www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Φρούτα και λαχανικά για λετπή σιλουέτα


Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών φαίνεται ότι είναι το «κλειδί» που ανοίγει την… πόρτα της καλλίγραμμης σιλουέτας, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Γέιλ. Και αυτό διότι αυτού του είδους οι υγιεινές τροφές μάς βοηθούν να αντιστεκόμαστε στον πειρασμό της κατανάλωσης τροφίμων «πλούσιων» σε… κακούς υδατάνθρακες και θερμίδες.

Όταν τα αποθέματα γλυκόζης – περιέχεται στους υδατάνθρακες – πέφτουν στον οργανισμό, ξεκινά η επιθυμία για κατανάλωση τροφής. Μάλιστα η έλλειψη γλυκόζης, η οποία αποτελεί «καύσιμο» για τον εγκέφαλο, μας κάνει ευάλωτους απέναντι σε πολυθερμιδικές τροφές.

Κύρια «θύματα» αυτής της διαδικασίας είναι τα παχύσαρκα άτομα τα οποία, ακόμη και με την παραμικρή πτώση των επιπέδων γλυκόζης, αισθάνονται ακατάσχετη επιθυμία για υδατάνθρακες.

«Καλοί» και «κακοί» υδατάνθρακες


Το θέμα είναι βέβαια το τι είδους υδατάνθρακες θα αποφασίσουμε να καταναλώσουμε αφού υπάρχουν οι «καλοί» υδατάνθρακες, όπως αυτοί των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, του ακατέργαστου ρυζιού ή των ζυμαρικών και του ψωμιού ολικής αλέσεως και οι «κακοί»

Σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα


Σε εξέλιξη είναι ο δεύτερος γύρος της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας συνέλεξαν από το πρωί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία που ζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συζήτηση, και θεωρείται πιθανό, οι δύο πλευρές να οριστικοποιήσουν τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τον στόχο του ελλείμματος.

Στην περίπτωση αυτή, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και την εκπόνηση της σχετικής αναφοράς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μέτρα που ζητεί η

Άννα Διαμαντοπούλου, έχεις ταλέντο!


Δωρεάν εξετάσεις στο Ωνάσειο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Καρδιάς, που γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για ένα δεκαήμερο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου.

Στις δράσεις του προγράμματος, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως και 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγητής Ιωάννης Λεκάκης.

Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score)


Στην είσοδο του Νοσοκομείου, ο ενδιαφερόμενος πολίτης ή επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα για απολύτως δωρεάν λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καθώς και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών των ενδιαφερομένων, στους οποίους θα δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής. Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων, θα

Λήξη καταλήψεων σε Πάντειο, ΤΕΙ Πειραιά και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ


Τη λήξη των καταλήψεων αποφάσισαν οι φοιτητές στο Πάντειο, στο ΤΕΙ Πειραιά και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, ενώ κλειστό παραμένει για μία ακόμη εβδομάδα το Οικονομικό πανεπιστήμιο όπως και το Γεωπονικό Αθηνών.

Στα τμήματα και τις σχολές που συνεχίζονται οι καταλήψεις, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να χαθεί η εξεταστική περίοδος, ενώ αύριο αναμένεται να συνεχισθούν οι γενικές συνελεύσεις σε πολλά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές, σε ολόκληρη τη χώρα οι καταλήψεις έχουν κατέβει στα 224

Η μετοχή "τέρας"

Αιφνιδιάστηκαν οι τραπεζικοί κύκλοι και έμεινε άφωνη η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της zougla.gr για την πραγματική αξία της μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής».

Το ρεπορτάζ αναφερόταν με λεπτομέρειες στο ιστορικό της ίδρυσης της τράπεζας, της μετέπειτα συγχώνευσης της με την «Εθνική».

Παράλληλα εξηγούσε με ακρίβεια το οδοιπορικό της απορρόφησης της τράπεζας εστιάζοντας στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ όπως προέβλεπε (και προβλέπει άλλωστε) η νομοθεσία.

Αυτά ως προς την ιστορία διότι η πραγματική αποκάλυψη, η οποία και συνταράσσει αφορά την πραγματική αξία μιας εκάστης των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής».

Με αναγωγή στα σημερινά δεδομένα και με αποτίμηση στην οποία προέβη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Maryland κ. Θεόδωρος Καρυώτης, η σημερινής αξία μιας μετοχής με εγγύηση

Νεκρός από ηλεκτροπληξία μηχανοδηγός σε ιπτάμενο δελφίνι


Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε 43χρονος Α’ μηχανοδηγός σε ιπτάμενο δελφίνι στο λιμάνι του Πειραιά, που επρόκειτο να αναχωρήσει σε προγραμματισμένο δρομολόγιο για την Αίγινα.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη ο πλοίαρχος και ο

Οι καρχαρίες θα μας σώσουν από ιούς!


Μια ουσία του …καρχαρία φαίνεται ότι μπορεί να εξολοθρεύσει τους ιούς που «πλήττουν» το ανθρώπινο ήπαρ, όπως αυτούς της ηπατίτιδας.

Η ουσία ονομάζεται σκουαλαμίνη και εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1993 από ειδικούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν σε ένα είδος καρχαρία μεσαίου μεγέθους που απαντάται στον Ειρηνικό, στον Ατλαντικό και στον Ινδικό ωκεανό.

Όπως εξηγεί ο Μάικλ Ζάσλοφ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε και μελετά τη σκουαλαμίνη «οι καρχαρίες είναι άκρως ανθεκτικοί στους ιούς. Το μόριο που εντοπίσαμε σε αυτούς δεν έμοιαζε με κανένα άλλο συστατικό ζώου ή φυτού».


Πολλαπλές δράσεις


Αναλύσεις έδειξαν ότι η σκουαλαμίνη αποτελεί άκρως ισχυρό αντιβακτηριδιακό ενώ παράλληλα είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση κάποιων μορφών καρκίνου αλλά και μιας σοβαρής πάθησης των οφθαλμών που ονομάζεται εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και αποτελεί κύρια αιτία τύφλωσης,

Η νέα μελέτη των ειδικών από το Τζορτζτάουν η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» μαρτυρεί επίσης ότι η σκουαλαμίνη μπορεί να εξοντώσει και

Απεργία την Πέμπτη σε όλα τα μέσα μεταφοράς

Μεγάλη ταλαιπωρία θα υποστεί την Πέμπτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλες τις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

Έτσι, δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς, αλλά ούτε και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, έπειτα από απόφαση για συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εργαζομένους του ΟΑΣΑ κατά της εφεδρείας.

Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς αναμένεται να έχουν και συνέχεια, καθώς εξετάζεται η επέκταση τους και τις επόμενες ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας. Ωστόσο, αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, αν και για

Ελεύθερος για τα στημένα ο Μάκης Ψωμιάδης

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης για την υπόθεση των στημένων μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ένατος τακτικός ανακριτής είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Αντίθετα, η εισαγγελέας είχε την άποψη ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Τη μεταξύ τους διαφωνία θα λύσει εντός των ημερών με βούλευμά του τις επόμενες ημέρες το

Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης Alpha - Eurobank

Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης της Alpha Bank, με απορρόφηση της Eurobank EFG, ενέκριναν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών, κατά τις σημερινές τους συνεδριάσεις.

Όπως ανακοίνωσαν, η νέα τράπεζα, που θα προέλθει από τη συγχώνευση, θα έχει περίπου 2.300 καταστήματα και 150 δισ. ευρώ σύνολο ενεργητικού και θα είναι η 23η σε μέγεθος τράπεζα στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, «η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο τραπεζών, όπως αυτά εμφανίζονται στους ισολογισμούς της 31.12.2010. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 7 παλαιές, κοινές μετοχές της Eurobank EFG προς 5 νέες κοινές μετοχές της Alpha Bank, νέας

Κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας την Τετάρτη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, εργαζόμενοι φορέων το προσωπικό των οποίων εντάσσεται στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.


Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΙΝ - ΠΟΘΑ και των σωματείων ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΟΔΔΥ- ΕΟΜΜΕΧ - ΕΘΙΑΓΕ - ΟΠΕΓΕΠ - ΔΗΜΗΤΡΑ – ΗΔΙΚΑ, άσκησαν κριτική προς τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για το ότι δεν στηρίζουν, όπως υποστήριξαν, επαρκώς τον αγώνα των εργαζομένων στους υπό κατάργηση ή υπό συγχώνευση δημόσιους οργανισμούς και φορείς.

Τόνισαν επίσης ότι τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί δεν αποσκοπούν στην ορθολογική αναδιάρθρωση των φορέων αλλά στη δραστική συρρίκνωσή τους και την απόλυση χιλιάδων

Ταμεία: Εντολή για καταγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών


Να καταγράψουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες δημιουργήθηκαν μέχρι και την 31.12.2010 και έπρεπε να έχουν εξοφληθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ζητά από τις διοικήσεις των Ταμείων η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα. Η Γ.Γ Κοινωνικών ασφαλίσεων ζητά επίσης να αναφέρουν μέχρι αύριο στο Υπουργείο Εργασίας το ύψος των οφειλών και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.

Η κ. Δρέττα ενημερώνει επίσης τα Ταμεία για τους περιορισμούς που τίθενται από την εφαρμογή του ν.3985/2011 "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015" και ζητά από τους φορείς οι οποίοι έχουν υποστεί περικοπές στις επιχορηγήσεις τους, να τροποποιήσουν τους προϋπολογισμούς τους περικόπτοντας ισόποσα το

ΝΔ: Εκπληξη από τους χειρισμούς του Ευ. Βενιζέλου


Νέα επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή μήνυμα που εστάλη χθες από το ΥΠΟΙΚ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις διαπιστευμένων συντακτών, το οποίο ανέφερε: «Έκπληξη!!! Η τηλεδιάσκεψη τελείωσε πριν από λίγο… Αναμένεται σε λίγο σύντομη ανακοίνωση...».

«Ομολογουμένως ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη καταφέρει να μας εκπλήξει κατ' επανάληψη, με τους χειρισμούς του και τα λεγόμενά του. Aρα τα… τρία θαυμαστικά, ίσως και να είναι λίγα», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

«Όμως», πρόσθεσε, «αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως μας φυλάει τις χειρότερες εκπλήξεις για το τέλος, (με πολλά θαυμαστικά και σε

Απλήρωτοι για σχεδόν έξι μήνες μεταταχθέντες από ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Περιφέρεια Ατττικής

Απλήρωτοι για σχεδόν έξι μήνες είναι υπάλληλοι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετατάχθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός επισημαίνει πως την ευθύνη για την πληρωμή τους έχει το υπουργείο Οικονομικών εξηγώντας ότι «οι υπηρεσίες Εντελλομένων του υπουργείου αρνούνται να προχωρήσουν στην καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών, επικαλούμενοι μη εγγραφή της πίστωσης στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών με την έκδοση της αρχικής απόφασης μεταφοράς. Ως γνωστόν, οι Περιφέρειες δεν καταβάλλουν μισθοδοσία, μέχρι το τέλος του 2011 (αρ. 22 παρ. 5 του ν. 3965/2011). Αυτή γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, και άρα όποια "επιχορήγηση" και αν δοθεί στην Περιφέρεια

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Βουλής


Συνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχαν το μεσημέρι στη Βουλή ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στη Γερμανία και τις επιρροές που διαμορφώνονται σε σχέση με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Πετσάλνικου, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με βουλευτές και άλλους παράγοντες της Γερμανίας, εν όψει της επίσημης

Απεργία την Πέμπτη σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Οπως υποστηρίζουν, το προσωπικό στα μέσα σταθερής τροχιάς έχει ήδη μειωθεί δραστικά, με τις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Πάντως, η ταλαιπωρία των επιβατών ενδέχεται να μην λήξει την Πέμπτη, καθώς η τάση που επικρατεί είναι οι κινητοποιήσεις τους να λάβουν χαρακτήρα 24ωρων

Εντολή για 30% μείωση των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο


Μείωση κατά 30% όλων των οργανικών μονάδων των υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά οργανισμών ζητεί με επιστολή του προς όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, στο πλαίσιο του νέου επιτελικού κράτους.


Το σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση τμημάτων και διευθύνσεων με ανάλογη μείωση των θέσεων προϊσταμένων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην κατάργηση υπηρεσιών και οργανικών θέσεων, όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Οικονομικών για το πλεονάζον προσωπικό και στον στενό δημόσιο τομέα.


Παράλληλα, η τρόικα δείχνει να μην ικανοποιείται από τους υπολογισμούς της κυβέρνησης για απομάκρυνση, λόγω συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων, 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015

«Η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας έχει ξεκινήσει»


«Η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει», υποστηρίζει ο γερμανικής υπηκοότητας καθηγητής Οικονομίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Κλέμενς Φουστ, μιλώντας στην Deutsche Welle.

«Βασίζω την άποψη μου στο γεγονός, ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχει ήδη διαπραγματευτεί την μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως π.χ. την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων», εξήγησε ο κ. Φουστ και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, όπως επίσης η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων».

Σύμφωνα με τη DW, o κ. Φουστ δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διένεξη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία μετά τις δηλώσεις του προέδρου των

Μετά την Τετάρτη οι ειδοποιήσεις για τους προστατευόμενους του Ν.2643/98


Μετά την Τετάρτη 21/9/2011 θα αρχίσει η αποστολή των ειδοποιήσεων για την τοποθέτηση προστατευόμενων του Ν.2643/98 σε θέσεις του δημόσιου τομέα, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι επιτροπές του άρθρου 9 του Ν. 2643/98, που έχουν την έδρα τους στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης, Κομοτηνής και Λαμίας, έχουν περατώσει το έργο τους αναφορικά με την προκήρυξη του ανωτέρω νόμου, έτους 2008 και την

Διαψεύδονται τα περί συγχωνεύσεων αστυνομικών τμημάτων


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα και πληροφορίες περί συγχωνεύσεων ή κατάργησης αστυνομικών τμημάτων.

«Δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο και σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε αναδιάρθρωση αστυνομικών Υπηρεσιών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,

Για ιατρικές εξετάσεις στη Γερμανία ο Ιερώνυμος


Στη Γκίσεν της Γερμανίας μεταβαίνει εκτάκτως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, όπως κοινοποίησε με λιτή ανακοίνωση η Αρχιεπισκοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχιεπίσκοπος εδώ και καιρό

"Έρχονται" τα αυτοκίνητα ντίζελ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καταθέσει το σχέδιο νόμου για την άρση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο θα προβλέπει αυστηρούς ελέγχους στην ποιότητα του ντίζελ κίνησης ώστε να μην υπάρχουν αυξημένη ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και κίνητρα για απόσυρση.

Τις κυβερνητικές προτάσεις για την πετρελαιοκίνηση στα ΙΧ και τα ελαφρά φορτηγά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την Πέμπτη στη Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει μαζί με την άρση της πετρελαιοκίνησης να δώσει κίνητρα αποσύρσεις στα επαγγελματικά ντιζελοκίνητα οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το

Η Μέρκελ δεν επιθυμεί την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

«Δεν επιθυμούμε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ξεκάθαρα η Άγκελα Μέρκελ λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή της στο Βερολίνο, με τον τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στο Άλσφελντ, είπε πάντως ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί να χάσει τη Τουρκία από σημαντικό εταίρο.

Η κα. Μέρκελ εκτίμησε ότι η ΕΕ πρέπει να βρει τον τρόπο για «χτίσει» μία πιο στενή πολιτική συνεργασία με την Τουρκία.

Την Δευτέρα το βράδυ ο κ. Γκιούλ είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα θέλει την πλήρη ένταξη και όχι ένα

«Μύθος» οι ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού

«Κάθε ποτό με αλκοόλ κάνει κακό» υποστηρίζει η Οργάνωση Πολιτικής για το Αλκοόλ, βάζοντας τέλος στα σενάρια ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά.

Οι Αυστραλοί παρουσιάζουν μια σειρά μελετών, σύμφωνα με τις οποίες οι αρνητικές συνέπειες από την κατανάλωση αλκοόλ είναι περισσότερες από τις τυχόν θετικές του.

Μάλιστα η συγκεκριμένη Οργάνωση στην οποία μετέχουν πολλοί φορείς όπως το Ίδρυμα Καρδιακών Παθήσεων, το Αντικαρκινικό Συμβούλιο κ.α. ξεκίνησε εκστρατεία κατά του αλκοόλ.

«Ακόμα και ένα ποτήρι κάνει κακό», υποστηρίζει η Κάθι Μπελ από το Ίδρυμα Καρδιακών Παθήσεων που διαφωνεί με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Kινητό - πιστωτική κάρτα από τη Google


Τη διάθεση μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) να τα χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα για να πληρώνουν τις κάθε είδους συναλλαγές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα ξεκίνησε η Google.


Η εταιρεία μιλά ήδη για την αυγή μιας νέας εποχής στο εμπόριο, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι η νέα τεχνολογία, πέρα από την χρηστικότητά της, θα διευκολύνει την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, τη σπατάλη και την υπερχρέωση των -ήδη χρεωμένων- καταναλωτών.

Με το «Google Wallet» ( http://www.google.com/wallet/ ) οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, ακουμπώντας το κινητό τους σε ειδικά μηχανήματα της Mastercard που θα υπάρχουν στα ταμεία χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάποια πιστωτική κάρτα, αν και θα χρειάζεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό ΡΙΝ (σύστημα PayPass).

Εκτός από τις πιστωτικές κάρτες του χρήστη, οποιεσδήποτε εταιρικές κάρτες ή εκπτωτικά κουπόνια (π.χ. από σούπερ-μάρκετ ή πολυκαταστήματα) θα αποθηκεύονται στο ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» του

Διαψεύδονται τα περί δημοψηφίσματος για το ευρώ


Διέψευσε η κυβέρνηση τα περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη.

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Αγγελος Τόλκας δήλωσε στο Reuters ότι κατατέθηκε χθες ο νόμος για το δημοψήφισμα, ωστόσο «δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση πέραν του γνωστού, ότι θα γίνει κάποιο δημοψήφισμα».

Ερωτηθείς για το εάν το θέμα του δημοψηφίσματος θα είναι η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη απάντησε: «Όχι. Δεν έχουν τεθεί τέτοια ζητήματα. Σαφώς όχι».

Δημοσίευμα της Καθημερινής ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν με τους πολίτες πιθανόν να καλούνται να ταχθούν υπέρ ή

Ερώτηση ΛΑΟΣ στον Πρωθυπουργό για ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης κοινωνικής αναταραχής κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνει πως «οι διαρκείς περικοπές μισθών, η αύξηση της ανεργίας, τα απανωτά ''χαράτσια'' οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον ελληνικό λαό σε απόγνωση, που μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική αναταραχή, την οποία μάλιστα, ετοιμάζονται να υποδαυλίσουν οργανωμένοι φορείς της Πολιτείας».

Ρωτά λοιπόν τον κ. Παπανδρέου πως θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ενός «πιθανού διχασμού της

Τρισέ: Να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα η Ελλάδα


Νέες συστάσεις προς την Ελλάδα να εφαρμόσει πιστά το οικονομικό της πρόγραμμα και να πετύχει όλους τους στόχους που έχουν τεθεί απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Expansion, ο Τρισέ επισήμανε επίσης ότι όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να εφαρμόσουν της αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής της

Η Γερμανία επεξεργάζεται εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα

Ελεγχόμενη χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, που θα συνοδεύεται από κούρεμα του χρέους και πολύ αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» το εναλλακτικό γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης χορήγηση βοηθείας για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και για την αναχρηματοδότηση των ομολόγων που υπάρχουν στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει μόνη τα ελλείμματά της και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τις

ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΝΕΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΤΡΟΙΚΑΣ


Στους δρόμους σήμερα μαθητές και ΑΔΕΔΥ

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα μαθητές αλλά και το σωματείο της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο που αντιδρά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά, σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματισμένη συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης, το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να είναι δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, κηρύττουν 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων

Σκληραίνει η στάση της τρόικας για την Ελλάδα

Με την Ελλάδα στην πρώτη σελίδα κυκλοφορούν σήμερα οι Financial Times. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι σκληραίνει η στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα, αναφέρεται στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών που μπορεί να «τινάξουν στον αέρα» τα μέτρα της κυβέρνησης και στη στήλη LEX καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα πάρει τα 8 δισ. ευρώ, μετά την 3η Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισαμτικό Ταμείο ακολουθούν σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα και τονίζει ότι το ΔΝΤ, πιέζει την Ελλάδα να σταματήσει τα φοροεισπρακτικά μέτρα και να μειώσει το μέγεθος του δημόσιου τομέα.

«Λαβωμένος» ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός, παρόλο που είναι «λαβωμένος» θα καταφέρει να πείσει το κόμμα του και αν περάσει τα νέα μέτρα, προχωρά δημοσίευμα της εφημερίδας, ωστόσο τονίζει ότι τα μεγάλα

Στάση εργασίας 18.00-23.00 σήμερα στην ΕΡΤ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι οποίοι κήρυξαν ξανά σήμερα στάση εργασίας, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωση της ΕΡΤ και τις απόλυσεις, δια τις μεθόδου της εφεδρείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και την σχετική ρύθμιση που προωθεί για την ΕΡΤ, προβλέπεται η

ΔΝΤ: Βαθιά ύφεση και το 2012 και ανεργία στο 18,5%


Η Ελλάδα και δευτερευόντως η Πορτογαλία είναι οι δύο αδύναμοι κρίκοι ολόκληρης της Ευρώπης καθώς μόνο οι δύο αυτές χώρες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ύφεση εφέτος και το 2012, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην φθινοπωρική έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ειδικότερα, το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο απαισιόδοξο συγκριτικά με τις προ εξαμήνου εκτιμήσεις του, στο μέτρο που προβλέπει βαθιά ύφεση και την επόμενη χρονιά. Πάντως, το Ταμείο αναθεωρεί επί το μετριοπαθέστερον τις προβλέψεις του για τις περισσότερες οικονομίες του πλανήτη, προειδοποιώντας για επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως και για περαιτέρω διεύρυνση των ήδη μεγάλων αναπτυξιακών ανισοτήτων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, λοιπόν, το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο αισιόδοξο από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο για εφέτος! Μόλις χθες ο υπουργός προέβλεψε για το τρέχον έτος ύφεση 5,5%, ενώ το ΔΝΤ προβλέπει «μόνο» 5%. Για το 2012 όμως - κι εδώ δεν χωρούν

΄Ελεγχοι των καταθέσεων στο εξωτερικό


Τη διενέργεια ελέγχων σε φορολογούμενους που έβγαλαν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού πάνω από 100.000 ευρώ από το 2009, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα ποσά αυτά δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατάλογο με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο , ΑΦΜ κά) των φορολογούμενων που έβγαλαν καταθέσεις σε λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού καθώς και τα συγκεκριμένα ποσά όπως και τις χώρες προορισμού.

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει περιπτώσεις όπου το ύψος των κεφαλαίων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κατ’ έτος ανεξαρτήτως του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα. Μάλιστα ορίζεται ότι η πρώτη αποστολή των καταλόγων αυτών

Ο καιρός στις 20.09.2011


Σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 15 ως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 ως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 ως 26 στη Δυτική Ελλάδα, 23 ως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη θα φτάσει τοπικά στους 32 βαθμούς.

Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο