www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Διαδοχικές συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Κύκλο συναντήσεων με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη έχει συναντηθεί με τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ από το μεσημέρι έχει, στο γραφείο του στη Βουλή, συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Στο πλαίσιο των επαφών συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσιαστική συμβολή των υπουργών και υφυπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση, αλλά και η «επόμενη ημέρα» στο κόμμα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ζητάει από τα στελέχη τη γνώμη τους για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, με τα σημερινά δεδομένα και εν όψει της διεξαγωγής των εκλογών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την ανασύνταξη και επανίδρυση του κόμματος, με άλλους να εγείρουν θέμα ηγεσίας και άλλους να τάσσονται κατά της απομάκρυνσης του Γ. Παπανδρέου από τα ηνία του κινήματος.


Θέμα ηγεσίας και προτάσεων στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ανοικτά ο Πέτρος Ευθυμίου υποστηρίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες ούτε είναι επικεφαλής κάποιας ομάδας στο
εσωτερικό του Κινήματος.


Σε δηλώσεις του στο Radio 9, ο κ. Ευθυμίου παρατήρησε ότι «δεν μπορεί να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ -σε όλα τα επίπεδα, από τον Πρόεδρο του ως το τελευταίο στέλεχος- ότι σφυρίζουμε αδιάφορα στο ό,τι συνέβη». «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν συνέβη τίποτα και να προχωράμε σαν να μη έγινε τίποτα γιατί αυτό θα είναι το τέλος του ΠΑΣΟΚ ως πολιτικού υποκειμένου», τόνισε και γι’ αυτό, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τοποθετηθεί για όλα, περιλαμβανομένου και του πώς θα πάει και με ποιον στις εκλογές.

Υπογράμμισε ακόμη ότι αυτό που χρειάζεται το κίνημα, δεν είναι ηγετικές φαντασιώσεις, αλλά καθαρή ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, συλλογική αντίληψη πολιτικής και πάνω από όλα προτάσεις που δίνουν διέξοδο και. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αυτή τη στιγμή προτάσεις. Με τι θα κατεβούμε, με το πρόγραμμα του 2009;», διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, ο κ. Ευθυμίου εστίασε στην ανάγκη ανασύνταξης του κόμματος. «Να ανασυντάξουμε τον εαυτό μας, να ανασυντάξουμε τις σχέσεις μας με την κοινωνία και να προβάλουμε με έναν πολύ καθαρό τρόπο όχι μόνο με απολογισμό, αλλά και με προοπτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.




Την ανάγκη να προχωρήσει το κόμμα σε επανίδρυση υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ Όθωνας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «πολιτικό κανιβαλισμό» την προσπάθεια εξοβελισμού του Γ. Παπανδρέου.

Μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία, ο κ. Όθωνας ξεκαθάρισε ότι τα πράγματα θα πρέπει να γίνουν με τη σωστή σειρά. «Θα είναι εντελώς λάθος να αρχίσει μια συζήτηση προσανατολισμένη αποκλειστικά σε πρόσωπα, σε ρόλους, σε αξιώματα, αν δεν προηγηθεί μια ανοιχτή συζήτηση που θα προσδιορίζει την ταυτότητα του πολιτικού φορέα, τον κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό που θα εκφράζει το πολιτικό σύστημα», τόνισε.

«Αυτή η προσπάθεια δαιμονοποίησης και εξοβελισμού, όχι από τη χώρα, αλλά από το πολιτικό σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι κάτι το οποίο αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικού κανιβαλισμού», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «παραμένει συγκριτικό πλεονέκτημα» όχι για το κόμμα, αλλά για το πολιτικό σύστημα συνολικότερα.

«Όσοι προσπαθούν να κάνουν μια κουβέντα με αυτούς τους όρους», κατέληξε ο υφυπουργός, «μάλλον στοχεύουν στον εξαγνισμό όλων των υπολοίπων αιτιών και προσώπων που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: