Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών φαίνεται ότι είναι το «κλειδί» που ανοίγει την… πόρτα της καλλίγραμμης σιλουέτας, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Γέιλ. Και αυτό διότι αυτού του είδους οι υγιεινές τροφές μάς βοηθούν να αντιστεκόμαστε στον πειρασμό της κατανάλωσης τροφίμων «πλούσιων» σε… κακούς υδατάνθρακες και θερμίδες.
Όταν τα αποθέματα γλυκόζης – περιέχεται στους υδατάνθρακες – πέφτουν στον οργανισμό, ξεκινά η επιθυμία για κατανάλωση τροφής. Μάλιστα η έλλειψη γλυκόζης, η οποία αποτελεί «καύσιμο» για τον εγκέφαλο, μας κάνει ευάλωτους απέναντι σε πολυθερμιδικές τροφές.
Κύρια «θύματα» αυτής της διαδικασίας είναι τα παχύσαρκα άτομα τα οποία, ακόμη και με την παραμικρή πτώση των επιπέδων γλυκόζης, αισθάνονται ακατάσχετη επιθυμία για υδατάνθρακες.
«Καλοί» και «κακοί» υδατάνθρακες
Το θέμα είναι βέβαια το τι είδους υδατάνθρακες θα αποφασίσουμε να καταναλώσουμε αφού υπάρχουν οι «καλοί» υδατάνθρακες, όπως αυτοί των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, του ακατέργαστου ρυζιού ή των ζυμαρικών και του ψωμιού ολικής αλέσεως και οι «κακοί»