www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Διαψεύδονται τα σενάρια διπλών εκλογών

«Θόρυβο» και σενάρια πρόωρων, συγκεκριμένα διπλών, εκλογών το φθινόπωρο, τα οποία διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, πυροδότησαν δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος έκανε λόγο για «ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης».


Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης ανέφερε η κυβέρνηση λαμβάνει «μέτρα που είναι απολύτως αναγκαία και σίγουρα δεν θα ελάμβανε μία κυβέρνηση με σοσιαλοδημοκρατική ιδεολογία».

Υποστήριξε δε ότι «υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης» και πρόσθεσε: «εάν δεν σκεφτόμαστε διαρκώς τη δημοκρατική νομιμοποίηση η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορεί στο τέλος μια γενναία κυβέρνηση να έχει διασώσει τη χώρα, αλλά ίσως για τα επόμενα 30 χρόνια δεν θα
υπάρχει κεντροαριστερά».

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα, επεσήμανε ακόμη ότι «προκαλούν ιδεολογική πικρία και καμία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη».

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζονται οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» όπου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης τονίσει πως «το μόνο που μας απασχολεί όλους μας είναι η δουλειά μας, οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη χώρα, ώστε σύντομα να νιώσουν όλοι πολίτες σιγουριά και ασφάλεια».

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ότι δεν είναι μέρες, χρόνος, φάση εκλογών αυτή που διανύουμε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καστανίδη ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σημείωσε πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης, με τις σημερινές δηλώσεις του, περί ''ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης'', είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές».

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό «να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε…) αυτό που υπονοεί ο Υπουργός του».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: