www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πόση αλήθεια αντέχεις;



΄Ωρα για ανώδυνες επισκέψεις στον οδοντίατρο

Επιτέλους οι επισκέψεις στον οδοντίατρο δεν θα αποτελούν εφιάλτη. Ερευνητές εφευρίσκουν νέες, επαναστατικές μεθόδους οδοντιατρικής φροντίδας, που χαρίζουν απαστράπτουσες οδοντοστοιχίες με ελάχιστη ενόχληση και χωρίς πόνο. Σιδεράκια-εξπρές, αναισθητικό σπρέι αντί για βελόνες και εξειδικευμένα τεστ σιέλου για την έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου της στοματικής κοιλότητας δοκιμάζονται ήδη πειραματικά. Και σύντομα θα αντικαταστήσουν τις ως τώρα επώδυνες, επεμβατικές θεραπείες. Κορυφαίοι επιστήμονες παρουσίασαν πρόσφατα στον βρετανικό Τύπο έξι τελευταίες τάσεις στην «ανώδυνη οδοντιατρική». Στραβά, κίτρινα ή σάπια δόντια δεν συνιστούν μόνο αισθητικό πρόβλημα αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές για την υγεία αφού έχει αποδειχθεί ότι η κακή στοματική υγιεινή ευθύνεται ακόμη και για καρδιοπάθειες.

Ιστός για νέα ούλα «εδώ και τώρα»

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ ανακάλυψαν επιθηλιακά κύτταρα των παρειών τα οποία λειτουργούν όπως τα βλαστοκύτταραέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέου ιστού, όπως ο ουλικός ιστός. Στόχος είναι η θεραπεία των περιοδοντικών νόσων. «Ανακαλύψαμε ότι οι πληγές στο

Σπρέι DNA κρατά τους κλέφτες μακριά από τα καταστήματα

Η αστυνομία της πόλης του Ρότερνταμ ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να εγκαταστήσουν ένα σύστημα που ψεκάζει τους κλέφτες με ένα αόρατο διάλυμα DNA, ώστε να διευκολύνει αργότερα τον εντοπισμό τους.

«Αν κλέψετε, είστε σημαδεμένοι» προειδοποιεί η πινακίδα έξω από το κατάστημα των McDonald's κοντά στο δημαρχείο της πόλης.

΄Oπως εξήγησε στους New York Times ο υπεύθυνος του καταστήματος, το αντικλεπτικό σύστημα περιλαμβάνει μια συσκευή σε μέγεθος βιβλίου (ένθετη αριστερά), τοποθετημένη πάνω από την πόρτα, η οποία ψεκάζει ένα μείγμα συνθετικού, ανθρώπινου DNA.

Σε περίπτωση που μπουν κλέφτες στο εστιατόριο, ο υπάλληλος του ταμείου ενεργοποιεί το σπρέι τραβώντας ένα ειδικό χαρτονόμισμα από την ταμειακή μηχανή. Αν η αστυνομία συλλάβει αργότερα

Συμπληρωματική απολογία κατηγορούμενου για τον Επαναστατικό Αγώνα

Συμπληρωματική απολογία έδωσε σήμερα στους εφέτες ειδικούς ανακριτές που χειρίζονται την δικογραφία για την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ο Χριστόφορος Κορτέσης, που συνδέεται από τις αρχές με την οργάνωση.


Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι που ήταν να απολογηθούν σήμερα, Σαράντος Νικητόπουλος

Μετά τις εκλογές οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ

Μετά τις 15 Νοεμβρίου θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αποφάσισε κατά της σημερινή της συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις για μετά τις 15 Νοεμβρίου. Βασικό αίτημα των εργαζομένων στους δήμους είναι η χορήγηση εκλογικού επιδόματος στους δημοτικούς υπαλλήλους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ μετακίνησε την 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και τη 48ωρη απεργία για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της "καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων που είχαν γίνει στις 16 και 17

Ακατάλληλο το νερό από αύριο στην Περαία Θεσσαλονίκης

Ακατάλληλο προς πόση και μαγείρεμα θα είναι από αύριο στις 10 το πρωί το νερό στο Τ.Δ. Περαίας, λόγω υπερχλωρίωσης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής.


Όπως ανακοίνωσε η η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), η υπερχλωρίωση θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές που περικλείονται από τις οδούς: Ρωμανού – Θερμαϊκού - Αρχ. Μακαρίου και Επαρχιακή Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας και Βενιζέλου - Κ.

΄Ελεγχος του ΕΦΕΤ για δύο προϊόντα τύπου στιγμιαίας σούπας

Μετά την ενημέρωσή του από Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ο ΕΦΕΤ πραγματοποιεί ελέγχους σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων τύπου στιγμιαίας σούπας, που παρασκευάζονται και διακινούνται από την ελληνική επιχείρηση «UNILEVER - KNORR ΑΒΕΕ». Στα δύο αυτά προϊόντα περιέχεται πρωτεΐνη αυγού, ένα αλλεργιογόνο συστατικό που δεν αναφέρεται στην επισήμανση των συσκευασιών.


Πρόκειται για τα εξής δύο προϊόντα : α) Knorr, Κρεμμυδόσουπα, σε πλαστική αεροστεγή διπλή συσκευασία 2 x 60 g, με αριθμό παρτίδας L93150N812 και ημερομηνία λήξης 11/2011 και β) Knorr, Σούπα Μινεστρόνε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε πλαστική συσκευασία 2 x 77 g, με αριθμό παρτίδας

Τρύπα 1,68 δισ. στα έσοδα δείχνουν τα στοιχεία για το έλλειμμα δεκαμήνου

«Τρύπα» 1,68 δισ. ευρώ στα έσοδα εμφάνισαν τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού του εννεαμήνου, επιδόσεις οριακά χειρότερες από αυτές που καταγράφηκαν στα προσωρινά στοιχεία προ δεκαημέρου.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2010, το έλλειμμα περιορίστηκε στα 16.299 εκατ. ευρώ από 23.579 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση 30,9%.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,7% .

Εμφανίζουν υστέρηση 1,68 δισ. ευρώ από τις προβλέψεις του Προγράμματος (στο 1,66 δις ευρώ

Εγκύκλιος Ξενογιαννακόπουλου για τις καταλήψεις στα σχολεία

Εγκύκλιο, όπου επισημαίνονται οι υποχρεώσεις των διευθυντών και των διδασκόντων στα σχολεία, καθώς και οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις για την απώλεια διδακτικών ωρών, που συνήθως καταγράφεται λόγω καταλήψεων, απέστειλε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, σημαντικός για την περιφρούρηση των ωρών διδασκαλίας είναι ο ρόλος των διευθυντών των σχολείων, του Διευθυντή Εκπαίδευσης του Προϊσταμένου Γραφείου Εκπαίδευσης και του Περιφερειακού Διευθυντή, αλλά και των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο.

Η υφυπουργός προτρέπει να γίνεται εξαντλητικός διάλογος με τα 15μελη συμβούλια και τις

Ποιος πυροβολεί το ...Πεντάγωνο;

Μυστήριο παραμένουν ακόμη οι πυροβολισμοί που «έπεσαν» χθες κατά του αμερικανικού Πενταγώνου και που αρχικά εκτιμήθηκε πως ήταν «τυχαίο περιστατικό». Νεότερα στοιχεία όμως δείχνουν πως το συμβάν είναι σοβαρότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για δύο βλήματα που ράγισαν υαλοπίνακες στην πρόσοψη του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ.


΄Εξι και όχι δύο ήταν οι σφαίρες που βρέθηκαν καρφωμένες στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας Στίβεν Κάλβερι. Ο Κάλβερι δήλωσε επίσης ότι τις έρευνες διεξάγει το FBI και ότι πλέον δεν αποκλείεται καμιά εκδοχή καθώς εξετάζεται το υλικό

Κ. Σκανδαλίδης: Θα δώσουμε μάχη για τα πρόστιμα

Οι πρακτικές που δεν είναι σύννομες θα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» περί επιβολής προστίμων ύψους 343,7 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για παράνομες αγροτικές ενισχύσεις την περίοδο 2004 - 2007.


Έκανε λόγο για δύο ανοιχτές πληγές: την καταβολή πριμ, σημειώνοντας ότι συνήθως επωφελούνται αυτοί που δεν είναι αγρότες και τη τη διασπάθιση των χρημάτων των φορολογουμένων και των ίδιων των αγροτών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η αξιοπιστία της χώρας θα διασφαλισθεί από το νέο σύστημα απόδοσης των αγροτικών επιδοτήσεων.

"Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες αγρότες αλλά και τους Έλληνες πολίτες ότι η Κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις τη μάχη, προσφεύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια προκειμένου να μην

Δυσαρεστημένος ο Ερντογάν για τη μη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Φινλανδία.


"Είμαι απογοητευμένος. Από τις χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει καμία που να περίμενε στην πόρτα τόσα χρόνια", είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Μάρι Κιβινιέμι.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διαμαρτυρήθηκε αναφερόμενος στην ΕΕ, ότι αποδέχθηκε μέλη τα οποία, όπως εκείνος πιστεύει, είναι "οικονομικά και πολιτικά πίσω σε σχέση με την Τουρκία". Όσον αφορά σ' ένα από τα κύρια αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών προς τα κυπριακά πλοία, ο Ερντογάν είπε ότι θα μπορούσε να γίνει υπό "ορισμένες προϋποθέσεις",

Γ. Πανάρετος: Ακυρώθηκε ο διορισμός 15 καθηγητών ΑΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην ακύρωση 15 διορισμών καθηγητών σε πανεπιστήμια, καθώς διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί δεν ήταν νόμιμη, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος. Πρόσθεσε, ωστόσο ότι τα πανεπιστήμια που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να παράσχουν στοιχεία για τους διορισμούς ήταν ελάχιστα.


Το σχετικό έγγραφο είχε σταλεί πριν από ενάμιση μήνα, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες παρατυπίες στους διορισμούς. O Γ. Πανάρετος ετοιμάζει και δεύτερο έγγραφο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κωστή ΑΪβαλιώτη, ο υφυπουργός είπε ότι έχει διερευνηθεί ή βρίσκεται υπό διερεύνηση η εκλογή περίπου εκατό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αρχαιολόγων αύριο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι αρχαιολόγοι για αύριο Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συμπαρίστανται τα σωματεία εικαστικών, ηθοποιών και μουσικών.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι αρχαιολόγοι στην Αθήνα, για αύριο Πέμπτη, στις 10:00, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00, στο Λευκό Πύργο.

Σε διαμαρτυρία προσκαλούν επίσης τα σωματεία των ηθοποιών και των μουσικών απαιτώντας την επαρκή χρηματοδότηση των φορέων που παράγουν πολιτισμό, των δημιουργών και των ανθρώπων

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Παιδείας οι διορισμοί καθηγητών σε πανεπιστήμια

Δεύτερο έγγραφο προς όλα τα πανεπιστήμια, και συγκεκριμένα στους πρυτάνεις, ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας με το οποίο θα ζητά στοιχεία για τους διορισμούς των καθηγητών.


Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος είχε στείλει πριν από ενάμιση μήνα έγγραφο με το οποίο ζητούσε στοιχεία από τα ιδρύματα, αλλά μέχρι στιγμής ελάχιστα πανεπιστήμια έχουν ανταποκριθεί στο αίτημά του.

Πάντως, μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γ. Αϊβαλιώτη, είπε ότι εξετάζοντας τα στοιχεία στο διάστημα από το 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, έχει γίνει διερεύνηση ή βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης η εκλογή περίπου εκατό καθηγητών στα

«Αποπνικτική» χαρακτηρίζει ο Γ.Καρατζαφέρης την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

«Άγονη γραμμή» της Αθήνας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την περιοχή γύρω από την πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας, όπου περιόδευσε στο πλαίσιο της στήριξης των υποψηφίων του κόμματός του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.


«Συναντήσαμε περίπου 350 ανθρώπους, εκ των οποίων οι Έλληνες ήταν κάτω από 50. Μια κατάσταση αποπνικτική», όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθούν την περιοχή για «να δουν την αλήθεια από κοντά».

«Επιτέλους θέλουμε την Αθήνα ελεύθερη πόλη. Ας τολμήσουν να δουν το μέγιστο πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα το οποίο δεν θέλουν να δείξουν και κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Εμείς

Και νέα σπηλιά γεμάτη φάρμακα εντοπίστηκε στο Λαύριο

- Σακούλες γεμάτες φάρμακα εντοπίστηκαν σε σπηλιά των παλιών ορυχείων.

- Οι συσκευασίες θα "μαρτυρήσουν" αυτόν που τα πέταξε
- Αύριο πιθανόν να γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης

Η αποκάλυψη των σπηλαιολόγων είχε οδηγήσει τους επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας στα ίχνη ενός φαρμακοποιού και της συζύγου του γιατρού οι οποίοι συνταγογραφούσαν σε βιβλιάρια ασθενών φάρμακα χωρίς να το γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι και είχαν κερδίσει περισσότερα από 35.000 ευρώ.


Ωστόσο όπως φαίνεται, η σπηλιά που είχε βρεθεί τον Αύγουστο δεν ήταν η μόνη που οι επιτήδειοι χρησιμοποιούσαν για να πετάξουν τα πανάκριβα φάρμακα.

Έτσι άλλη μια σπηλιά κοντά στο φυλάκιο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εντοπίστηκε πάλι από

Λουκέτο αποφάσισαν να βάλουν οι περιπτεράδες και ψιλικατζήδες


Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα της χώρας την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Το Σωματείο των ιδιοκτητών Περιπτέρων προχωρά στο κλείσιμο τους καθώς αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών στα τσιγάρα που έχει προκαλέσει, όπως λένε, σοβαρό πλήγμα στα οικονομικά τους, αλλά και στο θέμα τον ταμειακών μηχανών που ήδη υπάρχουν στα περισσότερα περίπτερα.

Μάλιστα έχουν προγραμματίσει και δεύτερη απεργία το επόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή στις 29,30, και 31 Οκτωβρίου.

Σήμερα τα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 40.000 ενώ σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Περιπτέρων είναι αρκετά πιθανό να μειωθούν κατά 8.000 τους επόμενους

Τέλος στο Δημόσιο - «μπαταχτσή» βάζει οδηγία της Ε.Ε.

Μέσα σε 30 μέρες θα είναι υποχρεωμένο να πληρώνει τους πιστωτές του το Δημόσιο, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα πληρώνει τόκους για κάθε μήνα που θα καθυστερεί την πληρωμή. Η οδηγία αφορά και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 60 ημέρες.


Σύμφωνα με το ψήφισμα, το οποίο θα πρέπει να ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες το αργότερο σε 24 μήνες, όταν το Δημόσιο καθυστερεί πάνω από ένα μήνα να πληρώσει τους προμηθευτές του για εμπορικές συναλλαγές θα

Καταλήψεις σχολείων στον ΄Εβρο

Υπό κατάληψη από τους μαθητές βρίσκονται τέσσερα Γενικά Λύκεια στην Αλεξανδρούπολη καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ της πόλης. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις υποδομές αλλά και την λειτουργία των σχολικών κτιρίων.


Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας έκπαίδευσης Εβρου Παν. Ζιαγάκης επισκέφτηκε σήμερα όλα τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη και

Απαγόρευση του ναρκωτικού μεφεδρόνη ζητάει η Ε.Ε.

Την απαγόρευση του ναρκωτικού εφεδρόνη, που είναι νόμιμο σε 12 χώρες της Ε.Ε. και έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το “έκστασι” ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Πρόκειται για ουσία που είναι παράνομη σε 15 χώρες και σύμφωνα με την Ε.Ε. συνδέεται με τουλάχιστον 37 θανάτους σε Βρετανία και την Ιρλανδία.

“Η μεφεδρόνη” είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και στη γωνία κάθε δρόμου. Άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει από αυτό και για αυτό προτρέπω τις κυβερνήσεις να κινηθούν γρήγορα για τον έλεγχο και την ποινικοποίηση του” ανέφερε η επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ. “Έχουμε ευθύνη να προστατέυσουμε τους νέους απέναντι σε επικίνδυνες νέες ψυχοδραστικές ουσίες όπως η

Ανάκληση για 1.244 Ι.Χ. μάρκας Μercedes

Την ανάκληση 1.244 Ι.Χ. μάρκας Mercedes benz που είχαν κατασκευαστεί μεταξύ Ιουνίου 2009 και Μαρτίου 2010, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.


Πρόκειται για μοντέλα C-Class, E-Class και GLK-Class για να ελεγχθεί η σύνδεση της αντλίας υποβοήθησης τιμονιού.

Τονίζεται ότι ενδέχεται να υπάρχει περίπτωση διαρροής στη σύνδεση της αντλίας υποβοήθησης τιμονιού

«Η διδασκαλία των Αγγλικών ξεκινά από την Α’ Δημοτικού»

«Σήμερα υλοποιείται μια από τις πιο ουσιαστικές δεσμεύσεις. Η διδασκαλία της ξένης γλώσσας θα γίνεται στο δημόσιο σχολείο με τρόπο, ώστε το παιδί να προετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Το παιδί να μην χρειάζεται φροντιστήρια, να μην πληρώνει ο γονιός» είπε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο της διημερίδας «Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου»

«Σήμερα, λοιπόν, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα που οργανώθηκε όλη την προηγούμενη χρονιά. Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας ξεκινά από την Α’ Δημοτικού και αφορά όλες τις τάξεις. Οργανώνουμε τελείως διαφορετικά το πρόγραμμα διδασκαλίας της ξένης γλώσσας. Στόχος είναι να τελειώνουμε με τα φροντιστήρια και την οικονομική αιμορραγία των γονιών», συνέχισε η υπουργός.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας της:

Η διημερίδα, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, είναι ένα μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος που έχει ένα σαφή εκπαιδευτικό, πολιτικό και κοινωνικό στόχο: τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο και μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση να μπορούν να έχουν στα χέρια τους το

"Μαχαίρι" σε μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας

Περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων της βρετανικής κυβέρνησης που φτάνουν το 19% κατά μέσο όρο για την επόμενη τετραετία ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, στις πιο δραστικές περικοπές κρατικών δαπανών στη χώρα εδώ και δεκαετίες.


Ο κ. Όσμπορν παραδέχθηκε ότι τα σχέδια δημοσιονομικής εξυγίανσης προβλέπουν κατάργηση 490.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα. Ανακοίνωσε επίσης ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες θα αυξηθεί από τα 65 στα 66 έτη το 2020, έξι χρόνια νωρίτερα από ότι προβλεπόταν.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε επίσης περικοπές 7 δισεκατομμυρίων λιρών στα κρατικά

Συγγενικά... καρφώματα στο ΣΔΟΕ

Συγγενείς καταγγέλλουν... συγγενείς τους για φοροδιαφυγή. Πελάτες και υπάλληλοι επιχειρήσεων καταγγέλλουν ότι φοροδιαφεύγουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες. Ασθενείς καταγγέλλουν τους γιατρούς τους για φακελάκι, συνεταίροι καταγγέλλουν συνεταίρους τους για πλαστά στοιχεία και γείτονες καταγγέλλουν τους γείτονές τους για παράνομο πλουτισμό! Ολα αυτά, πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα, συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες που διεξάγουν τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Οπως αποκαλύπτει σε συνομιλία του με «Το Βήμα» ο ειδικός γραμματέας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών κ. Ι. Καπελέρης, ως τώρα έχουν καταγραφεί στις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα 17.948 καταγγελίες για φοροδιαφυγή. Το εντυπωσιακό στις καταγγελίες αυτές είναι ότι ορισμένες συνοδεύονται από έγγραφα στοιχεία, όπως από αριθμούς συμβολαίων, αριθμούς πινακίδων πολυτελών αυτοκινήτων κτλ., που άφησαν έκπληκτους τους ελεγκτές.

«Ολες οι καταγγελίες, επώνυμες ή μη, εξετάζονται προσεκτικά» βεβαιώνει ο κ. Καπελέρης, ο οποίος αναφέρει ότι ήδη το 20% των καταγγελιών αυτών έχει βάση και έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Υπάρχουν βεβαίως περιπτώσεις καταγγελιών

ΔΝΤ : Δεν συμφέρει την Ελλάδα η αναδιάρθρωση του χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση πως το κόστος αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα υπερβαίνει τα όποια σχετικά οφέλη, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του διεθνούς οργανισμού.


Μερικοί αναλυτές παραμένουν αβέβαιοι για το εάν το τριετές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας από τους ΕΕ-ΔΝΤ με τα 110 δισ. ευρώ θα είναι αρκετό για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας ή την αναδιάρθρωση του χρέους της, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο.

"Συμφωνούμε με τις ελληνικές αρχές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως το κόστος μιας αναδιάρθρωσης του χρέους θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη της" δήλωσε σε συνέντευξη

Δεν θα μπουν πρόστιμα στους βενζινοπώλες για τις αποδείξεις του Απριλίου

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων για τους οποίους θα διαπιστώνεται ότι δεν έκοβαν αποδείξεις από την 1η έως την 30η Απριλίου του 2010.


Η εγκύκλιος του υπουργείου, εκδόθηκε με σκοπό την ικανοποίηση σχετικού αιτήματος των πρατηριούχων, καθώς από την 1η Μαΐου του 2010 οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων εντάχθηκαν στην δεύτερη κατηγορία τήρησης

Κουπόνια για πληρωμή οικιακών βοηθών αλλά και κατ' οίκον καθηγητών!

Με κουπόνια θα πληρώνονται οι οικιακές βοηθοί, οι απασχολούμενοι κατ΄ οίκον φροντιστές καθηγητές, τεχνίτες, κηπουροί, κομμώτριες κ.ά. Πως θα λειτουργεί το όλο σύστημα


Τα κουπόνια και τα εξελιγμένης τεχνολογίας ΑΤΜ δεύτερης γενιάς εισέρχονται στον πόλεμο που έχει κηρύξει το υπουργείο Εργασίας κατά της εισφοροδιαφυγής. Από τις αρχές του 2011 και βάσει του νόμου 38/63/10 μια σειρά από επαγγελματίες, όπως οι οικιακοί βοηθοί (ανασφάλιστοι και μη), οι καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, οι κομμώτριες, μανικιουρίστες που προσφέρουν εργασία κατ΄ οίκον, οι κηπουροί, οι φυσικοθεραπευτές και οι κάθε ειδικότητας τεχνίτες που καλούνται για μικροεπισκευές σε σπίτια, δεν θα αμείβονται πλέον από τους περιστασιακούς εργοδότες με μετρητά ή με επιταγές, αλλά με... κουπόνια τα οποία θα εξαργυρώνουν. Θα παίρνουν, δηλαδή, το κουπόνι και θα εισπράττουν μετρητά.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα το “Βήμα” ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης: «Με τον τρόπο αυτόν θα περιορίσουμε την εισφοροδιαφυγή που μόνον απ΄ αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, ευελπιστούμε, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα

Λιγότερο κρέας, περισσότερη ζωή

Εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως θα σώζονταν αν ο καθένας μας μείωνε την κατανάλωση κρέατος, σύμφωνα με βρετανούς ειδικούς. Μια νέα έκθεση που διεξήχθη με πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Φίλοι της Γης (Friends of the Εarth) δείχνει ότι μόνο στη Βρετανία θα αποφεύγονταν 45.000 θάνατοι ετησίως εξαιτίας καρδιοπαθειών, εγκεφαλικών και καρκίνων όπως ο καρκίνος του εντέρου αν ο πληθυσμός κατανάλωνε το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα κρέας και μάλιστα σε συνολική ποσότητα που δεν θα ξεπερνούσε τα 210 γραμμάρια εβδομαδιαίως (αντιστοιχούν σε περίπου μισό λουκάνικο την ημέρα).

Συγκεκριμένα μια διατροφή «φτωχή» σε κρέας θα έσωζε 31.000 Βρετανούς ετησίως από θάνατο εξαιτίας καρδιοπάθειας, 9.000 από θάνατο εξαιτίας καρκίνου και 5.000 από θάνατο εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εντυπωσιακής μελέτης. Μια παρόμοια τακτική όμως θα ήταν σωτήρια για τους κατοίκους όλων των χωρών που ακολουθούν μια «δυτικού τύπου» διατροφή, μεταξύ των οποίων είναι πλέον- δυστυχώς- και οι Ελληνες, οι οποίοι έχουν

Ελπιδοφόρο φάρμακο κατά της λευχαιμίας

Ένα ποσοστό των ασθενών που πάσχουν από χρόνια μυελογενή λευχαιμία, θα μπορούσαν να θεραπευτούν σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου, που παρουσίασαν Γάλλοι επιστήμονες σε ένα επιστημονικό περιοδικό.
Οι ογκολόγοι μέχρι τώρα πίστευαν ότι η συγκεκριμένη αργά εξελισσόμενη πάθηση θα επανεμφανιζόταν σίγουρα, αν οι ασθενείς σταματούσαν τη θεραπεία με αντικαρκινικά φάρμακα όπως το Glivec (imatinib) της Novartis. Όμως, μια μικρή κλινική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό για θέματα ογκολογίας

«The Lancet Oncology», υπό τον Φρανσουά-Χαβιέ Μαχόν του πανεπιστημίου του Μπορντό, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική «Ιντεπέντεντ», δείχνει ότι μερικοί ασθενείς μπορούν να επιζήσουν - χωρίς να επανεμφανιστεί ο καρκίνος- μέχρι και δύο χρόνια μετά τη διακοπή της φαρμακευτικής θεραπείας.

Το συγκεκριμένο φάρμακο, που εμφανίστηκε το 2001, έχει ήδη μεταμορφώσει τη θεραπεία της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας, αλλά κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Οι γιατροί, μετά από τις ενδείξεις ορισμένων ασθενών ότι η πάθησή τους τέθηκε υπό έλεγχο, άρχισαν να εξετάζουν

Επιτήδειοι ελέγχουν υπολογιστές

Μπορεί ο υπολογιστής μας να ανήκει σε ένα δίκτυο με εκατομμύρια μέλη που να μην είναι ούτε το Facebook ούτε το φόρουμ για το αγαπημένο μας χόμπι; Και όμως, είναι δυνατόν. Και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουμε! Πρόκειται για τους υπολογιστές που αποκαλούνται «ζόμπι» και εν αγνοία του χρήστη τους χρησιμοποιούνται για σκοπούς κάθε άλλο παρά θεμιτούς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Μicrosoft, μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια τέτοιοι «υπολογιστές-ζόμπι». Συγκεντρώνονται σε δίκτυα, γνωστά ως botnets, που αποτελούνται από κομπιούτερ μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό τα οποία ελέγχονται από έναν κεντρικό υπολογιστή και χρησιμοποιούνται συνήθως για εγκληματικές ενέργειες στο Διαδίκτυο.
Η τακτική των εισβολέων

Συνήθης σκοπός αυτών των «μολυσμένων» δικτύων είναι η μαζική αποστολή ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam mail). Μπορούν όμως να επεκταθούν και σε άλλες λιγότερο «αθώες» δραστηριότητες. Μια συνηθισμένη ενέργεια είναι η «επίθεση» με αποστολή αμέτρητων spam προκειμένου ένας ιστότοπος να λειτουργεί προβληματικά. «Εχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου μια εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού λίγο πριν από έναν μεγάλο αγώνα στον οποίο αναμένεται να έχει σημαντικό τζίροδέχεται επίθεση από ένα τέτοιο δίκτυο,γεγονός που καθιστά τον

Σε ένα 24ωρο έπεσε η βροχή ενός τριμήνου

Δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους, υποδομές αλλά και καλλιέργειες αφήνει πίσω της η κακοκαιρία σε Χίο και Ικαρία, που αμφότερες κηρύχθηκαν χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το βράδυ της Δευτέρας στη Χίο έχασε τη ζωή του ένας 62χρονος, πρώην κοινοτάρχης της περιοχής Ολύμπων, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου. Εναν 34χρονο θρηνεί και η Ικαρία, καθώς το σπίτι του στο χωριό Αμάλου παρασύρθηκε από τα νερά και κατέρρευσε. Στην Ικαρία εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές από την κακοκαιρία του περασμένου διημέρου καθώς ιδιαίτερα στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού όλα θυμίζουν «κρανίου τόπο». Το βασικό οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο: ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί από το λιμάνι του Ευδήλου στις Ράχες έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του είτε λόγω κατολισθήσεων είτε επειδή το οδόστρωμα ξηλώθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, που αποτελείται κυρίως από χωματόδρομους, είναι

ΔΕΗ: Ως το τέλος του χρόνου τα νέα τιμολόγια

Η ΔΕΗ έχει αποστείλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένει την τελική έγκριση, προκειμένου οι νέες χρεώσεις να ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός σήμερα, στο περιθώριο του συνεδρίου του Εκόνομιστ για την κλιματική αλλαγή.

Στις αρχές του μήνα το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στα οικιακά τιμολόγια, μειώσεις 4-10 % σε εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια και αυξήσεις 5 - 7 % στα αγροτικά. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν αφού συνυπολογιστούν, εκτός από τις χρεώσεις για την ενέργεια, επιπλέον τα πάγια, οι λεγόμενες «μονοπωλιακές» χρεώσεις (για τη χρήση των δικτύων, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Αυτοκίνητο γένους θηλυκού

Οι γυναίκες αποτελούν για τις αυτοκινητοβιομηχανίες μία εξαιρετικά σημαντική κατηγορία πελατών. Για να τις προσελκύσουν λανσάρουν κάποιες ειδικές εκδόσεις - ακόμη και σε συνδυασμό με σχεδιαστές μόδας- ή προσφέρουν συγκεκριμένα αξεσουάρ


Ορισμένα από τα πιο αγαπημένα ανέκδοτα που ακούγονται στις αντροπαρέες αναφέρονται στις γυναίκες οδηγούς. Υποτιμητικά βεβαίως, αφού στον ανδρικό κόσμο δεν χωρούν μαζί γυναίκες και αυτοκίνητα, κάτι που- ευτυχώς- δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ο αριθμός των γυναικών που έχουν αυτοκίνητο αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, ενώ το δίπλωμα οδήγησης θεωρείται πλέον σχεδόν αυτονόητο για όλους τους δεκαοκτάρηδες, αγόρια και κορίτσια. Επόμενο είναι βέβαια οι θηλυκοί εν δυνάμει πελάτες να προκαλούν το ενδιαφέρον των αυτοκινητοβιομηχανιών, πολύ περισσότερο

Καµπάνα 1,3 δισ. για µαύρες επιδοτήσεις

Νέα βαριά καµπάνα εις βάρος της Ελλάδας ύψους 343,7 εκατοµµυρίων ευρώ επιβάλλει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για παράνοµες αγροτικές ενισχύσεις που έδωσε για προεκλογικούς και άλλους λόγους η κυβέρνηση της Νέας Δηµοκρατίας την περίοδο 2004-2007.


Οι παράνοµες αυτές ενισχύσεις ανεβάζουν το ύψος των πιθανών προστίµων που θα επιβληθούν στη χώρα τους επόµενους µήνες στο 1,3 δισ. ευρώ, χρήµατα που θα επιβαρύνουν ακόµη περισσότερο το έλλειµµα. Πρόκειται για τις αλόγιστες παροχές στις οποίες είχε επιδοθεί η κυβέρνηση Καραµανλή προκειµένου να ικανοποιήσει αιτήµατα τα οποία υπέβαλλαν αθρόα «γαλάζιοι» συνεταιριστές στη λογική τού «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά». Σύµφωνα µε έκθεση που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» και αφορά την εκκαθάριση λογαριασµών των γεωργικών ταµείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα

Κατάληψη στο ταμείο του χώρου της Ακρόπολης από συμβασιούχους

Νέα κινητοποίηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποιούν από το πρωί οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα εκδοτήρια εισιτηρίων και έτσι η είσοδος των επισκεπτών είναι δωρεάν.


Μπροστά από την είσοδο του χώρου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, που παραμένουν στο σημείο από την περασμένη εβδομάδα.

Από την αρχή των κινητοποιήσεών τους, οι συμβασιούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα προχωρούν σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Χθες, Τρίτη, απέκλεισαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού Πατησίων.

Οι συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΤ διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, την άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ και

Αποκλειστικό: "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του διεθνούς κύρους ακαδημαϊκού Βασίλη Μαρκεζίνη - προσκεκλημένου του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη - έλαβε χώρα χθες 19.10.2010 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα.

Η ομιλία αναφερόταν στη "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα".

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόλμησε να πει με απλά λόγια σκέψεις του, που όμως συζητάμε όλοι εμείς μεταξύ μας.

Πολλοί του καταλογίζουν κρυφές βλέψεις για ενεργή ενασχόλησή του με την πολιτική. Ο ίδιος για άλλη μια φορά - στην αρχή της ομιλίας του - το απέκλεισε κατηγορηματικά.

Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε Έλληνες

Ύποπτη για καρκινογένεση η ορμονοθεραπεία

Μελέτη Αμερικανού ογκολόγου δείχνει ότι η ορμονοθεραπεία με χάπια, στην οποία υποβάλλονται ορισμένες γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, εγκυμονεί κινδύνους για ανάπτυξη επιθετικού καρκίνου του μαστού.


Η μελέτη, υπό τον ογκολόγο Ρόουαν Χλεμπόβσκι του Βιοϊατρικού Ινστιτούτου Ερευνών του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", είναι η πρώτη που διαπίστωσε αναλογικά περισσότερους θανάτους λόγω καρκίνου μεταξύ των γυναικών που κάνουν ορμονοθεραπεία και έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες που είχαν συμπεράνει ότι η ορμονοθεραπεία σχετίζεται με λιγότερο επιθετικούς και πιο εύκολα θεραπεύσιμους καρκίνους του μαστού.

Η 11ετής μελέτη, που μελέτησε σχεδόν 12.800 γυναίκες με μέση ηλικία 63 ετών, διαπίστωσε ότι όσες έπαιρναν επί πέντε χρόνια ορμόνες (οιστρογόνο και προγεστερόνη), είχαν υψηλότερα ποσοστά

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Ζακύνθου

Σε κατάληψη του ΕΠΑΛ Ζακύνθου έχουν προχωρήσει οι μαθητές, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχουν ζητήματα για τα οποία πρέπει να ενδιαφερθεί η πολιτεία και οι αρχές.


Η διακοπή των εργασιών στο κτίριο που επισκευάζεται και σ' αυτό που ανεγείρεται, ήταν η αιτία ώστε οι μαθητές να αντιδράσουν και να προχωρήσουν στην κατάληψη και στην διακοπή των μαθημάτων.

Ο εργολάβος του έργου, πριν λίγο καιρό, σταμάτησε τις εργασίες ζητώντας να πληρωθεί τους προηγούμενους λογαριασμούς για τους οποίους του οφείλεται μεγάλο

Βύθιση πλοίου στο Μεγανήσι

Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις επιβαίνοντες του επιβατηγού σκάφους αναψυχής «ΣΟΝΙΑ», στο οποίο χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Μεγανησίου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.


Για την κατάσβεση της φωτιάς, έσπευσε στο σημείο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ», το οποίο μετέφερε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας και προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Νυδρίου.

Παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, το φλεγόμενο πλοίο βυθίστηκε, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Οι τρεις αλλοδαποί περισυνελέγησαν από παραπλέον σκάφος και μεταφέρθηκαν με

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Πέραμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λουδοβίκου, στον Πειραιά θα πραγματοποιήσουν στις 3 μ.μ. οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος. Οι εργαζόμενοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.


Τα σωματεία των εργαζομένων διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους ανέργους τους, ενώ θέλουν να αναπτυχθεί και

Συγκέντρωση συμβασιούχων στο υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί 30 εργαζόμενοι του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ).


Ζητούν ανανέωση των συμβάσεών τους, οι οποίες λήγουν στα μέσα Νοεμβρίου, καθώς και την επιστροφή στην εργασία τους των απολυμένων συναδέλφων τους.

"Θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος και οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ" υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης

«Σιωπηλή νόσος» ονομάζεται η οστεοπόρωση η οποία πλήττει παγκοσμίως μία στις τρεις γυναίκες και έναν στους οκτώ άνδρες, με βέβαια θύματα τα παιδιά εάν δεν υπάρξει αλλαγή στον τρόπο διατροφής τους.


Η καθιστική ζωή, η ανεπαρκής λήψη ασβεστίου, η υπερκατανάλωση αναψυκτικών και το πρόχειρο φαγητό δεν συνάδουν με την σωστή δόμηση των οστών.

Τη σημασία της πρόληψης, επισημαίνει, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο ορθοπεδικός χειρουργός Σάββας Σεϊταρίδης με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Οστεοπόρωση.

Σύμφωνα με σχετική πανελλήνια επιδημιολογική έρευνα, αναφέρει ο κ Σεϊταρίδης, ήδη πάσχουν περισσότερες από 900.000 γυναίκες, τις οποίες θα ακολουθήσουν ένα εκατομμύριο, με πολλούς παράγοντες κινδύνου και χαμηλή οστική πυκνότητα.

Σημείωσε δε, ότι επειδή η οστική πυκνότητα χτίζεται ως την ηλικία των 27 ετών, η πρόληψη της

«Συναγερμός» στα ελληνικά προξενεία στις ΗΠΑ

Οι τηλεφωνικές απειλές κατά του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Λος Άντζελες αποτέλεσαν αιτία για να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στις διπλωματικές και προξενικές αρχές της χώρας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Το Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, όπως συμβαίνει συνήθως με διπλωματικές υπηρεσίες άλλων κρατών που δέχονται κάποιας μορφής απειλή, φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ ελέγχεται η είσοδος για κάθε επισκέπτη.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ευάγγελος Κυριακόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τις τελευταίες μέρες έχουν σταλεί ηλεκτρονικά μηνύματα προς το Γενικό Προξενείο με τα οποία άγνωστοι αποστολείς αναφέρονται στο ζήτημα με τους Ιρανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και

Αλλαγές σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα προανήγγειλε ο Λοβέρδος

Την αύξηση του χρόνου έκδοσης βεβαίωσης καλής λειτουργίας για τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα από το ένα στα τρία έτη προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.


Κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, Γ.Αποστολόπουλο, Θ. Λιακουνάκο, Α. Καρταπάνη, Β. Σπανό, Γ. Σταματίου, Σ. Σπυρίδη και Μ. Μαδιανό, τόνισε ότι έως τον Δεκέμβριο θα προωθήσει αλλαγές για το πλαίσιο θεσμικής λειτουργίας τους.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των κλινικών ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη σπατάλη αφορά στα αναλώσιμα υλικά. Όπως καταγγέλθηκε ορισμένοι τα χρεώνουν έως 100 φορές ακριβότερα. Όπως τόνισε ο Αντρέας Λοβέρδος θα υπάρξουν αλλαγές και στο σύστημα προμηθειών με τις οποίες θα

Κανονικά η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Κανονικά φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ουδέποτε τέθηκε θέμα έλευσης του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Σε χθεσινές του δηλώσεις στον Σκάι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τονίσει ότι "αν συμμετάσχει και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ στη σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές, τότε εγώ δεν

Ψηφίστηκαν επί της αρχής από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. οι καταργήσεις δημοσίων φορέων

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων, υπηρεσιών και οργανισμών. Κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την αντίθεσή τους εξέφρασαν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, ενώ τις επιφυλάξεις του διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Ν.Δ. ψήφισε το νομοσχέδιο εκφράζοντας ωστόσο τη διαφωνία της για αρκετά από τα άρθρα του. Στο επίκεντρο της διαφωνίας κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βρέθηκε η κατάργηση της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ και οι κομματικές προσλήψεις των 270 εργαζομένων που έγιναν επί κυβέρνησης Ν.Δ. και οι οποίοι απολύονται.

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο εξέφρασε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου αναφέροντας ότι αυτό «σκοπεύει στην περαιτέρω θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατούν διαχρονικά ομήρους τους εργαζόμενους και εν τέλει τους

Ο καιρός στις 20.10.2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση περιμένουμε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα