www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Τι "λένε” τα νύχια για την υγεία μας

Γνωρίζετε ότι τα νύχια σας μπορούν να αποκαλύψουν την γενική σας υγεία; Ένα άσπρο σημάδι εδώ, μια κόκκινη χροιά εκεί ή μερικά βαθουλώματα ή εξογκώματα μπορούν να είναι ένα σημάδι μιας σωματικής ασθένειας. Προβλήματα στο συκώτι, στους πνεύμονες και την καρδιά μπορούν να “αποκαλυφθούν” στα νύχια σας. Διαβάστε για να μάθετε τι μυστικά μπορούν να αποκαλύψουν τα νύχια σας.

“Χλωμά” Νύχια

Πολύ “χλωμά” νύχια είναι μερικές φορές συνδεδεμένα με την ηλικία. Αλλά μπορούν επίσης να είναι σημάδι ασθενειών όπως: Αναιμία, Καρδιακή Ανεπάρκεια, Διαβήτη, Ηπατική Ανεπάρκεια, Κακή Διατροφή

Λευκά νύχια

Αν τα νύχια είναι λευκά με σκούρο περίβλημα, μπορεί να δείχνει πρόβλημα στο συκώτι, όπως ηπατίτιδα. Στην φωτογραφία δίπλα μπορείτε να δείτε ότι τα δάχτυλα είναι ήδη χρυσά, ένα άλλο σημάδι που δείχνει πρόβλημα στο συκώτι.


Κιτρινισμένα Νύχια


Μια από τις συνηθισμένες αιτίες των κίτρινων νυχιών είναι η μυκητίαση. Όσο η μόλυνση χειροτερεύει το πάχος του νυχιού υποχωρεί και τα νύχια γίνονται λεπτά και εύθραυστα. Σε σπάνιες περιπτώσεις τα κίτρινα νύχια μπορούν να δείχνουν σοβαρές καταστάσεις όπως ψωρίαση ή σοβαρή θυρεοειδική ανεπάρκεια.


“Γαλαζωπά” Νύχια

Νύχια με γαλαζωπή απόχρωση μπορεί να σημαίνουν ότι το σώμα δεν οξυγονώνεται αρκετά. Αυτό μπορεί να δείχνει μια ανεπάρκεια στα πνευμόνια όπως πνευμονία.

 
"Κυματιστά" Νύχια

Αν η επιφάνεια του νυχιού είναι κυματιστή ή με κοιλώματα αυτό μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι ψωρίασης ή ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η ψωρίαση είναι μια δερματική κατάσταση που ξεκινάει από τα νύχια σε ποσοστό 10%.


Εύθραυστα ή Ξεφλουδισμένα Νύχια

Ξηρά, εύθραυστα νύχια που περιοδικά σπάνε ή ξεφτίζουν είναι συνδεδεμένα με θυρεοειδική ανεπάρκεια. Σπάσιμο ή ξεφλούδισμα με κιτρινωπό χρώμα (χροιά) οφείλεται πιθανότερα σε μυκητίαση.



Νύχια με “Φουσκωμένες” πτυχές

Αν το δέρμα γύρω από το νύχι εμφανίζεται κόκκινο και πρησμένο αυτό είναι φλεγμονή του περιονυχίου. Μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ανεπάρκειας συνδετικού ιστού.

Σκούρες γραμμές κάτω από τα νύχια

Σκούρες γραμμές κάτω από το νύχι πρέπει να “ερευνηθούν” το συντομότερο δυνατόν. Αυτά μερικές φορές μπορεί να οφείλονται σε μελάνωμα τον πιο επικίνδυνο τύπο δερματικού καρκίνου.



“Φαγωμένα” Νύχια

Ξηρά, εύθραυστα νύχια που περιοδικά σπάνε ή ξεφτίζουν είναι συνδεδεμένα με θυρεοειδική ανεπάρκεια. Σπάσιμο ή ξεφλούδισμα με κιτρινωπό χρώμα (χροιά) οφείλεται πιθανότερα σε μυκητίαση.

Τα Νύχια είναι μόνο μέρος του Πάζλ

Αν και οι αλλαγές των νυχιών συνοδεύουν πολλές παθολογικές καταστάσεις, αυτές οι αλλαγές είναι σπάνια τα πρώτα σημάδια. Πολλές ανωμαλίες των νυχιών είναι αβλαβείς δηλ. όχι ότι κάθε ένας που έχει άσπρα νύχια έχει ηπατίτιδα. Αν ενδιαφέρεστε για την εμφάνιση των νυχιών σας επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: