www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

΄Ενα κουταλάκι ζάχαρη στον καφέ διώχνει το στρες

Αποτελεσματικό αγχολυτικό αποτελεί η προσθήκη ζάχαρης σε ροφήματα και ποτά, εκτιμούν τώρα αυστραλοί επιστήμονες. Τα νέα ευρήματα των ειδικών των πανεπιστημίων του Νιου Σάουθ Γουέιλς και του Κουίνσλαντ, τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Εxperimental Social Ρsychology», έδειξαν ότι η ζάχαρη, ή αλλιώς η γλυκόζη, δίνει την απαραίτητη ενέργεια στον εγκέφαλο για την ολοκλήρωση λειτουργιών, όπως η ικανότητα ελέγχου παράλληλων πράξεων.

΄Οπως είδαν, αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της αύξησης των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Κατά τα πειράματα, οι ερευνητές μοίρασαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες: σε κάποιους προσέφεραν λεμονάδα με ζάχαρη, ενώ σε κάποιους άλλους λεμονάδα με γλυκαντικές ουσίες. Στη συνέχεια, τους υπέβαλαν στη δοκιμασία της προετοιμασίας και παρουσίασης μιας ομιλίας. Με στόχο να
τους προκαλέσουν έντονο στρες, μετά την ομιλία τους τούς πληροφόρησαν ότι ήταν βαρετοί και απογοητευτικοί. Παρατήρησαν λοιπόν ότι όσοι είχαν προηγουμένως καταναλώσει τη λεμονάδα με ζάχαρη ήταν πιο ήρεμοι σε σχέση με τους υπόλοιπους.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: