www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα «βλέπει» ο Σπέκχαρντ

Υπάρχει ενδιαφέρον αμερικανών για επενδύσεις στην Ελλάδα και εν μέσω κρίσης, από μεσαίες επιχειρήσεις ιδιαίτερα στους τομείς ενέργειας, ηλεκτρονικών συσκευών και λογισμικού. Οι επενδυτές περιμένουν από την ελληνική πλευρά να εμπεδώσει ένα κλίμα σταθερότητας και να διαμορφώσει ένα υγιές επιχειρηματικό πλαίσιο. Αυτό υποστήριξε στη Θεσσαλονίκη ο αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ στο γεύμα που παρέθεσε στο σπίτι της η γενική πρόξενος των ΗΠΑ, σήμερα το μεσημέρι, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και κυρίως παιδιών.

Ο κ. Σπέκχαρντ :


♦ Βλέπει να εξελίσσονται καλά τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.

♦ Διαπιστώνει έναν φόβο στην ελληνική κοινωνία που έχει άμεση επίπτωση στην αγορά.

♦ Θεωρεί κρίσιμο το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου από τις αντιδράσεις των πολιτών.

♦ Επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κριθεί από την διαχείριση της φτώχειας που
δημιουργείται.

♦ Τονίζει ότι λόγω Παπανδρέου δεν έχει μειωθεί το διεθνές κύρος της χώρας, που εξακολουθεί να είναι υψηλό δυσανάλογα με το μέγεθος της Ελλάδας.

Ο διπλωμάτης των ΗΠΑ θεωρεί ότι υπάρχει μία προσεκτική προσέγγιση στο θέμα με τα Σκόπια και αναμένει να υπάρξει συνέχεια, που σε καμία περίπτωση δεν προϋποθέτει και ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την μεταβατική ονομασία - προοπτική που έχει απορρίψει η ελληνική πλευρά.

Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ βλέπει την Ελλάδα ως τον αξιόπιστο συνομιλητή για τα Βαλκάνια και την Τουρκία για την υπόλοιπη περιοχή και θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση για το ποιος έχει τον πρώτο λόγο.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: