειξε μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η κατανάλωση τριών ακτινιδίων κάθε μέρα συνδέεται με μειωμένη πίεση του αίματος.

Στην έρευνα συμμετείχαν 118 άνδρες και γυναίκες άνω των 55, οι οποίοι είχαν σχετικά υψηλή πίεση, από τους οποίους ζητήθηκε να τρώνε τρία ακτινίδια τη μέρα για διάστημα 8 εβδομάδων ή να τρώνε ένα μήλο τη μέρα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στο τέλος των 2 μηνών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έτρωγαν

To πράσινο τσάι πολεμά την «κακή» χοληστερόλη


Ένα φλιτζάνι ή μια κάψουλα πράσινου τσαγιού την ημέρα την «κακή» χοληστερόλη κάνουν πέρα, σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας Ουέστερν (WUHS), με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Journal of the American Dietetic Association», η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή η λήψη συμπληρωμάτων του είναι ικανή να ρίξει τις τιμές της λεγόμενης κακής χοληστερόλης (LDL) στον οργανισμό πέντε με έξι μονάδες χαμηλότερα συγκριτικά με εικονικά φάρμακα ή άλλες θεραπείες.

Στο πλαίσιο της μελέτη τους, οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα 20 προηγούμενων μελετών, που είχαν ως αντικείμενο την επίδραση του πράσινου τσαγιού ή συμπληρωμάτων πράσινου τσαγιού στον οργανισμό και στις οποίες είχαν λάβει μέρος συνολικά 1.415 ενήλικες.

Μικρά αλλά 100% φυσικά οφέλη


Από την ανάλυση των δεδομένων φάνηκε λοιπόν, ότι το πράσινο τσάι ως ρόφημα ήταν πιο

Πώς γεννήθηκαν οι «θαμμένες Αλπεις» της Ανταρκτικής

Οι παράξενοι λόφοι που ανακαλύφθηκαν το 1958 στην Ανατολική Ανταρκτική αποδείχθηκαν οι βουνοκορφές μιας γιγάντιας οροσειράς, θαμμένης κάτω από ενάμισι χιλιόμετρο πάγου. Μισό αιώνα μετά, διεθνής ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι έλυσε το μυστήριο για το σχηματισμό αυτού του γεωλογικού θαύματος.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα βουνά, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό «Nature», η Οροσειρά Γκαμπούρτσεφ της Ανταρκτικής δεν δημιουργήθηκε από ένα μεμονωμένο τεκτονικό συμβάν, όπως μια σύγκρουση λιθοσφαιρικών πλακών.

Προέκυψε αντίθετα από μια μακρά σειρά γεωλογικών γεγονότων, η οποία ολοκληρώθηκε με τον ενταφιασμό των βουνών κάτω από το μεγαλύτερο κομμάτι πάγου του κόσμου.

«To μάθημα που πήραμε για τα πολλαπλά γεγονότα που σχημάτισαν τα Όρη Γκαμπούρτσεφ θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελέτη της ιστορίας κι άλλων βουνών» σχολιάζει στο Γαλλικό

Καρκίνοι μη ανιχνεύσιμοι ακόμη και επί 10 χρόνια


Εκατομμύρια άτομα «φιλοξενούν» εντός του οργανισμού τους καρκινικούς όγκους οι οποίοι μπορεί να είναι μη ανιχνεύσιμοι επί τουλάχιστον μια δεκαετία. Και αυτό διότι οι όγκοι αυτοί δεν εκλύουν επαρκείς ποσότητες συγκεκριμένων ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος ώστε να «συλληφθούν» από τα υπάρχοντα τεστ.

Τα συμβατικά τεστ αίματος βοηθούν τους γιατρούς να διαγνώσουν τον καρκίνο μέσω της ανίχνευσης ουσιών που απελευθερώνονται αποκλειστικώς από τους όγκους και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Αργοπορία στη διάγνωση


Ωστόσο μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στις ΗΠΑ η οποία βασίστηκε σε μαθηματικά μοντέλα, έδειξε ότι μπορεί να απαιτηθεί μια δεκαετία ή και περισσότερο έως ότου μια μάζα καρκινικών κυττάρων λάβει τέτοιο μέγεθος ώστε να εκλύει επαρκή ποσότητα βιοδεικτών στο

Σκορδο-θεραπεία μετά το έμφραγμα


Είναι γνωστό ότι το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση, τώρα όμως διαπιστώνεται ότι μπορεί επίσης να αποτελέσει μια ευρύτερη ασπίδα για την καρδιά, περιορίζοντας τη βλάβη των καρδιακών κυττάρων.

Μελέτη η οποία διεξήχθη από αμερικανούς ερευνητές διαπίστωσε ότι το έλαιο του σκόρδου – και συγκεκριμένα ένα από τα θειούχα συστατικά του – μείωσε θεαματικά τη βλάβη των καρδιακών ιστών σε ποντικούς που είχαν υποστεί «τεχνητή» καρδιακή προσβολή.

Οι επιστήμονες προτείνουν τώρα τη χορήγηση των θειούχων συστατικών του ελαίου του σκόρδου από το στόμα ως μια πιο «εύχρηστη» εναλλακτική για την ενίσχυση των καρδιακών ιστών.

Το μυστικό στο θειούχο υδρογόνο


Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Εμορι στις Ηνωμένες Πολιτείες θέλησαν να δοκιμάσουν την επίδραση που θα είχε στην καρδιά το τριθειούχο διαλλύλιο που περιέχει το έλαιο

Στα ίχνη του Ηρώδη Αττικού

Είναι ή όχι η έπαυλη του Ηρώδη Αττικού; Η μήπως τα κτηριακά κατάλοιπα που βρέθηκαν στην Κηφισιά είναι απλώς ένα τμήμα της τεράστιας ιδιοκτησίας του;


Στο ερώτημα αυτό οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να απαντήσουν ακόμη, όμως πολλά στοιχεία μαρτυρούν τον άνδρα και την εποχή του: Κατ΄ αρχάς η περιοχή, διότι όπως γνωρίζουμε ο Ηρώδης Αττικός διέθετε πράγματα λαμπρή έπαυλη στην Κηφισιά. Αλλά και η χρονολόγηση των ευρημάτων, που αρχίζουν από τον 2ο μ. Χ. αιώνα, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε... Αλλωστε, τόσο οι αρχαίες πηγές όσο και τα ευρήματα που έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς κάνουν τους αρχαιολόγους να πιστεύουν ότι βρίσκονται επί τα... ίχνη του. Ετσι αυτό το συγκρότημα των ρωμαϊκών χρόνων _τμήμα του συγκεκριμένα_ που ήρθε στο φως σε οικόπεδο

Προσοχή στις ελιές του σώματος


Οι ελιές, ενίοτε, προσθέτουν γοητεία. Κάποιες γεννούν απορίες, αντιπάθειες, αλλά και ανησυχίες ή ακριβέστερα φόβους για σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι σπίλοι, όπως ονομάζονται στην επιστημονική ορολογία, απαιτούν γνώση, προσοχή και ασφαλώς φροντίδα. Ο υπ΄ αριθμόν ένα κανόνας, άλλωστε, για όσους έχουν πολλές ελιές, είναι η επίσκεψη στον δερματολόγο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Το λέιζερ

Πολλοί διερωτώνται αν πρέπει να προβαίνουν σε αφαίρεση τριχών από ελιές μέσω laser. Συνιστάται η συμβουλή ιατρού, καθώς μόνον αυτός μπορεί να διαγνώσει αν πρόκειται για ύποπτους - δυσπλαστικούς - σπίλους, αλλά και ο μόνος που μπορεί να επέμβει με laser. Στην περίπτωση που η συνθήκη δεν είναι απαγορευτική, το laser δεν φαίνεται να επηρεάζει τη βιολογική συμπεριφορά του σπίλου, καθώς δεν επεμβαίνει σε βάθος μεγαλύτερο των τεσσάρων χιλιοστών. Υπάρχει παρόλα

Καρκινογόνοι οι νέοι σαρωτές σώματος στα αεροδρόμια


Όλο και περισσότεροι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη χρήση των σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια, καθώς, όπως ισχυρίζονται, αυξάνουν τον κίνδυνο να προσβληθούμε από καρκίνο.

Σύμφωνα με το Βρετανό καθηγητή Ντέιβιντ Μπρένερ, επικεφαλής του κέντρου ραδιολογικών ερευνών στο νεοϋορκέζικο πανεπιστήμιο Κολούμπια, πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να εξακριβωθεί ο ακριβής κίνδυνος που κρύβουν οι συσκευές που σκανάρουν ολόκληρο το σώμα μας με ακτίνες Χ.
Οι σαρωτές αυτοί λειτουργούν με εικονική ανάλυση χιλιοστρομετρικών κυμάτων μεταφέροντας μια πολύ χαμηλή ποσότητα ακτινοβολίας στον άνθρωπο, αλλά επειδή η δέσμη τους επικεντρώνεται στο δέρμα -ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα του ανθρωπίνου σώματος- η δόση αυτή ίσως να είναι

Έρχονται οι «Αυτοκινητόδρομοι Ελλάδος»


Στην απορρόφηση της Γενικής Γραμματείας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων (ΓΓΣΔΕ) από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), με στόχο την δημιουργία μίας εταιρίας που θα συντονίζει τα έργα συμβάσεων παραχώρησης και το τηλεδιόδιο, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», η νεά καθετοποιημένη επιχειρησιακή μονάδα θα φέρει - κατά πάσα πιθανότητα - το όνομα «Αυτοκινητόδρομοι Ελλάδος» και θα αποτελεί τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΤΕΟ, το οποίο θα απορροφήσει τις Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) της ΓΓΣΔΕ, που έχουν ως αντικείμενο τα έργα με συμβάσεις παραχώρησης.

Η πρωτοβουλία λαμβάνεται προκειμένου η νέα εταιρία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί

Κατατίθεται σήμερα ο προϋπολογισμός


Κατατίθεται το μεσημέρι στη Βουλή το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012. Θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στις 12:30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει το σχέδιο του προϋπολογισμού σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», κεντρικός στόχος του νέου προϋπολογισμού είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος κοντά στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ή 1,4% του ΑΕΠ και η μείωση του ελλείμματος στο ποσό των 14,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά με ισχυρές αβεβαιότητες,

Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε επιχειρηματία για οφειλές στο Δημόσιο


Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επιχειρηματίας που συνελήφθη για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 988.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή δασμών και φόρων προς το δημόσιο και καταδικάστηκε στην ανώτερη προβλεπόμενη από τον ποινικό κώδικα ποινή για τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά την απολογία του ανέφερε ότι η επιχείρησή του «έπεσε έξω» κι ότι δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε ακόμη ότι το ύψος των οφειλών αυξήθηκε λόγω των επιβληθέντων προστίμων και των

Αποχωρεί στις 27/12 από το Makedonia Palace o Όμιλος Δασκαλαντωνάκη


Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το Makedonia Palace στις 27/12 κάνει γνωστή η μισθώτρια εταιρεία ΑΞΤΕ. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, προχωρεί σε αυτήν την ενέργεια, διότι το ΙΚΑ που είναι ο εκμισθωτής, ακόμη και σήμερα δεν έχει απαντήσει στην πρότασή της για συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου χωρίς καμία αμοιβή μέχρι την εξεύρεση νέου ενοικιαστή.

Πιο αναλυτικά, επισημαίνει ότι «συνέχισε να λειτουργεί το ξενοδοχείο τα τελευταία 3 συναπτά έτη παρά τις ζημίες λόγω της γνωστής σε όλους μείωσης του τζίρου των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης και του πολύ υψηλού ενοικίου ύψους 3,6 εκ €, το οποίο έφτασε να αντιστοιχεί στο 40% του κύκλου εργασιών.

»Τους τελευταίους 12 μήνες η εταιρεία αντί να καταγγείλει τη μίσθωση κατέβαλλε συνεχείς

Ο καιρός στις 18.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από τη Μαγνησία και νοτιότερα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές, και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 1 έως 16 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 3 έως 14 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 9 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με μικρή