www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Κατ' εξαίρεση εκτέλεση συνταγών για σοβαρές ασθένειες

Σε μια κίνηση καλής θέλησης ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής αποφάσισε την Τρίτη 3 Μαΐου να χορηγεί κατ' εξαίρεση φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες σε ασφαλισμένους που ανήκουν στα πέντε ταμεία για τα οποία έχει «παγώσει» την πίστωση.

Αργότερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής κ. Κώστας Λουράντος θα συναντηθεί με τον διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Γεράσιμο Βουδούρη.

Συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ανακοίνωσε: 

«Συναισθανόμενος το τεράστιο πρόβλημα που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρότατες ασθένειες και ανήκουν στα ταμεία που ο ΦΣΑ έχει διακόψει την πίστωση (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, ΤΑΣ και ΕΤΕ), παρά το δυσβάστακτο κόστος των φαρμάκων αυτών, αποφάσισε την κατ' εξαίρεση χορήγηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που αφορούν τις ασθένειες αυτές».

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τρίτης σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ με τη συμμετοχή των προεδρείων της ΓΣΕΒΕ, της ΕΣΕΕ, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών
Αυτοκινητιστών και των Ενώσεων των συνταξιούχων που υπάγονται στον ΟΑΕΕ, έπειτα από πρόσκληση του διοικητή του Οργανισμού κ. Βουδούρη.

Ο κ. Βουδούρης ενημερώνει τους εκπροσώπους των επαγγελματικών ενώσεων για τις θέσεις του ΟΑΕΕ, σχετικά με τις απαιτήσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Αργότερα το μεσημέρι ο κ. Βουδούρης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Λουράντο.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κ. Σουλιώτης ξεκαθάρισε ότι οι φαρμακοποιοί θα εξοφληθούν σε 3 εβδομάδες. «Έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια και δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Τα χρήματα προς τους φαρμακοποιούς καταβάλλονται σε τρεις εβδομάδες, όταν πριν από λίγους μήνες αυτό συνέβαινε σε τρεις μήνες» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: