www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Τα ...απειλητικά μηνύματα για το χταπόδι Paul και ο ντόρος σ' όλο τον κόσμο



Συνεχίζεται ο ντόρος, εντός και εκτός Γερμανίας με τον διάσημο Πάουλ, το χταπόδι που δεν λαθεύει ποτέ στις προβλέψεις του! Ο Πάουλ μετράει μέχρι στιγμής “6 στα 6” αλλά οι Γερμανοί ...εξοργίστηκαν επειδή έπεσε μέσα στην ήττα από την Ισπανία και έχουν κατακλύσει το facebook και όχι μόνο με ...απειλητικά μηνύματα: “Θέλουμε να τον φάμε ψητό στα κάρβουνα με λεμόνι!”

Σε ενυδρείο του Ομπερχάουζεν και πριν από κάθε παιχνίδι της Εθνικής Γερμανίας, οι υπεύθυνοι τοποθετούσαν στη δεξαμενή που βρίσκεται ο Πάουλ δύο δοχεία με τροφές. Το ένα είχε τη σημαία της Γερμανίας και το άλλο αυτήν της αντιπάλου. Ο Paul προτίμησε τη σημαία της Γερμανίας στις 4 νίκες
που έκανε με Αυστραλία, Γκάνα, Αγγλία και Αργεντινή. Αντιθέτως τα πλοκάμια του στράφηκαν στη σερβική και ισπανική σημαία, δηλαδή τα δυο ματς στα οποία η Γερμανία γνώρισε την ήττα!


Οι Γερμανοί δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα και πλέον ζητούν να ψηθεί ο Πάουλ στα κάρβουνα. «Δεν υπάρχει πιο νόστιμο ορεκτικό από ένα χταπόδι τεμαχισμένο σε λεπτές φέτες ψητό στα κάρβουνα με λεμόνι, λάδι και σκόρδο!» είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα φίλαθλος Ντολόρες Λουσχ, ενώ η εφημερίδα «Berliner Kurier» έγραψε: «Ρίξτε το χταπόδι στο τηγάνι!».

Ωστόσο ο υπάλληλος του ενυδρείου που είναι αρμόδιος για την φροντίδα του Πάουλ έχει αντίθετη άποψη: «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να φάνε το χταπόδι μας, όμως εμείς είμαστε εδώ για να το προστατεύσουμε».

Με τον Πάουλ ασχολήθηκε ακόμα και η Ισπανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Έλενα Εσπινόζα που δήλωσε ότι θα προβεί σε ενέργειες για την προστασία του χταποδιού! Μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το CNN και το BBC έδωσαν αρκετά μεγάλη προβολή στο θέμα και το χταπόδι, στο facebook ξεφυτρώνουν τα γκρουπάκια το ένα πίσω από το άλλο, ενώ μεγάλη απήχηση έχει ο Πάουλ και στο twitter.

Στα μηνύματα για τον διάσημο Πάουλ έχουν γραφεί τα πιο απίθανα πράγματα. “Μπορείς χταπόδι μου χρυσό να κανονίσεις ώστε να αναλάβει τη διοργάνωση Μουντιάλ η Ταϊλάνδη;” ρωτούσαν από την Μπανγκόνγκ. Άλλοι ρωτάνε να μάθουν από το χταπόδι τους αριθμούς του ...Λόττο και η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf έγραψε την Πέμπτη ότι όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία την πρόβλεψη του χταποδιού για τον μεγάλο τελικό.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: