www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων


Δύο νέες διήμερες πανελλαδικές αποχές, στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2011, καθώς και στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2011, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στην οποία εκπροσωπήθηκαν 56 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους.

Η δικηγορική κοινότητα εκφράζει «ρητά την έντονη αντίθεσή της στη διαρκή και άνευ προηγουμένου προσβολή του πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα».

Η ολομέλεια υπογραμμίζει ακόμη, ότι «ο θεσμικός ρόλος των δικηγόρων και η ιστορία των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και των θεμελιωδών ελευθεριών επιτάσσει την ανάληψη δράσεων προς όφελος των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, που βλέπουν κατακτήσεις ετών να καταπατώνται μέσω πολυνομοσχεδίων

Συνεδριάζουν οι καθηγητές για τις κινητοποιήσεις τους


Συνεδριάζουν σήμερα οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις του κλάδου.

Οι καθηγητές συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων απεργιών, αντιδρώντας, όπως λένε, στα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα αλλά και στα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα συνεδριάζουν και οι πρυτάνεις στην Κομοτηνή. Η υπουργός Παιδείας, με επιστολή της, τους ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στη σύνοδο, διότι βρίσκεται στην Πολωνία, μετέχοντας σε εκδήλωση για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά ζήτησε να της αποστείλουν τις προτάσεις τους.

Οι πρυτάνεις συζήτησαν χθες το βράδυ και σήμερα κυρίως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια καθώς και την πορεία της εφαρμογής του νόμου πλαισίου στα Ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι πρυτάνεις επέκριναν το εκλογικό σύστημα που επέλεξε το υπουργείο Παιδείας για να γίνουν οι εκλογές των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, το οποίο χαρακτήρισαν περίπλοκο, καθώς το ίδιο το υπουργείο, όπως είπαν, αναγκάζεται να στείλει ειδικό

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες

Μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ το μεσημέρι του Σαββάτου οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Κυριακής ως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Νωρίτερα, περίπου 500 ναυτεργάτες πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπεία της ΠΝΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συζήτησαν τα αιτήματα των ναυτικών.

Κύκλοι του υπουργείου εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών θα προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, καθώς ένα σημαντικό μέρος των

Φορολόγηση στους τόκους των καταθέσεων


Την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης και στους φορολογουμένους με εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ μελετά το οικονομικό επιτελείο, ενώ την ίδια στιγμή εκπονείται σχέδιο για τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα των τόκων των καταθέσεων.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που καταρτίζεται από την κυβέρνηση αναμένεται να προστεθούν τα δύο παραπάνω μέτρα, ενώ θα προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων με συντελεστή 20%. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις. Επίσης εξετάζεται η αύξηση της προκαταβολής φόρου, ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» για όλους τους φορολογουμένους, η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων καθώς και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Αν και αρχικά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ήταν να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο, όπως φαίνεται (σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας) θα υπάρξει

Νέα στοιχεία επιβαρύνουν Τσοχατζόπουλο


Νέα στοιχεία «φωτιά» για την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου εντόπισε η Εισαγγελία της Αθήνας. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε λογαριασμό που διατηρούσε η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου την περίοδο 1996 - 2000, εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έμβασμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δραχμών από πρόσωπο που έχει το ίδιο επώνυμο με γνωστό αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων, ο οποίος είχε προνομιακή πρόσβαση στο υπουργείο Αμυνας και πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ 2 όσο και μαχητικών αεροσκαφών.

Επιπλέον, έρευνες σχετικά με οικίες άλλων εξ αγχιστείας συγγενών του κ. Τσοχατζόπουλου, επιβεβαιώνουν ότι ο πρώην υπουργός είχε καταβάλει για την ανακαίνιση του σπιτιού του στην οδό

Τα στελέχη της τρόικας εγκαθίστανται μόνιμα στην Αθήνα


Τη μόνιμη εγκατάσταση της τρόικας στην Αθήνα αναμένεται να αποφασίσει η σύνοδος κορυφής την Κυριακή ή την Τετάρτη, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πλέον ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί ούτε να επιτύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα είναι έτοιμη να εγκατασταθεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτόν και περιμένει την εντολή από την Ευρωζώνη και την τυπική πρόσκληση από την πλευρά της Ελλάδας. Το σχέδιο προβλέπει τη μόνιμη εγκατάσταση στελεχών της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Θα έχουν ρόλο συμβούλου του υπουργού και θα αναφέρονται στο γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στην τρόικα. Πάντως, υπήρχαν και προτάσεις για τη δημιουργία ενός κεντρικού διευθυντηρίου από πλευράς τρόικας που θα εποπτεύει την ελληνική οικονομία, αλλά φαίνεται πως έχουν μείνει στο «συρτάρι», αφού κάτι τέτοιο θα ανήγειρε έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Επί της ουσίας, η νέα και μόνιμη αποστολή θα «συμπληρώσει» με ακόμα περισσότερα στελέχη τα τεχνικά κλιμάκια που ήδη βρίσκονται στην πρωτεύουσα και δουλεύουν σε διάφορα υπουργεία και

Μείωση αμοιβών ζητά η τρόικα

Μείωση αμοιβών συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών, δικαίωμα ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών, αλλά και δημοσιοποίηση πλήρους λίστας των εκατοντάδων προς απελευθέρωση «κλειστών» επαγγελμάτων ζητεί η Κομισιόν από την Ελλάδα, στην έκθεση αξιολόγησης που είδε προχθές το φως της δημοσιότητας για την 6η δόση.

Όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», η έκθεση καθιστά σαφές ότι ήδη η κυβέρνηση στις συζητήσεις με την τρόικα έχει δεσμευθεί για αλλαγές, κάνει λόγο για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου και για μεγάλες καθυστερήσεις.

Κάνει... φύλλο και φτερό το νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα, ασκώντας οξεία κριτική σχεδόν για το σύνολο των παρεμβάσεων και κάνει λόγο για ομάδες συμφερόντων. Ζητεί αλλαγές στο νόμο, επικαιροποίηση όσων κανονισμών και εγκυκλίων έχουν ήδη εκδοθεί και άμεση έκδοση των

Η εμμονή για τον αριθμό "π" χαρίζει δεύτερο ρεκόρ Γκίνες σε 2 ερευνητές!


Δύο ερευνητές "παθιασμένοι" με τον διάσημο αριθμό "π" κατόρθωσαν για δεύτερη φορά να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες, σπάζοντας το φράγμα των 10 τρισεκατομμυρίων ψηφίων στον υπολογισμό του αριθμού και κερδίζοντας πάλι μια θέση στο δημοφιλές βιβλίο.

Σύμφωνα με το περιοδικό New Scientist, την πρώτη φορά, ο μηχανικός συστημάτων Σιγκέρου Κόντο από την Ιαπωνία και ο ειδικός στους υπολογιστές Αλεξάντερ Γι από τις ΗΠΑ, είχαν καταφέρει να υπολογίσουν 5 τρισεκατομμύρια ψηφία. Τώρα κατέρριψαν οι ίδιοι το δικό τους ρεκόρ, χρησιμοποιώντας το ίδιο επιτυχημένο

Σε τιμή Μάρκου πωλείται η γερμανική έκδοση των FT!


Για πρώτη φορά από την είσοδο του ευρώ στην ΕΕ τον Ιανουαρίου 2002 μια γερμανική εφημερίδα, όχι μια τυχαία εφημερίδα αλλά η γερμανική έκδοση των FT η Financial Times Deutchland, εμφάνισε στην τιμή του φύλου της για την 21η-23η Οκτωβρίου στο γερμανικό μάρκο.


Πιο συγκεκριμένα και με άρθρο που τιτλοφορείται «Η διάσωση του ευρώ

Το ανέκδοτο της ημέρας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

"Η Ελλάδα δεν είναι ο παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες"


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δηλώνει πως όσοι «μετανάστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα είτε οικειοθελώς είτε με απέλαση».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τονίζει στο «Πρώτο Θέμα», ότι πρέπει να σταλεί παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι «ο παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες, ούτε αντέχει η κοινωνία να γίνει η αποθήκη των παράνομων μεταναστών της Ευρώπης».

Σημειώνει πως ο φράχτης στον Έβρο προχωρά ενώ ολοκληρώνεται το δίκτυο με τις θερμικές κάμερες εκφράζοντας την ελπίδα πως θα τελειώσει στα τέλη Νοεμβρίου και δηλώνει ότι η ΕΛΑΣ εφαρμόζει ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ότι αφορά την εγκληματικότητα κάνει λόγο για επιτυχίες της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα ενώ σημειώνει « όσοι μιλούν γενικά και αόριστα, ουσιαστικά συνθηματολογώντας, για ένα σοβαρό και δύσκολο θέμα όπως είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, οδηγούν σε έναν επικίνδυνο

Το φάρμακο των μνημονίων απέτυχε και αυτοί συνεχίζουν να μας το δίνουν


Ο Ακαδημαϊκός κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης μιλώντας στο Αχελώος tv και το Μάκη Μάκκα
Για το οικονομικό πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Πόσα Μνημόνια πρέπει να μας φορτώσουν στην πλάτη, προτού καταλάβουμε, ότι η φιλοσοφία τους δεν συνταιριάζει με την ανάγκη να έχομε ανάπτυξη;

Το φάρμακο των μνημονίων απέτυχε και αυτοί συνεχίζουν να μας το δίνουν Θυμηθείτε π.χ. πώς μας έλεγαν πέρυσι πως «τέλος τα μέτρα», ή «φτάσαμε πάτο», ή «θα βγούμε στις αγορές το 2011».

Κάθε ένα-δυο μήνες, η κυβέρνηση «σώζει την Ελλάδα», «ξαναδίνει ανάσα»
Πρώτα τρελαίνει με καταθλιπτικά νέα, και μετά ... σώζει τον απέλπιδα λαό.

Έτσι, μόνο κατά το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση μας έσωσε το Μάρτιο, τον Ιούλιο και, τώρα, πάμε θριαμβευτικά και για την επόμενη εβδομάδα!

Κοιτάξτε, λοιπόν, τους αριθμούς και κρίνατε όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και το κατά πόσο το περιβόητο Μνημόνιο Ι βελτίωσε ή χειροτέρεψε την κατάσταση μας.

To Μνημόνιο ΙΙ, που επαναλαμβάνει την ίδια, αποτυχημένη, συνταγή θα έχει καλύτερη τύχη;

Όλη η προσπάθεια γίνεται για να στηριχθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν έχουν ακόμη ξεφορτωθεί τα πακέτα ελληνικού χρέους που κατέχουν.

Για το Δημόσιο χρέος

Το σοβαρό κούρεμα είναι αναπόφευκτο, (παρ' όλο που προ ολίγων μόλις μηνών ο Πρωθυπουργός, μας έλεγε ότι δεν τίθεται καν θέμα «αναδιαρθρώσεως του χρέους» (ως αν η επιμίκυνση να μην είναι μορφή