www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Κάμερον

Ο ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά την παραίτηση του Γκόρντον Μπράουν από το αξίωμα, με την οποία έκλεισε μια περίοδος 13 χρόνων διακυβέρνησης της Βρετανίας από τους Εργατικούς.


Ο 43χρονος Κάμερον έλαβε και επίσημα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Στην ακρόαση από τη βασίλισσα Ελισάβετ τον συνόδευσε η σύζυγός του Σάρα που είναι έγκυος 4 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα των Συντηρητικών κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές
εκλογές της 6ης Μαΐου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.


«Πιστεύω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να έχει αυτή η χώρα μια ισχυρή, σταθερή και αξιοπρεπή κυβέρνηση που χρειαζόμαστε οπωσδήποτε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κύκλους των Τόρις, ο Τζορτζ Οσμπορν αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών και ο Ουίλιαμ Χαγκ υπουργός Εξωτερικών.

Ο Κάμερον, πρώην στέλεχος δημοσίων σχέσεων, είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία των τελευταίων 200 χρόνων της Βρετανίας.

Συγχαρητήρια Ομπάμα

Τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Βρετανό πρωθυπουργό, τον οποίο και συνεχάρη για τα νέα καθήκοντά του, είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο

Σε δήλωσή του μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Ομπάμα γνωστοποίησε ότι προσκάλεσε τον Ντέιβιντ Κάμερον να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: