www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Νέα, «αέρινη» θεραπεία αντιγήρανσης

Το αέριο που περιέχεται στα αναψυκτικά, ενώ θεωρείται από τους κύριους «υπαίτιους» για την ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορεί να προσφέρει αντιγηραντικές θεραπείες! Ο λόγος για το διοξείδιο του άνθρακα (CΟ ), υποδόριες ενέσεις του οποίου γίνονται σε κάποιες χώρες από ειδικούς στην κοσμητική ιατρική. Σύμφωνα με όσους εφαρμόζουν την τεχνική, αυτή μπορεί να αποτελέσει μια πιο φυσική και ανώδυνη εναλλακτική σε σύγκριση με θεραπείες όπως το botox. Μάλιστα οι γιατροί που χρησιμοποιούν τη μέθοδο carboxytherapy, ή θεραπεία με υποδόρια ένεση CΟ , υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για πλήθος προβλημάτων, από τις σακούλες κάτω από τα μάτια ως τη φαλάκρα. Η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται ήδη για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας ή των ραγάδων που προκαλούνται έπειτα από αύξηση του βάρους ή μετά την εγκυμοσύνη με κόστος 150-250 ευρώ. Η διαδικασία, η οποία θεωρείται ότι ανανεώνει το δέρμα, είναι άκρως δημοφιλής στη Βραζιλία και στην Ιταλία.

Το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί υποπροϊόν της αερόβιας αναπνοής, ωστόσο ερευνητές αναφέρουν ότι η χορήγηση του αερίου σε μορφή υποδόριας ένεσης «ξεγελά» τον οργανισμό με αποτέλεσμα εκείνος να αποκρίνεται προκαλώντας την ανάπτυξη νέων δερματικών κυττάρων.

΄Οπως ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Τimes» η Ζαμπίνε Τσένκερ, γερμανίδα γιατρός η οποία ήταν από τους πρωτοπόρους εφαρμογής της θεραπείας στην κλινική της στο Μόναχο, «πρόκειται για μια γρήγορη, σχεδόν ανώδυνη διαδικασία, η οποία αποτελεί μια πιο φυσική λύση σε σύγκριση με τα υπάρχοντα filler. Η διεξαγωγή της διαρκεί τέσσερα με πέντε λεπτά και ο ασθενής αισθάνεται μια ζεστή αίσθηση και μια ελαφρά πίεση. Δεν νιώθει πόνο».

Εκτιμάται ότι η τεχνική «βάζει φρένο» στη φυσική διαδικασία της γήρανσης στην οποία τα τριχοειδή αγγεία του δέρματος μπαίνουν σταδιακά σε κατάσταση «ύπνωσης» με αποτέλεσμα να μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Η χορήγηση διοξειδίου του άνθρακα κάνει το σώμα να αντιδρά θεωρώντας
ότι υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και να προκαλείται ανανέωση των δερματικών κυττάρων. Σύμφωνα με κάποιους γιατρούς η θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση ορισμένων μορφών απώλειας μαλλιών ξανανοίγοντας τους πόρους του δέρματος που έχουν κλείσει με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η επανανάπτυξη τριχών.

Οι ειδικοί που εφαρμόζουν την carboxytherapy υποστηρίζουν ότι η θεραπεία δεν συνδέεται με σοβαρές παρενέργειες, εκτός από μια μικρή αίσθηση δυσφορίας ή εμφάνιση μώλωπα στο σημείο της ένεσης. Ωστόσο ορισμένοι γιατροί αναφέρουν ότι ίσως η θεραπεία δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε ασθενείς με σοβαρό άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα.

Πάντως υπάρχουν και επιφυλάξεις. Ορισμένοι δερματολόγοι δείχνουν σκεπτικισμό σχετικά με όσα υπόσχεται η θεραπεία. Από την πλευρά του ο Ρατζίβ Γκρόβερ, γραμματέας της Βρετανικής Ενωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, σημειώνει ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της διαδικασίας. «Συγχρόνως το σημαντικότερο όλων είναι το κοινό να ελέγχει σε ποιον ειδικό απευθύνεται και αν αυτός είναι μέλος ενός εγκεκριμένου οργανισμού» καταλήγει ο δρ Γκρόβερ.

CΑRΒΟΧΥΤΗΕRΑΡΥ

Η μέθοδος μπορεί να αποτελέσει μια πιο φυσική και ανώδυνη εναλλακτική σε σχέση με το botox, αλλά και λύση για πλήθος προβλημάτων, από τις σακούλες κάτω από τα μάτια ως τη φαλάκρα, ενώ εφαρμόζεται ήδη για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας ή των ραγάδωνσε Βραζιλία και Ιταλία μάλιστα είναι άκρως δημοφιλής γι΄ αυτό
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: