www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Από φέτος Απολυτήριο χωρίς Πανελλαδικές


Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την απόκτηση απολυτηρίου μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις.

Ετσι, οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010-2011.

Οι μαθητές θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των ανωτέρω ενδοσχολικά εξεταζομένων μαθημάτων εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις του π.δ. 60/2006 (65 Α’).

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν άμεσα τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου τους για τη δυνατότητα απόκτησης του απολυτηρίου τους με ενδοσχολικές εξετάσεις κατά το τρέχον

Δικαίωμα αποζημίωσης από εμπρηστές δασών αναγνωρίζει ο Αρειος Πάγος


Το δρόμο για αξίωση αποζημιώσεων από πολίτες για προσβολή της προσωπικότητάς τους από τους εμπρηστές ή από όσους κόβουν δένδρα από τα δημόσια δάση ή επιφέρουν καταστροφές στις δασικές εκτάσεις άνοιξε ο ΄Αρειος Πάγος


Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο με αφορμή διένεξη οικοπεδούχων κοντά σε δασική έκταση, έκρινε ότι συνιστά παράνομη προσβολή της προσωπικότητας ο αποκλεισμός

Την Τετάρτη η νεκρώσιμος ακολουθία για το Θ. Βέγγο


Την Τετάρτη στις 14.00, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, θα ψαλεί, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον προσφιλή ηθοποιό Θανάση Βέγγο.

Ο Θάνασης Βέγγος έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε

Τα αντιβιοτικά σχετίζονται με την παχυσαρκία


Η εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών, εκτός από το ότι σταδιακά εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς τα μικρόβια εθίζονται και μαθαίνουν να αντιστέκονται, φαίνεται πως έχει ακόμα μία, πιο απρόσμενη, παρενέργεια. Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, ενισχύει τις υποψίες ότι η υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών συμβάλλει στην παχυσαρκία.

Τα πολλά αντιβιοτικά ανατρέπουν την ισορροπία στη χλωρίδα του εντέρου, μειώνοντας την παρουσία των "καλών" "μικροοργανισμών που παίζουν ζωτικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού, καθώς διασπούν τις τροφές. Η ανατροπή των βακτηριακών ισορροπιών εξαιτίας της κατάχρησης των αντιβιοτικών πιθανώς επηρεάζει ορισμένους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να παχαίνουν ευκολότερα, ιδίως όταν τρώνε παραπάνω και ασκούνται σωματικά πολύ λίγο.

Η τελευταία έρευνα, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί σε ένα επιστημονικό περιοδικό, σύμφωνα με τη βρετανική Independent, έγινε από επιστήμονες της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας Meta-IHT, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι διακρίνονται, όπως συμβαίνει και με τις ομάδες αίματος, σε

Κανονικά η εκτέλεση συνταγών ΟΑΕΕ από τα φαρμακεία


Κανονικά εξυπηρετεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ καθώς ανέστειλε την απόφαση για διακοπή, από τις 2 Μαΐου, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Προηγήθηκε συνάντηση του διοικητή του ΟΑΕΕ, Γεράσιμου Βουδούρη, και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνου Λουράντου, στα γραφεία του Οργανισμού.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Λουράντος επέδωσε επιστολή στον διοικητή του ΟΑΕΕ, στην οποία υπογραμμίζει τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του

Οι χώρες με τις καλύτερες συνθήκες για τις μητέρες


Η Νορβηγία και η Αυστραλία είναι οι δύο χώρες του κόσμου που διασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες για τις μητέρες, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης «Save the Children» για το έτος 2010. Χειρότερη χώρα για να μεγαλώσει μία μητέρα τα παιδιά της είναι το Αφγανιστάν, το οποίο κατέχει την κατώτερη θέση της κατάταξης που περιλαμβάνει 43 ανεπτυγμένα κράτη και 117 αναπτυσσόμενα.

Στις υψηλότερες θέσεις της λίστας βρίσκονται, επίσης, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, γεγονός που επισημαίνει το υψηλό επίπεδο διαβίωσης και κοινωνικής πρόνοιας που παρέχουν οι χώρες της βόρειας Ευρώπης και συγκεκριμένα οι σκανδιναβικές.

Η έρευνα που οδηγεί στην ταξινόμηση των κρατών εξετάζει μια σειρά δεικτών για την υγεία και την ευεξία των παιδιών και των μητέρων, καθώς και την πρόσβαση των μητέρων την εκπαίδευση, τις

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών


Μετά τις συνταξιοδοτήσεις και τους διορισμούς, δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα γίνουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συζήτηση που προκλήθηκε σχετικά με τις μεταθέσεις, με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο θα έχει μια πλήρη εικόνα των λειτουργικών κενών, ώστε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις για αποσπάσεις εκεί όπου θα υπάρχουν λειτουργικά κενά.

Διευκρινίζει επίσης ότι οι μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν έγιναν όπως ορίζει ο νόμος με βάση τα οργανικά

Νέες ανακλήσεις οχημάτων από τη Honda


Στην ανάκληση επιπλέον 833.000 οχημάτων εξαιτίας προβλήματος στους αερόσακους προχωρά η Honda Motor, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για ορισμένα μοντέλα Accord και Civic κατασκευής το 2001 και το 2002, τα minivan Odyssey κατασκευής 2002 καθώς και τα CR-V κατασκευής 2003.

Ανακαλούνται επίσης τα μοντέλα Acura

ΓΕΝΟΠ - ΑΔΕΔΥ: Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εξέφρασε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και η ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Συγκεκριμένα κατέληξαν στην κοινή θέση ότι: «η ιδιωτικοποίηση της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης σε ένα κρίσιμο τομέα για την προοπτική της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας, ακυρώνει ένα δημόσιο εργαλείο κοινωνικο - οικονομικής ανάπτυξης, που πρέπει να υπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και όχι το ιδιωτικό».

Συμφωνήθηκε επίσης, ότι το να μην βυθιστεί κατά τις κινητοποιήσεις η χώρα στο σκοτάδι αποτελεί κοινή επιδίωξη των δύο Οργανώσεων που τονίζουν ωστόσο, ότι τούτο δεν σημαίνει ότι μπορεί να

Παράνομες συνταγογραφήσεις και χορηγήσεις συσκευών εις βάρος του ΟΓΑ


Κυκλώματα που χορηγούσαν παράνομα συσκευές οξυγόνου ή προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους εντόπισε η Επιθεώρηση του ΟΓΑ στο πλαίσιο των πανελλαδικών ελέγχων που πραγματοποιεί.

Όπως διαπιστώθηκε, εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών και συσκευών οξυγόνου, που λειτουργεί στη Δυτική Ελλάδα προέβαινε σε συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, υποβάλλοντας ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων, εισπράττοντας χρήματα μεταξύ άλλων και για ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν αποβιώσει.

Στο κύκλωμα εμπλέκονταν διοικητικοί υπάλληλοι Κέντρου Υγείας καθώς και γιατροί που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ που δεν είχαν εξετάσει ποτέ ή που πολλοί από αυτούς είχαν αποβιώσει καθώς και αστυνομικός που βεβαίωνε το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η ζημία που προκλήθηκε για τον

Ενημέρωση για τα φθηνότερα βενζινάδικα μέσω sms


Από τη Δευτέρα 9 Μαΐου για την Αττική και από τον Ιούλιο για όλη την Ελλάδα, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται για τα τρία πρατήρια καυσίμων με τις χαμηλότερες τιμές στη γειτονιά τους ή την περιοχή όπου κινούνται, στέλνοντας SMS στο 54151 και σημειώνοντας το όνομα της περιοχής.

Επίσης, από τη Δευτέρα 9 του μηνός στις ηλεκτρονικές πινακίδες της Αττικής Οδού αναρτώνται, προς ενημέρωση των οδηγών, οι τιμές καυσίμων που αντιστοιχούν στα τρία επόμενα πρατήρια.

Πρόκειται για μία υπηρεσία ενημέρωσης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το οποίο, στη σχετική του ανακοίνωση, ευχαριστεί θερμά τις Vodafone,

Σε ετοιμότητα για τον ιό του Νείλου


Την ετοιμότητα του μηχανισμού του υπουργείου Υγείας να ανταπεξέλθει, σε συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας, σε οποιαδήποτε κρίση ενδεχομένως προκύψει από τον ιό του Νείλου, ο οποίος μεταφέρεται από τα κουνούπια στον άνθρωπο, εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι ψεκασμοί και αναφέρθηκε σε δύο περιφέρειες στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίες δεν συνεργάζονται με το υπουργείο Υγείας, που όμως δεν τις κατονόμασε.

Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο γ.γ. Υγείας Α. Δημόπουλος, τόνισαν ότι οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου

Ποινική δίωξη για την υπόθεση της προμήθειας τρόλεϊ από τη ΜΑΝ


Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με την υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002 παρήγγειλε ο εισαγγελέας.

Η ποινική δίωξη αφορά ειδικότερα τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική έρευνα ξεκίνησε το 2009, μετά από αντίστοιχη διερεύνηση της γερμανικής δικαιοσύνης για «μίζες» της Man, προκειμένου να προτιμείται για ανάθεση έργων.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Βούλγαρης, εξέτασε, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων εννέα πρόσωπα, τότε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες εξωχώριων

Aνακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Eurostar


Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Eurostar και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970, αποφάσισε στη συνεδρίασή της 9/02-05-2011 η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μεταδώσαμε νωρίτερα. Η ανάκληση ισχύει από τις 2 Μαΐου 2011.

Η Eurostar, μια μικρού μεγέθους ασφαλιστική εταιρεία με δραστηριότητα σε κλάδους Ζημιών στην Ελλάδα από το 1989 και κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, λόγω των αποτελεσμάτων των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση της ΤτΕ, από τον Φεβρουάριο του 2011 τελούσε υπό καθεστώς δέσμευσης του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων.

Η εν λόγω εταιρεία υποχρεούταν να υποβάλει προς έγκριση στην ΤτΕ σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 17γ ν.δ. 400/1970. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την οικονομική ανασυγκρότησή της

Κλειστά λόγω πένθους την Πέμπτη τα καταστήματα της Marfin


Κλειστά λόγω πένθους θα παραμείνουν την Πέμπτη 5 Mαΐου τα καταστήματα της Marfin Egnatia Bank, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον εμπρησμό της τράπεζας στην οδό Σταδίου και το θάνατο τριών υπαλλήλων.

«Tα καταστήματα της τράπεζας θα παραμείνουν κλειστά λόγω πένθους, στη μνήμη των συναδέλφων Επαμεινώνδα Τσακάλη, Παρασκευής Ζούλια και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που χάθηκαν άδικα πριν ένα χρόνο», αναφέρει σε

Προς πώληση ο οίκος Pierre Cardin

Ο μύθος της γαλλικής μόδας Pierre Cardin είναι έτοιμος να πουλήσει τον όμιλό του ζητώντας 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε ο ίδιος στην Wall Street Journal.

Θέλω να πουλήσω τον όμιλο τώρα, δήλωσε ο 88 ετών, Pierre Cardin. Ξέρω ότι δεν θα είμαι εδώ σε λίγα χρόνια και η επιχείρηση πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο οι τράπεζες εκτιμούν την αξία του ομίλου,

Κατ' εξαίρεση εκτέλεση συνταγών για σοβαρές ασθένειες

Σε μια κίνηση καλής θέλησης ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής αποφάσισε την Τρίτη 3 Μαΐου να χορηγεί κατ' εξαίρεση φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες σε ασφαλισμένους που ανήκουν στα πέντε ταμεία για τα οποία έχει «παγώσει» την πίστωση.

Αργότερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής κ. Κώστας Λουράντος θα συναντηθεί με τον διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Γεράσιμο Βουδούρη.

Συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ανακοίνωσε: 

«Συναισθανόμενος το τεράστιο πρόβλημα που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρότατες ασθένειες και ανήκουν στα ταμεία που ο ΦΣΑ έχει διακόψει την πίστωση (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, ΤΑΣ και ΕΤΕ), παρά το δυσβάστακτο κόστος των φαρμάκων αυτών, αποφάσισε την κατ' εξαίρεση χορήγηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που αφορούν τις ασθένειες αυτές».

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τρίτης σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ με τη συμμετοχή των προεδρείων της ΓΣΕΒΕ, της ΕΣΕΕ, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών

Πλαφόν στη βενζίνη για 13 νομούς


Την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης για 13 νομούς αποφάσισε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το πλαφόν θα ισχύσει από αύριο στις Κυκλάδες (1,724 ευρώ), την Κεφαλλονιά (1,769 ευρώ), την Κέρκυρα (1,765 ευρώ), τη Λέσβο (1,722 ευρώ), τα Γρέβενα (1,736 ευρώ), τον Έβρο (1,744 ευρώ), την Ευρυτανία (1,745 ευρώ), τη Φωκίδα (1,735 ευρώ), τα Δωδεκάνησα (1,724 ευρώ), το Λασίθι (1,788 ευρώ), το Ρέθυμνο (1,774 ευρώ), τη Σάμο (1,734 ευρώ) και τη Χίο (1,739 ευρώ).

Η επιβολή του πλαφόν θα ισχύσει μέχρι να προσαρμοστεί το σύστημα. Μέχρι σήμερα η τιμή της

΄Ερευνα συνδέει τα παραπανίσια κιλά με το Αλτσχάιμερ


Νέα μακρόχρονη σουηδική έρευνα για πρώτη φορά συνδέει τα παραπανίσια κιλά με αυξημένο -μέχρι και τετραπλάσιο- κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας.

Οι ερευνητές του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 8.500 διδύμους με αρχική μέση ηλικία 43 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν στη συνέχεια επί 30 έτη.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσα από αυτά τα άτομα ήταν υπέρβαρα στην αρχή της έρευνας, ήταν αυτά που μετά από 30 χρόνια αντιμετώπιζαν 80% αυξημένη κατά μέσο όρο πιθανότητα εμφάνισης άνοιας, σε σχέση με όσους είχαν κανονικό για την ηλικία τους και το ύψος τους βάρος. Όσοι ήταν παχύσαρκοι, είχαν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, αυξημένο κατά 300%.

Γενικότερα, όσο μεγαλύτερο βάρος είχε ένας άνθρωπος στην μέση ηλικία του, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος εμφάνισης των συμπτωμάτων άνοιας αργότερα (προβλήματα μνήμης, μάθησης κ.α.).
Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η μελέτη τους δείχνει πως υπάρχει μεν συσχέτιση ανάμεσα στην παχυσαρκία και την άνοια, όμως δεν αποδεικνύει ότι η παχυσαρκία αποτελεί αναγκαστικά την αιτία

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Καρατζαφέρη για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με θέμα τη «σχεδιαζόμενη συρρίκνωση της κρατικής συμμετοχής στη ΔΕΗ κάτω του 51%» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Συγκεκριμένα, ερωτά τον πρωθυπουργό αν θεωρεί ότι η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση της κρατικής συμμετοχής στη ΔΕΗ κάτω του 51% «είναι η προσφορότερη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου στρατηγικού πυλώνα

Μικροένταση το πρωί έξω από την ΑΣΟΕΕ

΄Ενταση επικράτησε στις 10.30 έξω από κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στην Πατησίων, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου για πάταξη του παρεμπορίου.

Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα βγήκαν από το κτήριο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο η

Δ. Κουσελάς: Δεν καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά


«Δεν εξετάζεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές», καθησυχάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή.

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο κ. Κουσελάς υπενθυμίζει ότι οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία που εξακολουθεί να ισχύει.

Ο υφυπουργός αναφέρει ότι «η δυνατότητα αυτή δόθηκε στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένες αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές (αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών κλπ), με επίπτωση στην τελική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών, συνεπώς και στο κόστος διαβίωσης στις περιοχές αυτές».

Επισημαίνεται επιπλέον ότι η συγκεκριμένη μείωση συντελεστών εφαρμόζεται χωρίς καμία μεταβολή, τόσο ως προς το ποσοστό μείωσης όσο και ως προς τις περιοχές για τις οποίες η μείωση αυτή ισχύει από το 1992.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, αλλά και το γεγονός ότι έως σήμερα εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους παρασχέθηκε στη χώρα μας η παραπάνω δυνατότητα, διευκρινίζουμε ότι

Reds: Προσυμφωνία εμπορικής μίσθωσης ακινήτου με την Praktiker Hellas


Την υπογραφή προσυμφωνίας εμπορικής μίσθωσης ακινήτου με την εταιρεία "Praktiker Hellas Εμπορική ΑΕ" ανακοίνωσε η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων "Reds ΑΕ".

Η συμφωνία αφορά στην ανάπτυξη καταστήματος τεχνικού και οικιακού εξοπλισμού (Do- It- Yourself), συνολικής επιφάνειας 10.450 τ.μ. περίπου, στο εμπορικό πάρκο στα Σπάτα, το οποίο αναπτύσσει η θυγατρική της εταιρείας "Γυαλού

Παράταση προθεσμιών για υποβολή φορολογικών δηλώσεων


Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2011 και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά:

- η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ν.2238/1994, που έληγε την 5η Μαΐου 2011, (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή ανεξάρτητα της κατηγορίας τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., όσοι απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., κ.τ.λ.), που υποχρεωτικά υποβάλλονται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., παρατείνεται ως και τις 20 Μαΐου 2011.

- η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ν.2238/1994, που έληγε την 5η Μαΐου 2011, (εισοδήματα από ακίνητα, από κινητές αξίες, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης κ.τ.λ.), ανεξάρτητα αν η υποβολή τους θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου

Έπεσε η αυλαία για το Θανάση Βέγγο


Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 84 ετών, ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

O Θανάσης Βέγγος δημιούργησε τον τύπο του κατατρεγμένου Έλληνα που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση προσπαθώντας να επιβιώσει. Ανθρωπος για όλες τις δουλειές, άνεργος, καρπαζοεισπράκτορας, ονειροπόλος, αεριτζής και επεισοδιακός κατάσκοπος, ενσάρκωσε εκατοντάδες ρόλους στη μεγάλη οθόνη και στην τηλεόραση, καθιερώνοντας έναν χαρακτήρα άμεσα αναγνωρίσιμο, με συγκεκριμένη συμπεριφορά και κινησιολογία.

Γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927 από το Βασίλη και της Ευδοκία Βέγγου. Ο πατέρας του Βέγγου είχε λάβει ενεργό μέρος στην αντίσταση κατά των Γερμανών και εργαζόταν ως υπάλληλος στο εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρείας στο Φάληρο. Η οικογένεια ήρθε αντιμέτωπη με πολλά οικονομικά προβλήματα, καθώς ο Βασίλης Βέγγος, εξαιτίας των κοινωνικών του φρονημάτων, εκδιώχθηκε από τη δουλειά του.

Ανάλογες περιπέτειες γνώρισε και ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος βρέθηκε στη Μακρόνησο, από το 1948-1950. Η παραμονή του στην εξορία τον έφερε σε επαφή με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Η γνωριμία τους τον οδήγησε να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στην

Ρινικό σπρέι εξαφανίζει άμεσα την κατάθλιψη

Ρινικό σπρέι που δοκιμάζεται στις ΗΠΑ θα εξαφανίζει μέσα σε δύο ώρες από τη χρήσή του την κατάθλιψη και το άγχος. Κύριο συστατικό του είναι ένα φυσικό χημικό του εγκεφάλου που έχει ταχύτερη δράση από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Το σπρέι ψεκάζεται στη μύτη και έχει σχεδιαστεί ώστε να διεισδύει στις περιοχές του εγκεφάλου που ρυθμίζουν τη διάθεση.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους δέκα άνδρες θα χρειαστούν κάποια στιγμή στη ζωή τους θεραπεία για

Είκοσι έξι είδη νυχτερίδων κατεγράφησαν στις Πρέσπες

Ούτε μια, ούτε δύο «ιπτάμενες αλεπούδες» ζουν σήμερα στις Πρέσπες. Εικοσιέξι είδη νυχτερίδων μέτρησαν οι επιστήμονες της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών στην ευρύτερη περιοχή των δύο λιμνών, γεγονός που αναδεικνύει για άλλη μια φορά την τεράστια οικολογική σημασία αυτού του σπάνιου οικοσυστήματος για την άγρια πανίδα.

Τα χειρόπτερα (νυχτερίδες) κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και οι Πρέσπες, όπως καταδεικνύουν οι μετρήσεις των ειδικών, αποτελούν το καταφύγιό τους. Φέτος, υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά φθινοπωρινές και χειμερινές καταγραφές (Οκτώβριο 2010 - Φεβρουάριο 2011) νυχτερίδων στις Πρέσπες, σε συνέχεια των θερινών ερευνητικών αποστολών οι οποίες πραγματοποιούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική ερευνητική ομάδα, σε συνεργασία με επιστήμονες από την Αλβανία και την πΓΔΜ, συνέλεξε πολύτιμα στοιχεία για τις συνήθειες των παρεξηγημένων, αλλά στην πραγματικότητα πολύ συμπαθητικών, θηλαστικών. Το φθινόπωρο διερευνήθηκαν σπήλαια, παλιά κτήρια και

Πως θα φορολογείται η περιουσία που δεν προκύπτει από εισόδημα


Ως εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογείται η περιουσία που δεν δικαιολογείται από κάποια πηγή. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι έλεγχοι που θα διενεργούνται μετά την 30η Σεπτεμβρίου του 2010 και εντοπίσουν δυσανάλογη περιουσία με τα δηλωθέντα εισοδήματα, θα μπορούν να επισείουν τα ανάλογα πρόστιμα.

Σε περίπτωση που βρεθεί περιουσία (ακίνητα, καταθέσεις κλπ) που δεν δικαιολογείται, τότε οι φορολογούμενοι θα κληθούν να αποδείξουν την προέλευση τους.

Μπορούν να επικαλεστούν τα εισοδήματα που προκύπτουν από τα βιβλία τους, ακόμη και εάν έχουν

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο σήμερα Τρίτη 12:00 έως 16:00

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για πάνω από τέσσερις ώρες θα μείνει σήμερα Τρίτη το Λεκανοπέδιο, λόγω της στάσης εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται για να κάνουν οι εργαζόμενοι Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις υποχρεωτικές, όπως

Θα ανεβαίνουν αυτόματα οι αντικειμενικές στο ύψος των αγοραίων

Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, απώλεια απαλλαγών και ελαφρύνσεων για όσους δεν εξοφλούν τα χρέη τους, αλλά και ανοιχτό ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ -μεταξύ άλλων στα ταξί- προωθεί το οικονομικό επιτελείο, το οποίο ετοιμάζει αλλαγές στη φορολογία νομικών προσώπων, ακινήτων και φοροαπαλλαγών.


Το «Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής 2011-2013», που στοχεύει στο υπερβολικό ποσό εσόδων ύψους 11,8 δισ. ευρώ στην τριετία 2011-2013 και το οποίο ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, έκρυβε 4 δυσάρεστες εκπλήξεις:

Α Την αλλαγή του ισχύοντος συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από νέο, που θα προσεγγίζει τις πραγματικές εμπορικές αξίες και θα επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή τους κατά τις μεταβολές στις συνθήκες της αγοράς. Η αύξηση των αντικεμενικών ακόμα και μέχρι 200% σε ορισμένες περιοχές θεωρείται πλέον αποφασισμένη. Το ζητούμενο είναι αν θα γίνει

ΝΔ: Τραγικά γεγονότα στις ένοπλες δυνάμεις


«Για μια ακόμη φορά γίναμε περίγελος διεθνώς ως χώρα», δήλωσε ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της ΝΔ Μ. Τζίμας, σχετικά με την αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου Απάτσι στα Μέγαρα λόγω πρόκλησης πυρκαγιάς.


Σημειώνοντας πως πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα μέσα σε ένα χρόνο, οπότε και έχουν παραληφθεί επίσημα τα ελικόπτερα αυτά, ο κ. Τζίμας ερωτά αν «αληθεύει ότι τα ελικόπτερα αυτά ήταν καθηλωμένα στο έδαφος επί μήνες χωρίς συντήρηση».

«Αληθεύει ότι οι πιλότοι μας δεν εκπαιδεύονται πλέον στο εξωτερικό; Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν παρελάμβανε αυτά τα ελικόπτερα; Μήπως γιατί είχαν εντοπιστεί τεχνικές ατέλειες;

Πώς και με ποιες εγγυήσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τα ελικόπτερα αυτά και μέσα σε ένα

΄Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και σταδιακή βελτίωση στη Νότια Ελλάδα και την Πελοπόννησο από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την Τρίτη 3 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 24 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 13 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα αγγίξει τους 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως