www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ένταση και πάλι στην Πάτρα

Πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Αγίου Διονυσίου είκοσι περίπου άτομα φορώντας κράνη είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε «Πάτρα, πόλη Ελληνική». Αυτή η ανάρτηση έγινε προφανώς σε απάντηση στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών.


Μετά από κάποια ώρα από την ανάρτηση του πανό, μια ομάδα 100 αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στην ομάδα με τα κράνη. Στο χώρο κατέφθασε και επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ για να αποτραπούν τα χειρότερα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί η ζημιές σε σπίτια και καταστήματα και αστυνομικές

Άννα Διαμαντοπούλου: «Το μνημόνιο είναι το δεκανίκι που έχουμε απόλυτη ανάγκη, μέχρι να σταθούμε ξανά στα πόδια μας»,

«Το μνημόνιο είναι το δεκανίκι που έχουμε απόλυτη ανάγκη, μέχρι να σταθούμε ξανά στα πόδια μας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας επί του προϋπολογισμού και προειδοποίησε: «Αν πετάγαμε αυτό το δεκανίκι σήμερα, όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα συνέβαινε. Οι μόνοι ίσως που κάνουν ότι δεν το αντιλαμβάνονται είναι ορισμένοι συνάδελφοι της Αριστεράς που φτάνουν μέχρι του σημείου να προτείνουν στα σοβαρά να βγούμε αυτοβούλως από το ευρώ και να επιστρέψουμε στη δραχμή. Δηλαδή, να εθνικοποιήσουμε την κρίση!».


«Καλύτερα να εθνικοποιήσουμε τη σοβαρότητα», συνέχισε η υπουργός Παιδείας, «να αναγνωρίσουμε το μνημόνιο ως αναγκαία αλλά όχι από μόνη της και ικανή συνθήκη για να φτάσουμε στην επόμενη μέρα».

Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μια πραγματικά καινούργια μέρα για την Ελλάδα και τους Ελληνες, δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου και υπογράμμισε: «Κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα αυτής της φωτεινής και ελπιδοφόρας προοπτικής, είναι η Παιδεία. Αλλάζουμε Παιδεία; Αλλάζουμε την

Νικόλας Πατέρας: Θα συνεχίσω μόνο αν είμαστε ενωμένοι

Ο ισχυρός άντρας του τριφυλλιού δεν είναι πλέον ισχυρός αφού με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι δε θέλει να ασκεί χρέη προέδρου στον Παναθηναϊκού αν οι φίλαθλοι δεν στηρίζουν την ομάδα. Πριν λίγη ώρα η συγκεκριμένη δήλωση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού.


Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Πατέρα

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα ενότητας του Γιάννη Βαρδινογιάννη το Σεπτέμβρη, μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και επιστρέψαμε συμμετέχοντας στην αύξηση κεφαλαίου, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να λύσουμε γρήγορα πολλά προβλήματα και να ξεπεράσουμε σοβαρές δυσκολίες.

Για να έχει ωστόσο αντίκρυσμα αυτή η προσπάθεια υπάρχει μια προϋπόθεση: η ενότητα σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση, ομάδα, φίλαθλοι) όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις. Αυτή η ενότητα είναι

«Αθώα» για καρκίνο η οισοφαγίτιδα

Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, οι χρόνιες οισοφαγίτιδες δεν ενέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στομάχου, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα οι ειδικοί ίσως χαρακτηρίσουν «προαιρετικό» ακόμη και τον προληπτικό έλεγχο.


«Πρόκειται για σπάνιο καρκίνο», σχολιάζει ο υπεύθυνος της μελέτης, δρ. Joel H. Rubenstein, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. «Εάν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος πως περίπου ένας στους τέσσερις έχει συμπτώματα οισοφαγίτιδας, αλλά ελάχιστοι έχουν αναπτύξει καρκίνο στην περιοχή, τότε πράγματι είναι σπάνιο».

Η οισοφαγίτιδα ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ), είναι η νόσος που προκαλείται από τη συχνή παλινδρόμηση (μετακίνηση προς τα πάνω) υγρών του στομάχου στον οισοφάγο, που είναι ο σωλήνας που μεταφέρει τις τροφές από το στόμα στο στομάχι.

Όσοι πάσχουν από ΓΟΠ συνήθως αισθάνονται καούρα στο στήθος (εσωτερικά) ή ψηλά στο στομάχι, αισθάνονται ξινά υγρά να ανεβαίνουν από το στομάχι προς τα πάνω και να φτάνουν μέχρι το φάρυγγα.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται ή επιδεινώνονται μετά το φαγητό και μπορεί να διαρκέσουν αρκετές

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Χάλκης ο Ομπάμα

Θέμα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών, θέτει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του προς την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ".

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει λόγο για "ευέλικτες" αμερικανοτουρκικές σχέσεις και τονίζει ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική όσο ποτέ άλλοτε.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και την υπογράμμιση που περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη έκθεση ότι το τουρκικό σύνταγμα διασφαλίζει μεν τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά υπάρχουν περιορισμοί, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρεται σε μειονοτικά ζητήματα, αλλά και στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

"Πιστεύω -λεει- ότι με τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα της ίσης προστασίας των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων και των υπόλοιπων εθνοτικών και άλλων ομάδων, από μία κοσμική δημοκρατία με μουσουλμανικό πληθυσμό. Με την τουρκική κυβέρνηση, συνομιλούμε επί πολλών ζητημάτων που σχετίζονται με τις ανησυχίες περί θρησκευτικών ελευθεριών των επίσημων μειονοτήτων και των άλλων ομάδων, περιλαμβανομένης της σουνιτικής πλειοψηφίας. Και προτρέπουμε για πρόσθετες μεταρρυθμίσεις προς διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των Τούρκων πολιτών. Στην ομιλία που είχα

Η έδρα του χιούμορ στον εγκέφαλό μας

Μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων αποκάλυψε ότι ο εγκέφαλος κάνει χρήση δύο διαφορετικών νευρωνικών κυκλωμάτων. Καθένα από αυτά καθορίζει αν το αστείο που ακούμε θα μας αφήσει αδιάφορους ή θα μας κάνει να γελάσουμε, κι αν ναι, πόσο. Τα εν λόγω κυκλώματα συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την προσωπικότητα και το φύλο. Γι' αυτό κάθε άνθρωπος έχει τη δική του «αίσθηση του χιούμορ».


Οι ερευνητές κατέληξαν σ' αυτό το συμπέρασμα, μεταξύ άλλων, τοποθετώντας εθελοντές σε περιβάλλον εξ ολοκλήρου αποτρεπτικό ως προς την πρόκληση γέλιου. Ξαπλωμένοι στο κλειστοφοβικό μηχάνημα μαγνητικού τομογράφου, σπουδαστές του Dartmouth College στο Νιου Χαμσάιρ υποβλήθηκαν σε απεικονίσεις με fMRI (λειτουργική μαγνητική τομογραφία), ενώ παρατηρούσαν μέσα από ειδικά τοποθετημένους καθρέφτες την οθόνη.

Ο Ουίλιαμ Κέλεϊ, ερευνητής εξειδικευμένος στον εγκέφαλο, πρόβαλε εκεί ορισμένα αποσπάσματα από τις κωμικές σειρές «Seinfeld» και «The Simpsons». Με fMRI κατέγραψε την ποσότητα οξυγόνου που κατανάλωναν οι νευρώνες, πετυχαίνοντας έτσι τη χαρτογράφηση της δραστηριότητας σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου.

Είχε προηγηθεί, εκ μέρους του W. Kelley, η μελέτη αυτών των κωμικών αποσπασμάτων, κάτω από εντελώς συνηθισμένες συνθήκες. Ακολούθησε η προβολή τους σε μεγάλη ομάδα φοιτητών, ενώ μαγνητοφωνήθηκαν και τα γέλια τους. Είχε, λοιπόν, εντοπίσει, εκ των προτέρων, ο ερευνητής, ακριβώς

Χειρόφρενο και πάλι στα μέσα μεταφοράς

Εβδομάδα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό ξεκινά από αύριο στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις προτεινόμενες από το υπουργείο Υποδομών αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών.


Αναλυτικά:

- Αύριο, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

- Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

- Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, λόγω 24ωρης απεργίας.

Επίσης, στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον

3 Ιανουαρίου το επίδομα του ΟΑΕΕ

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.


Ενίσχυση 300 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).

Ενίσχυση 200 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ.

Ενίσχυση 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα

BOMBA: Ετοιμος να παραιτηθεί ο Πατέρας!

Bόμβα μεγατόνων στον Παναθηναϊκό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του leoforos.gr, ο Νικόλας Πατέρας σκέφτεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ!


Η άθλια εμφάνιση με τον Ολυμπιακό Βόλου, ή ήττα και η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Νίκο Πατέρα. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ήταν εντελώς απογοητευμένος από όσα είδε και έγιναν και δεν είχε διάθεση για κουβέντες.


Ήδη μέσα στο μυαλό του στριφογύριζε η ιδέα να παραιτηθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας, όπως αναφέρει το leoforos.gr και να προκαλέσει πάταγο στο οικοδόμημα του Παναθηναϊκού. Ο Νίκος Πατέρας ουσιαστικά παραιτείται επειδή, πέρα από την απογοήτευση, αντιλαμβάνεται ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στην ομάδα, ενώ διαβλέπει ότι

Κριστίνα Κίνελι: Να επιστραφούν τα μάρμαρα εκεί που ανήκουν

H πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κριστίνα Κίνελι τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η κ. Κίνελι δήλωσε στο ραδιόφωνο της SBS ότι με μεγάλη της χαρά γίνεται επίτιμο μέλος της Αυστραλιανής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών, μάλιστα τόνισε ότι το συγκεκριμένο αίτημα είναι «δίκαιο και σωστό».


Ακόμα επεσήμανε ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν γιατί εκεί αξίζει να τιμηθούν και να θαυμαστούν. «Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι υπερήφανη που υποστηρίζει αυτό το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα και τον λαό της» ανέφερε η πολιτειακή πρωθυπουργός Κ.

Αντώνης Σαμαράς: "Σιδεροκέφαλος"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς παρέστη σήμερα στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου.


Αμέσως μετά δήλωσε:

«Ήρθα να ευχηθώ στον Βασίλη να είναι σιδεροκέφαλος και τυχερός. Ήρθα, επίσης, να συμβολίσω, εδώ, με την παρουσία μου, αλλά και την παρουσία όλων των πολιτικών εκπροσώπων, την ανάγκη ενότητας στον Πειραιά, προκειμένου να μπορέσουμε να δρασκελήσουμε την επόμενη χρονιά, μέσα από επιτυχίες στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς μας», είπε.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «θέλω να γνωρίζουν οι πάντες ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Νέα

Η Ε.Ε. οδεύει προς τη διάλυση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη διαγωγή της απέδειξε ότι είναι ανίκανη στο «προλαμβάνειν». Από ότι φαίνεται η ίδια ανικανότητα επιδεικνύεται και στο «θεραπεύειν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ προσθέτοντας ότι «η φθορά της έχει φθάσει πλέον στα όρια της ανήκεστης βλάβης, ενώ το υποκατάστατο του Συντάγματός της θλιβερή ανάμνηση».


«Όλα καταδεικνύουν πλέον ότι οδεύει προς τη

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας

Πανελλαδική στάση εργασίας δύο ωρών κήρυξε η ΟΛΜΕ για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 2 ως τις 4 το απόγευμα για την απογευματινή, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή και με στόχο να συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί στην συγκέντρωση που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, ενώ

Συλλήψεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και μετά από καταγγελία και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άντρα και μίας γυναίκας, ηλικίας 49 και 45 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται και τρίτο άτομο, για «απόπειρα εκβίασης», «συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση».


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε καταγγελία ότι άγνωστος δράστης/ες κατά το χρονικό διάστημα από 05/12/2010 μέχρι και 06/12/2010, ανήρτησαν σε ιστολόγιο, κείμενα με συκοφαντικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα ζητούσαν χρηματική αποζημίωση για να σταματήσουν την ηλεκτρονική διαπόμπευση του θύματος.

Άμεσα διερευνήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, που παρέδωσε ο παθών στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εντοπίσθηκαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών, στα δίκτυα επικοινωνίας τους . Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών η οποία

Εργασίες στη Γέφυρα Λ.Αθηνών με Κηφισσού

Από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις έξι και μισή της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου 2010, θα πραγματοποιούνται στη μεταλλική γέφυρα της Λ. Αθηνών, στη συμβολή με την Λ. Κηφισού, εργασίες σταδιακής ανύψωσης του φορέα της γέφυρας (κλάδος από Αθήνα προς Κόρινθο), στις θέσεις στήριξής του επί των πυλώνων της γέφυρας, για την πλήρη αντικατάσταση των εδράνων.


Λόγω των εργασιών απαιτείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της μεταλλικής γέφυρας της Λ. Αθηνών, σε όλο το μήκος

Επισπεύδονται οι διαδικασίες επαναφοράς των αδειών παραμονής

«Επισπεύδουμε τις διαδικασίες επαναφοράς σε καθεστώς νομιμότητας όσων είχαν παλαιότερα άδεια παραμονής και εργασίας, αλλά έχουν εκπέσει των δικαιωμάτων τους λόγω απώλειας της εργασίας τους ή της μη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ενσήμων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι άνθρωποι αυτοί έχουν πέσει θύματα της οικονομικής κρίσης ενώ η απώλεια των νομίμων χαρτιών τους, συχνά τους οδηγεί στην ανεργία, ή ακόμη και στη μαύρη εργασία, γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στις ήδη επιβαρυμένες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες».


Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και υπεύθυνη για το συντονισμό της κρατικής πολιτικής για το μεταναστευτικό, Άννα Νταλάρα μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον 4ο όροφο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, με θέμα «Μετανάστευση-Νέοι-

Ικανοποιημένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τη Σύνοδο Κορυφής

Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες εξέφρασαν οι ευρωπαίοι ιθύνοντες, μετά τη λήξη του, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη για μεγαλύτερη συνοχή των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών των χωρών της ευρωζώνης.


Την πρόθεση της Γαλλίας και της Γερμανίας να υποβάλλουν κοινές προτάσεις σχετικά με την οικονομική και την κοινωνική συνοχή στην ευρωζώνη, επεσήμανε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι μετά τις αποφάσεις που αφορούν στην οικονομική διακυβέρνηση και τις κυρώσεις τις οποίες θα υφίστανται στο εξής τα κράτη μέλη που θα παραβιάζουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, «η ευρωζώνη πρέπει να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα».

«Αυτό θα είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος.

Συνεχίζοντας ο Ν. Σαρκοζί τόνισε ότι η οικονομική συνοχή δεν περιορίζεται μόνο στο πρόβλημα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά και το θέμα των

Πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου σε βράχια

Σε βραχώδη αβαθή περιοχή εντός του λιμανιού του Αγαθονησίου, προσέκρουσε το δεξαμενόπλοιο υδροφόρο «ΜΑΡΙΑ» με 10 Έλληνες επιβαίνοντες, κατά την διαδικασία απόπλου.


Από την προσάραξη, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το δεξαμενόπλοιο κατευθύνθηκε

Απογραφή της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου

Απογραφή και του κτιριακού αποθέματος του Δημοσίου ξεκινά η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα ποσά που δαπανώνται για ενοικιάσεις ακινήτων, σε μία στιγμή που δεκάδες δημόσια κτίρια παραμένουν αναξιοποίητα.


Οι κρατικές υπηρεσίες πληρώνουν για ενοίκια 186 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, ενώ τα συνολικά έσοδα από μισθώσεις ακινήτων του Δημοσίου δεν ξεπερνούν τα 12,75 εκατ. ευρώ.

Τα δυνητικά έσοδα από την εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου εκτιμώνται σε περίπου 2 δισ. ευρώ ετησίως, αν αξιοποιούνταν μόνον το 15%-20% της κρατικής ακίνητης περιουσίας, η αξία της οποίας αγγίζει τα 300 δισ. ευρώ.

Η απογραφή της περιουσίας του Δημοσίου κρίθηκε αναγκαία μετά το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, για τον «Καλλικράτη» στο κράτος, στο οποίο, μεταξύ των

Ανάστατοι πάλι οι κάτοικοι στην Κερατέα

Τεταμένο συνεχίζει να είναι το κλίμα στην περιοχή της Κερατέας, λόγω της προωθούμενης δημιουργίας Χώρου Υγειονομικών Ταφής Υπολειμμάτων.


Χθες ξέσπασαν νέα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, ενώ δύο άτομα συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχαν συλληφθεί άλλα επτά άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν στον

Απεβίωσε ο Τομάζο Σιόπα

Απεβίωσε χθες το βράδυ από ανακοπή ο Τομάζο Πάντοα - Σκιόπα, πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.


Κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθετε σε εκατό φίλους του στο κέντρο της Ρώμης, ο 70χρονος οικονομολόγος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

Ο Σικόπα είχε χρηματίσει επί 20ετία υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, ενώ το 1998 ορίστηκε εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το 2006 η κυβέρνηση Πρόντι τον κάλεσε να ηγηθεί της προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης ως υπουργός Οικονομικών, ενώ πριν από μερικούς μήνες έγινε σύμβουλους του Πρωθυπουργού,

Έπεσε η αυλαία για την "κακιά" του κινηματογράφου

Η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 91 της χρόνια και η κηδεία της την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Την καθιέρωσαν οι ρόλοι της «κακιάς». Πεθερά, αδελφή, νύφη ακόμα και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου. Όπως έλεγε και η ίδια, «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα ‘φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».

Στο θέατρο, πάντως, έπαιξε ρόλους που κάλυπταν όλο το ρεπερτόριο, με μοναδική εξαίρεση την αρχαία τραγωδία. «Δεν έπαιξα αρχαία τραγωδία γιατί τη σέβομαι πάρα πολύ είναι κάτι μουσειακό για μένα. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση. Δεν μου αρέσει το μουσειακό θέατρο, μου αρέσει το καθημερινό θέατρο», είχε δηλώσει.

Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κούν.

Από το 1954 ως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και εκτελέστρια. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.

Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα, προτελευταία Κυριακή του χρόνου τα εμπορικά καταστήματα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με το εορταστικό, συνεχές ωράριο που ισχύει από τις 16 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά θα είναι ανοιχτά τις από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 9:00 και θα κλείσουν στις 18:00

Ανήμερα τα Χριστούγεννα (Σάββατο) και την επομένη (Κυριακή) τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ από το Σάββατο (1η Ιανουαρίου) έως την Δευτέρα (3 Ιανουαρίου) θα παραμείνουν κλειστά.

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης

Egg nog: Φτιάξτε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο ποτό!

Υλικά που θα χρειαστείτε για 5 άτομα

3 αυγά –



75 γρ. ζάχαρη –

5 κουταλιές ουίσκι burbon (JIM BEAM) –

5 κουταλιές κονιάκ –

1 κουταλιά ρούμι –


250 γρ γάλα –


200 γρ. κρέμα γάλακτος –


τριμένο μοσχοκάρυδο (στο ποτήρι προαιρετικά).

Τρόπος παρασκευής


Χτυπήστε με το σύρμα ή στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, ώσπου να αφρατέψουν και να

Τι να προσέξουμε στη διατροφή πριν και μέσα στις γιορτές

Οι γιορτές έφτασαν και όσο και αν φέτος θα είναι «διαφορετικές» λόγω της οικονομικής κρίσης, σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να βρει τον εαυτό του με παραπάνω βάρος, αμέσως μετά την εορταστική περίοδο.


Από την άλλη μεριά, όμως, λόγω της γενικότερης πίεσης που όλοι δεχόμαστε, ψυχολογική κυρίως, με τα προβλήματα και τα άγχη, το τελευταίο που θα σκεφτόμασταν θα ήταν να κάνουμε αυστηρή δίαιτα αυτή την περίοδο. Ο επιθυμητός λοιπόν στόχος είναι να χαρούμε τη χριστουγενιάτικη περίοδο, έτσι ώστε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, αλλά με προσεχτικές διατροφικές επιλογές και όχι με αυστηρή δίαιτα, ώστε να μην προστεθεί ένα ακόμα άγχος, αυτό των κιλών, στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2011.

* Δέκα βήματα μέχρι τις γιορτές

Ακολουθήστε τα παρακάτω μέχρι την αρχή της εορταστικής περιόδου, ώστε να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας.

1 Καταναλώστε πρωινό: αφού είναι το ξύπνημα του μεταβολισμού μας μετά τον ύπνο και αποτελεί βασικό κανόνα για τον έλεγχο του βάρους μέσα από καλύτερες καύσεις.

2 Κάνετε τακτικά γεύματα: αποφύγετε το έντονο αίσθημα της πείνας και καθιερώστε μικρά γεύματα κάθε 3-4 ώρες.

3 Αποφύγετε το συναισθηματικό φαγητό: τρώγοντας χωρίς να πεινάτε. Καταναλώστε λοιπόν τροφή

Κάθε δώρο και ένα μήνυμα

Τα Χριστούγεννα είναι η χαρακτηριστική γιορτή του χρόνου όπου τα δώρα είναι συνώνυμα με την ίδια τη λέξη. Αυτονόητη όμως δεν είναι η θεματολογία του δώρου, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε παιδί.


Τα καλύτερα δώρα για τα παιδιά είναι αυτά που τα ίδια λαχταρούν. Βασική προϋπόθεση, να αγοράζουν οι γονείς τα δώρα με κριτήριο την επιθυμία των παιδιών τους, αν είναι ηλικιακά κατάλληλο και αν είναι στο πλαισίο που οι ίδιοι μπορούν να το παράσχουν οικονομικά. Το καλύτερο δώρο του παιδιού είναι αυτό που θα ζητούσε από τον Αγιο Βασίλη!

Τα χρήσιμα δώρα, όπως ρούχα, έχουν αίγλη σε παιδιά στην εφηβεία που θέλουν να δημιουργήσουν μια εικόνα ενώ σε ένα παιδί πέντε ετών ένα όμορφο παντελονάκι θα έχει μικρότερη σημασία καθώς ένα παιχνίδι που έχει ζητήσει επίμονα θα του προσέφερε μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά. Η αγορά χρήσιμων δώρων είναι ουσιαστική όταν το παιδί τα ζητάει. Χρήσιμο και ευχάριστο δώρο μπορεί να

Internet: 5η σε ανάπτυξη η Ελλάδα, 25η σε κατάταξη

Η Ελλάδα είναι μία από τις 5 στην Ε.Ε. με το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στη χρήση του Διαδικτύου στην περίοδο 2006-2010, λέει η Eurostat, και από μία (μόνο μία όμως) οπτική γωνία πρόκειται για θετική εξέλιξη.


Το ποσοστό χρήσης σε επίπεδο νοικοκυριών διπλασιάστηκε, και από το φτωχό 23% του 2006 έφτασε στο 46% φέτος. Εξακολουθεί, όπως και το 2006, να υπολείπεται σημαντικά του μέσου ευρωπαϊκού όρου (που το 2010 έφτασε το 70%), αλλά είναι σαφές πως κάτι έχει γίνει, αφού στα χρόνια που μεσολάβησαν σημειώθηκε μια αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου στη χώρα μας κατά 100%.

Αυτό το ποσοστό αύξησης συνιστά μία από τις 5 καλύτερες επιδόσεις στην περίοδο 2006-2010 και αν ξεκινήσατε να πανηγυρίζετε και να αναζητάτε σαμπάνιες για να ανοίξετε, συγκρατήστε λίγο τον ενθουσιασμό σας.

Στην κατάταξη των χωρών της Ε.Ε. με βάση το ποσοστό διείσδυσης του Internet στα νοικοκυριά

Το ελιξίριο των 60άρηδων

Το αναζητούν χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα το βρουν οι ήρωες στα παραμύθια και στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τώρα Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι πολύ κοντά στη δημιουργία του ελιξιρίου της ζωής. Ή τουλάχιστον του ελιξιρίου που θα χαρίζει μακροζωία και υγεία, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής σε όσους έχουν κλείσει τα 60.


Στο επίκεντρο της έρευνας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας βρίσκεται η λεναλιδομίδη, ένα φάρμακο για το μυέλωμα. Παλαιότερες έρευνες διαπιστώνουν ότι η λεναλιδομίδη αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής ασθενών των οποίων η νόσος υποτροπίασε και δεν ανταποκρίθηκε σε δύσκολες θεραπείες (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, μεταμόσχευση μυελού των οστών).

Σύμφωνα με τον δρα Εντουάρντ Γκοέτζλ, οι ερευνητές χορήγησαν την ουσία σε συνταξιούχους και στη συνέχεια διαπίστωσαν ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αύξηση μέχρι και 100 φορές του επιπέδου των κυτοκινών, μορίων που ενισχύουν τον

Ο καιρός στις 19.12.2010

Ανοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, βροχές στα δυτικά και στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές, νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα και εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 5 ως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 18 – 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις, σταδιακά όμως θα εξασθενίσουν σε εντάσεις 4 -5 και τοπικά 6μπ., ενώ στα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μετά το απόγευμα. Οι αρχικά μέτριοι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα εξασθενίσουν σημαντικά στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοανατολικούς, ενισχυόμενοι προς το τέλος της ημέρας σε εντάσεις 5 – 6 μπ.

Αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 16 -17 βαθμούς. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα πνέουν στο

Συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση υποθέσεως στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων

Πρός τον                     17.12.2010

Εξοχώτατο Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια

Βασ. Γεωργίου Β΄ 2, Αθήνα, 10028

Θέμα : Συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση υποθέσεως στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων

Κοινοποιήσεις (προς ενέργειαν)

Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο Κυβερνήσεως, Πολιτικές Ηγεσίες Υπουργείων Δικαιοσύνης & Υγείας,

Πρόεδρο & Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Γενικό Επιθεωρητή Δημ. Διοικήσεως, Συνήγορο του Πολίτη,

Προέδρους & Μέλη των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής :

Οικονομικών Υποθέσεων – Κοινωνικών Υποθέσεων – Δημ. Διοικήσεως, Τάξεως & Δικαιοσύνης

Προέδρους & Μέλη των Ειδικών Μονίμων Επιτροπών της Βουλής :

Θεσμών & Διαφάνειας – Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου