www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τη Δευτέρα η δίκη για τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Εικόνες βγαλμένες από το καλοκαίρι του 2002 θα ξαναζωντανέψουν από τη Δευτέρα το πρωί εντός και εκτός της ειδικά διαμορφωμένης δικαστικής αίθουσας των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, όπου αρχίζει η δίκη για τους 13 κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για τις εκρήξεις που είχαν γίνει στην οικία του πρώην υφυπουργού Παν. Χηνοφώτη , στο γραφείο της υπουργού Λούκας Κατσέλη καθώς και στην περίφραξη του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Μόνο που στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εννέα από τους δεκατρείς κατηγορούμενους, καθώς οι άλλοι τέσσερις , σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης τους, εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι. Συγκεκριμένα παρόντες στη δίκη θα είναι οι Χ.Χατζημιχελάκης, Π. Μασούρας, Κων. Καρακατσάνη, Π.Αργυρού,,Γ.Καραγιαννίδης και Αλ. Μητρούσιας, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό,όπως και οι Ν. Βογιατζάκης, Ερ.Ράλλης και Εμ. Γιόσπας, οι οποίοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τη λίστα των
κατηγορουμένων γι΄αυτή την πρώτη δίκη της οργάνωσης των Πυρήνων της Φωτιάς συμπληρώνουν οι καταζητούμενοι Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.

Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό, αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν οι διωκτικές αρχές εντόπισαν σπίτι - γιάφκα κατά το παραπεμπτικό βούλευμα- στο Χαλάνδρι που ανήκε στον Χ. Χατζημιχελάκη και κατέσχεσαν χύτρα και εκρηκτικό μηχανισμό που προσομοίαζε με την αντίστοιχη συνδεσμολογία που χρησιμοποιούσαν στις ενέργειές τους τα μέλη της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά είχαν αρνηθεί όλοι οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις και ενέργειες. Πριν από λίγο καιρό όμως, μετά τις συλλήψεις των Π. Αργυρού και Γερ. Τσάκαλου (σ.σ. αδερφός του καταζητούμενου κατηγορούμενου) για τα δέματα βόμβες οι δύο κατηγορούμενοι με επιστολές τους ,που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δήλωναν υπερήφανα μέλη της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς. Την ίδια χρονική περίοδο ο Χ. Χατζημιχελάκης με δική του επιστολή στο διαδίκτυο αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να τηρούν την ίδια γραμμή της άρνησης των κακουργηματικών πράξεων που του χρεώνονται μέσα από τις σελίδες του βαρύτατου κατηγορητηρίου. Βασικός υπερασπιστικός του ισχυρισμός είναι ότι τα μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία είναι τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι στο Χαλάνδρι, αντιτάσσοντας ότι με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους ποινικοποιούνται οι προσωπικές και φιλικές σχέσεις που είχαν μεταξύ τους ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού θα είναι δρακόντεια. Η δίκη συμπίπτει χρονικά να διεξάγεται 18 μέρες μετά το χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξή της η οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς εκτοξεύοντας ευθείες απειλές στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που θα δικάσουν την υπόθεση αυτή. Επιπλέον, συμπίπτει χρονικά και με τις τελευταίες συλλήψεις των πέντε κατηγορουμένων - τεσσάρων Ελλήνων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από την Θεσσαλονίκη και μίας 27χρονης Γερμανίδας - που φέρονται ως μέλη επίσης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση η δίκη αναμένεται να είναι πολύμηνη, καθώς ο κατάλογος των μαρτύρων περιλαμβάνει περισσότερους από εξήντα μάρτυρες ,ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα πόσες φορές την εβδομάδα θα συνεδριάζει το δικαστήριο, αφού στην ίδια αίθουσα διεξάγεται εδώ και μήνες η δίκη για την υπόθεση του αποκαλούμενου συνδικάτου του εγκλήματος και εκ των πραγμάτων πρέπει να μοιράζονται οι μέρες των συνεδριάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: