www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δένδρα-φύλακες

Τα μεγάλα και αραιά φυτεμένα δέντρα σε αντίθεση με τα πολλά μικρότερα δέντρα που είναι φυτεμένα κοντά το ένα στο άλλο αποθαρρύνουν έναν επίδοξο κλέφτη από το να παρανομήσει, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.


Για πρώτη φορά επιχειρήθηκε να γίνει ο συσχετισμός ανάμεσα στον αριθμό, το είδος και το ύψος των δέντρων που βρίσκονται σε ένα δρόμο με το επίπεδο εγκληματικότητας που καταγράφεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δασών στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όντως μερικά είδη δέντρων καθώς και ο τρόπος που αυτά είναι φυτεμένα μπορούν να μειώσουν ή να αυξήσουν αντίστοιχα τόσο τις κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα όσο και τις επιθέσεις.

Με βάση την πόλη του Πόρτλαντ οι ερευνητές της Υπηρεσίας Δασών στις βορειοδυτικές ΗΠΑ συσχέτισαν μια πληθώρα στοιχείων, όπως τα διαχρονικά δεδομένα της εγκληματικότητας,
αεροφωτογραφίες, στοιχεία για τα ακίνητα κ.ο.κ. και στη συνέχεια συνέκριναν τον αριθμό των δέντρων, το είδος κλπ. με τα κάθε είδους αδικήματα που είχαν διαπραχτεί.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο το μέγεθος του φυλλώματος των δέντρων στις αυλές και τα πεζοδρόμια, όσο και ο αριθμός τους, επηρεάζουν το επίπεδο εγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: