www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ξανανοίγει η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του Μ. Μιχαλολιάκου

Ξανανοίγει η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου το 2001, καθώς με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας από το αρχείο και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.


Η υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση του

Υπόθεση Siemens: Κατάθεση Γ. Βουλγαράκη για το C4I

Άγνοια δήλωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης σε ό,τι αφορά επιστολή από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, το Δεκέμβριο του 2004, όπου ο τελευταίος εξέφραζε διαφωνίες για τη διατήρηση της σύμβασης του C4I.


Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens ανέφερε ότι δεν θυμάται καν αυτή την επιστολή, σημειώνοντας ότι προφανώς θα διαβιβάστηκε στον υφυπουργό κ.

Μέτρα παρέμβασης στην αγορά

Δέσμη μέτρων για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά και την πάταξη των καρτέλ προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


Όπως ανακοίνωσε η υπουργός κ. Κατσέλη κατά το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, στα μέτρα που προωθούνται περιλαμβάνονται:

- H αντικειμενικοποίηση των όρων και παροχών για την πρόσβαση στο ράφι, (Ιούλιος 2010), η εισαγωγή στο δίκαιο της χώρας για πρώτη φορά

«Πράσινο» για την άρση του καμποτάζ

Σε 1,1 δισ. ευρώ το χρόνο υπολογίζονται τα κέρδη για τη χώρα από την άρση του καμποτάζ, σύμφωνα με μελέτη του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Αυτό σημειώνεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής, που, υπό τον πρόεδρο του ΟΛΠ  Γιώργο Ανωμερίτη, ανέλαβε να ξεκινήσει το σχετικό διάλογο, και συστήνει την άρση του καμποτάζ που απαγορεύει στα ξένα κρουαζιερόπλοια να εκτελούν θαλάσσιες περιηγήσεις με αφετηρία ελληνικά λιμάνια.

Το πόρισμα απεστάλη στην υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη και προαναγγέλλει ουσιαστικά την άρση του καμποτάζ αφού επισημαίνει ότι βάσει των διατάξεων του ευρωπαϊκού νόμου 3577/92 περί εφαρμογής

Εκτεταμένα επεισόδια μετά το τέλος του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 0-1.


Αρχικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού πετούσαν αντικείμενα, μερικά, μάλιστα, από αυτά βρήκαν και τον Ντουντού, ενώ αυτοί του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν έξαλλα την μεγάλη νίκη τους. Ωστόσο, εκεί που όλα έδειχναν πως θα ηρεμούσαν, ένα αντικείμενο που πέταξαν στον Βλάνταν Ίβιτς και το οποίο επέστρεψε ο Σέρβος άναψε «φωτιά» στην φυσούνα.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος κινήθηκε εναντίον του Ίβιτς, ενώ ο Μήτρογλου κλώτσησε μια μπάλα προς τον Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός αντέδρασε άμεσα και κινήθηκε εναντίον του Μήτρογλου, με τον Ντουντού να κάνει το ίδιο και το ξύλο να πέφτει... σύννεφο μεταξύ των παικτών. Ο Ραούλ Μπράβο κινήθηκε και αυτός απειλητικά προς τον Γκαρσία και στην συνέχεια η σύρραξη γενικεύτηκε, καθώς

Εμμένει στην ταφή των νεκρών η Εκκλησία

Εμμένει στη θέση της για ταφή των νεκρών Ορθοδόξων η Ιερά Σύνοδος, δεν προβάλλει αντίρρηση για την καύση των ετερόδοξων και ετερόθρησκων και αφήνει στην κρίση του εκάστοτε μητροπολίτη να αποφασίσει για «ειδικές περιπτώσεις του προβλήματος».


Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

-Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς η Εκκλησία γνωρίζει και συνιστά ως μοναδικό τρόπο αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος την ταφή σύμφωνα με την αγία Διδασκαλία Της και την από αιώνων Παράδοσή Της.

- Η Εκκλησία μας δεν έχει αντίρρηση για την καύση των νεκρών για τους ετεροδόξους και

Ειδική νυχτερινή προβολή στο Πλανητάριο

Ειδική νυχτερινή προβολή θα πραγματοποιήσει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου με την αφορμή του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και το Σάββατο 15 Μαΐου στις 9.30 μ.μ. θα προβάλει την ψηφιακή παράσταση «Τα επτά θαύματα του κόσμου» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Την ίδια ημέρα παρατείνεται μέχρι τις 10.30 μ.μ. το ωράριο των εκθέσεων «Κοράλλια και κοχύλια» και «Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945-1995» που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

Η «Νύχτα των Μουσείων» θεσπίστηκε το 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας αποσκοπώντας στην προσέλκυση νέων ομάδων κοινού και πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο. Ο φετινός εορτασμός, στις 15 Μαΐου 2010, συνδέεται με το «Παγκόσμιο Έτος Επαναπροσέγγισης Πολιτισμών» της UNESCO.

Πληροφορίες: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11. Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης κατά την είσοδο.
naftemporiki

"Σατανική" παρενόχληση ανηλίκων από δύο κρατουμένους

Για τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων κατηγορούνται δύο κρατούμενοι στις Φυλακές του Μαλανδρίνου, εκ των οποίων, ο ένας καταδικάστηκε το 1997 για την υπόθεση των “Σατανιστών της Παλλήνης”. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται για τον Ασημάκη Κατσούλα κι έναν συγκρατούμενό του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία των γονέων δύο κοριτσιών, οι οποίοι κατέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέροντας ότι άγνωστος τηλεφωνούσε στις ανήλικες κόρες τους, προσποιούμενος ότι είναι αστυνομικός και τις

Οι βασικές αρχές του νέου αναπτυξιακού νόμου

Τις βασικές αρχές του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.


Κριτήρια αξιολόγησης

Με το νέο αναπτυξιακό νόμο εισάγονται νέα κριτήρια αξιολόγησης με τα οποία στηρίζονται επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα, ποιότητα και εξωστρέφεια, στην πράσινη επιχειρηματικότητα και στην αναδιάρθρωση, απασχόληση και ισόρροπη ανάπτυξη.

Αξιοποιείται επίσης ο χάρτης κρατικών ενισχύσεων, ο οποίος προβλέπει τέσσερις ζώνες κινήτρων (Α,Β,Γ και Δ) με ανώτατα

Γκρίζα φάλαινα στη Μεσόγειο μετά από αιώνες


Έκπληκτοι έμειναν οι επιστήμονες με την εμφάνιση μιας μεγάλης γκρίζας φάλαινας έξω από τις ακτές του Ισραήλ, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο είδος δεν έχει εντοπιστεί εκτός του Ειρηνικού Ωκεανού εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες.
Η ενήλικη θηλυκή φάλαινα, με μήκος 12 μέτρα και βάρος γύρω στους 20 τόνους, πιθανότατα έχασε το δρόμο της καθώς μετανάστευε το περασμένο φθινόπωρο από την Αρκτική προς τον Κόλπο της Καλιφόρνια.

«Είναι ένα απίστευτο συμβάν» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ Αβιάντ Σαϊνίν, πρόεδρος του ισραηλινού Κέντρου Έρευνας και Βοήθειας Θαλάσσιων Θηλαστικών, το οποίο αναγνώρισε το κήτος.

Οι γκρίζες φάλαινες (Eschrichtius robustus) ζούσαν κάποτε και στον Βόρειο Αντλαντικό και περνούσαν

Τα τατουάζ χένας «ένοχα» για λευχαιμία

ΛΟΝΔΙΝΟ Τα τατουάζ χένας, τα οποία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή κυρίως σε άτομα που ταξιδεύουν στην Ασία και στη Μέση Ανατολή, φαίνεται ότι συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας. Επιστήμονες από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακάλυψαν πολύ υψηλότερη συχνότητα οξείας μυελογενούς λευχαιμίας σε γυναίκες που ζουν στην περιοχή και οι οποίες συνηθίζουν να «στολίζουν» σημεία του σώματός τους με τατουάζ χένας.

Οι ερευνητές που προέρχονται από νοσοκομεία των Εμιράτων αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Leukaemia and Lymphoma» ότι το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι η ίδια η

Βρήκαν νειλόμετρο

΄Ηταν όργανο μέτρησης του ύψους των νερών του Νείλου και ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη Λεωφόρο των Σφιγγών.

΄Ενα νειλόμετρο, που είναι αρχαίο όργανο μέτρησης του ύψους των νερών του Νείλου, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την αποκατάσταση της μήκους 2.700 μέτρων Λεωφόρου των Σφιγγών, η οποία συνδέει τους ναούς του Λούξορ και του Καρνάκ, νότια της πόλης του Λούξορ, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου.



Κατασκευασμένo από ψαμμίτη, το νειλόμετρο έχει κυλινδρική δομή και επτά μέτρα σε διάμετρο και

Προσοχή στα αντιόξινα φάρμακα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ορισμένα δημοφιλή αντιόξινα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του έλκους αλλά και για τη δυσπεψία φαίνεται ότι συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων στις ηλικιωμένες γυναίκες, καθώς και με την εμφάνιση λοίμωξης που προκαλεί διάρροια, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of Ιnternal Μedicine».

Φάρμακα όπως η εσομεπραζόλη, η παντοπραζόλη και η λανσοπραζόλη ανήκουν στην οικογένεια των αναστολέων αντλίας πρωτονίων. Πρόκειται για μια οικογένεια φαρμάκων που έχει λάβει έγκριση για την αντιμετώπιση του έλκους, της

΄Εφυγε η τέφρα ήρθε η σκόνη!

Μέχρι την Παρασκευή θα διαρκέσει η αφρικανική... θολούρα στον ουρανό της Ελλάδας, καθώς τότε αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας ο μεγαλύτερος όγκος της σκόνης από τη Σαχάρα.


«Η ποσότητα της σκόνης που θα φθάσει στην Ελλάδα την Παρασκευή θα είναι μεγάλη, αλλά δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερο πρόβλημα», λέει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Φυσικής Γιώργος Κάλλος που είναι επικεφαλής της Ομάδας Ατμοσφαιρικών Μοντέλων και Πρόγνωσης Καιρού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Σύμφωνα

Γενική απεργία στις 20 Μαΐου

Νέα γενική απεργία για τις 20 Μαΐου εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας τη ριζική τους αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Μάλιστα προανήγγειλαν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.


Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται λόγος για «ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, λόγω έργων

Κλειστό θα είναι την Κυριακή και τη Δευτέρα 16 και 17 Μαΐου το τμήμα του Ηλεκτρικού από «Άνω Πατήσια» έως το σταθμό «Ειρήνη», λόγω έργων ανακαίνισης.


Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15.

Επίσης από την Τρίτη 18 Μαΐου στο σταθμό Νέας Ιωνίας οι διερχόμενοι συρμοί προς Κηφισιά (άνοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση, όμως θα επαναλειτουργήσει η αποβάθρα

Οδηγίες και πληροφορίες για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Σε λειτουργία τέθηκε η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (έντυπο Ε9) έτους 2010.

Η Υπηρεσία απευθύνεται σε όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση ακινήτων, που έγιναν εντός του έτους 2009, καθώς και όσα φυσικά πρόσωπα έχουν μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση και υποχρεούνται στην υποβολή Ε9 εξ αυτού του λόγου.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr με την επιλογή «Ε9».

Οι ενδιαφερόμενοι που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη νέα υπηρεσία, πρέπει να συμπληρώσουν προηγουμένως τη δήλωσή τους, είτε με τη χρήση του σχετικού προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ. (το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Ελεύθερα Προγράμματα της Γ.Γ.Π.Σ. για τους χρήστες» της

Όλι Ρεν: Κατά της αποπομπής κράτους - μέλους η Κομισιόν

Κατά της θέσπισης νόμου, ο οποίος θα επιτρέπει την αποπομπή κράτους – μέλους από την ευρωζώνη, τάχθηκε ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.


«Όχι, δεν είμαστε υπέρ της εισαγωγής ενός νέου άρθρου στη συνθήκη που θα επιτρέπει μια αναγκαστική έξοδο από το ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα και δεν θα συμβεί», ξεκαθάρισε ο Ρεν.

Σημειώνεται ότι την ιδέα μιας πιθανής αποπομπής κράτους – μέλους, σε περίπτωση που παραβιάζει αλλεπάλληλα τους κανόνες της ευρωζώνης, εισηγήθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
naftemporiki

Έρευνα σε βάρος της Goldman Sachs

Ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley Τζέιμς Γκόρμαν αρνήθηκε καταγγελίες ότι η αμερικανική τράπεζα παράπλανησε το επενδυτικό κοινό προς το οποίο διέθεσε παράγωγα προϊόντα επι κτηματικών δανείων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές διερευνούν κατά πόσον η τράπεζα παραπλάνησε πελάτες της προς τους οποίους πώλησε δομημένα χρηματοοικονομικά προϊόντα επί συμβάσεων κτηματικής πίστης, την ίδια ώρα που στοιχημάτιζε μέσω άλλων συναλλαγών της ότι η τιμή των προϊόντων θα καμφθεί.
naftemporiki

Παράνομα τα πρόστιμα υποστηρίζουν τα μαιευτήρια Λητώ και Μητέρα

Αυθαίρετη και παράνομη χαρακτηρίζουν τα μαιευτήρια Λητώ και Μητέρα την επιβολή των προστίμων (90.000 και 165.000 ευρώ αντίστοιχα) από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή [Βλέπε άρθρο] , προειδοποιώντας πως αν δεν διορθωθεί η σχετική απόφαση, θα επιδιώξουν την ανατροπή της με προσφυγή στα αρμόδια όργανα και Δικαστήρια.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:


1. Τα μαιευτήρια ΛΗΤΩ και ΜΗΤΕΡΑ κατά τη μακρόχρονη πορεία τους στον ευαίσθητο χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας έχουν αποδείξει ότι τηρούν πλήρως τη νομιμότητα, σέβονται τους θεσμούς και ουδέποτε μέχρι σήμερα έχουν δεχθεί οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας τους.

2. Όλοι οι γονείς πριν από τον τοκετό επισκέπτονται τα λογιστήρια των κλινικών μας και ενημερώνονται πλήρως περί των χρεώσεων μας, συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης λήψης βλαστοκυττάρων, η οποία είναι προαιρετική πράξη ιατρικής φύσεως. Κατά την τελευταία διετία έχουν

«Ναι» Κομισιόν στην ένταξη της Εσθονίας στη ζώνη του ευρώ

Το «πράσινο φως» της Κομισιόν για την ένταξή της στο ευρώ το 2011 εξασφάλισε σήμερα η Εσθονία.


Παρά τις αμφιβολίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη δυνατότητα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε πως η Εσθονία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ενιαίο νόμισμα και να γίνει το 17ο μέλος της ευρωζώνης, σε αντίθεση με άλλες υποψήφιες χώρες όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία και η

«Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει πια την Ελλάδα ως απειλή»

Αλλαγή πλεύσης στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας διακρίνει ο πολιτικός αναλυτής Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και υποστηρίζει πως η χώρα του δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως απειλή.


«Η Τουρκία, δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως απειλή, ασχολείται περισσότερο με το κουρδικό, τη Μέση Ανατολή, τα θέματα στον Καύκασο, την Αρμενία», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Παρατηρεί ακόμα ότι «το θέμα του Αιγαίου και της Κύπρου δεν έχουν πια την καθοριστική σημασία που είχαν παλαιοτέρα», και συμπληρώνει ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει την άποψη: «διατηρούμε τις

Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,3%

Μείωση 2,3% σημείωσε το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, ενώ συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2009 συρρικνώθηκε κατά 0,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Αντίστοιχες ήταν και οι εκτιμήσεις της Eurostat για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΣΤΑΤ., στη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης συνέβαλαν η πτώση των επενδύσεων καθώς και η σημαντική μείωση της δημόσιας κατανάλωσης. Αντίθετα, θετική συμβολή στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ είχε η βελτίωση

Π. Καμμένος: Ανοίγουν λογαριασμοί για την υπόθεση της Siemens

Απόφαση της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens είναι να ανοίξουν οι λογαριασμοί των πάντων, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών, τόνισε μιλώντας στον Real fm o βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.


Όπως υπογράμμισε, όλοι όσοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν. «Δεν έχει αποκλειστεί κανείς, ούτε πρώην πρωθυπουργός, ούτε επιχειρηματίας, ούτε κανείς», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχει μαρτυρία για κατάθεση πέραν του 1 εκατομμυρίου μάρκων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και 1 εκατ. ευρώ στην Ελβετία,

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΜΕ από τη Δράση

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΜΕ κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Δράση.


Με τη μηνυτήρια αναφορά η Δράση ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της διοίκησης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και το συντονισμό παράνομων -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- πράξεων, στις οποίες έχουν επιδοθεί το τελευταίο

ΝΔ: Προτάσεις για τη συγκράτηση των τιμών

Σειρά προτάσεων για τον έλεγχο της πορείας της αγοράς και τη συγκράτηση των τιμών έθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.


«Τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές, στελέχη της σημερινής κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι έχουν κάποιο "μαγικό" τρόπο να μειωθούν οι τιμές των βασικών αγαθών κατά 10%. Σήμερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινείται στο 4,8%, ωθούμενος προς τα πάνω και από τα ίδια τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ πέρσι την ίδια περίοδο ήταν 1,1%. Ειδικά στη βενζίνη, όπου πέρσι η Ελλάδα ήταν η 8η φθηνότερη χώρα στην Ε.Ε., σήμερα είναι η δεύτερη ακριβότερη»,

«Οι ΄Ελληνες είναι ηρωικός λαός»

ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, Μικρασιατική Καταστροφή, Κατοχή, Εμφύλιος- η Ελλάδα επιβίωσε από όλα αυτά τα δεινά και θα τη φοβίσει η οικονομική κρίση; Οχι, αποφαίνεται σε άρθρο του στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ο αμερικανός ιστορικός Βίκτορ Ντέιβις Χάνσον, σύμφωνα με τον οποίο ο «ηρωισμός των Ελλήνων» αποτελεί «ιστορική αλήθεια».


Υπό τον τίτλο «Ελληνικές τραγωδίες», ο Χάνσον αναφέρεται στα παράδοξα της Ελλάδας της κρίσης. Στα πανό με το σφυροδρέπανο που αναρτήθηκαν στην Ακρόπολη την ώρα που η Ελλάδα επιδίωκε «να πείσει ξένους καπιταλιστές επενδυτές να σώσουν τον ελληνικό σοσιαλισμό»· στις μολότοφ, τους φόνους, τις ταραχές και τις απεργίες, «ένα χάος που αναμεταδίδεται απευθείας σε όλο τον

Δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν

Εκατοντάδες αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες θα διατεθούν για τη φύλαξη των χώρων, όπου θα κινηθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνοδευόμενος από δεκαμελές κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών, θα επισκεφθεί τη χώρα μας την Παρασκευή (13/05).

Ακόμα και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), θα διατεθούν, αρχής γενόμενης από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοικτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ανοικτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει τις προσεχείς μέρες ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Κεντρικός ομιλητής σε αμφότερες τις συγκεντρώσεις θα είναι ο πρόεδρος τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει την Πέμπτη 13 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Αγ. Σοφίας, με ομιλητές τον κ. Τσίπρα και τους Χριστίνα Ζιάκκα, Μέλος Επ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργο Θεοδωρόπουλο, Μέλος Συντονιστικού Θεσ/νίκης ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή 14/5, στις 7 μ.μ., θα ακολουθήσει η συγκέντρωση της Αθήνας στην πλατεία Δημαρχείου (Κοτζιά), με ομιλητές τον κ. Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο.
naftemporiki

Ισπανία: Μείωση 5% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων

Μείωση 5% κατά μέσο όρο των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2010, και το «πάγωμά» τους για το 2011 ανακοίνωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που λαμβάνει η ισπανική κυβέρνηση για τη μείωση των ελλειμμάτων.
naftemporiki

Ανοικτά όλα τα αεροδρόμια της Ισπανίας

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα το πρωί τα αεροδρόμια της Ισπανίας, πολλά από τα οποία είχαν κλείσει χθες Τρίτη εξαιτίας του νέφους που προκαλεί η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία.


Τα κυριότερα προβλήματα σημειώθηκαν χθες στα Κανάρια Νησιά και την Ανδαλουσία και συνολικά περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα.
naftemporiki

΄Εξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη «βλέπει» ο Ρουμπινί

Αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ προβλέπει ο Νουριέλ Ρουμπινί, εκτιμώντας πως η χώρα αλλά και άλλες «δυσκίνητες» οικονομίες της περιοχής ενδεχομένως να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το ευρώ τα επόμενα χρόνια.


Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην τηλεόραση του Bloomberg, ο γνωστός καθηγητής υποστήριξε πως χρειάζεται μια «πραγματική υποτίμηση» του ευρώ προκειμένου να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα σε χώρες

Κατεδάφισαν την Φαντασία - Παρών και ο πρωθυπουργός

Μακάρι να μην είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα η πρωινή κίνηση του Πρωθυπουργού που πλάι-πλάι με την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη βρέθηκαν στην “Παλιά Φαντασία” μαζί με μπουλντόζες και συνεργεία κατεδάφισης.




Πέντε λεπτά έμεινε ο Πρωθυπουργός μόνο και μόνο για να στείλει το... μήνυμα πως ο κύβος ερίφθη για τα αυθαίρετα στο παραλιακό μέτωπο από το Σ.Ε.Φ. μέχρι και το Κορωπί.

Αυτό θεωρείται μια καλή πρώτη κίνηση η οποία όμως πρέπει να έχει και συνέχεια.
 
Βέβαια τα συνεργεία πήγαν σήμερα και κατεδάφισαν ένα κέντρο που ήταν εγκαταλελειμμένο επί

Κυκλοφορούσαν και... οπλοφορούσαν

Είχαν βγει “βόλτα” στους δρόμους της Καλλιθέας οπλισμένοι, αλλά δεν υπολόγιζαν ότι υπήρχαν μπλόκα της αστυνομίας.


Οι αστυνομικοί στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Βρισηίδος έκαναν νόημα σε ένα αυτοκίνητο με τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός αντί να μειώσει ταχύτητα πάτησε το

Συντριβή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

105 είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεκροί από την συντριβή αεροπλάνου στη Λιβύη.
Το αεροσκάφος συνετρίβη την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης. Ερχόταν από τη Ν.Αφρική και σε αυτό επέβαιναν σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων 105 άτομα.

Ακυρώσεις πτήσεων σε Ισπανία, Μαρόκο και Γαλλία λόγω τέφρας

Πέντε αεροδρόμια της Ισπανίας παρέμειναν κλειστά την Τρίτη λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 207 πτήσεις, σύμφωνα με την ισπανική υπηρεσία ελέγχου του εναέριου χώρου AENA.


Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν ακόμα πιο κοντά την ηφαιστειακή τέφρα και οδήγησαν στο κλείσιμο δύο ακόμη ισπανικών αεροδρομίων, αυτών της Μάλαγα και της Γρανάδας.

Η ισπανική υπηρεσία ελέγχου του εναέριου χώρου ανακοίνωσε ότι θα αρθούν οι απαγορεύσεις

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Κάμερον

Ο ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά την παραίτηση του Γκόρντον Μπράουν από το αξίωμα, με την οποία έκλεισε μια περίοδος 13 χρόνων διακυβέρνησης της Βρετανίας από τους Εργατικούς.


Ο 43χρονος Κάμερον έλαβε και επίσημα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Στην ακρόαση από τη βασίλισσα Ελισάβετ τον συνόδευσε η σύζυγός του Σάρα που είναι έγκυος 4 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα των Συντηρητικών κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές