www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Γ. Καρατζαφέρης: Είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμασταν χθες

Αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του σχετικά με την ανάθεση της πρωθυπουργίας στον Λουκά Παπαδήμο.

«Σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμαστε χθες. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη.

Είναι ένα πρόσωπο καθ’ όλα σεβαστό. Πιστεύω είναι ο κατάλληλος να μας

Περιορισμό των αδικαιολόγητων αναβολών επιδιώκει ο Ιωάννης Τέντες

Εγκύκλιο για τον έλεγχο των αδικαιολόγητων αναβολών των υποθέσεων στα δικαστήρια απέστειλε στους εισαγγελείς εφετών της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Υπενθυμίζεται ότι οι διευθύνοντες τις εισαγγελίες από τον Σεπτέμβριο του 1992 υποβάλλουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου πίνακες για τις αναβολές που δίνονται από τα δικαστήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τέντες επισημαίνει ότι στους πίνακες αυτούς οι συνάδελφοί του πρέπει να αναφέρουν την άποψή τους για το αν η αναβολή των υποθέσεων για τρίτη φορά ή παραπάνω ήταν δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη.

Σκοπός της εγκυκλίου αυτής είναι: α) ο έλεγχος των αδικαιολόγητων αναβολών και ο περιορισμός τους, β) ο έλεγχος των δικαστικών λειτουργών που τις χορηγούν και γ) η επιτάχυνση της απονομής 

Δημοκρατική Συμμαχία: Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση


«Με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες έγινε ένα σημαντικό βήμα, το οποίο χαιρετίζουμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση στη Βουλή.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Βουλή, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όποτε και όπως χρειάζεται και εύχεται να βάλει τις βάσεις της εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα. Ελπίζουμε τα

Ικανοποίηση, επικρίσεις και αγωνία για την επόμενη ημέρα


Αισιοδοξία, ικανοποίηση, σκεπτικισμός και προβληματισμός για την επόμενη ημέρα και τις προκλήσεις που θα συναντήσει το νέο κυβερνητικό σχήμα, αποτυπώνονται στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και ελληνικών κομμάτων και φορέων για την ανάληψη της Πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο.

Προσδοκίες και μηνύματα από το εξωτερικό


Την επίτευξη συμφωνίας μετά τις πολυήμερες διαβουλεύσεις για το νέο Πρωθυπουργό, χαιρετίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη πολιτικής συναίνεσης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Για νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα κάνουν λόγο ο πρόεδρος της ΕΕ, Χερμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, καλωσορίζοντας τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης με

Σύσκεψη εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ στο Μαξίμου


Σύσκεψη εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καταρτιστούν οι φάκελοι που θα δωθούν στο νέο πρωθυπουργό, σχετικά με τα θέματα που κλήθηκε να χειριστεί.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται από τον Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον

ΣΕΒ: Τελευταία ευκαιρία η κυβέρνηση Παπαδήμου

«Η κυβερνηση Παπαδήμου είναι στη σημερινή οριακή συγκυρία η τελευταία ευκαιρία της χώρας», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «αν οι Ελληνες τη στηρίξουν και δεν αφήσουν τα μικροκομματικά και άλλα συμφέροντα να την υπονομεύσουν, μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τα ερείπια που αφήνει το καθεστώς της μεταπολίτευσης».

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «αποστολή της είναι να αποκταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους ένταντι όλων, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις

Kαλωσορίζει τη νέα κυβέρνηση, αλλά στέλνει και μηνύματα η ΕΕ


Καλωσορίζουν τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης με το διορισμό του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του Πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα. «Είχαμε από καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη για ευρεία πολιτική συναίνεση γύρω από τα μέτρα που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, έτσι, καλωσορίζουμε θερμά τα νέα» σημειώνουν.

Προσθέτουν πως παρά το ότι πρόκειται για μεταβατική κυβέρνηση, η δουλειά που θα πρέπει να κάνει θα είναι πολύ εντατική: «Το δεύτερο πρόγραμμα στηριξης πρέπει γρήγορα να ολοκληρωθεί,

Οικολόγοι-Πράσινοι: Η νέα κυβέρνηση να διαχειριστεί μόνο τις επείγουσες υποθέσεις


«Η νέα κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις επείγουσες υποθέσεις της χώρας και να την οδηγήσει χωρίς καθυστέρηση σε εκλογές, καθώς η σημερινή Βουλή δεν έχει νομιμοποίηση για μέτρα ή αποφάσεις που θα μας δεσμεύουν για δεκαετίες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Σημειώνει μάλιστα πως «σε μια ημέρα, όπως η χθεσινή, η Βουλή πέρασε σκανδαλώδεις τροπολογίες για δάση, αυθαίρετα και πετρελαιοκίνηση σε βάρος του περιβάλλοντος. Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν υπάρχουν

Κάρτα εκπτώσεων και προνομίων για τους ξένους που φθάνουν στο ΔΑΑ


Την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού ολιγοήμερων διακοπών (city break) επιδιώκει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με το πρόγραμμα «athenspotlighted» που τίθεται σε εφαρμογή από τις 14 Νοεμβρίου.

Φθάνοντας στο αεροδρόμιο, οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν σε επιλεγμένα σημεία στο επίπεδο αφίξεων τη νέα κάρτα «athenspotlighted» που προσφέρει σειρά εκπτώσεων και προνομίων για περίοδο 10 ημερών, σε τομείς όπως:

- Πολιτισμός: εκπτώσεις σε μουσεία, ιδιωτικές συλλογές και γκαλερί, καλλιτεχνικά και μουσικά γεγονότα

Κ. Μίχαλος: Τελείωσε μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας


Στη «νέα μεγάλη μάχη» που ξεκινά για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, μετά τη συμφωνία των κομμάτων για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης υπό τον Λ. Παπαδήμο εστίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

«Σήμερα τελείωσε μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η νέα κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς, προκειμένου οι όποιες

Τα διεθνή ΜΜΕ για το Λουκά Παπαδήμο


Με θετικά σχόλια υποδέχτηκαν πολλά διεθνή ΜΜΕ το διορισμό του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα τεχνοκράτη που είναι μάλλον ο καταλληλότερος για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

«Υπάρχει μια ειρωνεία στο γεγονός ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει πρωθυπουργός προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα του να επιβιώσει στην ευρωζώνη: ήταν ένας από αυτούς που διευκόλυναν την είσοδο της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα», επισημαίνει το Reuters.

«Ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας το 1994-2002, ο προσεκτικός, ήσυχος τεχνοκράτης αντιμετώπισε τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού και προσπάθησε να επιβάλει νομισματική πειθαρχία σε μια χώρα που

Σε 40 ημέρες η έκδοση του Μ. Ψωμιάδη στην Ελλάδα


O εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της ΠΓΔΜ Ίβο Κότεφσκι επιβεβαίωσε, ότι ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων διέταξε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για διάστημα 40 ημερών.


Mέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Ο Μ. Ψωμιάδης, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, βρίσκεται από χθες το βράδυ στις δικαστικές φυλακές των Σκοπίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κότεφσκι, για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές πρέπει να αποστείλουν στις αντίστοιχες αρχές της ΠΓΔΜ το διεθνές ένταλμα

Άγκελα Μέρκελ: Θα συνεργαστώ με όλους τους Έλληνες ηγέτες


Tην πρόθεσή της να συνεργαστεί με όλους τους Έλληνες ηγέτες εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα σχετικά με την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον Λουκά Παπαδήμο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο

Γ. Δημαράς: Κυβέρνηση στις υπηρεσίες τραπεζιτών και αγορών


Για κυβέρνηση στις υπηρεσίες των τραπεζών και των αγορών έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, σχολιάζοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

«Μετά από τόσες μέρες, αφού καταπατήθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί και το Σύνταγμα, κατάφεραν, τελικά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή του κ. Καρατζαφέρη, να

ΚΚΕ: Ο λαός να ανατρέψει τη μαύρη συμμαχία


Επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό «απέναντι σε αυτήν τη μαύρη συμμαχία να αντιτάξει τη δική του εργατική - λαϊκή συμμαχία για να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης έθεσαν επικεφαλής της κυβερνητικής

Δηλώσεις Λουκά Παπαδήμου

Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ

Κατάργηση πολεοδομιών και οικοδομικές άδειες - εξπρές


Νέο τρόπο έκδοσης των αδειών δόμησης προβλέπει το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Οι βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, περιλαμβάνουν τα εξής:

* Διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και λειτουργία στη δημόσια διοίκηση με κεντρική ρύθμιση την κατάργηση της πολεοδομίας, όπως την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Την αρμοδιότητα έκδοσης των αδειών δόμησης (εγκριτική) ασκούν οι Υπηρεσίες Δόμησης - που αντικαθιστούν τα σημερινά πολεοδομικά γραφεία - των Δήμων. Την αρμοδιότητα ελέγχου της ορθής εκτέλεσης των αδειών (ελεγκτική) ασκούν οι Ελεγκτές Δόμησης, που εποπτεύονται από το ΥΠΕΚΑ και την αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι Ελεγκτές είναι Μηχανικοί, με καθήκοντα ασυμβίβαστα του δημοσίου υπαλλήλου λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν τελούν σε σχέση ιεραρχικού ελέγχου ή εποπτείας με

Δράση: Καλή επιτυχία και καλή τύχη


Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της προσπάθειας ανάδειξης πρωθυπουργού ευρείας αποδοχής, εκφράζει η Δράση σε

Κ. Στεφανόπουλος: Ο Λ. Παπαδήμος να μη βάλει άλλους φόρους


Για «πλήρη γελοιοποίηση» έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σχολιάζοντας την πενθήμερη καθυστέρηση στον ορισμό του νέου πρωθυπουργού.

«Το μόνο ευχάριστο είναι η επιλογή του κ. Παπαδήμου» πρόσθεσε ο κ. Στεφανόπουλος, επισημαίνοντας πως «από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχαν συμφωνήσει» στο πρόσωπό του ακαδημαϊκού και πρώην αντιπροέδρου της

΄Εκκληση Λουκά Παπαδήμου για ενότητα


΄Εκκληση για ενότητα, συνεννόηση και σύνεση προκειμένου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα να επιλυθούν ταχύτερα, με μικρότερο κόστος και αποτελεσματικότερα απηύθυνε ο νέος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος στις πρώτες του δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος παραδέχτηκε ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα εφόσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά.

Όπως είπε, αποδέχτηκε την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας επειδή πιστεύει ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας.

Τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πως οι επιλογές που θα γίνουν ως προς την πορεία της θα έχουν καθοριστική σημασία.

«Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη», σημείωσε και πρόσθεσε: «δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής μου ζωής στην

«Ανοίγει ο δρόμος» για την εκλογή νέων διοικήσεων σε 14 ΑΕΙ και ΤΕΙ


Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ τα μέλη των πενταμελών επιτροπών που ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας σε επτά Πανεπιστήμια και επτά ΤΕΙ τα οποία αρνήθηκαν να υπογράψουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις, για την εκλογή νέων διοικήσεων.


Πρόκειται για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Χαροκόπειο, το Ιόνιο, το Πανεπιστήμιο Θράκης και το

Τακτοποίηση αυθαιρέτων και σε παραδοσιακούς οικισμούς


Ρύθμιση για τις αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακούς οικισμούς και κηρυγμένα τμήματα πόλεων ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η ρύθμιση κατέστη αναγκαία καθόσον, σύμφωνα με εισηγήσεις νομικών, δεν μπορούσαν πλέον να γίνουν δικαιοπραξίες - μεταβίβαση, πώληση -

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 2.00 μμ την Παρασκευή, σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας

Αύριο το μεσημέρι στις 2 θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, σε καλό κλίμα

Διαψεύδει το Βερολίνο τα περί «μικρότερης ευρωζώνης»


Το Βερολίνο δεν προωθεί την ιδέα μιας μικρότερης ευρωζώνης και οι πολιτικές του εστιάζονται στη σταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης συνολικά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

«Η γερμανική κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν προωθεί τέτοια σχέδια», ξεκαθάρισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, κατόπιν χθεσινού τηλεγραφήματος του πρακτορείου Reuters, το οποίο ανέφερε ότι ορισμένοι Γάλλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι συζητούν το σενάριο

Ελπίδες για νέo «όπλο» κατά της παχυσαρκίας


Ελπίδες για μια νέου τύπου αντιμετώπιση της παχυσαρκίας γεννά ένα νέο πειραματικό φάρμακο, το οποίο μπλοκάρει τη ροή του αίματος στα κύτταρα του λίπους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ρενάτα Πασκουαλίνι του Κέντρου Καρκίνου Αντερσον του πανεπιστημίου του Τέξας, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», ονόμασαν το φάρμακο Adipotide.

Το φάρμακο ακολουθεί διαφορετικό «δρόμο» από άλλα ανάλογα σκευάσματα απώλειας βάρους, τα οποία είτε προσπαθούν να ελέγξουν την όρεξη, είτε να μειώσουν την απορρόφηση λίπους, είτε να επιταχύνουν τον μεταβολισμό.

Η νέα ουσία επιδιώκει τη μείωση του συσσωρευμένου λευκού λίπους, προσκολλώμενη στις πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία τροφοδοτούν τα

«΄Αλμα» της ανεργίας στο 18,4% τον Αύγουστο


Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2011 από 12,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2010 και 16,5% το Ιούλιο του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%) και διαμορφώθηκαν σε 907.953 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη

Η επιστολή των 50 βουλευτών που ανέτρεψε το σκηνικό!

Περισσότεροι από 50 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν επιστολή στο μέγαρο Μαξίμου και στον Γ. Παπανδρέου προειδοποιώντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το πρωί θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!

Σύμφωνα με το «Cretalive.gr» ήταν μάλιστα τέτοια η αγωνία των βουλευτών να προλάβουν τις καταιγιστικές εξελίξεις, ώστε μετά τις νυχτερινές συναντήσεις, κατέληξαν σε μία χειρόγραφη επιστολή, την οποία δε δακτυλογράφησαν, μη ρισκάροντας να χάσουν πολύτιμο - ίσως και καθοριστικό - χρόνο.

Μεταξύ των 50 διακρίνονται και ονόματα υφυπουργών, ενώ την ώρα που η επιστολή εστάλη στο Μαξίμου, ταυτόχρονα υπήρξε επικοινωνία των υπογραφόντων βουλευτών με το Μ.Καρχιμάκη

Ο Λουκάς Παπαδήμος στο Προεδρικό Μέγαρο


Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, στο πρόσωπο του οποίου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κατέληξαν οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης, για τη θέση του Πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης.

Από τις 10 το πρωί είναι σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον

Πλαστογραφούσαν έγγραφα για νομιμοποίηση αλλοδαπών


Στην εξάρθρωση σπείρας που πλαστογραφούσε έγγραφα και τα διέθετε έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς για τη νομιμοποίησή τους στη χώρα, προχώρησε η αστυνομία.

Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν και ένας 39χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος που εργαζόταν στο Τμήμα Αλλοδαπών Δήμου της Δυτικής Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας εγγράφων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον για το δημοτικό υπάλληλο η δικογραφία περιλαμβάνει συμπληρωματικά τα αδικήματα

«Αν μου το ζητούσε ο Παπαδήμος θα συμμετείχα στη κυβέρνηση»

Θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμμαχία, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη. Όταν ρωτήθηκε αν θα μετείχε στην κυβέρνηση είπε: «Αν μου το ζητούσε ο Λουκάς Παπαδήμος θα έλεγα ναι».

Επεσήμανε ακόμη ότι ο Γ. Παπανδρέου την ενημέρωσε ότι ο Α.

Όχημα... 60.000 φορές μικρότερο από μια ανθρώπινη τρίχα


Το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο κατάφεραν να δημιουργήσουν Ολλανδοί και Ελβετοί επιστήμονες.

Πρόκειται για ένα μόριο στο οποίο έχουν προσαρτηθεί τέσσερις «ρόδες». Εχει μήκος ένα νανόμετρο, δηλαδή ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου (60.000 φορές μικρότερο από μια ανθρώπινη τρίχα) και κινείται υπό την ώθηση ηλεκτρονίων.

Κάθε «ρόδα» (ρότορας) του νανο-αυτοκινήτου-μορίου, αποτελείται από λίγα μόλις άτομα και είναι δεμένη στο «αμάξωμα», δηλαδή στο κυρίως μόριο, με διπλούς δεσμούς άνθρακα. Ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο παρέχει μέσω ηλεκτρονίων την αναγκαία ενέργεια για να κινηθεί το όχημα πάνω σε μία επιφάνεια

Προσοχή: το opengov.gr αλλάζει !

Η χιουμοριστική ατάκα της ημέρας, πρωί-πρωί, είναι η εξής:

Προσοχή... προς όλους τους χρήστες

Κυβέρνηση ΓΑΠ

Κυβέρνηση: Αλλαλούμ

Κυβέρνηση: 3 Λαλούν & 2 χορεύουν

Κυβέρνηση: Πέρα βρέχει

Κυβέρνηση: Είπα – Ξείπα ( έ και λοιπόν;)

Λεφτά υπάρχουν το 2009
Λεφτά δεν υπάρχουν το 2010

Το χρέος (120% ΑΕΠ) δεν είναι βιώσιμο το 2009
Το χρέος (160% ΑΕΠ) είναι βιώσιμο το 2011

Το χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο (180% ΑΕΠ) το 2012, αλλά θα είναι βιώσιμο (120% ΑΕΠ) το 2020
 
Το κούρεμα είναι καταστροφή τον Ιούνιο του 2011
Το μικρό κούρεμα είναι σωτηρία τον Ιούλιο του 2011

Το μικρό κούρεμα δεν κάνει το χρέος βιώσιμο τον Σεπτέμβριο του 2011

Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης


Όταν ο πρωθυπουργός παραιτηθεί, εφόσον το κόμμα από το οποίο προέρχεται διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή, δηλαδή 151+ βουλευτές, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει πρωθυπουργό "αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος" του απερχόμενου, σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 2 του Συντάγματος.

Εάν η Κυβέρνηση παραιτηθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλάσσει αυτήν από τα καθήκοντά της. Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 1 του Συντάγματος, εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37. Αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να διορίσει πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει στην Βουλή την πλειοψηφία των εδρών. Εάν δεν υπάρχει τέτοια πλειοψηφία, ακολουθείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Η σύγκληση των αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προϋποθέτει ακριβώς την τυχόν έλλειψη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Επομένως, η παράκαμψη του σταδίου των διερευνητικών εντολών δεν νομιμοποιεί την σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, τουλάχιστον κατά το γράμμα του Συντάγματος.

Επομένως, το Σύνταγμα αναγνωρίζει έναν συγκεκριμένο ρόλο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια στην κοινοβουλευτική ομάδα του πλειοψηφούντος κόμματος. Είναι λοιπόν θέμα

Guardian: «Σπάσιμο» της ευρωζώνης συζητούν Γερμανία και Γαλλία

Προπαρασκευαστικό διάλογο έχουν αρχίσει η Γερμανία και η Γαλλία, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που επικαλείται η εφημερίδα Guardian, για το «σπάσιμο» της ευρωζώνης, εν μέσω φόβων ότι η Ιταλία θα είναι υπερβολικά μεγάλη για να σωθεί.

«Οι φόβοι από την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη έχουν ενταθεί, την ώρα που το πολιτικό χάος στην Αθήνα και τη Ρώμη και η επαπειλούμενη ύφεση προκαλούν πανικό στις παγκόσμιες αγορές», γράφει ο Guardian.

Παρά τη δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, όταν τα μέτρα λιτότητας εγκριθούν από το κοινοβούλιο, κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη προκάλεσε κάθετη πτώση στους δείκτες

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο το απόγευμα στην Ομόνοια

Στην Ομόνοια δίνει ραντεβού σήμερα στις 6 το απόγευμα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα το ΠΑΜΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες «να αντιδράσουν στις εξελίξεις με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, ενώ ζητά άμεση

Ο καιρός στις 10.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις με βροχές στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο που σταδιακά θα επηρεάσουν αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και τα δυτικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου, πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια χώρα, και παροδικές χιονοπτώσεις τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 10 έως 16 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία στα βόρεια ισχυροί, ενισχυόμενοι το βράδυ τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν