www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

΄Εχεις αντιρρήσεις; Δασόσημο

Την καταβολή ειδικού τέλους από τους πολίτες για την επανεξέταση των δασικών χαρτών προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ανακοινώθηκε χθες και προωθείται για δημόσια διαβούλευση.


Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που αναφέρεται επίσης στο «Πράσινο Ταμείο», οι πολίτες θα καταβάλλουν «δασόσημο» για κάθε μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς έκτασης με δασικό χαρακτήρα. Το σχετικό άρθρο προβλέπει πως η πράξη μεταβίβασης είναι άκυρη αν δεν συνοδεύεται από σχετικό πιστοποιητικό του αρμόδιου κτηματολογικού γραφείου ή, στην περίπτωση που η έκταση δεν έχει κτηματογραφηθεί, της Διεύθυνσης Δασών της οικείας Περιφέρειας.

Στο νομοσχέδιο καταβολή του «δασοσήμου» προβλέπεται και στην περίπτωση που ο πολίτης επιθυμεί να ασκήσει ένσταση επί δασικού χάρτη. Συγκεκριμένα ορίζεται πως το ύψος του «ειδικού τέλους άσκησης αντιρρήσεων», όπως ονομάζεται, θα εξαρτάται από την επιφάνεια της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας. Στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα

Τακτοποίηση οικισμών σε δασικές εκτάσεις


Λύση σε χρόνια προβλήματα δόμησης και έκδοσης οικοδομικών αδειών επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε περιοχές της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, οι οποίες κάποτε ήταν δασικές και έχουν πλέον χτιστεί. Η νέα ρύθμιση αφορά περισσότερα από 35.000 στρέμματα δάσους, δασικών ή αναδασωτέων εκτάσεων σε όλη την Ελλάδα.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Αγίου Στεφάνου και της Ανοιξης στην Αττική, καθώς μεγάλα τμήματά τους είναι πλέον δομημένα αλλά έχουν προβλήματα νομιμοποίησης λόγω παλινωδιών της διοίκησης. Οικισμοί ολόκληροι είχαν χτιστεί μέσα σε δασικές εκτάσεις με νόμιμες οικοδομικές άδειες. Εκ των υστέρων οι αποφάσεις των αρμόδιων αρχών βάσει των οποίων εκδίδονταν οι άδειες κρίνονταν ως μη νόμιμες και συνακόλουθα οι

Φρένο στο Αλτσχάιμερ μ' ένα χάπι την ημέρα

΄Ενα χάπι που θα λαμβάνεται άπαξ ημερησίως και θα σταματά την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας Σαουθγουέστερν στις ΗΠΑ. Το φάρμακο αποτρέπει τον θάνατο των νευρικών κυττάρων με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός τους και να οξύνεται η μνήμη. Αν η θεραπεία χορηγείται εγκαίρως, εκτιμάται ότι θα μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς ώστε να μη φθάνουν στα τελευταία στάδια της νευροεκφυλιστικής νόσου, οπότε και δεν είναι πλέον σε θέση να κινούνται, να μιλούν, ακόμη και να καταπίνουν.

Οι αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν το συγκεκριμένο φάρμακο έπειτα από δοκιμή περισσότερων από 1.000 χημικών ουσιών σε ποντίκια. Οπως ανέφερε ο επικεφαλής τους δρ Στίβεν Μακ Νάιτ, «δεν

Ρήγμα απειλεί οικισμό στην Κοζάνη

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Μαυροπηγής στην Πτολεμαΐδα του νομού Κοζάνης εξαιτίας ενός ρήγματος που πλησιάζει στα πρώτα σπίτια του οικισμού.


Το ρήγμα που βρίσκεται μεταξύ του ορυχείου Μαυροπηγής της ΔΕΗ και του οικισμού ξεπερνά ήδη τα 300 μέτρα σε μήκος, ενώ το βάθος σε ορισμένα σημεία είναι σχεδόν 1,5 μέτρο και το "άνοιγμα" αγγίζει το μισό μέτρο.

Mηχανικοί της ΔΕΗ και υπεύθυνοι του ορυχείου, οι οποίοι και εξέτασαν το ρήγμα εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, ωστόσο παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το νομάρχη Κοζάνης, Γιώργο Δακή, τη Δευτέρα αναμένεται και το πόρισμα

Φονικός καύσωνας σαρώνει τη Βρετανία

Ισχυρό κύμα ζέστης πλήττει τη Βρετανία και ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι "εκατοντάδες θάνατοι έχουν καταγραφεί εξ αιτίας του καύσωνα"."Καλείται ο πληθυσμός της χώρας να φροντίζει τα άτομα που έχει υπό την ευθύνη του και συνδέεται μαζί τους όπως μέλη των οικογενειών και φίλους καθώς υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών από τον καύσωνα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας.


Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμό για δεύτερο κύμα καύσωνα που θα πλήξει την νότιο-ανατολική και την ανατολική Αγγλία καθώς και την περιοχή του Λονδίνου τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα ξεπεράσει του 32 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς, θερμοκρασίες εξαιρετικά υψηλές για τα

Πως να κάνετε διακοπές χωρίς... μύκητες


Ζέστη και υγρασία από τη μια, όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα από την άλλη... Το καλοκαίρι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να αναπτυχθούν οι μύκητες – κατά προτίμηση πάνω μας. Και αυτό ακριβώς κάνουν...

Άνθρωπος... ντυμένος το καλοκαίρι ουσιαστικά δεν υπάρχει. Τα μανίκια κονταίνουν, τα παντελόνια το ίδιο, οι φούστες παίρνουν την... ανηφόρα, και όσο περισσότερα... δάκτυλα προβάλλουν από τα παπούτσια, τόσο το καλύτερο. Βάλτε μαζί και τις υψηλές θερμοκρασίες που συχνά-πυκνά συνυπάρχουν με αυξημένη υγρασία, και έχετε το ιδανικό... πάρτυ για τους μύκητες.

Όπως εξηγεί ο δερματολόγος Ετεοκλής Τόκας, επιμελητής Α’ στη Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ, οι μύκητες που μπορεί να μας προσβάλλουν άλλοτε υπάρχουν φυσιολογικά στο χώμα απ’ όπου και μας μολύνουν, άλλοτε στα ζώα και άλλοτε μεταδίδονται από άλλους ανθρώπους

Τι "λένε” τα νύχια για την υγεία μας

Γνωρίζετε ότι τα νύχια σας μπορούν να αποκαλύψουν την γενική σας υγεία; Ένα άσπρο σημάδι εδώ, μια κόκκινη χροιά εκεί ή μερικά βαθουλώματα ή εξογκώματα μπορούν να είναι ένα σημάδι μιας σωματικής ασθένειας. Προβλήματα στο συκώτι, στους πνεύμονες και την καρδιά μπορούν να “αποκαλυφθούν” στα νύχια σας. Διαβάστε για να μάθετε τι μυστικά μπορούν να αποκαλύψουν τα νύχια σας.

Αυτοσχέδιο μηχανισμό ανακοίνωσε ότι εντόπισε η αστυνομία στην Πάρνηθα

Αυτοσχέδιο μηχανισμό εντόπισαν οι αστυνομικοί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πάρνηθα, στο πρώην ξενοδοχείο Ξενία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ήταν τοποθετημένος μέσα σε πλαστικό δοχείο και αποτελούνταν από μια φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μια μπαταρία αυτοκινήτου 12 βολτ και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη.

Το μηχανισμό παρέλαβε το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ενώ προανάκριση διενεργεί η αντιτρομοκρατική.
enet

Περίεργη προκήρυξη για το φονικό τρομο - χτύπημα

Άγνωστη οργάνωση, που χρησιμοποιεί για σήμα αστέρι με την κεφαλή του Ρήγα Φεραίου, αναλαμβάνει μέσω επιστολής στην Ελευθεροτυπία την “πατρότητα” του δολοφονικού χτυπήματος στην Κατεχάκη με θύμα τον υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη. Απειλές κατά συνδικαλιστών και εκδοτών - Προειδοποιούν για νέα χτυπήματα


Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, η επιστολή με αποδέκτη τον διευθυντή της εφημερίδας και αποστολέα τον “Θανάση Κλάρα” (πραγματικό όνομα του Άρη Βελουχιώτη) περιέχει τέσσερις σελίδες Α4.

Στην ιδιότυπη αυτή προκήρυξη γίνεται λόγος για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την προσφυγή στο ΔΝΤ και κατακεραυνώνεται η πολιτική της κυβέρνησης αλλά και η στάση των προέδρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι αναφέρονται ονομαστικά και με υβριστικούς

Εν ψυχρώ δολοφονία στον Κηφισό

Στις 8 π.μ δύο δράστες, που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες επέβαιναν σε μηχανή, πυροβόλησαν έναν αλλοδαπό άνδρα στη συμβολή Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος από την αστυνομία στο ύψος της Δυρραχίου (κάθοδος).

Γίνεται συνεδρίαση στη Βουλή ...

Γίνεται συνεδρίαση στην Βουλή μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και ανακοινώνει ο Παπανδρέου ότι πρέπει να πάρουν μετρά για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα.

Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν τις μοκέτες στην Βουλή από κόκκινες να τις κάνουν μπλε. Ψηφίζουν λοιπόν και το αποφασίζουν.


Προτείνει ο Σαμαράς να στολιστεί η αίθουσα της Βουλής με ελληνικές σημαίες για να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα. Ψηφίζουν και το αποδέχονται. Προτείνει τέλος ο Καρατζαφέρης πριν από κάθε συνεδρίαση της Βουλής να παίζει ο εθνικός ύμνος. Ψηφίζουν και αυτό και το κατοχυρώνουν.

Όση ώρα ψηφίζουν τις αλλαγές, είναι μια γριούλα, καθαρίστρια στην Βουλή, που κάθεται στην πόρτα και κοιτάει με απορία και απόγνωση τον Παπανδρέου. Ο Γιώργος την βλέπει και αφού τελειώνει η

Ο καιρός το Σάββατο 10.07.2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας περιμένουμε το Σάββατο 10 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. "Κατάληψη δημαρχείων στις 13 Ιουλίου"






















Είναι είδηση: ζωντανό ψάρι στον Κηφισό!

Παρά την έντονη ρύπανση του ποταμού και τα προβλήματα υποβάθμισης του παραποτάμιου τοπίου, ο Κηφισός αντιστέκεται. Ένα ψάρι μήκους 31 εκατοστών αλλά και αμέτρητα ακόμα μικρότερα το αποδεικνύει.


Ύστερα από δύο δειγματοληπτικές επισκέψεις της ιχθυολογικής ομάδας του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών στον ποταμό Κηφισό, αποδείχθηκε ότι το ποτάμι ακόμα αναπνέει.

Στο ύψος από το Νοσοκομείο των Αγίων Ανάργυρων και πάνω εντοπίστηκαν μεγάλοι πληθυσμοί από ποταμοκέφαλους και μπριάνες αλλά δυστυχώς πουθενά το απειλούμενο ενδημικό είδος, που είχε

Η ακριβότερη μπανιέρα στον κόσμο

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Μπανιέρα κρυστάλλου για αφρόλουτρα αξίας $790.000 (περίπου €630,000)!!!

Η μπανιέρα είναι χαραγμένη από τον καθαρότερο βράχο άσπρου κρυστάλλου, που εξορύσσεται στην περιοχή του Αμαζονίου της Βραζιλίας. Η τεράστια αυτή μπανιέρα, 2 μέτρα στο μήκος και 55cm στο ύψος παρουσιάστηκε στο Μιλάνο τον Απριλίου 2010 από τον Paolo Baldi.

Η μοναδική μπανιέρα θα είναι για επίδειξη στο Harrods του Knightsbridge μέχρι το τέλος Ιουλίου. Αν

Γάλα καμήλας αναμένεται να κατακλύσει την Ευρώπη

Μόδα αναμένεται να γίνει σύντομα το γάλα της καμήλας που εκτιμάται ότι θα κατακλύσει τα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ. Μπορεί το συγκεκριμένο ζώο να φημίζεται για την ...άσχημη ανάσα του, γεγονός που δεν σε προδιαθέτει να καταναλώσεις το γάλα του μαζί με τον καφέ και τα δημητριακά σου, όμως επιστήμονες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν ότι το γάλα του είναι υγιεινό, τόσο μάλιστα όσο το μητρικό.

"΄Ατομα με δυσανεξία στη λακτόζη, μπορούν να το πίνουν άφοβα, σε αντίθεση με το αγελαδινό, αφού δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση και έχει υψηλή περιεκτικότητα ινσουλίνης", λέει ο Ούλριχ Γουέρνερι, επιστημονικός διευθυντής του Εργαστηρίου Κτηνιατρικής Ερευνας του Ντουμπάι.

Μοιάζει στην εμφάνιση και στη γεύση με το αγελαδινό και όπως εξηγεί ο Γουέρνερι η σύνθεση του γάλακτος της καμήλας είναι παρόμοια με εκείνη του μητρικού γάλακτος, κάνοντάς το πιο υγιεινή

Η πώληση της Δωδώνη στη Βουλή.

Στη διαδικασία του πλειστηριασμού και της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» προχωρεί η Αγροτική Τράπεζα σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Διοικητή επισημαίνουν στην ερωτησή τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»επισημαίνουν οι..... κ.κ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Ηρώ Διώτη ως γνωστόν ιδρύθηκε από τους κτηνοτρόφους για να στηρίξει την κτηνοτροφία και την οικονομία της Ηπείρου και πρόκειται για μια υγιή και εύρωστη επιχείρηση.

Ως δικαιολογία για την πώληση από την ΑΤΕ προβάλλεται το ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο το ΔΝΤ θα κάνει ελέγχους στην Αγροτική Τράπεζα, και επειδή η τράπεζα έχει δημόσιο χαρακτήρα δεν έχει το δικαίωμα να διαθέτει δικές της επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πουλήσει όλες τις

Στο νοσοκομείο ο Πλατινί

Σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ο Μισέλ Πλατινί μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε. H UEFA τονίζει πως ο ισχυρός άνδρας του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν υπέστη καρδιακή προσβολή.


Ο Γάλλος δειπνούσε σε εστιατόριο του Σαντόν, που βρίσκεται στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ, όταν ξαφνικά λιποθύμησε. Μαζί του βρίσκονταν οι Ζεράρ Ουγιέ και Άντι Ρόξμπεργκ που κάλεσαν το ασθενοφόρο.

«Είναι μια χαρά. Είχε ταλαιπωρηθεί από πυρετό, και στο εστιατόριο έχασε τις αισθήσεις του. Πλέον, υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Δεν υπέστη καρδιακή προσβολή» τόνισε ο άνθρωπος της UEFA, Γουιλιάμ Γκαγιάρντ διαψεύδοντας τις φήμες για σοβαρό

Διαψεύδονται τα σενάρια διπλών εκλογών

«Θόρυβο» και σενάρια πρόωρων, συγκεκριμένα διπλών, εκλογών το φθινόπωρο, τα οποία διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, πυροδότησαν δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος έκανε λόγο για «ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης».


Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης ανέφερε η κυβέρνηση λαμβάνει «μέτρα που είναι απολύτως αναγκαία και σίγουρα δεν θα ελάμβανε μία κυβέρνηση με σοσιαλοδημοκρατική ιδεολογία».

Υποστήριξε δε ότι «υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης» και πρόσθεσε: «εάν δεν σκεφτόμαστε διαρκώς τη δημοκρατική νομιμοποίηση η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορεί στο τέλος μια γενναία κυβέρνηση να έχει διασώσει τη χώρα, αλλά ίσως για τα επόμενα 30 χρόνια δεν θα