www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληραίνει η στάση της τρόικας για την Ελλάδα

Με την Ελλάδα στην πρώτη σελίδα κυκλοφορούν σήμερα οι Financial Times. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι σκληραίνει η στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα, αναφέρεται στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών που μπορεί να «τινάξουν στον αέρα» τα μέτρα της κυβέρνησης και στη στήλη LEX καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα πάρει τα 8 δισ. ευρώ, μετά την 3η Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισαμτικό Ταμείο ακολουθούν σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα και τονίζει ότι το ΔΝΤ, πιέζει την Ελλάδα να σταματήσει τα φοροεισπρακτικά μέτρα και να μειώσει το μέγεθος του δημόσιου τομέα.

«Λαβωμένος» ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός, παρόλο που είναι «λαβωμένος» θα καταφέρει να πείσει το κόμμα του και αν περάσει τα νέα μέτρα, προχωρά δημοσίευμα της εφημερίδας, ωστόσο τονίζει ότι τα μεγάλα
προβλήματα θα τα συναντήσει από τους συνδικαλιστές.

Οι Financial Times μάλιστα κάνουν αναφορά στο Νίκο Φωτόπουλο, τονίζουν ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει τις προειδοποιήσεις του ότι θα μπλοκάρει την έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παράλληλα η εφημερίδα τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελπίζει σε βοήθεια από τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο σημειώνει ότι είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και κατά των αυξήσεων των φόρων και όπως λέει τα οικονομικά στοιχεία ενισχύουν την άποψη του, μέχρι τώρα.

Οι FT σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

Μετά την 3η Οκτωβρίου η εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ

Σε άρθρο, στη στήλη LEX, σημειώνεται ότι τελικά η Ελλάδα θα λάβει τα 8 δισ. ευρώ, όμως αυτό θα γίνει μετά την 3η Οκτωβρίου. Όπως σημειώνεται εν υπα΄ρχει σχέδιο για συντεταγμένη χρεοκοπία και έτσι η χώρα θα λάβει τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: