www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα: Ρεκόρ στις περιβαλλοντικές παραβάσεις

Δεύτερη χειρότερη στις περιβαλλοντικές επιδόσεις αναδεικνύεται η Ελλάδα ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συνολικά οι ανοιχτές ελληνικές υποθέσεις παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον, ή μη ενσωμάτωσής της στο Εθνικό Δίκαιο, έχουν φθάσει τις 43. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται και ορισμένες... παλιές πληγές, αφού ακόμη εκκρεμεί η συμμόρφωση με έξι πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις που ενδέχεται να εξελιχθούν σε νέους... Κουρουπητούς. Η μη συμμόρφωση και η εκ νέου διαδικασία παραπομπής θα οδηγήσουν σε δυσβάσταχτα πρόστιμα.

΄Ηδη προ των πυλών βρίσκεται μια δεύτερη καταδίκη για τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από το καλοκαίρι είχε αποφασίσει να «κρατήσει» την υπόθεση για λίγους μήνες στο συρτάρι, λόγω της οικονομικής κρίσης, διότι ο πέλεκυς θα έπεφτε βαρύς στην εύθραυστη οικονομία της χώρας. Το πρόστιμο υπολογίζεται αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2009 για τις χωματερές που

Χρήστος Παπουτσής: Συναντάται αύριο με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ για την Επέτειο του Νοέμβρη

Με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ συναντάται αύριο Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, εν όψει των εκδηλώσεων της ερχόμενης εβδομάδας για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι στους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα εν όψει των κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η τακτική που θα ακολουθήσει η Αστυνομία θα είναι ανάλογη με την πορεία του περασμένου έτους, δηλαδή της «μηδενικής ανοχής» σε

Ευρωπαϊκή ΄Ενωση: Σχεδιάζει ταμείο για την προώθηση της «πράσινης ενέργειας»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από τις χώρες-μέλη της ΕΕ να φορολογήσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προκειμένου να χρηματοδοτήσουν Ταμείο για την «πράσινη» ενέργεια με κονδύλια εννέα δισ. ευρώ.

«Σύντομα θα δημοσιοποιηθεί η πρώτη σχετική δέσμη προτάσεων για τις εκπομπές χαμηλού άνθρακα, αλλά και την εκτεταμένη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Σε πρώτη φάση προσδοκάται να συγκεντρωθούν στο νέο Ταμείο τουλάχιστον 4,5 δισ.ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν για την προώθηση της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας στην ΕΕ αλλά και για την υπόγεια αποθήκευση των αέριων ρύπων κοντά στις μονάδες παραγωγής.

Επιπλέον, τόνισε η Επιτροπή, το Ταμείο θα οδηγήσει στη δημιουργία μεγάλου αριθμού «πράσινων»

Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών: Κλειστή αύριο μεταξύ Αρχαίας Κορίνθου και Κιάτου

Κλειστή θα είναι η Νέα Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών αύριο Τετάρτη από τις 14: 00 το μεσημέρι έως τις 07: 00 το πρωί της Πέμπτης μεταξύ των κόμβων Αρχαίας Κορίνθου και Κιάτου, προκειμένου να εκτελεσθούν εργασίες κατεδάφισης της Γέφυρας Ταρσινών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας θα εφαρμοσθούν καθ' όλο το ανωτέρω διάστημα ευρείες κυκλοφοριακές παρακάμψεις.

Στην κατεύθυνση προς Πάτρα, από το ύψος της Πουλίτσαςέως το ύψος των ΣΕΑ Κιάτου η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από το όμορο τοπικό οδικό δίκτυο. Ωστόσο τα φορτηγά μεγάλου μήκους θα πρέπει να εξέρχονται νωρίτερα, στον Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου και μέσω της Παλαιάς

Σπατάλες στα κινητά τηλέφωνα των υπουργείων «βλέπει» η κυβέρνηση

Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί κινητών των μελών της κυβέρνησης αλλά και των υπηρεσιών των υπουργείων μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Εσωτερικών, που ψάχνει να κόψει δαπάνες και από εκεί.


Με εγκύκλιο προς όλα τα υπουργεία ο Γ. Ραγκούσης ζητά την υπαγωγή όλων των κινητών τηλεφώνων σε ένα πρόγραμμα (ή ένα ανά υπουργείο) "με στόχο τον περιορισμό της κρατικής δαπάνης". Για αυτό το λόγο ζητά να ενημερωθεί ακριβώς για τον αριθμό των συνδέσεων σε κάθε υπουργείο και το πρόγραμμα στο οποίο υπάγεται το καθένα.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών "έχει παρατηρηθεί ότι με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα των επί μέρους υπουργείων υπάρχει χρέωση όταν καλούνται μεταξύ τους κινητά τηλέφωνα, ακόμη και του ίδιου υπουργείου".

Η εγκύκλιος ζητά από τα υπουργεία να κάνουν

Θεραπεία με αυξητικό παράγοντα κατά των εξαγωγών των δοντιών

Οι βλάβες που προκαλεί η περιοδοντίτιδα, η κύρια αιτία απώλειας δοντιών στους ενηλίκους, δεν αποκλείεται να μπορούν να αναστραφούν με τοπική εφαρμογή ενός φυσικού αυξητικού παράγοντα, δείχνει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα για το θέμα.

«Η τεχνολογία μηχανικής ιστών έχει σημαντικές προοπτικές για την αντιμετώπιση τοπικών οστικών βλαβών γύρω από τα δόντια ως αποτέλεσμα περιοδοντικής νόσου» σχολίασε ο Ουίλιαμ Τζιάνομπαϊλ, αρχισυντάκτης της αμερικανικής επιθεώρησης Journal of Dental Research, στην οποία δημοσιεύεται η μελέτη.

Η περιοδοντίτιδα, μια σοβαρότερη μορφή της γνωστής ουλίτιδας, εμφανίζεται όταν τα μικρόβια του στόματος εισχωρούν ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια και σταδιακά αρχίζουν καταστρέφουν το οστό της σιαγόνας. Οι βλάβες, μη αναστρέψιμες με τις σημερινές τεχνικές, προκαλούν υποχώρηση των ούλων και τελικά απώλεια των προσβεβλημένων δοντιών.

Η ομάδα του Μ. Κιταμούρα στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Οσάκα πειραματίστηκε με τον αυξητικό παράγοντα FGF-2 (αυξητικός παράγοντας των ινοβλαστών 2), μια ουσία του ανθρώπινου οργανισμού που πιστεύεται ότι επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων.

Στις δοκιμές συμμετείχαν 253 ενήλικες με περιοδοντίτιδα σε διάφορα οδοντιατρικά κέτρα. Οι μισοί από αυτούς υποβλήθηκαν στη θεραπεία με FGF-2, ενώ οι υπόλοιποι υποβλήθηκαν σε αγωγή με

Αδιάλλακτος ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος για το Κυπριακό

Τους Ελληνοκυπρίους παρουσίασε ως υπεύθυνους για το αδιέξοδο στο Κυπριακό ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.


"Όσοι περιμένουν χειρονομία καλής θέλησης από την τουρκική πλευρά θα πρέπει να περιμένουν και χειρονομία από την ελληνοκυπριακή πλευρά", δήλωσε ο Τζεμίλ Τσιτσέκ. "Ο υπαίτιος για το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το Κυπριακό είναι η ελληνοκυπριακή

Το δεύτερο κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την Πέμπτη η Saturn

Το δεύτερο κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί το 5ο της εταιρείας στην Ελλάδα, εντάσσει στο δίκτυό της η Saturn.


Η Saturn όπως και η Media Markt διαθέτουν καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών ευρείας κατανάλωσης και ανήκουν στον όμιλο Media-Saturn-Holding GmbH.

Το δεύτερο κατάστημα Saturn Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη στις 8 το πρωί, βρίσκεται στην περιοχή του δήμου Πυλαίας (Τομπάζη 22 & Απόλλωνος 2).

Διαθέτει χώρο συνολικής έκτασης 5.630 τ.μ. και δωρεάν Parking 550 θέσεων.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που εγκαινιάζουμε ένα ακόμα κατάστημα Saturn, στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύοντας ότι "Η Τσιγκουνιά είναι Μαγκιά", συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες καταναλωτές με τις πιο χαμηλές τιμές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μη στερηθούν τις

Milliyet: "Όπου νά 'ναι τελειώνουν οι αερομαχίες στο Αιγαίο"

Η Ελλάδα σε κάποια σημεία θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ενώ η Τουρκία πρότεινε όπου τα χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια να γίνει και ο εναέριος χώρος στα 6 μίλια, ενώ όπου τα χωρικά ύδατα είναι 9 μίλια να γίνει και ο εναέριος χώρος εκεί 9 μίλια και ότι αν υπάρξει συμφωνία επ’ αυτού τότε θα τερματιστούν οι αερομαχίες στο Αιγαίο.


Η σύσφιξη των σχέσεων και η συνεργασία το τελευταίο διάστημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα κορυφωθούν, καθώς οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στο τελικό τους στάδιο. Η ανταπόκριση επικαλούμενη δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ferıdun Sınırlıoglu από την τουρκική πλευρά και του Παύλου Αποστολίδη από την ελληνική πλευρά θα συνεχιστούν κατά το μήνα Νοέμβριο, ότι το σημαντικότερο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών είναι το ζήτημα των χωρικών υδάτων και η λύση

Στα άδυτα της Βουλής

Όσοι από σας αγοράζετε την Καθημερινή ίσως να είδατε το Κ (περιοδικό ) της κυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο <ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ >...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκου Βαφειάδη..ας τα μάθετε όσοι δεν έπεσε στα χέρια σας ..!!!


Μέσα στις 3 βδομάδες που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλή κατέγραψε τα χάλια αυτών των ..........? και των υπαλλήλων τους ..... εν μέσω κρίσης αναφέρω συνοπτικά τι αποφάσισαν για τούς ευατούς τους πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........

Παρόλες τις φαινομενικά αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους θα δεί λέει κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ τους . Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήτονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ . Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ στις

Πανελλήνιος διαγωνισμός ελληνικής γλώσσας και ορθογραφίας

Διαγωνισμό ελληνικής γλώσσας για μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου προκηρύσσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώνουν η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι Φίλοι του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου).

Συμμετέχουν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλης της χώρας.

Απαιτείται βεβαίωση από το γυμνασιάρχη μέχρι τις 23 Νοεμβρίου:

Διαψεύδει η Μηχανική τις φήμες για αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Σε διάψευση της φημολογίας περί ενδεχόμενου αιτήματος για υπαγωγή στο άρθρο 99 περί συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της, προχώρησε την Τρίτη η εταιρεία Μηχανική.


Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται:

«Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Μηχανική, κος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τις αναληθείς πληροφορίες περί αιτήματος της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και υποβολής δήλωσης παύσης πληρωμών».

» Αντιθέτως, η εταιρεία στα πλαίσια της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης του Ομίλου και της αναχρηματοδότησης των δανείων του Ομίλου ποσού €160 εκατ., έχει ήδη υπογράψει σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου ποσού €7 εκατ. ως πρόσθετη χρηματοδότηση με τις τράπεζες EFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και

Η Deloitte τεχνικός σύμβουλος της ΟΠΑΠ στον διαγωνισμό για νέο πάροχο τεχνολογίας

Η Deloitte επιλέχθηκε από το ΔΣ του ΟΠΑΠ ως τεχνικός σύμβουλος στη σύνταξη των προδιαγραφών του διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή νέου αναδόχου παροχής λειτουργικού συστήματος, υπηρεσιών υποστήριξης, προμήθεια πάγιου εξοπλισμού, καθώς και εγκατάσταση, λειτουργία και μετάβαση σε νέο σύστημα τεχνολογίας, με βάση το οποίο θα λειτουργήσει πλέον το σύνολο των παιχνιδιών του Οργανισμού.


Στην πρόσκληση για τεχνικό σύμβουλο ανταποκρίθηκαν τρεις εταιρeίες (Deloitte, KPMG και Ernst and Young), οι οποίες αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή και, εν συνεχεία, το ΔΣ κατακύρωσε το διαγωνισμό στη Deloitte

H εταιρεία θα προχωρήσει στη σύνταξη των προδιαγραφών και τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού για το νέο πάροχο τεχνολογίας, θα συνδράμει στην αξιολόγηση των προσφορών και τέλος, θα παρακολουθήσει μαζί με τις υπηρεσίες της ΟΠΑΠ ΑΕ την υλοποίηση της

Μέτρα σε επτά τομείς για την Αθήνα από τον Καμίνη

Μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα, που αφορούν επτά κρίσιμους τομείς της Αθήνας ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Καμίνης.


Παράλληλα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» τόνισε πως τα συγκεκριμένα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας δημοτικής αρχής και έχουν στόχο την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων από την κρίση δημοτών, την αποκατάσταση των στοιχειωδών λειτουργιών του δήμου, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα και τέλος ένα νέο διοικητικό μοντέλο που θα στηρίζεται στη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων και σε επίπεδο διαμερισμάτων.

Το «πακέτο για την Αθήνα» που ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης περιλαμβάνει:

Κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, ιδιαίτερα για όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση:

•Συνεργασία με χονδρεμπόρους και σουπερμάρκετ για μειωμένες τιμές στα τρόφιμα ημέρας και

Εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ

Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί στις αρχές του 2011, το υπουργείο Εργασίας εξαιρεί τους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ.


Στην παραπάνω δέσμευση προέβη ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γ.Κουτρουμάνης προς τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ.Τσακίρη, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο.

Υπογραμμίζεται ότι μέσω της συγκεκριμένης ρύθμισης, που θα καταρτιστεί ειδικά για τους ξενοδόχους και θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου, οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες θα τύχουν ανάλογης ασφαλιστικής μεταχείρισης με τις αντίστοιχης δυναμικότητας επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων.

Ταυτόχρονα, σε απευθείας συνεννόηση του κ. Κουτρουμάνη με τον διοικητή του ΟΑΕΕ επιδιώκεται να υπάρξει περίοδος ανοχής έως ότου επιτευχθεί οριστική διευθέτηση μέσω του αναφερόμενου νόμου των υπόχρεων για ασφάλιση ξενοδόχων στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι υπολογίζονται σε 1.500

Το πολυμήχανο γραφένιο ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το Teflon

Ο Ρωσο-ολλανδός φυσικός που τιμήθηκε με το φετινό Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψη του γραφένιου παρουσίασε τώρα μια νέα, κρυσταλλική μορφή του εξωτικού υλικού, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις αντικολλητικές επιστρώσεις από Teflon και να αξιοποιηθεί σε ένα τεράστιο εύρος άλλων εφαρμογών.


Η ομάδα του Αντρέ Γκέιμ στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κατάφερε να προσθέσει άτομα φθορίου στο γραφένιο για να δημιουργήσει ένα νέο υλικό το οποίο παραμένει χημικά αδρανές ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Το φθορογραφένιο, ένα επίπεδο υλικό με πάχος ενός ατόμου, είναι ουσιαστικά μια δισδιάστατη, διαφανής και ανθεκτικότερη εκδοχή του Teflon, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση νανοτεχνολογίας Small.

Το γραφένιο, μια ασυνήθιστη μορφή άνθρακα με τη μορφή φύλλων που έχουν πάχος ενός ατόμου, εμφανίζει ιδιότητες που υπόσχονται επανάσταση στην ηλεκτρονική και σε μια ποικιλία άλλων

Επιτόκια έως 7% για µισθωτούς

Επιτόκια έως και 7% σε καταθέσεις ταµιευτηρίου, δωρεάν συνδροµή σε πιστωτικές κάρτες και µειωµένα έξοδα δανεισµού προσφέρουν οι τράπεζες για να δελεάσουν συνταξιούχους και δηµοσίους υπαλλήλους στους λογαριασµούς µισθοδοσίας.


Στόχος τους, πέρα από το να αντλήσουν χρήµατα ως καταθέσεις, είναι να δηµιουργήσουν πιστούς πελάτες για µεγάλο χρονικό διάστηµα, καθώς οι έρευνες έχουν δείξει ότι – κατά κανόνα – όποιος έχει σχέση µισθοδοσίας µε µία τράπεζα συνεργάζεται µαζί της και για άλλες τραπεζικές εργασίες, όπως δάνεια, κάρτες και επενδυτικά προϊόντα. Μάλιστα το τελευταίο διάστηµα έχει φουντώσει η µάχη στο κοµµάτι αυτό της αγοράς καθώς, για παράδειγµα, η ΤΒank (πρώην Αspis) ανέβασε τον πήχυ του επιτοκίου στο 7% για τα πρώτα 5.000 ευρώ, ενώ σε αρκετές τράπεζες οι λογαριασµοί µισθοδοσίας τοκίζονται µε 5% πριν από την αφαίρεση των τόκων. Πρόκειται για απόδοση πολλαπλάσια του µέσου όρου της αγοράς καθώς για κατάθεση 5.000 ευρώ το µέσο

Αλλάζει η νομοθεσία για την «πειρατεία» στο Ίντερνετ

Σε εκ βάθρων αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία στο Ίντερνετ προτίθεται να προχωρήσει η Κομισιόν.


Οι αλλαγές που προωθούνται χαρακτηρίζονται «ιστορικές», καθώς για πρώτη φορά επανεξετάζονται έννοιες όπως η «πειρατεία» και το «κατέβασμα» μουσικής και ταινιών, και τίθεται υπό συζήτηση το τι είναι παράνομο και τι όχι.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να αντιμετωπιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την υιοθέτηση κοινού ρυθμιστικού πλαισίου και για τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Μέχρι σήμερα η κάθε χώρα έχει τους δικούς της -συχνά ξεπερασμένους- νόμους, που δεν λαμβάνουν υπόψη τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Η Νέλι Κρους, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, προσπαθεί να αλλάξει αυτό το καθεστώς. «Το ψηφιακό εξ ορισμού δεν έχει σύνορα κι έτσι ταιριάζει απόλυτα στην ενιαία αγορά», δηλώνει.

Τι αλλάζει στην «πειρατεία»

Η κ. Κρους φέρεται αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Ίντερνετ και το καθεστώς με το οποίο εκατομμύρια πολίτες «κατεβάζουν» τραγούδια και ταινίες. Η «πειρατεία» είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του πενταετούς πλάνου της Ευρωπαϊκής

Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο CNN

Νέες περικοπές δημοσίων δαπανών προανήγγειλε με τηλεοπτική του συνέντευξή στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
Αντίστοιχα, ο κ.Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, πέραν της αύξησης του ΦΠΑ για την οποία η χώρα μας έχει ήδη δεσμευτεί μέσω του μνημονίου.

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση που τυχόν νέα αύξηση των φόρων θα είχε αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα», σημείωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

«Υπάρχει όμως έδαφος περαιτέρω μείωσης των δημοσίων δαπανών και εξετάζουμε σειρά εξ'αυτών, θα δούμε όμως τι θα γίνει ακριβώς μετά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», πρόσθεσε ο

Σοκολάτα: Aπομακρύνει τα προβλήματα καρδιάς από τους ηλικιωμένους

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που τρώνε περισσότερη σοκολάτα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, υπό τον δρα Τζόσουα Λιούις της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και του νοσοκομείου «Σερ Τσαρλς Γκέρντνερ» στο Περθ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν πάνω από 1.200 γυναίκες ηλικίας άνω των 70 ετών. Όσες έτρωγαν σοκολάτα (μια μερίδα ισοδύναμη με ένα φλιτζάνι κακάο) τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο ή να πεθάνουν από κάποια πάθηση της καρδιάς τους μέσα στην επόμενη δεκαετία και ειδικότερα είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν από έμφραγμα.

Ο υπεύθυνος της έρευνας επεσήμανε ότι, όπως διαπιστώθηκε, η σοκολάτα φαίνεται να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειάζεται να φάει κανείς έναν τόνο.

Γι' αυτό το λόγο, όπως είπε, συνιστά την μέτρια και όχι τη συχνή κατανάλωση σοκολάτας, ώστε να αποφευχθούν άλλες πιθανές παρενέργειες.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται πάντως άλλοι επιστήμονες. Είναι μάλλον πρόωρο να συστήσει κανείς στους ανθρώπους να τρώνε περισσότερη σοκολάτα για προληπτικούς λόγους, δήλωσε ο δρ Μπράιαν Μπούισε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρώπινης Διατροφής, καθώς, όπως είπε, ακόμα

Αμερικανικό ντεμπούτο για τα κινητά Windows Phone 7

Έτοιμα να αναμετρηθούν με το iPhone και τις συσκευές Android, τα πρώτα κινητά τηλέφωνα με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft κυκλοφόρησαν την Τρίτη στα καταστήματα δύο αμερικανικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Το Windows Phone 7 δεν αποκλείεται να είναι η τελευταία ευκαιρία της Microsoft να ανακτήσει το χαμένο μερίδιό της στην αγορά των smartphone, εκτιμούν αναλυτές.

Στις ΗΠΑ, το νέο λογισμικό έκανε ντεμπούτο σε τρία κινητά: Τα Samsung Focus και το HTC Surround, διαθέσιμα στα καταστήματα της AT&T, και το HTC HD7, στα καταστήματα της T-Mobile.

Το Windows Phone 7 κυκλοφορούν ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, όπου, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το CNet και το Register, φαίνεται να πετυχαίνει ικανοποιητικές πωλήσεις.

Στο Σαν Φρανσίσκο, όμως, οι πελάτες φαίνονται μάλλον αδιάφοροι για το ντεμπούτο του λειτουργικού τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το CNet, κατάστημα της AT&T στην πόλη είχε πουλήσει

Επιταχύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Ελλάδα

Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Οκτωβρίου 2010, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2009, προκύπτει αύξηση 5,2%, έναντι αύξησης 1,2%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.


Στην ταχύτερη αύξηση συνέβαλαν κυρίως οι κατηγορίες ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’ και ‘’ Μεταφορές‘’ με 18,2%, " Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’ με 4,8% και ‘’ Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια ‘’ με 3,1%. Σημειώνεται πως η κατηγορία ‘’ Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ‘’ εμφάνισε αύξηση τιμών 1,6%.

Αντίθετα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατά το μήνα Οκτώβριο 2010, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο 2010, παρουσίασε αύξηση μόλις 0,2%, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους. Στην επιβράδυνση συνέβαλαν με μειώσεις τιμών 0,4% και 0,1%

Στο «κόμμα Μπακογιάννη» οι Μαρκογιαννάκης - Κιλτίδης

Οι δύο πρώην υπουργοί γνωστοποίησαν σήμερα την πρόθεσή τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως από την πρώην υπουργό Εξωτερικών στις 21 Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση.


Οι κύριοι Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να ενταχθούν στο νέο κόμμα.

"Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω", δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προσδιόρισε πως το νέο κόμμα τοποθετείται "στον ευρύτατο χώρο της κεντροδεξιάς χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει την νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς".

Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές απάντησε ότι δεν μπορεί να πει, παρά το

Δένδρα-φύλακες

Τα μεγάλα και αραιά φυτεμένα δέντρα σε αντίθεση με τα πολλά μικρότερα δέντρα που είναι φυτεμένα κοντά το ένα στο άλλο αποθαρρύνουν έναν επίδοξο κλέφτη από το να παρανομήσει, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.


Για πρώτη φορά επιχειρήθηκε να γίνει ο συσχετισμός ανάμεσα στον αριθμό, το είδος και το ύψος των δέντρων που βρίσκονται σε ένα δρόμο με το επίπεδο εγκληματικότητας που καταγράφεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δασών στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όντως μερικά είδη δέντρων καθώς και ο τρόπος που αυτά είναι φυτεμένα μπορούν να μειώσουν ή να αυξήσουν αντίστοιχα τόσο τις κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα όσο και τις επιθέσεις.

Με βάση την πόλη του Πόρτλαντ οι ερευνητές της Υπηρεσίας Δασών στις βορειοδυτικές ΗΠΑ συσχέτισαν μια πληθώρα στοιχείων, όπως τα διαχρονικά δεδομένα της εγκληματικότητας,

«Χάπι παρακολούθησης της υγείας» με ενσωματωμένο τσιπάκι

Ένα εσωτερικό «μάτι» θα έχουν στη διάθεσή τους σε λίγο διάστημα οι ασθενείς, το οποίο θα μπορεί να καταγράφει την εξέλιξη της υγείας του οργανισμού. Το «έξυπνο» χάπι έχει κατασκευαστεί από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, η οποία σχεδιάζει να ζητήσει τους επόμενους μήνες έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.


Σε πρώτη φάση, η νέα τεχνολογία θα δοκιμαστεί σε ένα από τα καθιερωμένα φάρμακα της εταιρίας, το οποίο λαμβάνεται από τους ασθενείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση, για να μην απορρίψει ο οργανισμός τους το νέο όργανο ως ξένο.

Ανώτερο στέλεχος της εταιρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δήλωσε ότι, στη συνέχεια, η ίδια τεχνολογία του ενσωματωμένου τσιπ θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε πολλά άλλα χάπια.

"Προχωράμε στη δημιουργία ενός φαρμάκου με τσιπ για τους ασθενείς με μεταμόσχευση και ελπίζουμε ότι στους επόμενους 18 μήνες θα μπορέσουμε να το έχουμε έτοιμο για να ζητήσουμε τη σχετική άδεια από τις ρυθμιστικές Αρχές, τουλάχιστον στην Ευρώπη", ανέφερε ο υπεύθυνος

ΕΣΕΕ: Αιμορραγεί η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση

«Μεταναστεύει» όλο και μεγαλύτερος αριθμός ελληνικών υπηρεσιών στο εξωτερικό σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.


Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ μεταποίησης και υπηρεσιών έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές της Ελλάδας χώρες γεγονός που προκαλεί "ακατάσχετη αιμορραγία" στην ελληνική αγορά, αφού οι επιχειρηματίες όχι μόνο στερούν από έσοδα την οικονομία αλλά δεν πρόκειται να επαναπατρίσουν στην πορεία τα κέρδη τους καθώς τους ζητείται για την επιστροφή κεφαλαίων να πληρώσουν επιπλέον φόρο 5%.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι σήμερα επτά στις δέκα επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, δύο στις δέκα έβαλαν λουκέτο ενώ αρκετοί είναι

Δημόσια διαβούλευση για την ελληνική Wikipedia

Δημόσια διαβούλευση για τον εμπλουτισμό της ελληνικής έκδοσης της ελεύθερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia ξεκινά η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia με τη συστηματική προσθήκη νέου εκπαιδευτικού περιεχομένου και την αύξηση των ελληνικών λημμάτων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα τους.

Η διαβούλευση (στη διεύθυνση http://advisory.ellak.gr) θα διαρκέσει έως τις 24

«Μάστιγα» η πνευμονία

Η πνευμονία πλήττει πολύ μεγαλύτερο αριθμό παιδιών μικρής ηλικίας και αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή από την ελονοσία ή το AIDS, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδρυμα World Lung Foundation.


Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από πνευμονία και γενικότερα από λοιμώξεις του αναπνευστικού περίπου 4,25 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι μικρά παιδιά, σύμφωνα με το Associated Press.

"Γνωρίζουμε ότι πεθαίνουν τουλάχιστον 4 εκατ. άνθρωποι ετησίως, η διεθνής επιστημονική κοινότητα ωστόσο δεν αναγνωρίζει ακόμη τις λοιμώξεις αυτές ως ανεξάρτητη ομάδα ασθενειών" δήλωσε ο Πίτερ Μπαλντίνι, επικεφαλής του ιδρύματος World Lung Foundation.

Σκοπός του ιδρύματος αυτού είναι η ευαισθητοποίηση φορέων και κυβερνήσεων προκειμένου να διατεθούν κονδύλια για την καταπολέμηση της νόσου κυρίως στις υπό ανάπτυξη χώρες αλλά και να

Τα... προσωπικά μυστικά των θεραπειών

΄Oλο και περισσότεροι εκπρόσωποι της λεγόμενης ολιστικής ιατρικής προτείνουν το «ενεργειακό μασάζ προσώπου» ως εναλλακτική θεραπεία ικανή να ανακουφίσει ή ακόμη και να γιατρέψει ασθενείς που υποφέρουν, μεταξύ άλλων, από άγχος, αϋπνία, δυσπεψία, καρδιαγγειακές παθήσεις, δυσλειτουργίες στο συκώτι, στα νεφρά και στο πάγκρεας, προβλήματα εμμηνόπαυσης και αδύνατη μνήμη. Πρόκειται για τη λεγόμενη «προσωπορεφλεξολογία». Η νέα τάση πολλών ρεφλεξολόγων στη Δυτική Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι να κάνουν μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, επειδή, όπως ισχυρίζονται, το ανθρώπινο πρόσωπο είναι ένας «χάρτης» όλου του υπόλοιπου σώματος. Τέρμα λοιπόν τα περιττά χάπια. Αρκεί, λένε, να πιέσει ένας ειδικός τα κατάλληλα σημεία στο πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πλήθος νεύρων και αιμοφόρων αγγείων διά των οποίων συνδέεται με όλα τα βασικά όργανα.
Περισσότεροι από 35.000 βρετανοί ρεφλεξολόγοι πλέον προτιμούν την προσωπορεφλεξολογία σε σχέση με άλλες μορφές ενεργειακού μασάζ, όπως στα χέρια ή στα πόδια, οι οποίες είναι ήδη ευρέως διαδεδομένες σήμερα.

Οι ρεφλεξολόγοι χωρίζουν το σώμα μας σε 12 μεσημβρινούς «παράλληλους». Είναι το ενεργειακό του σύστημα, τα μονοπάτια μέσα από τα οποία κυκλοφορεί η ενέργεια σε όλα τα ανθρώπινα όργανα. Οι γιατροί, δουλεύοντας πάνω σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου που, όπως ισχυρίζονται, συνδέονται εσωτερικά με κάθε όργανο στο σώμα μας, έχουν αναπτύξει τεχνικές μασάζ για να

Ανιχνευτές βομβών αγοράζουν οι εταιρείες

Ως και υπεύθυνοι κεντρικών ξενοδοχείων, μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, εταιρειών security αλλά και ναυτιλιακών εταιρειών ζητούν άρον άρον ειδικές συσκευές προκειμένου να αποφύγουν επιθέσεις με δέματαβόμβες σαν και αυτές που προκάλεσαν αναστάτωση την προηγούμενη εβδομάδα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Υπεύθυνοι εταιρειών πώλησης συσκευών ακτινοσκόπησης δεμάτων μιλούν για αύξηση της ζήτησης κατά 800% μετά την προηγούμενη Δευτέρα, όταν και άρχισε το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων. Επιπλέον διαπιστώνεται ότι σημαντικά υπουργεία, όπως αυτό των Εξωτερικών, δεν διαθέτoυν τέτοιου είδους συσκευές, με αποτέλεσμα κρίσιμη αλληλογραφία να παραμένει στα συρτάρια, αφού οι υπάλληλοι φοβούνται να ανοίξουν δέματα και φακέλους.

Οπως αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Δημήτρης Σταμούλης , εκπρόσωπος εταιρείας με έδρα στο Νέο Ηράκλειο που εισάγει τέτοιου είδους συστήματα, «η ζήτηση των συσκευών Χ-ray ελέγχου των δεμάτων είναι πρωτοφανής. Ολοι μάς ζητούν συσκευή εδώ και τώρα. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε αμέσως, γιατί τα αποθέματά μας δεν επαρκούν και πρέπει να γίνουν νέες παραγγελίες από το εξωτερικό.Υπήρχε μια μεγάλη ζήτηση μετά την έκρηξη του δέματος-βόμβαςτον προηγούμενο Ιούνιο, που σκότωσε τον υπασπιστή του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ομως αυτό που συμβαίνει από την

Κατεδαφίζεται το «ετοιμόρροπο» Μον Παρνές

O κύβος ερρίφθη. Το ξενοδοχείο Μον Παρνές, όπως το ξέρουμε σήμερα, κατεδαφίζεται. Στη θέση του ένα νέο συγκρότημα πρόκειται να ανεγερθεί, αφού το υπάρχον κρίθηκε ετοιμόρροπο. Την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία την περασμένη Πέμπτη το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, ανατρέποντας προηγούμενη δική του απόφαση του 2007, σύμφωνα με την οποία το κέλυφος του κτιρίου κρινόταν διατηρητέο, άρα δεν μπορούσε να κατεδαφιστεί.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το νέο συγκρότημα θα ακολουθεί το πνεύμα του μεταπολεμικού μοντερνισμού του δημιουργού του, αρχιτέκτονα Παύλου Μυλωνά (1915- 2005), όπως δήλωσαν στο ΚΣΝΜ εκπρόσωποι της «Εταιρείας Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας ΑΕ». Υπεύθυνος άλλωστε του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είναι ένας άλλος σημαντικός αρχιτέκτονας, ο Νίκος Βαλσαμάκης, κατ΄ επιθυμία του οποίου θα διατηρηθεί το αρχικό σχέδιο. Η κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ξενοδοχείο, ιδιαίτερα μετά τον σεισμό της