www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αληθεύει ότι ο όμιλος Γλου σταμάτησε τις πληρωμές προμηθευτών με 3,5 εκατ. ευρώ σε τιμολόγια και ακάλυπτες επιταγές;

Δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Ο όμιλος Γλου με άνοιγμα 3,5 εκατ. ευρώ στην αγορά, εκ των οποίων το 1,5 εκατ. ευρώ σε ακάλυπτες επιταγές, σταμάτησε να πληρώνει προμηθευτές, συνεργάτες κλπ.

Είναι θέμα ημερών ή μερικών εβδομάδων η ... ... ανακοίνωση της πτώχευσης. Το βέβαιο είναι ότι το κανόνι που θα πέσει στην αγορά θα προκαλέσει τριγμούς σε πολλούς επαγγελματίες και αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα αλυσιδωτές αντιδράσεις και λουκέτα.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η εταιρεία είναι ή να κερδίσει χρόνο στις εκπτώσεις για να μαζέψει χρήμα ή να υπαχθεί στο άρθρο 44 προκειμένου η πτώχευση να γίνει ελεγχόμενη και να έρθει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες (προσέξτε, αυτό είναι το καλό σενάριο).

Το κακό σενάριο είναι να μαζέψει τα λεφτά ο όμιλος Γλου από τις εκπτώσεις και να βαρέσει το
κανόνι με όλη του την άνεση.


Να σημειώσουμε εδώ ότι η οικογένεια των επιχειρηματιών βάφτισε το παιδάκι του Γιώργου Ντάβλα στο Island σε μια δεξίωση 200 ανθρώπων. Είναι το ελληνικό φαινόμενο. Ο επιχειρηματίας να χαίρεται τη ζωή του με τις Ferrari, τις χλιδές, τα εξοχικά και τα ελικόπτερα και η αγορά να αναστενάζει από το κανόνι που θα ρίξει ο όμιλος Γλου.

Ποιο να ρίξει δηλαδή, το έχει ήδη ρίξει.
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: