www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Σε δημόσια διαβούλευση το σχ/ν για τα σχολεία

Ξεκίνησε σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία και την αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού, Ψηφιακού και Εκδοτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας.


Η διαβούλευση θα διαρκέσει 10

Από τον Ιούλιο του 2011 η τμηματική καταβολή του ΦΠΑ

Τον Ιούλιο του 2011 θα εφαρμοστεί η ρύθμιση για την καταβολή του ΦΠΑ σε δόσεις όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο. Πρόκειται για τη ρύθμιση που είχε καταργήσει το υπουργείο Οικονομικών και τώρα την επαναφέρει.


Αναμένεται η σχετική διάταξη να περιλαμβάνεται στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και θα προβλέπει ότι το 40% του ΦΠΑ θα πληρώνεται με την υποβολή της

Καφές εναντίον διαβήτη

Η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών καφέ ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.


Ο καφές φαίνεται ότι αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στον διαβήτη, καθώς αυξάνει τα επίπεδα στο αίμα μιας πρωτεΐνης, της φυλοδεσμευτικής σφαιρίνης (SΗΒG). Τα υψηλότερα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης έχει αποδειχθεί μέσα από μελέτες ότι μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα σχετικά με την ευεργετική δράση του καφέ ενάντια στον διαβήτη ύστερα από σύγκριση του ιατρικού ιστορικού και της συνήθειας κατανάλωσης καφέ 359 γυναικών που έπασχαν από διαβήτη, καθώς και αντίστοιχου αριθμού γυναικών χωρίς διαβήτη- η παρακολούθηση διήρκεσε 10 χρόνια. Τα στοιχεία ελήφθησαν από μια μεγάλη αμερικανική μελέτη σχετικά με την υγεία των γυναικών, τη Women΄s

Απολογήθηκαν οι τέσσερις

Προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα.


Οι τέσσερις ζήτησαν και έλαβαν δίωρη προθεσμία από την Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσσαλονίκης, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με γκαζάκια, τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2010, σε φορτηγό της ΔΕΗ που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών

Βρέθηκε 6σέλιδη προκήρυξη με στόχους και ονόματα δικαστικών

Ανακοίνωση σχετικά με τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εξέδωσε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά τις έρευνες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, στα ευρήματα που κατασχέθηκαν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι:


Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων.

Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα (17-01-2011).

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας και περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις

Η εποχή των διπύρηνων κινητών μόλις ξεκίνησε

Αν έχετε παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις των προϊόντων της φετινής CES, θα έχετε διαβάσει για τα επερχόμενα διπύρηνα κινητά της LG και της Motorola. Αν νομίζετε όμως ότι θα αργήσουμε να τα δούμε από κοντά κάνετε λάθος.


Εδώ και μερικές ώρες έχουμε στα χέρια μας δύο LG Optimus 2X που χρησιμοποιούν το διπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 2 στο 1GHz με λειτουργικό Android 2.2.1.;Αν και οι δύο συσκευές είναι δείγματα προ-παραγωγής και δεν έχουν τελική έκδοση της ROM, η απόκρισή τους είναι εξαιρετική και

Κοτόπουλα που δεν μεταδίδουν γρίπη

Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν τα πρώτα σε παγκόσμιο επίπεδο γενετικώς τροποποιημένα κοτόπουλα τα οποία δεν μεταδίδουν τη γρίπη των πτηνών. Με δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Science» οι ειδικοί από τα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και του Εδιμβούργου αναφέρουν ότι η νέα μελέτη τους αποδεικνύει πως είναι δυνατόν να δημιουργηθούν πολλά και διαφορετικά ζώα φάρμας τα οποία θα ανθίστανται σε ιογενείς νόσους.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας « το Βήμα», οι ερευνητές εισήγαγαν σε κοτόπουλα ένα τεχνητό γονίδιο το οποίο μετέφερε ένα μικρό τμήμα του ιού της γρίπης των πτηνών στα κύτταρά τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα πτηνά μολύνθηκαν με το στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, ωστόσο δεν μπορούσαν να το μεταδώσουν στα υπόλοιπα κοτόπουλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γενετική αυτή τροποποίηση είναι αβλαβής τόσο για τα ίδια τα κοτόπουλα όσο και για τους ανθρώπους που θα τα καταναλώσουν.

Η καθηγήτρια Ελεν Σανγκ από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η οποία ήταν εκ των συγγραφέων της νέας μελέτης, τόνισε ότι η γενετική τροποποίηση αποτελεί μια πιθανώς καλύτερη στρατηγική σε σύγκριση με τον εμβολιασμό για την προστασία των ζώων αλλά και του ανθρώπινου πληθυσμού από νόσους, αφού μπορεί να είναι αποτελεσματική ακόμη και αν κάποιος ιός εμφανίσει μετάλλαξη. «Θα προστατεύεται ολόκληρη η πτηνοτροφική μονάδα από τη μόλυνση με γρίπη των πτηνών,γεγονός

Στη Βουλή η δικογραφία για το Σημίτη

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η δικογραφία έπειτα από τη μήνυση Αυστριακού οικονομολόγου κατά του διεθνούς τραπεζικού ομίλου Goldman Sachs σχετικά με τη σύναψη ειδικής δανειακής σύμβασης με τη μορφή swap με το ελληνικό δημόσιο.


Η δικογραφία, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, σχηματίστηκε κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αφού όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «κατά την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψε σύνολο καταγγελιών σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρεται ότι τελέστηκαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2000-2001».

Να σημειώσουμε ότι όλη υπόθεση ξεκίνησε μετά από μήνυση κατά της Goldman Sachs που υπέβαλε τον Απρίλιο του 2010 Αυστριακός οικονομολόγος κατηγορώντας την τράπεζα ότι παραποίησε τον

Τη Δευτέρα η δίκη για τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Εικόνες βγαλμένες από το καλοκαίρι του 2002 θα ξαναζωντανέψουν από τη Δευτέρα το πρωί εντός και εκτός της ειδικά διαμορφωμένης δικαστικής αίθουσας των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, όπου αρχίζει η δίκη για τους 13 κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για τις εκρήξεις που είχαν γίνει στην οικία του πρώην υφυπουργού Παν. Χηνοφώτη , στο γραφείο της υπουργού Λούκας Κατσέλη καθώς και στην περίφραξη του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Μόνο που στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εννέα από τους δεκατρείς κατηγορούμενους, καθώς οι άλλοι τέσσερις , σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης τους, εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι. Συγκεκριμένα παρόντες στη δίκη θα είναι οι Χ.Χατζημιχελάκης, Π. Μασούρας, Κων. Καρακατσάνη, Π.Αργυρού,,Γ.Καραγιαννίδης και Αλ. Μητρούσιας, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό,όπως και οι Ν. Βογιατζάκης, Ερ.Ράλλης και Εμ. Γιόσπας, οι οποίοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τη λίστα των

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν χάνονται τα χρήματα από κοινοτικούς πόρους

Το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι δίδονται χρήματα για δημοσκοπήσεις από το υπουργείο, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση από τα κοινοτικά προγράμματα υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Πόροι που προβλέπονται για δράσεις Τεχνικής Βοήθειας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς. Οι πόροι αυτοί ή χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς ή χάνονται. Είναι λοιπόν παντελώς ανεύθυνος ο ισχυρισμός ότι χρήματα της Τεχνικής Βοήθειας θα μπορούσαν δήθεν να χρησιμοποιηθούν για μισθούς εκπαιδευτικών ή για υποδομές σχολείων.


Όσοι επιμένουν να αναμασούν τον ίδιο ισχυρισμό θα πρέπει να μας πουν πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η κοινοτική χρηματοδότηση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν έλλειμμα σοβαρότητας.

Το ζητούμενο για το υπουργείο Παιδείας είναι η απόλυτα διαφανής και παραγωγική αξιοποίηση των πολύτιμων κοινοτικών πόρων, με ευλαβική τήρηση του πλαισίου κοινοτικής νομιμότητας,

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για δημόσιες συμβάσεις έργων

Οι δημόσιες συμβάσεις έργων, οι προμήθειες και οι υπηρεσίες των δήμων που συνενώθηκαν, των νομαρχιών που καταργήθηκαν, των κρατικών περιφερειών και των νομικών προσώπων τους, μεταφέρονται στους νέους φορείς, δηλαδή τους «καλλικρατικούς» δήμους, τις αιρετές περιφέρειες, τις αποκεντρωμένες διοικήσεις κλπ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.


Ταυτόχρονα με την εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι με το Ν.3852/2010 θεσπίστηκε υποχρεωτικός προληπτικός έλεγχος νομιμότητας όλων των δημοσίων συμβάσεων των ΟΤΑ (έργων, προμηθειών και υπηρεσιών) προϋπολογισμού, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., άνω των