www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν

Εκατοντάδες αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες θα διατεθούν για τη φύλαξη των χώρων, όπου θα κινηθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνοδευόμενος από δεκαμελές κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών, θα επισκεφθεί τη χώρα μας την Παρασκευή (13/05).

Ακόμα και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), θα διατεθούν, αρχής γενόμενης από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται
περιμετρικά του ξενοδοχείου όπου θα διαμένει και στους χώρους που θα επισκεφτεί, όπως το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.


Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα επιτηρεί την πρεσβεία της Τουρκίας, ενώ άντρες της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται και σε κτίρια όπου στεγάζονται γραφεία τουρκικών επιχειρήσεων, ενώ η Τροχαία θα κάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης - στάθμευσης γύρω οπό το ξενοδοχείο αλλά και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας στους δρόμους όπου θα περνά η πομπή με τον κ. Ερντογάν.

Επιπλέον, αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή τo απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην πλατεία Κολοκοτρώνη και ενδέχεται να γίνει πορεία προς τη Βουλή και την τουρκική πρεσβεία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

"Το μοναδικό πρόβλημα είναι η υφαλοκρηπίδα"

«Η Ελλάδα έχει οριοθετήσει τα προβλήματα και δέχεται ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι η υφαλοκρηπίδα. Έχουμε μια εξωστρεφή εξωτερική πολιτική και συζητάμε μαζί τους, γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως», δήλωσε πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εν όψει της επίσημης επίσκεψης Έρντογάν στην Αθήνα, προσθέτοντας :

«Από εκεί και πέρα, έχουμε υποχρέωση, επειδή πρόκειται για μια γειτονική μας χώρα -μια χώρα που θέλει την ένταξή της στην ΕΕ, ένταξη η οποία περνάει και μέσα από τη σχέση της με την Ελλάδα- να έχουμε σχέσεις και να συζητάμε».
cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: